|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22

(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kupovne ili domace kasice
6.6.2011 23:53:44   
Klarita
Znaci da se najezis....
Ne smem mnogo da kuckam jer je Olga vec upozorilauser posted image
IZVORNA PORUKA: gagana83

Sad cu biti skroz off, ali m e Klarita podsetila.
Odveli mi Unu u savetovaliste na redovnu kontrolu, mislim da je tad imala 9 meseci.
U cekaonicI zena sa detetom od godinu dana, nudi Uni smoki, ja joj kazem kako ona to ne jede.
A ona ce meni " A sto joj ne dajes? Ja sam mojoj Milici sa 4 meseca davala ORIGINAL smoki udrobljen u jogurt, to je najvise volela da jede"user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 401
6.6.2011 23:54:03   
gagana83
Slazem se da su kupovne kasice uglavnom bljutave, ali ljudi meni je jednako bljutavo kad skuvam teletinu, brokoli, sargarepu i krompir i sve to izmiksam, bez ulja, bez soli user posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 402
6.6.2011 23:55:35   
choopa choops
Indyjka user posted image Kako se zovu te kasice sto ti dajes? Kod nas imaju samo Hipp, Nestle, Frutek i Juvitana. Ja isto dajem Hipp, jer nema izbora user posted image A i oni jedu sa slascu i mascu user posted image Ima jedna sa onim bijelim.... karfiolom?user posted image i mrkvom i ne znam cime jos, smrdi kao guba user posted image Pih, ja je uzeh jednom, zeznula se, imala sam da se ispovracam kako smrdi user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 403
6.6.2011 23:57:33   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: gagana83

Slazem se da su kupovne kasice uglavnom bljutave, ali ljudi meni je jednako bljutavo kad skuvam teletinu, brokoli, sargarepu i krompir i sve to izmiksam, bez ulja, bez soli user posted image

Ne bi ti ja to probala, nema Boga user posted image Samo onako naslonim na usta da vidim je li vruce da se ne izgori user posted image , pa se trljam krpom pola sata. Bljak user posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 404
6.6.2011 23:58:14   
gagana83
IZVORNA PORUKA: jovicaa

bitno da je original gagana, ma mi ne nemamo pojma, sutra kupujem smokiuser posted image

Oruginal, ne bilo koji, ja sam pala na du*e kad sam cula.

Indy, imala sam prilike da dam Uni neke uvozne kasice, iz Svajcarske konkretno i bile su fenomenalne, ni blizu ovim koje se ovde mogu naci.

I moje dete je uvek vise volelo kupovne kasice, jedno vreme sam samo tako mogla da je nateram malo mesa ili povrca da pojede. I verovale ili ne, i sad ih ponekad jedeuser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 405
6.6.2011 23:58:54   
Klarita
Nisam probala povrtne, ali ovih dana cu bas da probam jer K nece nista zeleno (odbija blitvu, odbija brokoli...) pa cu da joj kupim brokoli Hipp za koji sam cula da je ubicauser posted image da vidim bas hoce li da jede, jer mozda joj se ne svidja kako sprema kuvarica majkauser posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 406
7.6.2011 0:03:00   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: Klarita

Nisam probala povrtne, ali ovih dana cu bas da probam jer K nece nista zeleno (odbija blitvu, odbija brokoli...) pa cu da joj kupim brokoli Hipp za koji sam cula da je ubicauser posted image da vidim bas hoce li da jede, jer mozda joj se ne svidja kako sprema kuvarica majkauser posted image

Ubica u svakom smislu te rijeci user posted image Odmakni se sto dalje od teglice kad je budes otvarala, da ne bi pala u svesvjest user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 407
7.6.2011 0:05:21   
indy_25
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Indyjka user posted image Kako se zovu te kasice sto ti dajes? Kod nas imaju samo Hipp, Nestle, Frutek i Juvitana. Ja isto dajem Hipp, jer nema izbora user posted image A i oni jedu sa slascu i mascu user posted image Ima jedna sa onim bijelim.... karfiolom?user posted image i mrkvom i ne znam cime jos, smrdi kao guba user posted image Pih, ja je uzeh jednom, zeznula se, imala sam da se ispovracam kako smrdi user posted image

Evo tek sada vidjeh pitanje zovu se Olvarit ma znas kakave su boli glava majke mi pravi obrok sad cu da pronadjem njihov link. A imas od njih bioloske i imas ove obicne. Ovdje sva djeca jedu kase. Evo link idi na producten. Al ni tu ti nije sve samo sta sve imaju . Nema ih tamo kod nas nikako ovo su holandske KLIK

< Poruku je uredio indy_25 -- 7.6.2011 0:08:36 >

Direktna veza do poruke: 408
7.6.2011 0:05:42   
Klarita
auuuuuuuuuuuuu, ce da bude primenjeno, a ako mm bude tu...po ceni dete nista da ne jede nece mi dati da joj dam to...znaci da spremam strategiju uz gas maskuuser posted image

Direktna veza do poruke: 409
7.6.2011 0:09:50   
jovicaa
ma ta ti je hipova ko k.... s oprostenjem. ja sam je dala dva tri puta aleksu. uvek mislim da je ubudjala ali nije!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 410
7.6.2011 0:19:42   
indy_25
Eto vidis ove ne smrde ni karfiol ni brokoli zato sto sigurno ima jos najmanaje 3 vrste namirnica uz njih i plus zacina tako da ne smrde bas je ukusno. A stos e smokija tice ovdje imas smoki za bebe od 9 mjeseci koji je sa mrkvom i jos jedan koji je sa sirom ne posoljen je bez soli. Ja sari ne volim inace da dajem slatko i ta cuda tipa smok i neke grickalice. Radije joj dam za uzinu vocni jogurt sa komadima voca, voce i keks sa vocem mada je probala i smoki al joj to dajem bas rijetko . Ali ljudi najsmjesnije je sto ona nece slatko. Neki dan kod svekra i svekrve i svekrva joj daje malo nuttele posto je sebi mazala ona je probla i onda okrece glavu pravi face neke nece pa nece. Povrce najvise voli to joj je glavno i sendvic ujutro . Mislim u sebi cije li je ovo djete i ja i mm volimo slatko bas puno a i skoro sva djeca.

odo ja off ama bs skroz user posted image izvini Olgice user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 411
7.6.2011 0:34:14   
jelena038
Opet ste se svadjale bez mene user posted image user posted image user posted image

Da opet kazem: u zivotu detetu ne bih dala zimnicu, umesto domace hrane. Toliko od mene, kome nije jasno, nek se vezba na svom detetu, na mom nece. Kraj. O dilemi.

A o temi... Zaista sam verovala da ce makar jedna od zena lepo priznati da kupuje tegle i teglice jer, prosto, nema vremena da sprema toliko raznovrsnih obroka, ili je na primer, nespretna u kuhinji, ili je, boooooooze moj, lenja. Nego smo sve savrsene i sve bacamo tonu para za nesto sto je, jbt, smesno jeftino kuci, i pri tome zdravije, ako nista, bar znamo sta smo sipale unutra... sve zarad stopedesetogodisnjeg zivota nase dece.
A na RR se provodi po ceo dan...

Ne mislim da bi takvo priznanje bilo za lincovanje, naprotiv, bilo bi postenije! Pola mojih drugarica mi otvoreno kaze da ih mrzi da kuvaju po ceo dan na ovu vrucinu, kad ima gotovo, kao sto kupuju rostilj i bureke za rucak, i bas ih briga sta mislim i ja, a kamoli neke tamo zene po forumima...

Koliko vremena provedete ovde tupeci o stvarima samo da biste dokazale da ste bas vi u pravu, a ne neko drugi, mogle biste celu bastu da imate, i jos pride po jedno dve svinje, pilice i pcele!

Ja sam, umesto toga, isla da slusam Ivana Bosiljcica uzivo user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 412
7.6.2011 5:36:45   
vukosava
Znam Ivana lično al nije bio pevač dok sam ja bila u Srbiji. Kakvu muziku peva?

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 413
7.6.2011 5:38:58   
vukosava
Ja sam na RR dok se izmuzavam, znaci 4 h dnevo sto je pola necijeg radnog vremena...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 414
7.6.2011 7:31:24   
minavb
IZVORNA PORUKA: verolino
Dalje, Mina je spominjala listove kupusa i bakterije koje se zadrzavaju na plodu...Odrasla sam na povrcu koje je raslo u basti djubrenoj stajskim djubrivom (kao i gomila mojih drugara) i nikada nisam imala bakterioloskih problema.
Mina je pominjala koriscenje ljudskog izmeta za djubrenje baste i pravljenje baste pored niznika i septickih jama. Mom tati pun ormamr takvih slucajeva. Pricala sam o krsenju pravila i propisa, nisam rekla da je to pravila. Jako neobicno da povrsno citas postove, kanda si bila u zurbi.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 415
7.6.2011 7:46:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Inace, ovde se mnoge stvari rade mimo propisa i svake logike, pa tako na kupusu mozete naci bakterije crevne flore coveka. Dobro se zavuku izmedju listova, vi ih ne mozete lepo isprati, i eto alimentarne intoksikacije.

Ne cita Verka povrsno. Ti nisi navela djubrenje ljudskim izmetom, sto je za mene van svake pameti i za to nikad u zivotu cula nisam da je bilo ko radio.
Za gajenje basti pored septickih jama jesam, ali to je druga stvar, a posto je meni to toliko apsurdno na to , naravno, nisam ni pomislila na tu opciju, vec sam pomislila na stajsko djubrivo.
Dalje, bakterije kaje postoje u crevnoj flori coveka postoje i u crevnoj flori zivotinje, npr. eserihija.
Tako da se iz tih razloga ja u postu nisam uhvatila bas za ovu sintagmu crevna flora coveka.
Dalje, ako zagadjuje crevna flora coveka, zagadjuje i crevna flora zivotinje, pa opet dolazimo do iste stvari koju sam ja navela, a to je, da sam ja godinama jela povrce iz djubrenne baste i svi ljudi oko mene i da mi se nikad nista nije desilo.
Prvu bakteriju u zivotu zaradila sam iz Svepsa, a drugu kad sam dosla u Bgd.
Ti si poslednja kojo dajem odgovor.
Zgadila mi se malogradjanstina i neumece vodjenja razgovora na ovom forumu (i da naglasim da se ne odnosi na tebe)

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 416
7.6.2011 8:18:08   
minavb
Da, i mene smara sto pisem po stotinu puta iste stvari istim ljudima a oni i dalje trube neke gluposti.
E moja zVerka, da ti znas sta sve ljudi rade po svojim bastama... Oni bre bacaju djubrivo po basti u kojoj se kupusu upravo stvara glavica, nice sargarepa i slicno. Ja sam se pre 7 godina tesko otrovala. Mama mi kupila suve sljive, 100g, kod cika seljaka na pijaci. Volim suve sljive i jela sam ih obicno posle treninga da nadoknadim glikogen jer sam tada dva puta dnevno trenirala i spremala teske ispite. Pojela ja 100g suvih sljiva i u roku od 5 minuta pocela da se tresem, gubim svest, da mi ide pena na usta. Cika seljak je voje organske sljive, lepe, prirodne, spricao vodom da bi dobile na masi, a onda prskao i prasio nedozvoljenim jedinjenjima sumpora da bi sprecio razvoj plesnio. Krivicna prijava, mislim da je malo i odlezao, a ja od tad suseno voce kupujem samo upakovano, za koje znam da ima atest o zdravstvemoj i mikrobioloskoj ispravnosti.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 417
7.6.2011 8:38:17   
Mala Loojka

IZVORNA PORUKA: jelena038

Opet ste se svadjale bez mene user posted image user posted image user posted image

Da opet kazem: u zivotu detetu ne bih dala zimnicu, umesto domace hrane. Toliko od mene, kome nije jasno, nek se vezba na svom detetu, na mom nece. Kraj. O dilemi.

A o temi... Zaista sam verovala da ce makar jedna od zena lepo priznati da kupuje tegle i teglice jer, prosto, nema vremena da sprema toliko raznovrsnih obroka, ili je na primer, nespretna u kuhinji, ili je, boooooooze moj, lenja. Nego smo sve savrsene i sve bacamo tonu para za nesto sto je, jbt, smesno jeftino kuci, i pri tome zdravije, ako nista, bar znamo sta smo sipale unutra... sve zarad stopedesetogodisnjeg zivota nase dece.
A na RR se provodi po ceo dan...

Ne mislim da bi takvo priznanje bilo za lincovanje, naprotiv, bilo bi postenije! Pola mojih drugarica mi otvoreno kaze da ih mrzi da kuvaju po ceo dan na ovu vrucinu, kad ima gotovo, kao sto kupuju rostilj i bureke za rucak, i bas ih briga sta mislim i ja, a kamoli neke tamo zene po forumima...

Koliko vremena provedete ovde tupeci o stvarima samo da biste dokazale da ste bas vi u pravu, a ne neko drugi, mogle biste celu bastu da imate, i jos pride po jedno dve svinje, pilice i pcele!

Ja sam, umesto toga, isla da slusam Ivana Bosiljcica uzivo user posted image

E ako si rekla...!!!

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 418
7.6.2011 10:09:50   
lanajelena
O svasta opet raspredate istu pricuuser posted image ...meni su trenutno sigurnije te kupovne kasice nego ovo povrce sto kupujem,svaki dan je neko drugo na repertoaru kako mu fali neki user posted image  ...Naravno da mu spremam domace i naravno da mu dajem kupovno ne vidim u tome nista lose,moje dete bas voli kupovne kasice zasto da mu to uskratim,dzaba mu je ako ga spasim kupovnih kasica kad ima milion stvari od koje moze da nadrlja,voda nam je uzasna(kupujem kupovnu)ali sta ako se naguta ove cesmuse od koje se dobija ne pesak nego sljunak u bubrezima ili od ovog vazduha,posle bombardovanja koncentracije radijacije i ostalog ma daj o cemu pricamo...pravim domaci sok pa ni sama ne mogu uvek da ga popijem i sto kaze Gagana spremi kasicu bez soli bude jednako ruzna kao i kupovna

I da ne mislim da sam los roditelj,ni da sam lenja da spremim za decu

(odgovor članu Mala Loojka)
Direktna veza do poruke: 419
7.6.2011 10:13:34   
indy_25
Pa i da je nekom mrsko i muka to opet nije niciji problem user posted image . Nek hrani svako svoju djecu kako hoce user posted image bilo da je domacim napravljenim obrocima ili iz teglica ha pa ja. Moje dijete je odraslo na tim kasicama do svoje prve godine i zdravije je od pola djece koje se hrane recimo domacom kuhinjom. Pa zdravija je i od mog sina koji ama bas sve jeo domace jer smo u Sa imali bastu i jaja je uvijek jeo domaca i od prepelice a uvijek je bio bolestan. Ja svaki dan pravim rucak pa barem su mi 5 dana u sedmici povrce i meso na meniu i salata obavezno. I uvijek sarenoliko i raznosvrsno po nekoliko vrsta povrca uz meso Tako da me nista ne kosta ni njoj da na pravim i stavim u bleder. Ona jednostavno nije htjela dali sto nije posoljen aili nemam pojma ove u kasama je voljela mnogo mada ni one nisu slane ali imaju neki bas dobar ukus. Uglavnom nek brine svako za svoje dijete kako hoce i nek mu kuha po cijeli dan ja nisam i ne moram nikom da objasnjavam zasto nisam pa i da mi je bilo muka da pravim user posted image

(odgovor članu Mala Loojka)
Direktna veza do poruke: 420
7.6.2011 10:32:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ja sam planirala da počnem da kontrolišem vazduh koji udiše Nina.
E sad, zanima me - da li da držim vazduh u frižideru pre upotrebe? Na koliko stepeni? Da li u konzervi ili može i u plastičnoj posudi? Da li plastika može obična ili mora Taperver? Ako udahne neprerađeni vazduh - hoće li kakiti u bojama duge ili u boji jesenjeg popodneva? Moram li je odmah povesti kod lekara? Mora li lekar da bude belac i Srbin ili može i neke druge nacionalnosti? Moram li imati nekog Dr Mr u familiji da bi moja beba prdela pravilno? Ako beba udahne dokotorovu reč, hoće li se zagrcnuti? user posted image

Izvinte, žene, ništa lično, ali mooorala sam, mnogo ste mi slatke sa svim vašim tikvicama i blitvicama, pola vas je došlo samo malo da zaviri u temu i vidi oće li se ko s kim posvađati, a inače znate da ćete vi uraditi sa hranom  onako kako VI mislite da je najbolje za vašu bebu.

Inače, za sve korisne informacije - alal vera i hvala user posted image .

P.S. nemoj da se ko naljutio, samo sam htela da se malo našalim user posted image

Morala sam da se citiram, pošto se opet ispisaše kilometri, ne mogu da povatam bre poentu teme - kašice ...
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 421
7.6.2011 10:35:32   
lanajelena
BM pomenula sam bar tri puta kasice user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 422
7.6.2011 10:39:07   
Anoniman
Ma ne kažem tebi, šiš tamo.user posted image

Ja sam davala do pre neki dan Nini uglavnom kupovne kašice. Ali konstantno . Prvi razlog je taj što sam ih dobijala za džabe, drugi razlog je što nisam imala poverenja u sebe da ću joj ja spremiti jednako dobar i kvalitetan obrok kao kupovni, treći razlog je taj što mi je lakše da samo odvrnem poklopac i nahranim dete. I brate mili, daleko mi pijaca, nemam auto, nemam kome da ostavim dete dok se ja natežem s prodavcima kakvo mu je koje povrće i šta je metao u njega. E sad, poslednjih par dana joj pravim domaće jer namam više kupovnih, a da imam - verovatno bi i dalje davala kupovne, samo zbog gorepomenutog poklopca i obroka za 3 sekunde.
Kuvaću joj od sada, ali kad me bude mrzelo davaću joj i kupovne.

(odgovor članu lanajelena)
  Direktna veza do poruke: 423
7.6.2011 10:43:44   
jabudic
Sto kaze Indy, svako neka hrani svoje dijete kako misli da je najbolje...
Teska se filosofija ispreda oko kasica user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 424
7.6.2011 10:44:31   
eni26

IZVORNA PORUKA: jabudic

Sto kaze Indy, svako neka hrani svoje dijete kako misli da je najbolje...
Teska se filosofija ispreda oko kasica user posted image

user posted image

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here