|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
28.7.2013 19:47:54   
jacadjukic
viking rr,hvala ti puno na odgovoru. citala sam predhodne postove i to mi malo daje snagu. mada se ja ne plasim ni igle,ni lezenja u bolnici plasim se samo kakav ce rezultat biti posle AC . moj ginekolog mi je samo preporucio ac cim je video rezultat dabl testa,uput mi je dao za bg (imd) ,inace sam iz velike plane . nista drugo mi nije rekao,ne znam na kakve druge testove ti mislis. molim te,vidi sa tvojim gin.pa mi javi . ja tek imam zakazano kod geneticara 8.8. samo razgovor a kasnije cemo videti sta ce biti

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1401
28.7.2013 20:44:06   
reve84
Zdravo devojke,

Jel neka od vas radila amnio u 21 nedelji? Citala sam na netu da se radi samo do 19 nedelje a ja cekam doktora da se vrati sa odmora da bi mi presudio da li trebam na amnio... :(

Posle kise dodje duga :))))

(odgovor članu jacadjukic)
Direktna veza do poruke: 1402
29.7.2013 11:51:36   
jacadjukic
ne znam,ja tek cu imati razgovor u 16.nedelji. ne ocajavaj,ako su ti tako zakazali,znaci da nema opasnosti,znaju oni najbolje

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1403
1.8.2013 10:40:17   
viking
Da li znate koliko ranije treba zakazati amnio na Institutu za majku i dete?

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu jacadjukic)
Direktna veza do poruke: 1404
1.8.2013 10:55:13   
reve84
Viking meni su rekli bar mesec dana...ali ides prvo kod njih u genetsko savetovaliste pa onda oni odredjuju dan za amnio.. Pozovi ti odmah svakako...Cula sam od moje kume da su jako ljubazni i telefonom ti daju sve info

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1405
1.8.2013 10:58:10   
viking
E, super, onda nisam zakasnila :) Otići ću sutra, inače živim na NBGD pa mi nije daleko.

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1406
2.8.2013 12:49:44   
viking
Evo da se javim, ipak sam zakasnila... Rekli su mi da zovem sad svake nedelje da vidim ako neko otkaže... Smorila sam se za medalju, skoro pa mi se sad plače zato što je moja krivica, mogla sam da odem ranije, ne znam zašto nisam...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1407
2.8.2013 13:02:39   
Verolina
Viking, a sto moras da radis amnio?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1408
2.8.2013 13:04:43   
viking
Pa zato što mi je 37 (za dva dana)... Nisam još radila dabl, tek za deset dana, ali u mojim godinama amnio se uglavnom radi.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1409
2.8.2013 13:08:20   
Verolina
Aaaaa...Ali ako dabl i tripl budu dobri, onda neces ici?

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1410
2.8.2013 13:16:04   
reve84
Auuu Viking pa bas mi je zao...Sranje... A da probas da pozoves Visegradsku ili Front pa da probas?
Ja cu morati privatno 23 000 kosta.

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 1411
2.8.2013 13:27:15   
Maslacak15
Viking razmisli,

Znam da je to u Srbiji ekstremno popularno ali mislim da nema preke potrebe raditi amnio ako su ultrazvuk (radjen ekspertski i double u redu). Narocito u blizanackoj trudnoci. Sad ce sigurno da skoce svi iz tabora " sigurno je sigurno" ali ja mislim da zatim nema potrebe. Ja ni jednom nisam radila, cak ni double, samo detaljan ekspertski ultrazvuk u 13. oj nedelji i nisu mi ni pominjali amnio. A bila sam trudna sa 33 i 35 godina.

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1412
2.8.2013 13:27:31   
viking
Ne znam, koliko sam shvatila ovde, taj dabl je više statistika, ništa u stvari ne mora da znači i nije baš pouzdano. Pričali smo nas dvoje šta bismo u slučaju lošeg rezultata i zaključili smo da bismo u slučaju da jedna beba ima neki sindorm a druga ne, zadržali obe, ali ako obema nešto fali, onda ne bismo jer život sa dva bolesna deteta nije život ni za koga. A to jedino možeš da utvrdiš amniocintezom.
Reve, verovatno ću na kraju i ja, videću još ovih dana šta može da se uradi. Ja bih u tom slučaju radila u Jevremovoj, tamo su mi radili VTO i verujem im

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1413
2.8.2013 13:29:58   
viking
Maslačak, hvala na savetu. Nervira me što i nemam neko iskustvo bliskih osoba, imam samo jednu drugaricu koja je radila amnio i to je to, niko drugi nije. Ne znam ni sama, ajde videćemo šta kaže dabl i šta kaže doktorka...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1414
2.8.2013 13:33:24   
New Mom
Ja sam u obe radila amnio. Meni to da li je dabl i EUZ ok jednostavno nije bilo dovoljno da znam da je sve stvarno dobro.

Privatno je sad 23 hiljade? Uzimanje uzorka sa analizom ili samo jedno od tog?
Pre 2 godine je samo uzimanje bilo 18 hiljada a analiza još 19 hiljada.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1415
2.8.2013 13:37:01   
Maslacak15
dabl jeste statistika ali ekspertski ultrazvuk nije. Treba da ga radi verzirani strucnjak, na primer ordinacija Ultramedika dr Tika ( Tihomir Mihailovic, samo primer ima i drugih) i ond asu rezultati skoro 100 % pouzdani. Bebe sa trizomijama imaju niz problema po pravilu ne samo uvecan vratni nabor. Dobar strucnjak za ultrazvuk moze da ti da dosta veliki stepen sigurnosti. Nije egzaktno kao amnio ali meni je bilo vise nego dovoljno da mirno spavam.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1416
2.8.2013 13:53:08   
reve84
Ja ako budem radila uzorak ce mi uzeti u Visegradskoj i onda nosimo na analizu i to je 23 000.
Svakako se ti konsultuj sa lekarom jer recimo znam da ovaj moj profa nije obavezno slao na amnio samo zbog godina...vec ako uz to postoji i opravdana sumnja tipa los dabl, tripl, quadriple....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1417
2.8.2013 14:20:44   
viking
Hvala svima na komentarima user posted image
Samo još da pitam, kad se radi taj ekspertski uz, u kojoj nedelji? Da li mi je rano sad?

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1418
2.8.2013 14:35:57   
ksenija81
Pa ja sam ga radila u trinaestoj, tj 12+2, tek 30.08. imam geneticara i onda ako mora amnio...

< Poruku je uredio ksenija81 -- 2.8.2013 14:37:13 >

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1419
2.8.2013 14:38:46   
viking
I to je potpuno odvojeno od dabl testa, mislim, to su dva odvojena ultrazvuka? Izvinite ako pitam gluposti...

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 1420
2.8.2013 14:41:44   
ksenija81
Ne, expertni je uz, a double je iz krvi koji se radi isti dan po nalazu uz. Tj mere sa uz nosis u lab i onda vadis krvi i onda softver pravi gluposti...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1421
2.8.2013 14:45:39   
viking
Aha, ja sam nekako skapirala da je dabl kombinacija Uz-a i testa krvi....

Direktna veza do poruke: 1422
2.8.2013 14:47:24   
ksenija81
Pa u sustini jeste, ali to rade u laboratoriji

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1423
2.8.2013 14:51:00   
viking
E, pa to sam pitala, taj uz koji nosiš u lab nije ekspertski uz, već su to dva odvojena uz-a user posted image
Hvala na strpljenju!

Direktna veza do poruke: 1424
2.8.2013 14:52:42   
ksenija81
Jeste ekspertni taj koji nosis, tamo su ti mere crl i nt na osnovu kojih+hormona odredjuju rizike

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here