|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22

(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kupovne ili domace kasice
6.6.2011 22:07:37   
Brana
Ja ne placam da mi neko gaji namirnice,nego nasu zemlju obradjuju ljudi i na njoj zasadjuju i gaje svoje namirnice,pa deo toga daju nama,ali si u pravu za to da neko ne moze sam da uzgaja,ili nema svoje rodjake od kojih moze da uzme,ali moze zato da se raspita za domace namirnice,gde ih moze nabaviti,u svakom selu ima sigurno neko ko posteno gaji i ne prska voce i povrce( jer daje i svojoj deci)...mi smo ovde kod mene u kraju nasli coveka koji prodaje extra paradajz,nije prskan....
Ja sam jednom kupila Lakiju Hippovu kasicu od curetine,kada sam je probala,zamalo nisam povratila,ono ne bih dala psu a kamoli Lakiju...ne moze da se poredi sa domacom koju mu ja napravim.....
To je moje misljenje,ne kritijujem druge stavove,samo iznosim moje,da se neko ne oset___i prozvanim...user posted image

< Poruku je uredio Brana -- 6.6.2011 22:11:19 >

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 351
6.6.2011 22:29:52   
vukosava
Al sam raspalila temu... Šta ćeš, profesionalna deformacija, žena sam od nauke. Pa sam čisto tako pristupila razmatranju ovog pitanja sa obe strane. user posted image

Vidim tema je u originalu kupovne ili domaće a većina postova je bila samo nabrajanje šta ko koristi a malo mi je falilo informacija o tim kupovnim što su bolje. Jasno mi je bilo što žene misle da su domaće bolje jer tako gledaju šta kako da prave, više učestvuju u samoj pripremi pa prilagođavaju se detetu, itd. Al nisam baš u prethodnim postovima našla što su kupovne bolje i zašto.

Zato sam i postavila zilion pitanja oko toga. Ne znam što bi to bio problem, da pitam i da dobijam odgovore kad vidim da ima kompetnentih ljudi, pre svega mislim na vas koje stvarno sa ovakvim stvarima radite a ne samo rekla kazala, ja imam osećaj.

Mislim da je ovaj izbor pre svega bitan nama koje se tek odlučujemo šta ćemo da radimo i kako.

Dakle, opasnost vreba od izmeta (dakle za sad čujem samo E coli kao bakteriju koja se ubija pasterizacijom):
- One voćke i povrćke koje na koje se neko može u prirodi ili u transportu da se olakša, ili koje imaju komplikovanu geometriju treba ili dobro prati ili kupovati već pripremljeno.
- One što im se kora može oguliti i skinuti možda nisu toliko i nebezbedne da se prave same.

Meni je ovo baš zanimljiva rasprava jer eto baš ima zanimljivih razloga za i protiv.

Ja ne živim tu pa ne kupujem uopšte na pijaci i ovde se voće i povrće totalno drugačije kontroliše. Kad odeš da kupiš ili imaš genetski modifikovano ili organik a postoje standardi kako se i jedno i drugo kontroliše. A malo pa malo nađu tu istu ešerihiju koli u genetski modifikovanoj hrani, nezavisno od kontrole kvaliteta, u onoj nepripremljenoj a i onoj procesuiranoj, tj u gotovim proizvodima.

Moj samo jedan dodatni komentar: ne zaboravimo na ĐUBRIVO koje se prirodno pravi od životinjskog izmeta koje valjda, ne znam al pretpostasvljam, ima u sebi E Coli. Tako možda po default-u ne možeš neke vrste voća i povrća ni naći u prirodi bez nečega po njima. Al zato sluđi pranje valjda.

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 352
6.6.2011 22:34:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vukosava

Moj samo jedan dodatni komentar: ne zaboravimo na ĐUBRIVO koje se prirodno pravi od životinjskog izmeta koje valjda, ne znam al pretpostasvljam, ima u sebi E Coli. Tako možda po default-u ne možeš neke vrste voća i povrća ni naći u prirodi bez nečega po njima. Al zato sluđi pranje valjda.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 353
6.6.2011 22:36:03   
Pretty78
verolino pp

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 354
6.6.2011 22:40:07   
minavb
Vuko, na zitaricama, povrcu i vocu se, pored bakterija, mogu naci plesni koje luce veoma opasne mikotoksine. I o ovome smo dosta pisali. E coli smo pomenuli onako, slucajno.
Inace, ovde se mnoge stvari rade mimo propisa i svake logike, pa tako na kupusu mozete naci bakterije crevne flore coveka. Dobro se zavuku izmedju listova, vi ih ne mozete lepo isprati, i eto alimentarne intoksikacije.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 355
6.6.2011 22:42:37   
Mala Loojka
Za dz se ovde raspravlja o svemu, opet ce svaka da uradi kako je htela i kako misli da je najbolje za njenu bebu....

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 356
6.6.2011 22:45:41   
vukosava
I da dodam još jednu, voće i povrće mogu da nađem organik i da je kontrolisano USDA standardom. A koliko sam videla kupovne kaše su firme Nestle, Gerber i večinom su od genetski modifikovane hrane. Al to ću još malo da proučim.

KLIKNI ove kašice sam videla u prodavnici

Al to cu još malo da proučim po ovdašnjim izvorima pa da vidim da li imam ovaj problem pri odlučivanju:

- Kupovne sigurne pasterizovane a genetski modifikovane
- Da pravim organik a može koja E Coli da proviri ako ne operem dobro i ako ne odkuvam dovoljno dugo

Al ovo je meni i Verus tema nova izgleda. Nije isto možda ko tu.

< Poruku je uredio vukosava -- 6.6.2011 22:51:10 >

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 357
6.6.2011 22:47:07   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb

Vuko, na zitaricama, povrcu i vocu se, pored bakterija, mogu naci plesni koje luce veoma opasne mikotoksine. I o ovome smo dosta pisali. E coli smo pomenuli onako, slucajno.
Inace, ovde se mnoge stvari rade mimo propisa i svake logike, pa tako na kupusu mozete naci bakterije crevne flore coveka. Dobro se zavuku izmedju listova, vi ih ne mozete lepo isprati, i eto alimentarne intoksikacije.

Mina, tebi hvala na iscrpnim odgovorima. Retko ko mi stvarno odgovara, većina je zakuvala raspravu user posted image
Al to je čar foruma, ima šta da se čita.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 358
6.6.2011 22:47:21   
minavb
Tacno. I ja ne znam cemu rasprava, Vuka lepo pitala, ja joj odgovorila i svi odjednom nagrnuli.
Vuko, nema na cemu. user posted image
GMO hrana je posebna tema. Ja se toga jako plasim.

< Poruku je uredio minavb -- 6.6.2011 22:49:44 >

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Mala Loojka)
Direktna veza do poruke: 359
6.6.2011 22:48:41   
Anoniman
I ja rekoh - alal vera. Meni niko da kaže alal vera što sam rekla alal vera user posted image .

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 360
6.6.2011 22:49:40   
vukosava
Našla sam i organik KLIKNI

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 361
6.6.2011 22:51:07   
Klarita
IZVORNA PORUKA: BubaMira

I ja rekoh - alal vera. Meni niko da kaže alal vera što sam rekla alal vera user posted image .

Bubo, alal verauser posted image
etouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 362
6.6.2011 22:54:14   
vukosava
A evo jedan superiška recept za bejbi fud: isečeš i drmneš u mikrotalasnu na 5 min, zamrzneš, otopiš mikrotalanom i onda je freš user posted image
Hau konvinijent user posted image

majkro frešuser posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 6.6.2011 22:58:51 >

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 363
6.6.2011 22:58:40   
Verus
Ja sam samo davala kupovne dok nije sve probala.  Uvek ih je lakse varila, jer su, ruku na srce, razredjene, tako da mislim da su one super za pocetak, a kasnije nije tesko odvojiti od svog povrca ili mesa i izblendati, iseckati itd.  Moji imaju bastu i recimo, mama krompir ne prska, a neke stvari prskaju ili minimalno ili prirodnim opcijama (a ima i toga samo se treba raspitati ko hoce jel)...a naravno, kaze mi tata da ima seljaka koji danas prskaju a sutra iznesu ljudima i prodaju....a treba koliko se secam bar 7 dana da prodje?  Sramota.
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Verus, jedno je organsko povrće, drugo je povrće od seljaka kog niko ne kontroliše šta radi, a treće plastika po marketima.
Moj svekar, prvi, ne prska svoje voće uopšte! To bude plesnjivo i iskljucano sa svih strana. Sa druge strane, njegov komšija bezbroj puta oprska voće, i to prodaje u gradu, lažući da je prskano 2 puta. Svega ima. Treba da verujem nepoznatom, ako i oni koje poznajem lažu?
Ja nisam upoznala nijednu ženu koja je detetu davala samo kupovne kašice, a nije mu kuvala uopšte. Znam neke koje su davale pola-pola, ali ne više od toga. Ja pod tim podrazumevam da su kupovne kašice dobre, jer da smatram da nisu, nikad ih ne bih dala detetu, kao što mu ne dajem mnoge stvari za koje smatram da nisu dobre.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 364
6.6.2011 23:02:02   
indy_25
Evo Nedjo mene si upoznala user posted image Ja sam davala Sari uvijek kasice do 1 godinu jedino voce bi joj nekad dala svjeze . I sad joj dadnem ponekad kad idemo negdje al uglavnom sada jede s nama i jede sve user posted image

< Poruku je uredio indy_25 -- 6.6.2011 23:04:17 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 365
6.6.2011 23:02:15   
vukosava
Verus, ja nešto kontam totalno mi sumljivo ovo ovde voće i povrće. Stoji i preko mesec dana u frižideru ništa mu naizgled ne fali. O ukusu da ne pričam, nazire se nekad u tragovima, liči na onaj koji sam nekad znala. Ubrano u Čileu i sl, transportovano hiljade kilometara, ubrano tek dok je maltene provirilo iz zemlje. Kad se setim onog našeg kući, kupiš moraš brzo da potrošiš.

E sad da li ovo više paze, transportuju na hladnim temperaturama i slično pa zato dugo traje ili su ga toliko izmodifikovali da mu ni vreme ništa ne može user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 366
6.6.2011 23:03:36   
Anoniman
Verus, o tome ja pričam. Niko njih ovde ne kontroliše, rade šta hoće, i može im se. Boli nekog Žiku uvo što će se moje dete otrovati, jer će on tim parama svom detetu da kupi hranu. Prokleta zemljica sa začaranim krugovima.
I ja sam n davala u početku više kupovne, pa onda sve manje i manje. Kad se svede, sigurno joj nisi dala viš eod pola kupovnih, sećam se koliko si se mučila i kuvala u 5 ujutru.
Samo mislim da je kod vas ipak malo drugačije. Lakše je doći do organske hrane, drukčija je svest o svemu tome.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 367
6.6.2011 23:06:07   
Verus
Vuko, moj drug radi za Alltech, vecina je cula za tu firmu, njeno glavno sediste je u gradu u kom zivim, i znam jaaako puno ljudi koji rade za njih.  Ovaj drugar je radio u USA sad radi u Francuskoj i bukvalno je zaduzen za celu Evropu.  On kaze da je USDA kontrola organic hrane smesna u odnosu na kontrolu koja EU sprovodi nad organskim namirnicama....ali, ja stvarno, kad god mogu da kupim organic, kupim, necu lagati.  Detetu ne dajem kravlje mleko nego organic-nama kupujem "obicno"....Malo OT ali poznanica koja je ginekolog, i kao i svaki drugi, primecuje promenu i pomer puberteta kod devojcica, smatra da je veliki krivac toga hormoni u hrani.  Ima 2 dece, sina i cerku, za cerku kupuje organsko mleko bez hormona, a za ostale obicno mleko...Ne znam, ja uvek kazem, AKO imam izbor, i mogu da biram, izabracu ono sto je manje zlo.  Niko od nas ne zna tacno kako se sta pravi, kontrolise, i sl.  Pola toga mogu biti price....Pita me drugarica u vezi te moje kupovine hrane i svega sto sam navela, i sve sto sam mogla da joj kazem je "Da ako lazu, jbg najveci sam majmun sto vise novca dam za to".

Meso kad god mogu nabavljam sa lokalnih farmi, free range.  Ukus 110% drugaciji.  Ne smrdi brate kad ga kuvas.  To, bar meni, govori puno.  Sva sreca pa zivim u drzavi farmi...mada, AKO imam izbor, uvek kupih proizvod lokalnog seljaka, nego organic.  Neka npr. organic paprika se uzgajala u Holandiji, dok stigne do Amerike izgubi pola hranljvosti u prevozu.  Zato je, kazu, zamrznuto povrce puno bolje.  Smrzne se odmah po branju i pranju, i zadrzi puno vise nutricionske vrednosti. 
IZVORNA PORUKA: vukosava

I da dodam još jednu, voće i povrće mogu da nađem organik i da je kontrolisano USDA standardom. A koliko sam videla kupovne kaše su firme Nestle, Gerber i večinom su od genetski modifikovane hrane. Al to ću još malo da proučim.

KLIKNI ove kašice sam videla u prodavnici

Al to cu još malo da proučim po ovdašnjim izvorima pa da vidim da li imam ovaj problem pri odlučivanju:

- Kupovne sigurne pasterizovane a genetski modifikovane
- Da pravim organik a može koja E Coli da proviri ako ne operem dobro i ako ne odkuvam dovoljno dugo

Al ovo je meni i Verus tema nova izgleda. Nije isto možda ko tu.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 368
6.6.2011 23:06:42   
minavb
Transpirtuje se u posebnim uslovima, a oderedjene vrste voca i povrca se nekad i voskiraju zato sto kaliraju vremenom. Meni kad stize roba, imam svoje instrumente za proveru temperature u dostavnom vozilu. Ako nije po propisu, vracam, necu da primim.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 369
6.6.2011 23:09:02   
minavb
IZVORNA PORUKA: Verus RR

On kaze da je USDA kontrola organic hrane smesna u odnosu na kontrolu koja EU sprovodi nad organskim namirnicama....

Ja jedva cekam da se evrposki Global GAP standardi uvedu kod nas.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 370
6.6.2011 23:09:02   
Verus
vuko: ja se ne slazem da hrana u americi nema ukus, meni su to totalne nebuloze, osim gde si ti ako se nabavlja iz neke naveliko proizvodnje....moja mama kad je bila ovde 6 meseci, stalno je ponavljala "I ko kaze da u americi hrana nema ukus??"

Kupila sam pre neki dan breskve u supermarketu, naveliko, mirisalo je pola kuhinje od njih, i bile su neverovatno ukusne.  Nisu bile organik.  Mislim da je bitno kupovati ono sto je u sezoni, tako ces uvek imati ono sto je lepo, dugo raslo napolju, ne nesto iz staklene baste, ubrzanog rasta....

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 371
6.6.2011 23:10:08   
vukosava
Meso je ovde show. Govedina boje tek zaklane po 15 dana (trpaju boje i so).

Vidiš imam okolo Amiša pa da vidim šta ima kod njih da se nabavi...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 372
6.6.2011 23:10:15   
Anoniman
A što Indy? Mislim, onako najiskrenije, zanima me, niti te osuđujem niti išta, je l' si joj davala kupovne zato što smatraš da su bolje od povrća koje ti je dostupno da joj kuvaš, ili ti je tako zgodnije bilo? Ne mislim ništa loše.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 373
6.6.2011 23:11:14   
Verus
Zar taj vosak sto mazu, a primetim to na pola stvari u radnjama: nije jestivo? Mislim, to nije neka losa hemikalija?
IZVORNA PORUKA: minavb

Transpirtuje se u posebnim uslovima, a oderedjene vrste voca i povrca se nekad i voskiraju zato sto kaliraju vremenom. Meni kad stize roba, imam svoje instrumente za proveru temperature u dostavnom vozilu. Ako nije po propisu, vracam, necu da primim.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 374
6.6.2011 23:11:15   
vukosava
E to, samo da je u sezoni onda je ok.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Ime za seku
beba13

Aurori Lani stize seka, koje ime je najlepse uz njeno?

Dorotea Lena (40%)

Teodora Lena (34%)

Eleonora Lena (25%)

Ukupan broj glasova: 102

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here