Yula
|
Super tema! E sada da se ja malo hvalim Pre neke dve nedelje, pa bas kada je napunio 16 meseci, ja mu pisem na tabli brojeve, koje inace obozava zbog pesmice matematika i ucimo da brojimo, i izgovaram ih naglas, kada sam stigla do 5 on sam kaze PETIIIII Pomislila sam da je bilo slucajno, pa krenem ponovo, kad on opet. Od tada stalno po malo broji sa mnom, samo sto nekada bas lose izgovara brojeve, mazi se, ali zna da kaze daaa (2), tiii (3), peeet, seeee(6), dese (10) I uopste, svaki dan nauci dosta reci, bas voli da ponavlja, niko ga ne forsira, sve zeli sam. A pre dve nedelje nas u savetovalistu gde idemo da se igramo, pitale one tete sto rade tamo, sta znaci to sto cesto ponavlja 'mate-mati', ja im kazem matematika, one se zacudile. I pesmice poodavno pevusi, ali zna po neku rec samo npr. ija-ija, Ti i ja od Vrapcica zove 'tija' itd. A najbolje od svega je to da je veceras spakovao veeliku kulu od lego kockica. Ima vec dva meseca kako se igra sa njima, ali nije uspevao lepo da ih spakuje, da podesi tako da kada ih pritisne gornja lepo nalegne na donju, pa se nervirao, ali veceras uze decko kockice i spakova ih skoro sve. Na kraju mi doneo cvetice da ih ja udenem jer njih nije uspeo. Knjige i bajke obozava jos odavno, samo retko hoce da saslusa pricu do kraja, vec hoce da okrece strane i pokazuje slicice a mi da mu pricamo sta je sta, ili da ga pitamo gde je mama Koka, a on pokaze, gde je pile itd.