Verus
|
Vuko, moj drug radi za Alltech, vecina je cula za tu firmu, njeno glavno sediste je u gradu u kom zivim, i znam jaaako puno ljudi koji rade za njih. Ovaj drugar je radio u USA sad radi u Francuskoj i bukvalno je zaduzen za celu Evropu. On kaze da je USDA kontrola organic hrane smesna u odnosu na kontrolu koja EU sprovodi nad organskim namirnicama....ali, ja stvarno, kad god mogu da kupim organic, kupim, necu lagati. Detetu ne dajem kravlje mleko nego organic-nama kupujem "obicno"....Malo OT ali poznanica koja je ginekolog, i kao i svaki drugi, primecuje promenu i pomer puberteta kod devojcica, smatra da je veliki krivac toga hormoni u hrani. Ima 2 dece, sina i cerku, za cerku kupuje organsko mleko bez hormona, a za ostale obicno mleko...Ne znam, ja uvek kazem, AKO imam izbor, i mogu da biram, izabracu ono sto je manje zlo. Niko od nas ne zna tacno kako se sta pravi, kontrolise, i sl. Pola toga mogu biti price....Pita me drugarica u vezi te moje kupovine hrane i svega sto sam navela, i sve sto sam mogla da joj kazem je "Da ako lazu, jbg najveci sam majmun sto vise novca dam za to". Meso kad god mogu nabavljam sa lokalnih farmi, free range. Ukus 110% drugaciji. Ne smrdi brate kad ga kuvas. To, bar meni, govori puno. Sva sreca pa zivim u drzavi farmi...mada, AKO imam izbor, uvek kupih proizvod lokalnog seljaka, nego organic. Neka npr. organic paprika se uzgajala u Holandiji, dok stigne do Amerike izgubi pola hranljvosti u prevozu. Zato je, kazu, zamrznuto povrce puno bolje. Smrzne se odmah po branju i pranju, i zadrzi puno vise nutricionske vrednosti. IZVORNA PORUKA: vukosava I da dodam još jednu, voće i povrće mogu da nađem organik i da je kontrolisano USDA standardom. A koliko sam videla kupovne kaše su firme Nestle, Gerber i večinom su od genetski modifikovane hrane. Al to ću još malo da proučim. KLIKNI ove kašice sam videla u prodavnici Al to cu još malo da proučim po ovdašnjim izvorima pa da vidim da li imam ovaj problem pri odlučivanju: - Kupovne sigurne pasterizovane a genetski modifikovane - Da pravim organik a može koja E Coli da proviri ako ne operem dobro i ako ne odkuvam dovoljno dugo Al ovo je meni i Verus tema nova izgleda. Nije isto možda ko tu.
|