|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
19.8.2013 7:24:39   
cvećka
Sto mislis da ce te odbiti Vik? Dobro je, hvala bogu, mirovala je ceo vikend, danas pocinje da radi... Kaze da joj je ono bilo od straha, uplasila se pred sam postupak, pa joj je posle doslo...

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1451
19.8.2013 7:43:55   
Maslacak15
Viking a zasto amnio kad je double perfektan? Po meni nema razloga da se radi samo se maltretiras. Puno te pozdravljam.

(odgovor članu cvećka)
Direktna veza do poruke: 1452
19.8.2013 10:46:19   
viking
Cvećka, zato što mi je načelnica Gradske bolnice gde u četvrtak idem na komisiju (a ona je član te kosije) rekla prošle nedelje preko telefona da sa ovim rezultatima ona ni u ludilu to ne bi radila i da mi je veća šteta nego korist.
Maslačak, ni sama još ne znam šta ću, malo su me zbunili jer su na početku svi doktori govorili da sam obavezan kanditat za amnio zbog godina (37), VTO, blizanci i da da se ne lmatim sa dabl testom nego da odmah idem na amnio. Kad sam ja ipak uradila dabl, sad su svi u fazonu "ne amnio, nikako!" i sad ni ja ne znam šta mi je činiti.

< Poruku je uredio viking RR -- 19.8.2013 11:35:19 >

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1453
19.8.2013 17:36:39   
dacamladenovic
Ljudi mnogo me je strah rezultata,treba zvati u sreduuser posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1454
19.8.2013 17:41:09   
viking
Daco, mislim da je to normalno, sve nas je strah, ali što pre saznaš rezultate, pre ćeš povratiti svoj mir. Srećno user posted image

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu dacamladenovic)
Direktna veza do poruke: 1455
19.8.2013 18:08:22   
dacamladenovic
Znam ,Hvala Viking user posted image ,zelim svima kao i sebi sve najbolje,zdrave bebiceuser posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1456
20.8.2013 10:13:34   
Powerpuff Girl
Vratila sam se sa Fronta, uradjena AC. Sam postupak nije dugo trajao. Kratak pregled ultrazvukom da se popisu potrebne mere, zatim mazanje stomaka povidon jodom, opet UZ i odredjivanje mesta uboda. Sam ubod i izvlacenje tecnosti mislim da nisu trajali vise od 30 sekundi. Pratilac preuzima kovertu sa spricem u kom se nalazi tecnost i pravac Palmoticeva. A ja sam odmah primila rhogam, jer sam negativna krvna grupa i bila slobodna da odem kuci uz mirovanje od par dana. Sme da se spava i na boku, ne mora samo na ledjima. Meni nisu prepisali antibiotik. Eto to je ceo izvestaj, sad samo da sacekam 3 nedelje da saznam rezultate.

Direktna veza do poruke: 1457
20.8.2013 10:23:51   
Dani.kv
Uh. Kad cujem tudja iskustva cini mi se da nije strasno al pocinje da me hvata panika

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1458
20.8.2013 14:05:42   
Powerpuff Girl
Dani, stvarno nije uopste strasno. Jedino sto se u drzavnim ustanovama malo nacekas, ides po raznim ambulantama, obavljas birokratiju, a sama intervencija prodje dok pucnes prstima user posted image Osecaj je kao kad ti uzimaju krv iz vene, samo sto malcice duze traje i osecas da igla ide malo dublje, pa je malcice neprijatno/neobicno, ali ne boli!

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1459
20.8.2013 14:09:59   
viking
Super PG, baš mi je drago da si tako lako prošla!
Dani, držimo ti fige!

(odgovor članu Powerpuff Girl)
Direktna veza do poruke: 1460
20.8.2013 18:27:49   
Powerpuff Girl
Hvala, Vik! Nadam se da cu izgurati i ovo lezanje i mirovanje, nesto sam se unervozila user posted image
Kaze mi drugarica da su njoj na IMD obavezno prepisali antibiotike i da na dan AC da mora da se popije 2.5l vode.
Meni nisu dali antibiotike, ali potrudicu se bar da popijem sto vise vode user posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1461
20.8.2013 18:46:24   
Agripina
Imam pitanje za vas koje ste radile AC. Da li je neka od vas poslije imala bolove u stomaku? Meni je AC rađena u petak, a u subotu je počeo da me boli stomak, ne samo pri dnu, kako mi se dešavalo u prvoj trudnoći, nego i par cm ispod pupka (možda umišljam, ali to je otprilike mjesto gdje su me bocnuli). Juče mi je dr dala da pijem utrogestan, kao, mogle bi da budu neke manje kontrakcije. Idem na UZ tek u četvrtak, a baš sam se zabrinula. Danas me toliko boljelo da nisam mogla da sjedim. Osjećam da se beba mrda, ali svašta mi se mota po glavi.

Direktna veza do poruke: 1462
20.8.2013 20:36:23   
Sanchy
Ja sam imala ,prepisan mi je ginipral pored utrogestana i antibiotika,strogo mirovanje tri nedelje....ako mozes sto pre do dr i to nekog strucnijeg ne u dz..za svaki slucaj

(odgovor članu Agripina)
Direktna veza do poruke: 1463
21.8.2013 0:02:08   
Agripina
Hvala, Sanchy, na odgovoru. Trudim se da mirujem što više mogu, a vidjeću i šta će prekosutra da mi kažu. Sad se više bojim zbog ovih bolova, nego zbog rezultata AC.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1464
21.8.2013 12:00:36   
Powerpuff Girl
Agripina, ja povremeno osecam samo blago zatezanje stomaka, ali jedna poznanica je osecala bolove i receno joj je da su to manje kontrakcije, pa su joj dali neku terapiju i sve se sredilo. Tako da je najbolje da sto pre javis doktoru da se ne mucis.

(odgovor članu Agripina)
Direktna veza do poruke: 1465
21.8.2013 12:07:47   
Sanchy
Nema na cemu,ja sam ginipral zbog tih bolova u stomaku ili kontrakcija pila skoro do kraja trudnoce,,prestala u 36 nedelji ,po prestanku doslo do ablacije posteljice i porodila se tacno u 37 nedelji,,zato kazem sto pre kod dr,za svaki slucaj

Direktna veza do poruke: 1466
21.8.2013 14:05:42   
viking
Daco, ima li vesti?

IZVORNA PORUKA: dacamladenovic

Ljudi mnogo me je strah rezultata,treba zvati u sreduuser posted image

Direktna veza do poruke: 1467
21.8.2013 15:11:42   
Agripina

IZVORNA PORUKA: Powerpuff Girl

Agripina, ja povremeno osecam samo blago zatezanje stomaka, ali jedna poznanica je osecala bolove i receno joj je da su to manje kontrakcije, pa su joj dali neku terapiju i sve se sredilo. Tako da je najbolje da sto pre javis doktoru da se ne mucis.

Ja sam nešto slično osjećala cijelu prvu trudnoću, kao neki pritisak više na bešiku, mada je beba bila visoko. Radila sam milion analiza i uvijek je sve bilo u redu. Sad je to drugačiji bol, pa me uhvatila panika, mada inače nisam paničar. Danas se bolje osjećam, možda je utogestan počeo da djeluje, a vidjeću i šta će sutra da bude na UZ. Dr mi je rekla da su možda u pitanju manje kontrakcije zbog amniocenteze i trebala bih do iduće kontrole da pijem utrogestan, pa ako sve bude u redu valjda će ga isključiti.

Direktna veza do poruke: 1468
21.8.2013 21:44:31   
dacamladenovic
Rezultatu sansu dobri ,zdrava beba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,danas smo yvali Palmoticevu posle tacno 23 dana cekanja,uf dok mi nije nasla ime preznojila sam se,hvala bogu sve je ok.U petak idemo po rezultate pa cu videti pol definitivno,hvala na podrsci

(odgovor članu Agripina)
Direktna veza do poruke: 1469
21.8.2013 21:46:57   
dacamladenovic
user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio viking RR -- 21.8.2013 21:48:40 >

Direktna veza do poruke: 1470
21.8.2013 21:53:13   
viking
Super daco user posted image da znaš da sam se zabrinula što te nema...

Mi smo danas bili kod direktora Klinike za humanu reprodukciju Instituta za majku i dete, dr Puzigaće, i posle razgovora s njim smo odlučili da ipak idemo na amnio. Čovek kaže da je tačnost dabl testa kod blizanaca 50 posto, a taj procenat mi se nimalo ne sviđa. Tolika bi bila tačnost i da ja sama uzmem da pogađam user posted image Osim toga, pošto smo išli na VTO, jajnim ćelijama je manipulisano, tako da je i tu je moglo da dođe do nekog belaja...
Eto, prelomili smo, pa sad kako bude biće. U svakom slučaju, mnogo mi je lakše što smo doneli nekakvu odluku, ona lupanje glavom o zid mi je bilo grozno.

< Poruku je uredio viking RR -- 21.8.2013 23:43:41 >

Direktna veza do poruke: 1471
21.8.2013 22:01:28   
dacamladenovic
Hvala puno ,ceo dan smo bili u gradu jurili neke papire za bolovanje itd,Bolje uradi AC ,jeste stresno cekati rezultate ali ces biti mirna veruj mi,kao da padne kamen sa srcauser posted image .A AC nemoj da se plasis jer je ubod smesan,ja nisam ni osetila kunem se,vise me bolelo iz prsta kada mi vade ili iy vene,cak od lekova u Frontu nista ne daju,ja sam dan ,dva odmarala i isla posle u setnju i sve je ok...Gde ces raditi AC i kada?user posted image Bice sve to u redu sigurno jer su ti rezultati dobri i nema razloga da tako ne bude veruj miuser posted image

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1472
21.8.2013 22:07:38   
viking
Ne plašim se ni postupka ni čekanja rezultata, plašim se samo tog rizika od infekcije ili pobačaja. No dobro, šta je tu je.

Direktna veza do poruke: 1473
21.8.2013 22:16:07   
lesica
Vik, biće sve to ok!
Ideš li sutra na razgovor sa dr Nikšić?

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 1474
21.8.2013 22:19:10   
dacamladenovic
Ma nemoj se plasiti infekcije a ni pobacaja to je glupost,bice sve to ok,ja sam se toga iskreno najmanje plasilauser posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here