Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Hvala ti na divnim rečima Znam da si u pravu, ali znaš kakve smo mi žene, uvek se previše opterećujemo svime A i ja bih baš volela da mogu da dojim svoju bebu, kao verovatno i svaka majka, još mi prva beba. Nekako mi žao kad pomislim da bih možda morala da je hranim veštačkom hranom Možda će mi biti lakše kad krenem u školicu, pa saznam više o svemu tome, trenutno sam stoprocentni laik Naravno da bi volela da dojiš, ja samo kažem da ne vredi lupati glavu. Evo jedna info koju je meni patronažna onomad rekla. Naime, ja sam kukala kako mleko kilavo ide, kako garant nemam dovoljno mleka, a ona tada reče nešto tipa "Nema šanse da nemaš mleka! Pogledaj sve te vene po grudima, to znači da je dobra prokrvljenost grudi, i nema teorije da nemaš mleka!" IZVORNA PORUKA: Verus RR Ne znam dal je i poredjenje glupo, ali recimo u sexu, ne volim dodire bradavice, jednostavno to mi je deo tela koji me vise iritira nego godi, mozda sam zato i paranoicna oko dojenja. Isto je kod mene. Inače imam užasno osetljive bradavice i pupak, i mrzim već ako ih neko pogleda. Ne znam dal to nužno povlači za sobom iskustvo koje sam ja imala, no ja se napatih sa ragadama, tako da ti savetujem da na vreme nađeš neku kremicu koja leči ragade, a da Bog da ti ne trebala. IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja recimo, uopste nemam kolostrum, tako da se nadam, da to obavezno nije pravilo da cu imati/nemati mleka. Ni ja ga nisam imala, a imala sam mleka na izvoz. IZVORNA PORUKA: Verus RR Julie, kazes da si jedino rukom mogla iz gornjih kanala izvuci mleko: kako se to uopste radi??? Masaža grudi KLIKNI Imaš sliku u jednom od postova kako se ručno izmlaza mleko. Još malo pa mamice, probaj da stisneš bradavicu da izađe malo mleka i da ostane na bradavici, i tako da mu ponudiš. To su meni savetovali u porodilištu jer ni za šta nije hteo da zine kada su ga donosili na podoj, dok je recimo rado zinuo ako oseti miris mleka, i ako mu kanem malo na usne da oseti ukus. IZVORNA PORUKA: gagana83 Vrlo je moguce da se prejela i da je zato bljucnula. Mozda ipak imas dovoljno mleka,probaj jednom da joj ne dajes dohranu pa vidi kako ce se ponasati,videces i sama da li je gladna. Slažem se. IZVORNA PORUKA: Verus RR Bolnica ima tzv lactation nurse, znaci sestra koje se specijalizuje samo za dojenje, ona treba da mi pomogne prvi put i dok sam u bolnici, i AKO Imam problema onda dodje kuci. Saznala sam da ovde isto imam pravo na patronaznu sestru-dva puta da mi dodje kuci, pa cu to iskoristiti ako nesto ne bude u redu.... Ja bih to iskoristila u svakom slučaju, i ako je u redu i ako nije. Ne može da škodi.
< Poruku je uredio Tasha RR -- 14.2.2010 9:52:45 >
|