|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22

(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kupovne ili domace kasice
6.6.2011 23:11:37   
Olga75
da mi prostite dobiti onaj papir da uzgajas organsku hranu ovde je prava je..da . Prvo njiva mora da bude bar 4 km od puta , da je zasticena zelenim pojasom neznamtija kojih dimenzija , da zemlja nije tretirana unazad nicim neznamtinija koliko dugo , da su semenke neznam kakve i blablabla
i tako , ko ovde proizvodi organsko voce i povrce ?
eto da ne budem totalno ot ja sam davala i jedne i druge i nije se otrovala niti joj je izrasla treca ruka

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 376
6.6.2011 23:12:10   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Zar taj vosak sto mazu, a primetim to na pola stvari u radnjama: nije jestivo? Mislim, to nije neka losa hemikalija?
IZVORNA PORUKA: minavb

Transpirtuje se u posebnim uslovima, a oderedjene vrste voca i povrca se nekad i voskiraju zato sto kaliraju vremenom. Meni kad stize roba, imam svoje instrumente za proveru temperature u dostavnom vozilu. Ako nije po propisu, vracam, necu da primim.

Ja to nekad skidam i deterdžentom koliko ga je po jabukama obično.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 377
6.6.2011 23:12:31   
Verus
Ma sve uzimaj od Amisa ako imas! I btw paradajz moraju ubrati ranije jel bi pola propalo: ali ga lepo stavis u prozor na sunce, kao i bilo sta drugo (sljive, breskve) i pustis da sazri tako.  Bude puno ukusnije.  Ja imam malu bastu iza kuce i vec godinama sadim paradajz, krastavce, paprike, a ove godine cu da sibnem i tikvice ako nisam bas jako jako zakasnila..
IZVORNA PORUKA: vukosava

Meso je ovde show. Govedina boje tek zaklane po 15 dana (trpaju boje i so).

Vidiš imam okolo Amiša pa da vidim šta ima kod njih da se nabavi...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 378
6.6.2011 23:14:01   
Anoniman
I ja sam kombinovala Olga. Jednako lepo jeo sve, živ, prav, zdrav. I sa drugim ću isto tako.

(odgovor članu vukosava)
  Direktna veza do poruke: 379
6.6.2011 23:14:28   
Verus
3 godine mora da sedi zemlja da nije prskana.  Organska hrana je obicno jako jako skupa i vec kad je tako ja mislim da treba da prodje odredjene mere uzgajanja.  USDA je 95% organic-bas zato sto se i to ponekad, i malo (zavisi koji proizvod prska), znaci nije nista 100% bez hemikalija.  Meni, iskreno, manje smeta to koliko mi smetaju hormoni i odvratna hrana kojom se krka stoka i cegaje puno meso....

Vuko: jaja i puter ces sigurno naci kod Amisa po istoj ako ne i jeftinije nego u radnji.
IZVORNA PORUKA: Olga RR

da mi prostite dobiti onaj papir da uzgajas organsku hranu ovde je prava je..da . Prvo njiva mora da bude bar 4 km od puta , da je zasticena zelenim pojasom neznamtija kojih dimenzija , da zemlja nije tretirana unazad nicim neznamtinija koliko dugo , da su semenke neznam kakve i blablabla
eto da ne budem totalno ot ja sam davala i jedne i druge i nije se otrovala niti joj je izrasla treca ruka

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 380
6.6.2011 23:15:22   
Verus
I ja isto.  Prvo kupovne dok se ne navikne, jer su razredjenije, a onda sve redovno kako pravim.  Sto prostije to bolje. 
IZVORNA PORUKA: Nedja RR

I ja sam kombinovala Olga. Jednako lepo jeo sve, živ, prav, zdrav. I sa drugim ću isto tako.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 381
6.6.2011 23:17:56   
Olga75
kostano brasno se daje i govedima i ovcama iako su one iskljucivo biljojedi i sad cu da se vratim na kokoske i pilice s' pocetka price koje jedu i ispljuvak i ne vidim nista cudno sto im se daju kuvana jaja

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 382
6.6.2011 23:18:53   
vukosava
VerusČ: nekim devojkama u work travel programu krenulo mleko od ovog enriched najlosijeg mleka a nisu bile trudne. Sad da li je ovo mit ili istina...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 383
6.6.2011 23:19:58   
choopa choops

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja obozavam ovu Ringerajku user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 384
6.6.2011 23:20:26   
jovicaa
zene na ovom svetu se vise ne zna ko pije, a ko placa! ko zna cime hranimo decu, ne smem vise ni da mislim o tome, kupujem sta mi je dostupno..
definitivno je sve otislo predaleko... a za trece ruke i sl cemo nazalost tek da vidimouser posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 385
6.6.2011 23:20:56   
Anoniman

Ma naveliko ga niko ne proizvodi. Proizvode ga moji u svojoj basti za sopstvene potrebe. Ali mislim da bi ljudi proizvodili, kad bi im neko to adekvatno platio, a njima se ne placa ni ovo, ali to je opet druga tema.
S druge strane, velike plantaze krkaju mnogo pesticida i nisu svi sistemici. Prodiru u zemlju gde se zadrzavaju do dve tri godine, a u zrela ploda je jako tesko odrediti koliku kolicinu otrova sadrzi, a i da se to ispituje, bilo bi prosto nemoguce ispitivati svaku seriju ili plod ponaosob.
Dalje, Mina je spominjala listove kupusa i bakterije koje se zadrzavaju na plodu...Odrasla sam na povrcu koje je raslo u basti djubrenoj stajskim djubrivom (kao i gomila mojih drugara) i nikada nisam imala bakterioloskih problema. Povrce se dobro opere. Da je suprotan slucaj svi bi zaradili neke koke od sveze kupus salate.Svi ili bar neko od nas.
Valjevcanka je proizvodila najbolje stvari od voca, visokog kvaliteta, ali to nije adekvatno naplacivalai zato je propala.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 386
6.6.2011 23:27:40   
jovicaa
ja ne znam kako dozvoljavate sebi da poverujete da je prskano bolje od prirodnog... priroda je sve lepo udesila za nas, a mi zapeli da unistimo, pa to ti je! ne dozvoljavajte interesnim stranama da vam pune takvim glupostima glavu.
svasta cu da cujem, pa ja sam celo detinjstvo trebila po basti sve zivo i to neoprano, samo sto zive krompire sa korom nisam jela! i nikad nisam imala nikakve bakterije i sl, a deda nista nije prskao i djubrio je prirodnim stajskim djubrivom sa sela ponekad! isto tako i moj pradeda i moj deda(koji su hvala bogu imali vise mogucnosti za to nego mi danas)  i jedan je  ziveo 93 godine, a deda je jos uvek ziv ima preko 80 godina(pu pu da ga ne ureknem) i jako je vitalan! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 387
6.6.2011 23:30:36   
indy_25

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

A što Indy? Mislim, onako najiskrenije, zanima me, niti te osuđujem niti išta, je l' si joj davala kupovne zato što smatraš da su bolje od povrća koje ti je dostupno da joj kuvaš, ili ti je tako zgodnije bilo? Ne mislim ništa loše.

Nije zbog toga nego u pocetku sam joj daval kupovne ono kao da se navikne. Kasnije sam pokusala da joj pravim s blenderom i nije htjela da jede cini mi se da sam pisala davno na temi od 6-9 mjeseci. Ove su bile ukusnije a i meni iskreno su bile ukusnije. Da se posole ma pojela bi i ja sigurno. A osim toga kod nas voce i povrce je bas plasticno ima da se kupi i bilogisch po pijacama i to i kupujemo za sebe inace . Pravim svaki dan rucak osim kad nisam kuci pa mi nije bilo muka i imam i blendere to mi je sekunda. Ona nije htjela. I u ovim nasim kasicama ima razlike sa onim kod nas dole. I u okusu i mirisu a i u cijeni kod vas su puno skuplje i manje pkovanje tj gramaza . Ja sam njoj kupovala biologisch kasice mada ni ove druge nisu lose. kako je rasla pa cak do godinu dana sam joj davala te kase odnosno vise nisu bile kase nego komadi, povrca, mesa, ma svega sira itd. Bile su jako bogate i imalo je raznovrsnih. Svaki dan je jela drugacije. tacno osjetis svaki komad i ukus toga. Kasnije kad sam joj pocela so unositi a to je tacno poslije godinu onda je pocela da jede s nama sto i mi jedemo. Ona ima dobro rasporedjene obroke i ja pazim da ona unosi u sebe sve sto joj je potrebno. Ja vjerujem ovim kasicama u Nl jer su bas ukusne a i vidi se da su zdrave. Oni ne smiju napisati ili staviti oznaku da je to provjereno i odobreno i ako je bilogisch a da lazu nema znaci sanse. Al je velika razlika sa onim Hippovim one su meni uzasne jer smo ih probali kad smo bili na odmoru cak i njih nije htjela jesti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 388
6.6.2011 23:33:49   
Anoniman
Jovice, ništa nije isto kao pre 20 i kusur godina. Je l'' si ti pila kravlje od rođenja? Ja jesam. Da li smo jeli jaja sa tri meseca (znam masu dece koja jeste)...svom detetu to neću dati.
Koristim 21. vek maksimalno, tehnologiju i nauku koju mi je doneo. Ne,nije sve od toga dobro, ali ko ima makar malo mozga, umeće da probere ono dobro, a ostavi loše.
I iskreno, ja volim razne stavove na RR, i uvek sam raspoložena za rasprave, s tim što imam velik problem sa načinom saopštavanja nekih stvari. I zato se sad kulturno povlačim iz ove teme, da bih ostala kulturnauser posted image

Indyuser posted image Hvala na detaljnom objašnjenju, rekla si mi sve što sam želela da znamuser posted image

< Poruku je uredio Nedja RR -- 6.6.2011 23:35:45 >

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 389
6.6.2011 23:37:52   
jovicaa
nedjo ja nista lose ne mislim! samo iznosim svoje misljenje! i isto tako kao i ti postujem tudja misljenja!
a ja jesam odrasla na kravljem mleku, mama nije mogla da me doji.
mislim da je u danasnje vreme jedini spas da uzgajas sve sam, a naravno to je za vecinu nemoguce, ukljucujuci i mene, tj ja ne mogu nista da uzgajam posto sam u stanuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 390
6.6.2011 23:40:49   
jovicaa
treba koristiti 21. vek, naravno! ja se nikad ne bih poradjala kod kuce i sl, ali mislim da je sve previse otislo u pm... ali valjda mora tako, takvi smo mi ljudi, vecina gleda samo svoju korist i tako smo dosli do ovog danasnjeg dana i danasnjeg sveta, koji je postao cinicno degradirano mesto istvarno se pitam dokleee dokleee moze ovako
ali ovo je skroz off mogu li sada sama da se kaznim?user posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 6.6.2011 23:42:50 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 391
6.6.2011 23:43:11   
Klarita
Indy, mi trenutno jedemo Hipp i meni one ukusnije od svih ostalih, blago vama kad imate izborauser posted image pa vam Hipp odvratne

Jovice,jeste istina sve sto kazes...ali u nase vreme,a tek u vreme nasih dedova i pradedova nije bilo klimatskih promena, ozonske rupe, uranijumskih bombi...i ostalih srauser posted image , pa je bilo izvodljivo i gajiti sve bez tolikih hemikalija i ostalog...da ne pricamo i da je vecina ljudi gajila svoje voce i povrce, a danas je obrnuto, vecina kupuje, samim tim trziste diktira uslove.

Svako daje ono sto misli da je najbolje za svoje dete, mislim da nijedna od nas ne bi zarad sopstvenog vremena i ne znam ti ja cega trula svoje dete i hranila ga bilo cime. Uostalom sto manje znas to bolje...
Tako sam je pre neki dan naletela na rodjaku koja ima bebu od 9 meseci koja je voza u kolicima i daje joj smoki, ona se jos hvali kako mala skoro celu kesu pojede...bilo mi je suvisno da joj pricam kako je to glupo, ali eto...ona smatra da je tako dobro, isto mi pricala kako vec jede sve sto i oni, znaci zaprzeno, slano...i hvali se time, ja sta cu...nisam se ubedjivala, rec nisam rekla, da me ne proguta ostatak rodbine...Malo off ali shvatate poentuuser posted image

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 392
6.6.2011 23:44:51   
jovicaa
tako i ja klarita sa mojom porodicom, samo klimam glavom. ne zelim da ulazim u sukobe.
pa da, ali od uranijumskih bombi i radijacije nas nista ne moze zastiti, ali nista

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 393
6.6.2011 23:47:55   
jovicaa
Jovice,jeste istina sve sto kazes...ali u nase vreme,a tek u vreme nasih dedova i pradedova nije bilo klimatskih promena, ozonske rupe, uranijumskih bombi...i ostalih srauser posted image , pa je bilo izvodljivo i gajiti sve bez tolikih hemikalija i ostalog...da ne pricamo i da je vecina ljudi gajila svoje voce i povrce, a danas je obrnuto, vecina kupuje, samim tim trziste diktira uslove.

u tome i jeste stvar, ne prskaju oni da bi voce i povrce bilo "zdravije" i zbog uranijumskih bombi i rupa u ozonskom omotacu, nego da bi oni sto vise zaradjivali i sirili se, pa i po cenu toga da ugrozavaju nase zdravlje.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 394
6.6.2011 23:48:07   
Klarita
Nazalost ne, ali svega i svacega ima u zemlji, pa dolazi do kojekakvih reakcija i stvaranja kojecega, sto onda negativno utice na plodove, pa se moraju nekako drugom hemijom braniti koja opet negativno utice na ljude i u kruguser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 395
6.6.2011 23:49:23   
Olga75
i sve tako a tema : Kupovne ili domace kasice

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 396
6.6.2011 23:49:46   
indy_25

IZVORNA PORUKA: Klarita

Indy, mi trenutno jedemo Hipp i meni one ukusnije od svih ostalih, blago vama kad imate izborauser posted image pa vam Hipp odvratne

Svako daje ono sto misli da je najbolje za svoje dete, mislim da nijedna od nas ne bi zarad sopstvenog vremena i ne znam ti ja cega trula svoje dete i hranila ga bilo cime. Uostalom sto manje znas to bolje...
Tako sam je pre neki dan naletela na rodjaku koja ima bebu od 9 meseci koja je voza u kolicima i daje joj smoki, ona se jos hvali kako mala skoro celu kesu pojede...bilo mi je suvisno da joj pricam kako je to glupo, ali eto...ona smatra da je tako dobro, isto mi pricala kako vec jede sve sto i oni, znaci zaprzeno, slano...i hvali se time, ja sta cu...nisam se ubedjivala, rec nisam rekla, da me ne proguta ostatak rodbine...Malo off ali shvatate poentuuser posted image

Pa jesu bljutave i odvratne ima cini mi se vise vode nego sto ima povrca i voca. Ovdje nisu takve. Ovo kad izvadis u tanjiric je pravi obrok sa komadima karfiola brokolija, graska, rize, mrkve, krompira i zacina persun, bosijok i ostali zacini, Zelje isto kad ga stavim da ga ugrijem zamirise mi kuca ko da sam pravila zeljanaicu a hippove nisu takve pa probala sam a skuplje su od ovih ovdje i plus gramaza manja.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 397
6.6.2011 23:51:27   
jovicaa
izvin'te. nego da se malo izvucem
detetu dajem kupovne kasice, ponekad, kada ne mogu da stignem ili me bas mrzi da napravim, sto je izuzetno retko, skoro nikad.
uzivanje mi je da za aleksa kuvam domace kasice i to mi je nekako lepse, a sta je zdravije djavo bi ga znao, ne znam ni sama.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 398
6.6.2011 23:51:34   
gagana83
Sad cu biti skroz off, ali m e Klarita podsetila.
Odveli mi Unu u savetovaliste na redovnu kontrolu, mislim da je tad imala 9 meseci.
U cekaonicI zena sa detetom od godinu dana, nudi Uni smoki, ja joj kazem kako ona to ne jede.
A ona ce meni " A sto joj ne dajes? Ja sam mojoj Milici sa 4 meseca davala ORIGINAL smoki udrobljen u jogurt, to je najvise volela da jede"user posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 399
6.6.2011 23:52:42   
jovicaa
bitno da je original gagana, ma mi ne nemamo pojma, sutra kupujem smokiuser posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here