nelaana
|
Nema na cemu. Nemas brige sa eritromicinom, on je u grupi ovih tzv. bezbednih. Ja sam pila panklav i pocela sam sa njim dan pre ac. Istog sam misljenja kao Drudi i ti. Naravno, za sve koji ovo citaju - najbolje je konsultovati svog lekara, mi ovde samo razmenjujemo misljenja. Posle ac uradila sam crp 2x i to 15 dana nakon intervencije, trebalo bi toliko sacekati da bi nestalo dejstvo antibiotika (koje pijes nakon ac) i samim tim lazno nizak crp. I onda sam ponovila opet na 15 dana od prethodnog crp-a. Inace, po savetu drugarice, na svakih mesec dana odnesem mom lekaru kompletno odradjenu krvnu sliku sa biohemijom, urin, urinokulturu i crp. Zbog toga su oni bili opusteni tokom citave moje trudnoce, sa kompletnim uvidom. Crp jeste povisen u trudnoci, ali nemoj sama tumaciti, nagadjati i gledati vrednosti ovde po forumima (jer ces se tek onda izludeti) vec odnesi svom lekaru da pogleda. Meni se crp kretao izmedju 7-8, ali su mi moji dr-i rekli da je to ok, jer valjda gledaju crp uporedo sa leukocitima i eritrocitima. Dakle, nemoj sama, ako vec imas koga da pitas, to ti je moja topla preporuka. Bas te briga sta ko prica, ja se pred doktorima nista ne izjasnjavam - samo pruzim moje analize i ocekujem komentar. Mada je to kod normalnog privatnog doktora sasvim prirodna stvar da pitas i dobijes odgovor na sve sto te zanima. A kod ovih (cast izuzecima, naravno) nadmenih i nedodirljivih po drzavnim klinikama mozes samo da budes manji od makovog zrna ili ako hoces respect da odlazis kod njih gde rade privatno. Jbg. Opet kazem, sve je to faktor srece, kako se kome zalomi, pa ne mogu i nemam pravo da generalizujem i pravim podele na dobre i lose dr-e. Dobro je sto ces raditi ac kod Ljubica, a sto se tice dabl testa, iskreno, ja bih njega u sledecoj trudnoci preskocila, jer sam zbog te statistike ronila krokodilske suze dva dana. Naredni put radila bih odmah u prvom trimestru analizu horionskih cupica (dok jos ne osecam bebu u stomaku) i to je to. Sto se tice ishrane, tu ti ne vredi mnogo da lupas glavu. I ja sam se nalivala ovim mlekom obogacenim aflatoksinom, forisarujuci najbolje i najzdravije za moje dete..Ispalo je da sam ga trovala, ne samo ja vec sve moje drugarice koje su nastojale da imaju dovoljno kalcijuma u organizmu. Tu nemas sta da se tripujes, niti mozes sta da promenis. Uostalom, od osiromasenog uranijuma koji udisemo od '99. dobro smo i zivi. :-) Opusti se i spremaj se lagano za ac.
|