|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
2.8.2013 14:58:30   
viking
Ok, hvala ti!

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 1426
5.8.2013 15:07:08   
Powerpuff Girl
Danas sam bila u Palmoticevoj da zakazem tacan termin za AC i cula medicinsku sestru koja je rekla da su popunjeni do 20. oktobra! Primaju samo devojke koje su 8. i 9. nedelja trudnoce. Ostale upucuju da pokusaju na IMD. Tako da cim saznate da morate da radite AC, sto pre sa uputom ginekologa u Palmoticevu.

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1427
6.8.2013 11:42:00   
viking
Ne vredi ti ni na IMD, ja sam bila pre nedelju dana i rekli su mi da im je septembr pun.

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Powerpuff Girl)
Direktna veza do poruke: 1428
6.8.2013 11:59:40   
Olga75
Vik , znam da znas ali evo ti linkovi za dabl i ekspertni : KLIK i KLIK pa pogledaj

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1429
6.8.2013 12:13:40   
viking
Hvala Olgić, čitala sam već, nego sam se zbunila tj. nisam dobro shvatila Ksenijin post, mislila sam da je bila na dva odvojena UZ-a, pa je tu nastao problem :)

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1430
7.8.2013 16:51:46   
Dani.kv
Evo i nas. Zakazala AC za 9. septembar. Osamnaesta nedelja. Uzas. A u Kg totalni haos. Primaju knjizice do pola osam, krecu da rade od osam. UZ preko stomaka traje dok izmere bebe. Kad se sve zene izredjaju idemo kod geneticara. Pitaju o genetskim bolestima, izkucaju izvestaj i opet na salter da se sve to overe i to je to.
Sutra idem kod mojih lekara da se dogovorimo za dalje. Cula sam da ja kao dupla i rh- trudnica ostajem tri dana u bolnici a da se miruje 5 djana

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1431
8.8.2013 7:41:40   
Powerpuff Girl
A meni ce raditi kad budem 21. nedelja user posted image
Iako sam se prijavila na vreme, kod njih je velika guzva i tek tad imaju slobodan termin.
Ali ta doktorka me je ubedila da AC moze da se radi i kasnije, ako treba bilo kad i do kraja trudnoce.

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1432
8.8.2013 7:49:57   
dunja RR
PG, to su i meni rekli, da može i nakon 30 nedelje. Mada, ukoliko ne daj Bože ima nekih komplikacija, uvek je bolje ranije.

Kasnije (nakon 30 nedelje) se radi kada npr. ima nekih problema sa samom trudnoćom, u smislu da je potrebno iz nekog razloga izazvati ranije porođaj ili uraditi CR, pa dr. na ocnovu AC određuju da li je beba dovoljno razvijena za porođaj.

< Poruku je uredio dunja RR -- 8.8.2013 7:58:28 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Powerpuff Girl)
Direktna veza do poruke: 1433
8.8.2013 16:22:33   
jacadjukic
devojkeeee,evo i mene... zakazali su mi 21.avgusta AC. CISTO DA VAM JAVIM,U IMD su svi super,sve su mi lepo objasnili. samo me brine to sto je bio dovoljan samo dabl test i odmah su odlucili da mi rade ac. nisu me cak ni na UZ proverili. nekako mi delovalo sve to previse jednostavno a rec je o jednoj slozenoj proceduri. i da,cim sam usla odmah su pocele da pricaju o kontraidikacijama i rekli su mi da je rizik od pobacaja 1:200. to me je odmah onako uplasilo. ali dobro,videcemo sta ce biti,javljam vam rezultate a pre toga prenecu vam utiske kako je bilo :)

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1434
8.8.2013 16:40:52   
lanajelena

IZVORNA PORUKA: ksenija81

Pa ja sam ga radila u trinaestoj, tj 12+2, tek 30.08. imam geneticara i onda ako mora amnio...

Ako sam dobro shvatilauser posted image ,cestitam Ksendzi user posted image

(odgovor članu ksenija81)
Direktna veza do poruke: 1435
8.8.2013 20:14:24   
Powerpuff Girl
Dunjce, hvala ti na objasnjenju, sad mi je malo lakse user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1436
8.8.2013 20:39:45   
viking
Super Jaco, nećed morati dugo da čekaš. Koja ćeš biti nedelja 21. avgusta?

(odgovor članu jacadjukic)
Direktna veza do poruke: 1437
9.8.2013 14:43:54   
jela 76
Ćao devojke! Evo i mene posle 100 godina, ali sa nekim informacijama.
Moj dabl je bio odličan, ali je rizik bio visok samo zbog godina. Tada mi je genetičarka preporučila AC, kaže, nalaže standard. Moj dr je ipak bio rezervisan prema tome, tj. nije hteo da me bocka, pa me je poslao na uz kod dr Jelene Dukanac. Nalaz je bio odl
ican, ali njena preporuka je bila tripl test. Ako je on dobar da se ne radi AC. Na tripl testu su mi bili dobri hormoni,ali je rizik i dalje bio visok kada se stavi u korelaciju sa godinama. Na kraju smo i presekli, pa sam u utorak odradila AC. Prosla sam odlicno, uz neznatne grceve, tj. kontrakcije, koje su brzo prosle. Tog dana sam i primila 1 bocu tokolize, antibiotike, prespavala i ujutru kuci. Rezultat za 3 nedelje.
A pre desetak dana su mi uradili i serklaz, jer mi se grlic skratio na 1 cm. I to sam prezivela, sto mi je palo teze od AC.
Cudi me da vam zakazuju tako kasno AC! Ona se radi od 17 do 18 nedelje. Posle toga moze samo kordocenteza. Koliko kosta privatno da se odradi, po Bg-u?

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1438
9.8.2013 16:36:27   
viking
Jelo, ako ti je ovaj broj u nicku godište, onda smo isto godište, tako da mislim da i mene čeka isto.
I ovde se radi od 16. do 19. nedelje ali mislim da su kod Reve zakazali kasnije jer joj je dr bio na odmoru pa je čekala da se vrati. A za PG je izgleda problem bio termin.
Privatno u Jevremovoj košta 43.000 za jednu bebu, 72.000 za blizance (informacija od pre 5 dana). Mada, Jevremova je poslovično najskuplja u svemu, verujem da je u drugim privatnim klinikama to jeftije. Na sajtu Analife stoji da je 320 evra.

(odgovor članu jela 76)
Direktna veza do poruke: 1439
9.8.2013 17:45:32   
Ana RR
Moja koleginica je radila u oridaciji Beloševac a AC joj je radila ako se dobro sećam dr Ljiljana Mirković koja je načelnik odeljenja VRT u Višegradskoj. Prezadovoljna je bila, kaže da nije osetila ništa i da je dr bila izuzetno stručna. Tada je koštalo 400 evra (pre 3 godine).

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1440
9.8.2013 17:52:25   
reve84
Ja sam zvala pre par nedelja Konzilijum i ako samo kod njih donosis uzorak metode kultura i PCR metoda (za nju se rezultati dobijaju u roku od 48 sati) kosta 23 000 din e sad sa uzimanjem uzorka nisam pitala jer bi meni svakako moj profa u Visegradskoj uzimao uzorak.
Medjutim ja sam juce izasla iz bolnice sa njegovom presudom da je quadriple test dobar i da nema potrebe za amnio pa sam se smirila a da nije radili bi mi amnio u 21 nedelji.

Posle kise dodje duga :))))

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1441
10.8.2013 18:52:34   
jacadjukic
viking,tada cu biti 17.nedelja. nego se sada brinem ,radila sam cervikalni bris i vaginalni sekret pa ako to nije u redu ,morace da mi odloze intervenciju zbog terapije. sad se i za to brinem,pored svih mojih muka :(

(odgovor članu reve84)
Direktna veza do poruke: 1442
11.8.2013 17:59:31   
viking
Ženice, da li neko zna kakva su iskustva ili je neko od vas radio amnio u Gradskoj bolnici na Zvezdari?

Jaco, probaj da se sekiraš što manje, želim vam odlične rezultate user posted image

(odgovor članu jacadjukic)
Direktna veza do poruke: 1443
11.8.2013 19:55:33   
nelaana
Na papiru na kome se radi uzv, u N frontu, na poledjini decidno se naglasava - pise, da uzv-kom ne moze biti garantovano odsustvo anomalija i da je za to nuzno odraditi dodatne analize. Pise, ko zeli neka proveri. Ogradjuju se.

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

dabl jeste statistika ali ekspertski ultrazvuk nije. Treba da ga radi verzirani strucnjak, na primer ordinacija Ultramedika dr Tika ( Tihomir Mihailovic, samo primer ima i drugih) i ond asu rezultati skoro 100 % pouzdani. Bebe sa trizomijama imaju niz problema po pravilu ne samo uvecan vratni nabor. Dobar strucnjak za ultrazvuk moze da ti da dosta veliki stepen sigurnosti. Nije egzaktno kao amnio ali meni je bilo vise nego dovoljno da mirno spavam.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1444
16.8.2013 16:07:47   
viking
Mene ovi doktori potpuno izludeše. Prvo je bilo "obavezno amnio, nemoj ni da da radiš dabl ti si rizična" a sad kad sam uradila dabl i kad je rezultat dobar, sad svi govore "nikako amnio to je rizično". Aaaaaa!

(odgovor članu nelaana)
Direktna veza do poruke: 1445
16.8.2013 16:28:03   
cvećka
Jedno pitanjce za one koji su radili AC, snaja mi je pre par sati radila, sva se trese, posebno joj se ruke tresu, je li to normalna pojava...?

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1446
16.8.2013 17:06:19   
lokica77
da nije od nekih lekova koje pije, predpostavljam da je dobila neki ginpral ili tako nesto, ja se nisam tresla ali sam imala kontrakcije i pila sam utrogestan pa mi je bilo uzasno muka od njega, mozda je ona dobila nesto drugo pa tako reaguje na lek, mozda je najbolje da zove svog ginekologa

Ako ne ide po planu, ide po sudbini...

(odgovor članu cvećka)
Direktna veza do poruke: 1447
16.8.2013 17:13:14   
cvećka
Ne, ne, ostala je ona u bolnici da lezi, prima infuziju, nego sam se ja zabrinula, pa da vas pitam... Hvala Lokice!

(odgovor članu lokica77)
Direktna veza do poruke: 1448
16.8.2013 17:31:37   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ženice, da li neko zna kakva su iskustva ili je neko od vas radio amnio u Gradskoj bolnici na Zvezdari?

Jaco, probaj da se sekiraš što manje, želim vam odlične rezultate user posted image

Prva kiretaža mi je bila tamo i do skoro sam mislila da su tamo super lekari. Od skoro ne mislim tako... doduše ne baš za lekare, ali za sestre da.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1449
17.8.2013 21:47:58   
viking
Cvečka, kako je snaja?
Hvala, Trco, ali sigurno će me tamo odbiti za AC tako da sam bez veze pitala :)

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here