|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
20.9.2010 0:08:32   
Anoniman
Nisam pametna!

Hajde malo u nazad da pišem prvo...

Sinoć... Marko je plakaooo, plakaooo, nisu bili grčevi. Nije bilo grčenja, nije bilo vetrova, on je samo tražio da sisa, iako je neposredno pre sisao, i sam odredio kad je dosta, nije da sam uzela sisu posle 15min, nego sam ga ostavila. Tek oko 01h je mm uspeo da ga smiri i uspava, do tada sam dojila na 15min, već sam bila odlepila kompletno. Da mi nije žao Luke koji spava sa nama u sobi, tačno bih ga ostavila u krevetiću da plače. Dalje je jeo na 3 sata najnormalnije, sisao je. U pola dva smo trebali biti kod sveki na ručku, a on je taman trebao da jede u 13h, pomislih "super!"... digla sam ga oko 13h pošto se sam nije probudio, reko dok ga presvučem, taman će se razbuditi da jede. Bilo mi je jednostavnije da mu dam ad mleko na flašicu, brže je. Pojeo je i krenuli smo. Kod sveki... pa ne znam žene, mislim da sam sve vreme dojila. Samo je tražio i tražio, kenjkao, mlatarao glavom otvorenih usta, trpao šake u usta. Kada smo pošli oko 15h, zaspao je. Otišli smo kod mojih, probudio se oko 17.30 toliko gladan da sam odlučila prvo da dojim pa tek onda da ga presvlačim. Ispraznio mi je dojku u kojoj su ve čvorići počeli da se stvaraju. Onda sam ga presvukla, malko je bljucnuo, i onda je tražio dalje da sisa, dala sam mu i drugu. Pošli smo kući, zaspao je, ali posle 20ak min smo ga budili jer je došla patronažna da ga kupa. Nakon kupanja on u 19h opet traži da sisa. Nasisa se, i ne spava, bleji. U 20h počinje opet da histeriše, traži da sisa, dam mu opet, opet ne zaspe, bleji... u 21h opet i dam mu opetttttt... i dalje bleji... u 22h pada u histeriju, sav se izgrebao po nosu... Odlepim i dam mu punu dozu ad mleka (60ml) u 22h, on je popije brzinom svetlosti, kao da nikada nije jeo. Opet nije odmah zaspao, malo je kenjkao, ali oko 23h je zaspao. A ja izmuzla 100ml mleka, bilo je u grudima još, mlazevi se nisu ni smanjili, ali nisam htela više da vadim.

Pitam vas, šta je ovo?
Da li je mleko nedovoljno jako?
Da li se ovo dešava zbog prekinutog sna?

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 676
20.9.2010 5:00:05   
Verus
Ovako slicno je i nasih prvih paaa mesec i po izgledalo....Helena je jela na svakih 1.5 do 2, nekada i cesce...bilo je trenutaka kada nisam imala osecaj da uopste ima mleka pa smo joj dodavali ad nekoliko puta na flasicu.  Mislim da to ima malo i veze sa tim sto zeli da ti bude na grudima, uz tebe, da oseti toplinu tvog tela, otkucaje tvog srca, bas kao dok je bio u tebi.  Pa ih to nekako prodje kako postanu stariji.  Mislim da je tvoje mleko sasvim dobro: napravljeno da bude idealno za Marka.

Takodje, priroda je i napravila da prvih mesec-dva, bebe puno sisaju da bi se uspostavio tok mleka i kolicina mleka, ne samo za pocetak nego i za kasnije. 

PIsala sam vec negde da je bilo veceri da sam bila u suzama (samo kad se setim ne mogu da verujem da sam nastavila da dojim, hvala Bogu pa prodje!), i dam je mm i da joj da moje mleko i li ad na flasicu jer nisam vise mogla bol da tolerisem.  Stisnem zube i dojim toliko me je bolelo...

Nemam bolji savet da ti dam nego da ga hranis on demand ili koliko zeli i koliko trazi..verujem da su bebe kao male zivotinjice, imaju instinkt i osecaj jer sami ne umeju jos da misle, nego se samo na to mogu osloniti. 

E sad, ne kazem da se desi svima, hvala bogu vecina deca bude ok: ali pedijatar mi je i rekao da HElena dobila alergiju na kravlje mleko jer samo joj tako rano dala AD...a jbt neka deca nikad i ne sisaju pa im nista ne bude, a ja njoj dala ad 3 ili 4x i eto ti...zato, ako izmuzes i imas, stavi u frizider, pa mu to ponudi kad ti je tesko da dojis i kad nemas snage...a vidi ovo sto sam nasla, to bi objasnilo mozda njegovo ponasanje:

When do babies have growth spurts? Common times for growth spurts are during the first few days at home and around 7-10 days, 2-3 weeks, 4-6 weeks, 3 months, 4 months, 6 months and 9 months (more or less). Babies don't read calendars, however, so your baby may do things differently. Growth spurts don't stop after the first year - most moms notice growth spurts every few months during the toddler years and periodically thereafter on through the teenage years.   How long do growth spurts last? Growth spurts usually last 2-3 days, but sometimes last a week or so.   What is the best way to handle a growth spurt? Follow your child's lead. Baby will automatically get more milk by nursing more frequently, and your milk supply will increase due to the increased nursing. It is not necessary (or advised) to supplement your baby with formula or expressed milk during a growth spurt. Supplementing (and/or scheduling feeds) interferes with the natural supply and demand of milk production and will prevent your body from getting the message to make more milk during the growth spurt.

Izvor: kellymom.com

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 677
20.9.2010 9:40:57   
Vučko.ba.
prvo mlijeka ili ima ili nema , po meni ne može da ne valja (ukoliko ne postoji neki problem tipa da je majka na terapiji pa ne smije davati svoje  mlijeko )

tako nek ti je prikopčan za sisu uvijek, pa ja kad odmotavam film Dino je do nekog 3 mjeseca vazda bio na sisi a super je dobijao na kilaži, i do 5 mjeseca nije popio ni kap ad mlijeka (tek kad sam ja počela raditi) ali ujutru sam ga dojila i čim dođem s posla opet na sisu sve do 10  mjeseca

< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 20.9.2010 9:41:58 >

PENDREK JE ČUDO, MOŽDA ČAK I VEĆE NEGO HEPEK

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 678
20.9.2010 9:48:29   
Anoniman
Sinoć je nakon onog sisanja u 19, 20, 21h, pa flašica u 22h, spavao do 2h. Onda sisao pa spavao do 5h, pa sisao, presvukli se, bez suza (za promenu), opet mu dala da malo sisa oko 6h, da se uspava, i spavao do 9. Sad je jeo i spava.

Ja svaki put pustim suzu kada uzme bradavicu u usta. Moram jako da pazim da Luka to ne primeti, i da ne ispustim neki zvuk bola, jer i Marko istog momenta pušta bradavicu i gleda me izbečen (to je i Luka radio). Tako da onda uglavnom stisnem zube, i kada uhvati bradavicu, stisnem sisu... I svesna sam da to neće proći, nije prošlo ni sa Lukom, bilo je tako do samog kraja.

Mleko koje sam juče izmuzla, ostavila sam u frižideru. Stvorio se kajmak od gore user posted image , znači dovoljno je jako.

Inače, juče smo se merili kod moje mame na digitalnoj vagi. Marko se rodio sa 3080gr, otpušten je sa 2890gr, juče ... ja sama imam 63,9, a sa njim u rukama 67,5. Dakle, sa pelenama i garderobom (sveže prepovijen) ima 3600gr. Žderonja jedan. A patronažna kaže da bebe u prvih 7 dana kod kuće dobijaju najmanje... šta li će onda biti ostatak meseca? user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 679
20.9.2010 9:49:55   
Ana RR
Bravo za Markića user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 680
20.9.2010 9:50:41   
Jeca*
hej bre...pupupupu user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 681
20.9.2010 9:51:08   
Anoniman
Tašo, fantastično, pa do je 700 grama za dve nedeljeuser posted image user posted image user posted image Očigledno da je s mlekom sve okuser posted image samo je gladnica, i voli da bude na sikiuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 682
20.9.2010 9:54:23   
Anoniman
Pa nije baš za dve nedelje, jer smo kod kuće 10 dana. user posted image Ma jao žene, znate vi kako on voli da klopa. I Luka je voleo, ali ovo... user posted image

Ah da, Verus... apropo ad mleka... ništa više ne menja stvar da li mu dajem kod kuće ili ne, on je u porodilištu tri dana bio na ad mleku (nulti dan im ne daju da jedu).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 683
20.9.2010 12:00:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

on je u porodilištu tri dana bio na ad mleku (nulti dan im ne daju da jedu).

Shto????? Koliko traje taj nulti dan? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 684
20.9.2010 12:03:06   
Jeca*
kao i svaki drugi ...24h user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 685
20.9.2010 12:08:40   
Anoniman
Pa zashto to rade?user posted image

Dodje mi da odem sad i da ih poubijam shto su moju bebu od 1800 grama ostavili da gladuje 24h... pa nije ni chudo shto sad urla kad je gladna...user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 686
20.9.2010 12:18:09   
Ana RR
Pa smeski, verovatno postoji razlog što to rade, sigurno nije iz hira.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 687
20.9.2010 12:18:33   
Iwana87
Ne daju im da jedu 24h????user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 688
20.9.2010 12:20:01   
Iwana87
Izvini Ana ali daj mi razlog da nekom ne das da jede 24H i coveku odraslom a ne bebi covece!Malo joj stresa  drugih pa malo da je izgladne.O gospode.Pojma nisam imala za ovo.A mozda i bolje

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 689
20.9.2010 12:22:57   
Anoniman
Ja sam Nešu podojila čim smo stigli u sobu, dakle, par sati nakon rođenja. Ovo se verovatno odnosi na bebe koje treba da piju AD nakon rodjenja.

I naravno, lekari nemaju pojma, mi smo sve školovane za to pa bolje znamo od njih. Oni će učiniti sve da muče našu decu, jer im tako zakletva nalaže.Come on.

(odgovor članu Iwana87)
  Direktna veza do poruke: 690
20.9.2010 12:26:23   
Anoniman
Nisam ni ja imala pojma. To mi je cimerka rekla, ja sam prespavala taj prvi dolazak pedijatra, pa mi je cimerka prepričava šta je rekla.
A posle čitam na otpusnoj listi, da su hranjeni sa 30ml ad mleka (verovatno naredna 3 dana), što je pola doze.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 691
20.9.2010 12:27:37   
Ana RR
Ma naravno, slažem se ja sa vama, ali opet računam da oni znaju šta rade i da za to postoji neki razlog..

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 692
20.9.2010 12:30:22   
Jeca*
hahaha...da da user posted image
Smeshki, veruj mi, sve da je gladovala i prvih 48h, tvoja beba sad ne plače zbog toga i nije to ostavilo nikakav trag na nju

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 693
20.9.2010 12:41:16   
Iwana87
IZVORNA PORUKA: Nedja

Ja sam Nešu podojila čim smo stigli u sobu, dakle, par sati nakon rođenja. Ovo se verovatno odnosi na bebe koje treba da piju AD nakon rodjenja.

I naravno, lekari nemaju pojma, mi smo sve školovane za to pa bolje znamo od njih. Oni će učiniti sve da muče našu decu, jer im tako zakletva nalaže.Come on.

Na zalost mnogi nemaju pojma.Da ne mislim svojom glavom umrla bih jer mi rece dr da sam na samrti.Nego nije tema
Verovatno da postoji neki razlog,samo mi je strasno sad kad cujem tako nesto.Jbg moje dete,pa kad pomislim kako zalosno place user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 694
20.9.2010 12:44:14   
Anoniman
Iwana, ovo nije stav jednog lekara. To je stav bolnice, i to očigledno svake. Znači, stotine lekara su istraživale, većale i razmišljale i odlučile da je to ispravno. Mi možemo samo da se pitamo zbog čega, ali dovoditi takvu odluku u pitanje je po meni apsurdno.

I naravno, uvek se nađe neki lekar koji nema veze sa životom (jako mi je žao što si baš ti naletela na takvog, zaista), ali većina, velika većina lekara zna svoj posao. Oni su se školovali pola svog života, radi čega? Da bi namerno nekome naudili? Čisto sumnjam.

(odgovor članu Iwana87)
  Direktna veza do poruke: 695
20.9.2010 12:44:38   
Anoniman
Nisu bre uopšte plakali. Ja bila u sobi naspram beba. Jedna beba je lakala, ali ta je plakala non-stop, već glasa nije imala. A sestrice su zaista ok, stalno su bauljale sa bebama u rukama, čak sam čula kad je jedna viknula drugoj "Ovog malog ću poneti, mnogo plače, pa da se smiri", i odnese ga sa sobom nekuda, posle se vratila... Brinu one o deci, treba bre to izdržati... 8 sati slušati 30 tuđe dece da njaču... nisam ja baš sigurna da bih mogla. 

(odgovor članu Iwana87)
  Direktna veza do poruke: 696
20.9.2010 13:02:44   
caca81
Tash, nadam se da će ti ova moja izjava malo pomoći i da nećeš toliko brinuti da li imaš dovoljno mleka i da li je dobro. Sina sam prva 3 meseca dojila 24h na svaka 2h, malo je reći da sam poludela, ali takav je bio i tu nije bilo pomoći, mleka sam imala, super je napredovao...sada ima 2 godine i uopšte mi se ne čini da je to bilo toliko strašno i nenormalno, kao što mi je tada tako izgledalo...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 697
20.9.2010 13:39:03   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Tash

on je u porodilištu tri dana bio na ad mleku (nulti dan im ne daju da jedu).

Ja prvi put cujem za ovo...Vuk je stalno bio sa mnom u sobi,doneli su ga sat vremena posle porodjaja,i normalno su mu davali da jede dok meni nije krenulo mleko...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 698
20.9.2010 13:48:05   
LillyT
Meni su Laru stavljali na sisu prvi dan iako je bilo samo kolostruma. Doduše, ja je nisam videla 7 sati posle porođaja, pa nemam pojma da li je jela ili nije, iskreno, nisam ni pitala. Pobogu, inženjer sam po struci, ne razumem se u sve to i verovatno postoji razlog zašto neke bebe ne jedu 24h. Neću lupati glavu oko toga.
Moja je jela jer su je odveli na dohranu.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 699
20.9.2010 13:53:43   
snješka
I meni su bebu donijeli vrlo brzo poslije porođaja, ne znam tačno kada, nekoliko sati. Nisu joj ništa davali već je odmah počela da doji, bar onoliko koliko je mogla i koliko je bilo.

A da vas pitam da li je neka imala slično iskustvo sa svojom bebom?! Baš sam se zabrinula sada, ali nije mi jasno, iako me ubjeđuju da je to ok, da se beba može najesti ako doji samo 10-ak minuta i to samo iz jedne sise, i to ne podoji do kraja, uvijek ostane. Onda odmah zaspi i budi se nekad nakon 3 sata, a nekad nakon sat. I kaki jednom dnevno i to mu MORAM dati slatke kamilice, jer drugačije nebi kakio ni taj jedan put. Nije mi jasno, jer Selena nije tako radila, dojila je po najmanje 30 minuta i kakila je po 5-6 puta dnevno. Stvarno sam zabrinuta, nije mi jasno user posted image .
Hajde pomagajte, ako ne svojim onda tuđim iskustvom.user posted image

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here