|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
8.6.2013 1:03:06   
Pcelica23
Drage (buduce) mame,

nakon dva dana iscitavanja svega sto je receno na ovom forumu ja sam i dalje u velikoj dilemi te vas molim za savet, pomoc... Prva tri meseca trudnoce sam uspesno pregurala ( sad sam u 14 nedelji) i nadala sam se da cu konacno moci da uzivam u trudnoci. Medjutim, prosle nedelje su mi stigli rezultati double testa koji su prilicno losi (rizik na Down sy. je 1:71) i od tada ne mogu da spavam :( Doktor koji mi vodi trudnocu mi je savetao da uradim triple test a da se pre toga javim u genetsko savetovaliste u GAK NF ( zasto bas tamo, ne znam). U NF su mi rekli da nema potreba da radim triple test jer, cak i ako bi on bio dobar, rezultati double testa se ne mogu zanemariti. Da ne duzim, savetovana mi je amniocenteza. Zakazali su mi istu za nesto vise od mesec dana kada cu biti punih 19 nedelja trudna. Na moje pitanje da li moze da se zakaze nesto ranije odgovor je bio : "budite srecni da ste i ovo dobili"...  E sad, ja sam sa sobom vec prelomila da cu da radim amniocentezu. Pitanje je samo gde? Citajuci forume vidim da iskustva i Fronta i nisu bas sjajna ( stazisti uzimaju uzorak i slicno) . Pored toga, uzorak sami nosimo u Palmoticevu! ( to me sokiralo). Rezulatati se cekaju najmanje 3 nedelje, neko kaze i vise... Znaci, naredna dva meseca agonije. S druge strane, iskustva iz IMD su pozitivna ( ja do danas nisam ni znala da analiza moze da se radi i kod njih! slusala sam doktora koji mi je rekao "idi u GAK"). Da li je kasno da sad pokusam da zakazem u IMD? Da li neko ima iskustva, koliko ranije moze da se zakaze savetovaliste u IMD? Mislim da bi mi na osnovu mojih rezultata double testa verovatno odobrili amniocentezu ( plus tu su i godine - 34)...Treca opcija mi je da zakazem kod privatnika mada mi se cene u Jevremovoj cine preteranim.     

Inace, meni je ovo druga trudnoca. Prva trudnoca mi je bila traumaticna. Preplakala sam prva tri meseca jer sam, neznajuci da sam trudna, snimala zub i pila neke lekova. Na kraju se sve dobro zavrsilo ali ta prva tri meseca nikada necu zaboraviti. Nadala sam se da cu bar u ovoj drugoj trudnoci moci da uzivam :(

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1376
8.6.2013 2:21:50   
Sanchy
Moj rezultat triple testa mdoduse,je bio jos gori 1 prema 67 ako se dobro secam,tako da sam i ja morala na amnio..takodje zatrudnela sa 34 godine..i eto sve je u redu sa bebcemuser posted image ,da te malo utesim..e sad ja sam radila amnio u Visegradskoj,smatram da tamo ima najveci broj strucnih dr,meni je radio Prof.,a posle toga sam nastavila privatno kod njega da vodim trudnocu,inace sam uzorak sama nosila na privatnu analizu gde mi je preliminarni rezultat metodom pcr bio gotov istog dana a citogenetiku sam cekala cini mi se devet dana..,inace lab.gde sam nosila uzorak je takodje u Visegradskoj,prethodno sam se kod njih obavestila koliko kosta i najavila da cu doneti uzorak..U Visegradskoj se ne lezi u bolnici ali je propisano strogo mirovanje kuci,dve nedelje,antibiotici par dana ,bar od strane mog dr..e sad ako si se odlucila ipak za IMD javice ti se vec neko ko je tamo radio i ne brini,bice sve ok..pozdravuser posted image

(odgovor članu Pcelica23)
Direktna veza do poruke: 1377
8.6.2013 13:44:15   
nelaana
Cao,

Samo da kazem da se slazem sa Sanchy i da bih svoju narednu, eventualnu trudnocu, sigurno vodila u Visegradskoj kod dr. Plecasa i da bih ac radila ili tamo ili u IMD-u. Iz Fronta nosim ocajna iskustva. Porodjaj isprovociran, brz, jer se doktorki zurilo i citava stvar se odrazila na bebu, koja je imala cistu u glavi i puknuti kapilar u oku. Kod bebe se hvala Bogu sve sredilo osim zategnutih vratnih misica koji se koriguju svakodnevnim vezbicama..Nehumano.
Veoma sam zadovoljna sa lekarima koji su mi privatno vodili trudnocu, kod njih sam takodje privatno radila i ac - i zbog godina (sa 35 zatrudnela) i zbog granicne vrednosti dabl testa koji je bio 1:250, a cut off je 1:256 (By the way, AC sam posle jedva uspela da naplatim od socijalnog, jako tesko daju lovu - natezali smo se oko 6 meseci).
Dakle, moja nesreca je bila u tome sto lekari koji su mi vodili trudnocu ne rade ni u jednoj klinici, vec samo privatno i onda upucuju na svoje ljude u drzavnim ustanovama (koji ocekuju debeli kesh..) i koje doslovno boli bas uvo za sve, jer nisi njihov pacijent. Ovo je moja impresija i ono sto sam prosla i ne bih nikada ponovila gresku. Ako bih se odlucila za sledecu trudnocu, rekoh, privatno jedino kod dr-a koji radi i u drzavnoj..Nikako drugacije. I daleko od Fronta.

Puno srece svima koji idu na AC (nista strasno) i samo pozitivno! Licno, posle svega, apsolutni sam pristalica AC i opet bih je radila. Dabl test nije pouzdan metod (iako sam ga i ja preplakala), on je samo proracun.

P.S. Svako ko voli front neka se uzdrzi od komentara tipa - nisi u pravu i sl. jer znam koja sveze-gorka secanja nosim. A svoju pozitivu vezanu za front neka ispisu kao svoje iskustvo. Hvala.

Direktna veza do poruke: 1378
8.6.2013 14:29:22   
tatjana1
Draga Pčelice,

pre svega, ako te ne mrzi, pročitaj šta sam pisala pod temom Double test, neću da ti pričam stvari koje već znaš (tipa da je to samo statistika, ne brini , sve će da bude u redu i sl.) Hoću da ti skrenem pažnju na profesora koji mi je procenio rizik na kraju na 1:5000, dok mi je ovde dvaputa Double test i jednom triple test pokazao loš rezultat. Čovek je profesor na univerzitetu Leeds u Engleskoj i gostujući profesor na Kolumbiji u Njujorku, a nedavno je bio i jedan od glavnih govornika na seminaru o prenatalnoj dijagnostici u Lisabonu. I ja nešto verujem da je softver kojim on raspolaže daleko boolji od ovih kod nas. Dakle, bez panike, ali bih ja svakako uradila AC da sam na tvom mestu, da ne razmišljaš cele trudnoće da li je sve OK.

Što se Narodnog Fronta tiče, ja sam pre tri nedelje radila AC kod njih, i moje iskustvo je uglavnom dobro, jedino što se jako mnogo vremena provede u čekanju po čekaonicama (prvog dana sam čekala 3 sata po raznim redovima da završim administraciju, a kad sam došla da radim AC, došla sam u 7, a završila u 12 sati). Nisam imala nikakvu vezu, zahvat je bio neuporedivo lakši nego što sam očekivala (mnogo sam se bila uplašila). Moda to čekanje nije ni loše, sve mi smo došle uplašene, pa smo na kraju bile u fazonu: ma samo da mi to konačno urade :user posted image
Ja sam se pre 13 godina i porodila u Frontu, i tada sam isto imala dobro iskustvo. Sada ipak neću jer ako uzmete da se za tri dana od 116 beba rodjenih u Beogradu 55 rodi u Frontu, jasno je da je tu naveća gužva, a samim tim oni ne mogu nikom ljudski da se posvete, sve i da imaju dobru volju, ali ne bih ih baš napljuvala jer su zaista pod velikim pritiskom. Što se kinte tiče, mislim da moraš da je daš gde god da se porađaš, ako želiš da budeš sigurna da ćeš imati odgovarajući tretman...

AC se ne radi pre 16 nedelje jer se tek tada stiču uslovi za AC, ja bih prihvatila to što su mi zakazali jer je užasno teško zakazati, i to svuda!

(odgovor članu nelaana)
Direktna veza do poruke: 1379
8.6.2013 15:53:19   
Pcelica23
Devoke, hvala vam puno na vasim odgovorima.

Draga Tatjana 1, kazi mi molim te, da li je tacno da uzorak ne uzima neko od doktora nego stazisti kako je neko pisao na ovom forumu? Koliko dugo si cekala na rezultate analize plodove vode? Da li postoji mogucnost da uzorak odnesem na analizu u privatnu labarotoriju? Niko u NF mi nije pomenuo tu mogucnost a cujem da su u Palmoticevoj prebukirani. Znacilo bi mi da rezulate dobijem sto ranije :(

Inace, meni su na komisiji rekli da je amnio zakazana za 15. Tako pise i u izvestaju Komisije. Sestra na salteru mi je, medjutim, rekla da ce se amniocenteza raditi 16. Nista mi nije jasno :(  

Konacno, mozda punih 19 nedelja i nije tako kasno za amnio ( znam da ne moze da se radi pre 16 nedelje) ali ako se rezultati cekaju 3 nedelje (mozda cak i vise, cula sam da neko pominje i 6 nedelja!???)... To je previse jer ako rezultati ne budu ok .... :( Zbog svega navedenog, razmisljam da ceo postupak ipak zavrsim privatno. Problem je samo sto ne znam gde ... da li je neko radio amniocentezu u ordinaciji Ana life? Kod njih sam u prvoj trudnoci isla na 4d i deluju mi ok ( mada su sestre kao i svuda neljubazne user posted image ).

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1380
9.6.2013 13:41:35   
Ženica
Pčelice, ne paniči zbog rezultata double testa. Kao što vidiš, dosta devojaka je imalo loše rezultate, a na kraju je sve bilo ok.
Što se tiče NF i Palmotićeve, mislim da je potrebno prvo zakazati termin u Palmotićevoj (gde se meni desilo na početku trudnoće da nema mesta), a onda u nekoj klinici zakazati uzimanje uzorka plodove vode. Ja sam isto kao i Sanchy AC radila u Višegradskoj i odnela uzorak u privatnu laboratiju.
Što se tiče IMD, mislim da se kod njih zakazuje na početku trudnoće, ali možeš ih pozvati da proveriš.
Ne znam kakva su iskustva u vezi Ana life... verovatno će se neko oglasiti ko zna...
Ne brini, sve će biti u redu. Pozdrav,

Direktna veza do poruke: 1381
10.6.2013 10:31:12   
tatjana1
Ja rezultate još čekam, u sredu će biti te tri nedelje, pa ću konačno znati. Znam da je to dosta čekanja, ali s obzirom na to da ja imam 39 godina, AC bi bila nešto što i ovako i onako treba uraditi...

Meni je AC radio neki dr Dejan, preziva se na F, ne znam tačno kako, a bila je tu i jedna mladja doktorka. Mislim da su oni u Frontu strašno izverzirani i kod njih je AC stvar rutine... Sa mnom je bilo petnaestak žena, sa nekima sam se kasnije i čula i sve je OK. Neke su radile kordocintezu, koja je rizičnija od amnio, pa je opet sve bilo OK. Znači, ne brini.
Lično sam radije birala vađenje uzorka negde gde to toliko često rade da im je ruka navežbana, ali sve je to stvar ličnog pristupa... Instiotut za majku i dete je takođe fenomenalan, ali se isto teško nalazi termin i mora da se leži kod njih tri dana, što sam ja po svaku cenu htela da izbegnem, ako već moram da mirujem, bolje mi je kod kuće ispred TV-a, dok me svi maze i paze :) Iako mi je lekar rekao da odmah sutradan kao da ništa nismo radili, ja sam ipak odležala 4 dana strogo, a dosta odmaram i posle toga jer sam imala neku malu kontrakciju pre AC, pa sam mirovala za svaki slučaj, ali to je već neka druga priča, kao što rekoh, imam 39 godina...

Ako su ti oni zakazali termin za AC, zar nisi zakazivala i u Palmotićevoj? Ili su ti oni našli termin u Palmotićevoj? Jer užasna je navala.... A to što ti je zakazano 15, dobila si jedan papirić gde ti sve piše... Prvog dana dolaziš da završiš administrativni deo i pregled (nemoj da te iznenadi ako te bude malo boleo taj pregled, to je normalno) a drugog dana ti rade amniocintezu. Vodiš se kao da si primljena na odeljenje.

Tri nedelje se čeka jer se plodova voda zaseje, pa se posmatra kako se nešto razvija (ne znam baš detalje) Može privatno da se uradi brže, nekom drugom metodom, ali, iskreno, ja sam radije taj novac što bih to platila ostavila za 4D UZ, koji se koliko znam, u državnim ustanovama ne radi...

Što se tiče amniocinteze privatno, kažu da je najbolja Jevremova, ali tamo ti je AC negde oko 42 hiljade dinara, u Ana life-u je 10 hiljada manje...
U svakom slučaju, ne brini, amniocinteza je zaista najbezbolnija od ovih invazivnih metoda za prenatalnu dijagnostiku, a sve su šanse na tvojoj strani da sve bude OK.

Nadam se da sam ti pomogla, sve drugo što te zanima, tu sam, ako umem, rado ću ti odgovoriti...

(odgovor članu Ženica)
Direktna veza do poruke: 1382
10.6.2013 17:58:42   
drudi
Pcelice,
kad sam ja lezala na IMD zbog amnio, bila je devojka koja je primljena odmah zbog loseg dabla i radjene su joj cupice, da ne bi cekala amnio.Izraznih razologa je bolje to sto pre, ali da ih ne elaboriram. Njoj je bilo nesto oko 1:45 i sve je bilo ok. Pokusaj da nadjes nacin da te prime, tamo su super. I pokusaj cupice.

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1383
11.6.2013 11:13:18   
Pcelica23
Draga, Drudi,

zvala sam IMD. Sestra me je prvo izgrdila sto se tako kasno javljam, da je to neodgovorno sa moje strane, bla, bla, bla. Na kraju mi je zakazala savetovaliste za 3 nedelje (tada cu biti punih 16 nedelja trudna). Ne znam da li da uopste idem tamo? Ne verujem da ci mi odmah zakazati amnio ( bar ne pre neke 19 nedelje a tada imam zakazano u NF). Kakva su tvoja iskustva sa IMD tj. koliko vremena je proslo od tvog odlaska u savetovaliste do zakazane amniocenteze ?

Pozz. 

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1384
11.6.2013 14:39:53   
tatjana1
Pčelice,ja ti savetujem da odeš i u IMD, vidiš kad će ti zakazati (pri tom su strašno fini, bar je takvo moje iskustvo) i onda odlučiš gde ćeš. Ja sam isto bila zakazala i na IMD i u Frontu, pa sam IMD otkazala. Nije isključeno da ti zakažu u roku od nedelju dana (tako su meni bar na IMD zakazali) a ja sam se na kraju ipak radije odlučila za Front i otkazala to u u IMD, baš zato što mi se nije ležalo u bolnici tri dana (još me je kačio vikend pa bi bilo 4 dana). Ako ti nije smaranje da ležiš na odeljenju, možda ti urade već u 17. nedelji. U svakom slučaju, bilo da se odlučiš za IMD ili za Front, mislim da nećeš da pogrešiš jer mislim da su i jedni i drugi baš izverzirani u tome, a kad već mora neko da te bocka, bolje da to uradiš negde gde se to rutinski radi.

Direktna veza do poruke: 1385
11.6.2013 14:43:10   
tatjana1
I, da! Nemoj da brineš zbog toga što ti je zakazano u 19. nedelji, to nije kasno za amniocintezu. I nemoj da brineš zbog double testa, on zaista baš ništa ne znači, pokušaj da ne brineš unapred, da ne nabiješ sebi tenziju bez veze, a na kraju sve ispadne dobro. Navijam za tebe user posted image

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1386
11.6.2013 18:44:51   
Pcelica23
Hvala draga Tatjana1, na podrsci :)

Resila sam da ipak sacekam te tri nedelje i odem u IMD da vidim sta ce mi oni reci. Ni meni se ne lezi 3 dana u bolnici ali ako bi mi zakazali amniocetezu odmah pristala bih, ne bih cekala termin u Frontu.

U svakom slucaju, drzite mi palceve :) Po prirodi sam jako nestripljiva i izludjuje me ovo cekanje :(

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1387
11.6.2013 23:16:44   
drudi
pcelice
moja iskustva sa IMD su odlicna. Imas ih na prethodnim stranama.
Uopste ne mislim da je glupo prelezati tamo ta tri dana. prvo to rupici treba najmanje 24 h da zaraste, najmanje 2 nedelje moras da mirujes. I tamo su svi doktori super verzirani za to-urade ih toliko dnevno. i pride, antibiotici - mislimd asu pametna stvar, za ne daj Boze.
kazi im tamo u genetskom za dabl i da bi volela sto pre da bude, ako sam te dobro razumela, zamoli ih i mislim da ce ti izaci u susret. Vazno je da znas, u svakom slucaju sestra ti ne bi zakazala genetsko da ne mogu da te prime tamo na vreme u terminu kada se radi amnio. Tj sad kad ti je zakazano genetsko - sigurno upadas tamo na amnio, a genetsko sluzi samo da te upoznaju sa procedurom, vide dabl i kazu ti kada da dodjes. To traje 5 minuta.
u svakom slucaju nemoj da se stresiras zbog dabla, u toliko slucajeva se pokazalo da to nema veze. moze biti i da zena prirodno ima takve te hormone, pa da dr nije dobro izmerio nuhalni, itd..i posle ispadne da si dzaba stresirala bebu sekiracijom.

Direktna veza do poruke: 1388
11.6.2013 23:17:52   
drudi
u IMD sam cekala 2 nedelje. A ne daj Boze, ako ne valja oni zovu mnogo pre

Direktna veza do poruke: 1389
11.6.2013 23:30:52   
zivka
Zdravo devojke! Radila sam amniosint.u Frontu.Sve je bilo ok jedino sto sam ceeeekaaalaaaa da pocnu da rade...Pitala sam prijateljicu koja je med.sestra na odeljenju za to lezanje , ona se nasmesila i rekla mi da je to izuzetno tanka igla i da stvarno nema potrebe...Ali ipak se vodiskao da lezis tri dana...Pijateljice su bile na IMD jedna 2x i sve ok druga jednom i nije sam test uspeo :P Inace niko je nije ni obilazio niti je imala posle UZ...Srećno user posted image E da! Stvarno je igla uzasno tanka - iskreno ja samk se pitala da li ce probosti kožu... Ja sam sve gledala na zprepašćenje dr...

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1390
11.6.2013 23:33:46   
zivka
E da! Nikom dinar nisam dala a sve je ok bilo...na front mislim

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1391
12.6.2013 11:45:31   
Pcelica23
Drudi, Tatjana,

koliko je vremena proslo od zakazanog genetskog savetovalista do same procedure na IMD? Da li postoji odredjeni dan u nedelji za amnio ili to sve zavisi od broja kandidatkinja?

Pozz.

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1392
12.6.2013 15:30:37   
tatjana1
Meni su kada sam otisla u IMD u genetsko zakazali za narednu nedelju. Samo sto sam ja, kao sto sam ti i rekla, otkazala i otisla u Front. Ne znam da li postoje odredejeni dani, meni je bilo zakazano za cetvrtak.

Ja moram da kazem da ja jesam lezala i to 5 dana samo do toaleta, a posle toga jos par dana sam pocela da jedem za stolom i sl. Ipak, meni je bilo prijatnije da lezim kod svoije kuce, nego u bolnici. Vazno je, naravno, razumevanje ukućana, znači neko drugi mora da kuva, pere suđe i sve ostalo, ti zaista moraš da odležiš. Ako toga nema, bolje je da odležiš u bolonici. Jednu ženu je muž pustio da iz jednog grada u unutrašnjosti dođe sama u BG na amniocintezu i da se posle autobusom vraća sama, bila sam pobesnela zbog toga!!! Ne mislim da se oko ovoga treba kuražiti i dokazivati se kao majka hrabrost, šanse da nešto pođe po zlu su male, ali ih ne treba izazivati!

Inace, moji rezultati su gotovi, danas sam zvala Palomoticevu i rekli su mi da su rezultati dobri. U petak idem da ih podignem, pa cu znati i detalje, ali vazno je da je sve OK sa bebicom :)

Pcelice, ja sam isto jako nestrpljiva po prirodi, ali ovo je nesto sto mora da se saceka, pa sta je tu je.... Pokusaj samo da se sto manje sekiras (necu ti reci da se ne sekiras uopste jer znam da je to nemoguce) jer to samo moze da ti skodi, a videces da ce sve da bude OK.

Direktna veza do poruke: 1393
12.6.2013 15:52:01   
Pcelica23
Draga Tatjana, cetitam ti od srca user posted image Uzivaj u ostatku trudnoce user posted image Nadam se da cu svi problemi iza tebe. Pozz.

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1394
12.6.2013 20:03:47   
drudi
tatiana cestitam!!user posted image

pcelice
oni zakazu po nekom redosledu zavisno od broja zena, ali je to uvek kad se radi amnio.
slazem se sa tatjanom da nema zezanja sa amnio. jeste to tanka igla ali treba procitati iskustva i po stranim forumima sta se sve desavalo kad se ne pazi.ono 2% se i odnosi na takve slucajeve. a da ne pricam o slucajevima koji se ne mogu direktno pripisati amnio, a verovatno su zbog toga, jer zene su gubile trudnoce i posle par nedelja zbog laganog odlivanja amniotske tecnosti ili infekcija i sl.. znaci strogo se pazi i onda si sigurna- tacno je da na IMD nema zavrsnog ultrazvuka ali on tada nista ne bi ni pokazao. sto se tice obilaska, lekari naidju u vizite, ali stalno je na spratu neko od njih, ne daj Boze da zena nesto primeti sto ne valja. na primer, moja cimerka se uspanicila da jer joj je iskocila kao neka bubuljica ne mestu uboda i ispoostavilo se da je dlacica urasla. i uospte nije dosadno, razmenjujes iskustva sa koleginicama trudnjacama. a cim dodjes kuci stalno postoji potreba da nesto ustajes. najvazniji je prvi dan kad se radi, sto bi rekla moja drugarica:lezi i pravi se da si mrtva :)

Direktna veza do poruke: 1395
12.6.2013 20:07:12   
drudi
i jos nesto vezano za tanku iglu-dovoljno je pogledati sliku ove bebe koja se rodila sa sve posteljicom pa razmisliti da li je to toliko naivno da se busi bilo kakavom iglom

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1396
14.6.2013 17:18:29   
tatjana1
Danas sam uzela rezultate, definitivno je devojčica user posted image

Pčelice, držimo ti fige, javi kako ide!

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1397
6.7.2013 23:56:49   
Pcelica23
Evo i me ne da se javim. Pre cetri dana sam uradila amniocentezu na Institutu za majku i dete i svim zenama bih od srca preporucila da idu tamo. Tacno je da se nakon intervencija tamo lezi jos dva dana ali kazu da su prvih 48 sati kriticni tako da je to lezanje opravdano. Sestre, doktori , ma svi na odeljenju su ljubazni. Sama intervencija je bezbolna i traje jako kratko svega 10 sekundi od momenta odredjivanja mesta za ubod iglom. Oseti se samo trenutak uvodjenja igle ali manje je neprijatno od dobijanja inekcije u debelo meso.

Svim zenama koje planiraju trudnocu ili su na njenom pocetku savetovala bih da double test zakazu na IMD. Ukoliko rezultati double testa nisu dobri oni odmah zovu da se uradi biopsija horionskih cupica ili, u krajnjem slucaju, zakazuju amniocentezu. Takodje, zene koje su se zbog starosti odlucile za amnio treba da se jave u genetsko savetovaliste gde ce im, po onome sto sam ja videla, bez ikakvim problema zakazati amnio. Nadam se da cu nekome pomoci ovim savetom jer mene nije imao ko da posavetuje.

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1398
28.7.2013 0:46:37   
jacadjukic
cao svima ,nova sam na forumu. htela sam da vas pitam za vase misljenje,radila sam dabl test i rizik je bio 1:55,nt je bio 2.1mm,crl 73. inace imam 26 godina i ovo mi je prva trudnoca. imam zakazano kod geneticara tek 8.avgusta. verovatnmo ce mi raditi AC.moze li neko da mi kaze kako je u Inst.za majku i dete? i da li je neko imao ovako veliki rizik.

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1399
28.7.2013 16:41:40   
viking
Jaco, ne znam nikoga ko je imao takav odnos, mojoj drugarici je bilo 1:140 i na kraju je rodila zdravog dečaka.
A ako proćitaš malo postove unazad, videćeš da devojke baš hvale Institut za majku i dete.
Sada postoji i neki neovi metod za otkrivanje tih genetskih anomalija iz krvi majke, ne moraš da čekaš amnio, ako si iz Beograda, pitaj svog ginekologa. Meni je dr za to rekla pre dve nedelje a ponovo ćemo pričati o tome za neki dan.
Srećno!

< Poruku je uredio viking RR -- 28.7.2013 16:43:55 >

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu jacadjukic)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here