drudi
|
@zeljazeljena Pa ovako. Dodjes taj dan kad su ti rekli da dodjes, a to je dan pre amnio. Prijavis se na salteru, sa papirima koje su ti, takoje prethodno, rekli da doneses. Pozovu te ubrzo kod doktora, i ona te pregleda ginekoloski i ako treba ultrazvucno. Meni je uzela i briseve jer sam prethodno imala bakteriju. Takodje, ucinilo joj se da mi je skracen grlic pa me odmah stavila i na UZ,ali tu je bilo OK. Inace, to mi je sve radila dr Ivanovski koja je nenormalno ljubazna i fina zena. Ona mi je i rekla da ce mi amnio sutradan raditi plava dr (kasnije sam saznala da se zove Dijana Smolovic)koja je ulazila dok sam ja bila na uz. Ja sam pomislila da je premlada ali dr Ivanovski je rekla da je ona super (i za sad, Bogu hvala, cini mi se da je bila potpuno upravu jer se skroz osjecam). Inace, dr Ivanovski je sutradan samo radila cupice jednoj devojci jer to mogu samo neki lekari da rade. Nakon toga, stvari ostavis u garderobi i smestis se u sobi. Tamo obicno ima zena koje su vec radile dan pre, a smeste se i ove koje su primljene kad i ti. U mojoj sobi nas je bilo sestoro. Ove koje su to vec prosle ti isproiaju da nije nista strasno i taj dan ti prodje u iscekivanju i cavrljanju. IMD je inace sasvim OK. Hrana nije losa, neki smesni sendvici za dorucak i veceru, za rucak kuvano, sve sasvim pristojno. Nije hajat ali ni ne ocekuje normalan covek hajat. Sutradan ujutru oko 8 krecemo jedna po jedna. Dan pre nemoj da se prejedas, da ti se ne nadima stomak previse i nemoj da jedes slatko da beba ne bude nemirna. Ja sam tacno pre nego ce me pozvati uzela malcice eurokrema, sto se pokazalo kao dobar potez jer sam tamo bila skroz smirena, a devojka posle mene je malo gore sve podnela. Pre intervencije, takodje, savetujem ti da duboko i polako dises (znas ono, kao pred ispit,dubok udisaj na nos, veoma polako izdisaj na usta) da se smiris skroz. Sve traje 10 min plafon. Prvo dr premeri bebu, uzme one UZ mere, i kad krene da uzima iglu ti lepo okreni glavu da ne gledas i ne pomeraj se. Ja sam osetila samo mali ubod i nista vise. Sve je bilo gotovo za cas. Ona ubode iglu, sestra natakne spric, izvuku, nalepe nalepnicu i onda ti pokazu ime na spricu da protvrdis da je tvoje. Posle ides polako u sobu i lezissss i samo ka treba lagano do wc/a. Inace za dr Smolovic mi se cini da je super to odradila, smirena je i fokusirana i ima sigurnu ruku. Takodje, vrlo je ljubazna zena.Zena pored mene je imala vezu i namestali su da joj ona vadi. Dr sam pitala da li moram da lezima na ledjima, ona je rekla "danas da". Uvece sam pitala nacelnika koji je bio dezuran da li mogu da se pomerim na bok i rekao mi je da mogu jer mi je ubod sa strane. A ujutru se dr Ivanovski nasmejala na sve to. Tako da mislim da tu nema nekog yajednickog stava. A vidim da nema ni na internetu, ni po stranim sajtovima. Stomak ce ti biti tvrd, cudan i sve je to normalno. Kad prodje taj dan dolazi sledeci gde je sve lakse. Lezis na boku, i dalje samo do wc-a, ali se mnogo bolje osecas. I na kraju, posle trece noci, daju ti otpusnu listu i izlazis vani. Jedno vece nam je dr Ivanovski bila deyurna i postavili smo joj puno pitanja i na sve je ljubazno odgovorila. Isto tako dr Smolovic. Dakle, sve u svemu, tamo su ti svi fini, cak i sestre koje su obicno po pravilu hmmm..Ako bi opet radila, obavezno bih opet tamo. I da jos i ovo, moras da pijes najmanje 2 litra vode ali je to nezgodno zbog wc-a jer ne bi trebalo da setkas, a nezgodno je i da to radis kako ja to radim na tim javnim wc-ima (s visine). Tj ne bi trebalo nikako da napionjes stomak.Pustaju te bez UZ i to je po meni jedina mana. Ako te jos nesto zanima, pitaj
|