tatjana1
|
Ja rezultate još čekam, u sredu će biti te tri nedelje, pa ću konačno znati. Znam da je to dosta čekanja, ali s obzirom na to da ja imam 39 godina, AC bi bila nešto što i ovako i onako treba uraditi... Meni je AC radio neki dr Dejan, preziva se na F, ne znam tačno kako, a bila je tu i jedna mladja doktorka. Mislim da su oni u Frontu strašno izverzirani i kod njih je AC stvar rutine... Sa mnom je bilo petnaestak žena, sa nekima sam se kasnije i čula i sve je OK. Neke su radile kordocintezu, koja je rizičnija od amnio, pa je opet sve bilo OK. Znači, ne brini. Lično sam radije birala vađenje uzorka negde gde to toliko često rade da im je ruka navežbana, ali sve je to stvar ličnog pristupa... Instiotut za majku i dete je takođe fenomenalan, ali se isto teško nalazi termin i mora da se leži kod njih tri dana, što sam ja po svaku cenu htela da izbegnem, ako već moram da mirujem, bolje mi je kod kuće ispred TV-a, dok me svi maze i paze :) Iako mi je lekar rekao da odmah sutradan kao da ništa nismo radili, ja sam ipak odležala 4 dana strogo, a dosta odmaram i posle toga jer sam imala neku malu kontrakciju pre AC, pa sam mirovala za svaki slučaj, ali to je već neka druga priča, kao što rekoh, imam 39 godina... Ako su ti oni zakazali termin za AC, zar nisi zakazivala i u Palmotićevoj? Ili su ti oni našli termin u Palmotićevoj? Jer užasna je navala.... A to što ti je zakazano 15, dobila si jedan papirić gde ti sve piše... Prvog dana dolaziš da završiš administrativni deo i pregled (nemoj da te iznenadi ako te bude malo boleo taj pregled, to je normalno) a drugog dana ti rade amniocintezu. Vodiš se kao da si primljena na odeljenje. Tri nedelje se čeka jer se plodova voda zaseje, pa se posmatra kako se nešto razvija (ne znam baš detalje) Može privatno da se uradi brže, nekom drugom metodom, ali, iskreno, ja sam radije taj novac što bih to platila ostavila za 4D UZ, koji se koliko znam, u državnim ustanovama ne radi... Što se tiče amniocinteze privatno, kažu da je najbolja Jevremova, ali tamo ti je AC negde oko 42 hiljade dinara, u Ana life-u je 10 hiljada manje... U svakom slučaju, ne brini, amniocinteza je zaista najbezbolnija od ovih invazivnih metoda za prenatalnu dijagnostiku, a sve su šanse na tvojoj strani da sve bude OK. Nadam se da sam ti pomogla, sve drugo što te zanima, tu sam, ako umem, rado ću ti odgovoriti...
|