Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.3.2010 15:24:49
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Rivana meni je zao sto moj Luka nije sisao ni jedan jedini dan, hvala Bogu raste nista mu ne fali, ali mi je zao sto nije sisao. Bas zbog tog nekog posebnog odnosa izmedju mame i bebe Nemoj da se sekiras . Nije islo i to je to. Mame mogu i preko flasice uspostaviti slican kontakt. Ljubav je ono sto se racuna A sto se tice prestanka dojenja. I ja sam bila tuzna. Tesko je to opisati. Mi smo dojili do 14 mjeseci, i bas smo lagano prestali sa sisanjem, ona se uopste nije bunila, niti je kasnije trazila da siki, ali svejedo je meni bilo nekako tesko. Ah te mame
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.3.2010 19:58:58
|
|
|
|
Modessty
|
ja ću da izludim od temperature, izmuzavanja i velikih grudi. Sad se nešto poremetio i kad ima grčeve preko dana traži češće da sisa, a nekad se to sisanje razvuče na po sat i po. Izludećuuuuu
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.3.2010 20:04:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Modessty ja ću da izludim od temperature, izmuzavanja i velikih grudi. Sad se nešto poremetio i kad ima grčeve preko dana traži češće da sisa, a nekad se to sisanje razvuče na po sat i po. Izludećuuuuu Nemoj samo da ti je tesko bilo sta od toga,sve ce to proci i sve su to neke faze,kod svih nas razlicite ali imaju i slicnu liniju!Jos ti je i bolje sto cesce sisa,da izvuce mleko koje se gomila,ako vez zbog toga imas temperaturu!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.3.2010 20:17:51
|
|
|
|
Modessty
|
izjavila sam juče da hoću posle dojenja da smanjim grudi Umorna sam bre od njih i njihove težine i veličine!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.3.2010 20:20:14
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Modessty izjavila sam juče da hoću posle dojenja da smanjim grudi Umorna sam bre od njih i njihove težine i veličine! Ja sam umorna od velicine desne ,samo mi je ona narasla,do pupka je sad a zato je leva na mestu,pa kad se slikam hvatam levi profil
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.3.2010 20:23:16
|
|
|
|
Modessty
|
jao što sam počela da mrzim velike grudi! Svi problemi oko dojenja zbog veličine! Odoh da spavam dok se mali ne probudi!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.3.2010 21:18:42
|
|
|
|
Brineta24
|
Modesty! Ti se zalis na velicinu grudi?:) Ja kad sam dojila Laru isto sam mislila...Ali nakon prestanka dojenja grudi su mi se vratila u velicinu od prije.. Sada opet hocu vece.. I jesu se povecale zbog trudnoce, ali kad pomislim jos jedno dojenje, meni ce trebati kasnije povecanje...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 4.3.2010 22:44:27
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Modessty ja ću da izludim od temperature, izmuzavanja i velikih grudi. Sad se nešto poremetio i kad ima grčeve preko dana traži češće da sisa, a nekad se to sisanje razvuče na po sat i po. Izludećuuuuu Probaj izmedju podoja kad je budan da mu sto cesce dajes varalicu. Verovatno ne vuce mleko svo vreme vec samo uziva na siki
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.3.2010 1:22:32
|
|
|
|
Modessty
|
ja mu uopšte ne dajem varalicu. Mm i ja bi je izbegli ako može.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.3.2010 1:25:45
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Modessty ja mu uopšte ne dajem varalicu. Mm i ja bi je izbegli ako može. I ja sam je nisam davala u pocetku i sad zalim sto nisam ranije jer je spas! Ima beba koje imaju jaku potrebu da stalno sisaju nesto a nisu gladne.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.3.2010 11:09:19
|
|
|
|
Markovicka
|
IZVORNA PORUKA: gagana83 IZVORNA PORUKA: Modessty ja mu uopšte ne dajem varalicu. Mm i ja bi je izbegli ako može. I ja sam je nisam davala u pocetku i sad zalim sto nisam ranije jer je spas! Ima beba koje imaju jaku potrebu da stalno sisaju nesto a nisu gladne. Potpisujem! Ova moja zvrkica bi zivela na sisi da moze... sve zivo sisa, drzis je u rukama ona ti sisa ruku, svoje prstice non stop trpa, pa onda bolje cucla nego prst, bar ja mislim tako
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.3.2010 11:13:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Znaci treba davati bebi cuclu... Ja kupila za svaki slucaj a od drugarice dobila jos cetiri komada...sad imam za izvoz
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.3.2010 11:17:19
|
|
|
|
Markovicka
|
Hej, Oti, pa ti si jos tu. Znas kako za cuclu, videces kako se bebana bude ponasala. Nemoj joj nuditi ako nije potrebno....ali ako stalno hoce da sisa bolje to nego da stalno place ili trpa prstice, ili visi na sisi sat vremena..
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.3.2010 21:43:22
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: Modessty ja ću da izludim od temperature, izmuzavanja i velikih grudi. Sad se nešto poremetio i kad ima grčeve preko dana traži češće da sisa, a nekad se to sisanje razvuče na po sat i po. Izludećuuuuu Bas mi je zao sto vam je tako napeto stanje Nemoj puno da se izdajas, neka to bude onako na granici (ako budes mogla da odredis), jer i sama znas da sto vise izdajas, vise se mlijeka stvara. Isto tako stalno pregledaj grudi da slucajno ne bude cvorica i odmah razbijaj. kad se tusiraj njih peri sa hladnom vodom, znas onu staru narodnu na hladnoci se tijela skupljaju, na toploti sire Sretno i nadam se da cete se rjesiti brige sto prije PS-I L je imala pojacan refleks sisanja (to je ovo sto cure gore navode), i mi smo se odlucili za dudu. E sada vi treba da odvagnete kako i sta je bolje. Naravno da je najbolje da ne navikavas bebu na dudu, ali kad nema drugog izlaza ona je spas.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.3.2010 21:56:21
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: OTI Znaci treba davati bebi cuclu... Ja kupila za svaki slucaj a od drugarice dobila jos cetiri komada...sad imam za izvoz Daj boze da prihvati cuclu,moja dugarica je imala problem da joj beba nikako nece cuclu a stalno je vristala,imala je grceve...a Stefanko moj obozava da dudla
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 7.3.2010 23:20:00
|
|
|
|
Brineta24
|
IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica IZVORNA PORUKA: OTI Znaci treba davati bebi cuclu... Ja kupila za svaki slucaj a od drugarice dobila jos cetiri komada...sad imam za izvoz Daj boze da prihvati cuclu,moja dugarica je imala problem da joj beba nikako nece cuclu a stalno je vristala,imala je grceve...a Stefanko moj obozava da dudla Ista stvar.. moja Lara nije nikad htjela cuclu.. ali je zato sisala palac...A onda je i to odjednom sama prestala... Znaci svaka beba je drugacija...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 8.3.2010 1:15:44
|
|
|
|
Verus
|
Kazu nikako bar prvih 4 nedelje dok se dojenje ne uspostavi...neki kazu cak i 6 nedelja, ali ako beba lepo sisa od starta a pomaze joj da se smiri nocu ili ako je nervozna, sto da ne..... Sad kazu da i cucla tokom spavanja pomaze sprecavanja SIDS-a (nagle smrti novordjenceta-ne znam kako bih bolje prevela)... Mod, bas mi je zao da se tako patite...ali istraj sa tim dojenjem sto duze mozes...jel i dalje koristis silikonske bradavice? IZVORNA PORUKA: OTI Znaci treba davati bebi cuclu... Ja kupila za svaki slucaj a od drugarice dobila jos cetiri komada...sad imam za izvoz
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 8.3.2010 10:31:26
|
|
|
|
Modessty
|
Hvala cure na savetima! Verus i dalje koristimo silikonsku bradavicu. Probala sam bez nje i on se toliko nervirao što ne može da lepo uhvati da sam ga jedva smirila posle. Ako mu je ovako lakše - neka. A i još uvek mi leva bradavica ima ragade. Nikako da se zaleči. Izmuzavam se kad ima potrebe. I to radim ručno. Pumpicu koristim samo ako moram da žurim da ostavim mleko jer treba da izadjem negde. Pumpica mi raskrvari bradavicu pa je zato izbegavam. Cuclu sam probala sinoć da mu dam. Juče ga je ceo dan mučio stomak i ništa nije spavao i stalno tražio da sisa. Zato ja probala cuclu. On cucla ali samo ako mu ja pridržavam inače mu ispadne odmah. Nezna da cucla ili mu cucla ne odgovara. Na kraju ga je iznerviralo sve to i dao se u jeziv plač.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 8.3.2010 10:39:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Draga, namaži bradavice Pantenol mašću, onako dobro, ostavi 5-10min da odstoji, i onda izmlazaj pumpicom. I meni je raskrvarila bradavice ako ih nisam mazala Pantenolom. Možda možeš i Lanolinom.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 8.3.2010 10:42:19
|
|
|
|
prase
|
Postoji i ona neka "Bioclin" mast koja je bezobrazno skupa, ali delujeeeeeeeeeee... Ja bih se utepala da sam morala da izmlazam pumpicom mleko i da to nisam imala.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 8.3.2010 10:48:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Moraš Mod nečime namazati bradavice, da malo smekša koža i da postanu elastičnije, onda neće pucati toliko.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.3.2010 12:32:56
|
|
|
|
buhla
|
OTI pita: pocelo mleko da curka, ali leva joj se stvrdla malo. bebu donose u 13h, sta da radi, masira, izmlaza? niko nista im tamo ne govori okok grudi!!!!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.3.2010 12:37:30
|
|
|
|
*Alexx*
|
Neka masira, a uskoro će doći beba pa neka joj da tu, puniju dojku.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.3.2010 12:38:48
|
|
|
|
*Alexx*
|
I neka juri te sestre za laktaciju, to im je posao, a one malo vrdaju...
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 16.3.2010 12:45:45
|
|
|
|
buhla
|
prenela joj
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.