|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
8.2.2013 21:49:40   
Tina79
Jao i meni je vise muka od svega. Radila sam laboratoriju u domu zdravlja pre jedno dve nedelje i samo su napisali da ima bakterija u urinu. Sekret mi je 4 grupa. Dr je rekla da ce se time pozabaviti kada se zavrsi organogeneza. U Jevremovu sam danas poslala rezultate UZ pregleda da bi dr pogledao preko vikenda kako su mi rekli, i onda valjda zakazao termin za amnio. Pa valjda ce mi blagovremeno reci sta i kako..ne znam.
I ja se jako gnusam antibiotika ali citala sam stvarno svakakva iskustva. Od onih koji su primali antibiotike i lezali par dana u bolnici nakon intervencije, do onih koji su odmah isli na posao i bilo je sve ok.
Nego sto kazes, oni su tamo dobri i valjda znaju sta rade. Puno sam guglala po netu o njima i naisla sam samo na pozitivna iskustva. I kada je u pitanju amnio, i kada je u pitanju VTO. Ja se iskreno samo u to uzdam. Pa ako se bas kod mene nesto iskomplikuje posle intervencije prof Ljubica, tako je bilo sudjeno :( A da ti ne pricam koji me strah hvata..iako vecina kaze da traje kratko i nista ne boli.

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1276
8.2.2013 22:07:09   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Hajnalka

cure koje su radile AC u Novom Sadu u decijoj bolnici koliko su cekale na rezultate?

3 nedelje. Prošlog meseca je radila poznanica.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Hajnalka)
Direktna veza do poruke: 1277
8.2.2013 23:13:18   
drudi
Ja sam se dvoumila uzmedju njih i IMD i na kraju se odlucila za IMD jer sam kukavica, pa mi vise odgovara da lezim tamo 3 dana.
Mada me drugarica koja je to isto prosla u IMD ubedjuje da je to potpuno bespotrebno i da cu poludeti od tri dana lezanja tamo kao sto je i ona.
A u Jevremovoj trazi da ti radi bas Ljubic, jer cujem da radi jos neka doktorka

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1278
8.2.2013 23:16:03   
drudi
Tina, koja si ti nedelja kad ti jos nije zavrsena organogeneza?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1279
8.2.2013 23:32:53   
Tina79
Sad sam 13. nedelja po UZ. Inace trazila sam da radi bas dr Ljubic. Ja se isto opterecujem kako cu kuci odmah nakon toga, al sve kontam da valjda nece biti tako strasno... Ma ne mogu da se smirim dok to ne prodje. Makar ce biti kraca agonija sto se tice cekanja rezultata.
A u kojoj si ti nedelji?

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1280
9.2.2013 10:07:45   
Ženica
New Mom, uspela da sam zakažem u Višegradskoj za ponedeljak! user posted image Hvala na podršci. Uzorak ćemo nositi u Konzilijum i nadamo se najboljem.
Tina79, da nisam uspela da zakažem u Višegradskoj, bez razmišljanja bih otišla kod Ljubića. Pitala sam doktorku u Dz da li su potrebne neke analize pre ac i rekla je da nisu, a da IMD komplikuje tražeći sve to (učestala podela mišljenja lekara). Dala mi je da dan pre ac počnem da pijem Cefalexin 4x1 od 500mg, 4 dana, kao i da nastavim sa Utrogestanom 3x1 od 200mg. Kada sam se ja raspitivala u Jevremovoj, rekli su da nisu potrebne nikakve analice, brisevi... pre ac. Probaj da se opustiš.

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1281
9.2.2013 12:32:02   
Tina79
Zenice ja imam uput za genetsko savetovaliste i niti jednu pisanu indikaciju za AC. Pa zato i nisam htela da se cimam a sa druge strane rekoh i ovaj dr je kao bas strucan.
Sada mi je malo lakse kada sam dobila i tu informaciju. Ocito znaci da svako ima svoj princip rada. Obavezno javi svoje iskustvo u ponedeljak.

(odgovor članu Ženica)
Direktna veza do poruke: 1282
9.2.2013 16:05:44   
Ženica
Sanchy, jedno pitanje: Na uputu iz Dz je samo navedeno da je potrebna ac, bez navođenja koja je analiza u pitanju, a u Helixu su mi rekli da lekar mora da naglasi da li se radi samo PCR ili se radi i citogenetika. Da li su tebi u Višegradskoj rekli koju analazu treba da radiš ili je to već bilo navedeno na uputu? user posted image
Izvini što dosađujem, samo želim da sve uradim kako treba.
Hvala ti unapred na odgovoru.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1283
9.2.2013 16:32:58   
Sanchy
Meni lekara nisu pominjali jer sam ja sama znala da hocu obe metode,e ali u tom slucaju je potrebno par ml vise plodove vode da se izvuce zato su ti oni to spomenuli samo ne znam zasto ti to nisu objasnili lepo,,treba da ti kazu koliko plodove vode je potrebno za jednu a koliko za obe procedure i ti posle naa intervenciji kazes dr.koliko treba i da radis analizu privatno obe ili jednu proceduru kako vec odlucis..tako je bilo bar kod mene ,ne znam sta je moglo da se promeni za godinu danauser posted image /...na uputu je pisalo samo ac,,sumnjam da dr.opste prakse i zna koje metode postojeuser posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 9.2.2013 16:35:23 >

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1284
9.2.2013 16:48:20   
Ženica
Sanchy, hvala na brzom odgovoru. user posted image
Ja bih radila obe analize, dobro je da znam da bi to trebalo da napomenem lekaru zbog količine plodove vode.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1285
9.2.2013 16:51:23   
Sanchy
Ali prethodno opet pozovi Helix lab i sa njima se konsultuj,oni tro treba sve da ti kazu i objasne

(odgovor članu Ženica)
Direktna veza do poruke: 1286
9.2.2013 18:13:01   
Ženica
Sanchy, u laboratoriji Helix su mi rekli da to treba lekar da kaže (ne znam koji, jer mi moj ginekolog u Dz, koja mi je dala uput, nije ništa rekao, ili možda lekar koji uzima plodovu vodu u Višegradskoj). Iskreno, ja nisam znala da u analizi postoje razlike da bih mogla to i da pitam. Mislila sam da postoji samo jedna analiza. Danas sam zvala i neku laboratoriju Gen Medica i ona mi je rekla da se preporučuje da se urade obe analize. Imam utisak da je i ovde na forumu većina tako radila.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1287
9.2.2013 18:37:49   
Sanchy
Ne znam sta da ti kazem,meni dr nije trebao,pcr metodom isti dan ili sutradan dobijas rezultat i to je analiza plodove vode na pet najcescih hromozopatija a citogenetika je gledanje strukture i kvaliteta hromozoma uopste itd..imas o tome dosta i na ovoj temi par stranica unazad,bas sam ja pisala,,,ma daj sve mislim da ce da te vrate jer dr,nije napisao koja analiza,o svasta s njima,zovi ti ponovo i lepo reci sta ti hoces za svoje pare da odradis,meni stvarno nisu ni spomenuli da mi doktor napise sta da radim nego mi lepo objasnili sta je sta i sta bih htela,ja lepo rekla sta hocu i da ce uzorak doneti taj i taj,tad i tad,i kraj price..

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1288
9.2.2013 19:28:21   
Maryjana
Cao devojke!!!!!Evo mene posle nekih 8meseci ponovo na forumu,trudna naravno.Prethodna trudnoca prekinuta zbog Daunovog sindroma.Pre 4dana sam radila amnio u N.frontu pa sa naravno cekam rezultate.Nikako ne mogu da se setim posle koliko su mi stigli rezultati iz Palmoticeve u prethodnoj trudnoci.Da li neko zna za koliko ce rezultati biti gotovi?Cini mi se da su me presli put zvali posle 2nedelje.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1289
9.2.2013 19:32:18   
Sanchy
Maryjanauser posted image ...rezultati su ja mislim posle tri nedelje ali reci ce ti vec neko ko je tamo radio,,ovaj put ce sve biti ok,,vec smo pricali onda o tome da je mogucnost da opet ne bude u redu skoro pa ravna nuli,,user posted image ,,bas mi je drago zboguser posted image

< Poruku je uredio Sanchy -- 9.2.2013 19:33:13 >

(odgovor članu Maryjana)
Direktna veza do poruke: 1290
9.2.2013 19:37:31   
Maryjana
Hvala Sancy!Rezultat dabl testa mi i nije sjajan 1:400 ali ja ipak iskreno verujem da ce ovaj put sve biti ok.user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1291
9.2.2013 19:59:17   
Sanchy
Moj je bio 1 prema 350,ako se dobro secam a tripl 1 prema 60 tako nesto i sve je okuser posted image ..ti testovi su glupost samo je amnio dijagnosticki metod,a da sam to znala tada ne bih radila ni dabl ni tripl ,ustedela bih sebi zivaca i zivaca...

(odgovor članu Maryjana)
Direktna veza do poruke: 1292
9.2.2013 20:10:53   
serpica
Meni je u drugoj trudnoci na dabl testu pisalo nesto 1:250 i jos neka brojka dr reko da je to ok i nisam isla na AC,imala sam 28 god tada..
Sada imam punih 33 i bas se plasim kako ce sve biti,u ponedeljak radim biometriju za dabl pa cu videti...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1293
10.2.2013 23:18:37   
drudi
Tina, ja sam 16 nedelja. Nece te odmah slati kuci. Dok sam cekala u cekaonici u Jevremovoj, ulazile su zene u jednu od ordinacija sa stomakom otprilike kao za amnio, pa pretpostavljam da su im to radili i izvodili su ih u kolicima i vodili liftom na sprat verovatno da se odmore. Nisam 100% sigurna da je o tome bilo rec, ali mi je tako izgledalo.

Sanchy, potpuno me zbuni s tim metodama. Mislis da se u IMD radi citogenetika?

Sto se tice analiza za amnio, ja da ih nisam radila ne bi ni znala da imam sttreptokok u cervikalniom brisu. Nikada u zivotu nisam imala nikakve bakterije dole, a testirala sam se vise puta. Ni sada nemam nikakve simptome.Prosto se pitam odakle mi to sad kad bas nista rizicno ne radim izuzev, cak s kao manijak higijenisem po ceo dan--

Marijana, jako mi je drago zbog tebe, citala sam tvoja desavanja i bas me bilo potreslo.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1294
11.2.2013 11:33:15   
Tina79
Drudi reci mi sta si na kraju uradila sa eritromicinom? Nasla sam na jednom forumu da dr Ljubic nakon intervencije daje utrogestan i eritromicin. Naravno da covek sigurno zna sta radi ali je meni nekako muka od antibiotika.. Bas se plasim. Pogotovo sto valjda na uputstvu pise da se ne preporucuje u trudnoci. Abplasim se i eventualne infekcije ako ga ne pijem :)
I jos jedna stvar za Jevremovu. Kazu da postoje neke dve vrste analize. Jedna je gotova za tri dana a druga za dve nedelje. I da im to treba naglasiti sto mi je cudno. Ali naisla sam i na takvo iskustvo. Znaci treba izricito zahtevati tu opsirniju analizu.

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1295
11.2.2013 11:59:19   
Sanchy
Drudi,na IMD tj,bilo gde drzavno se samo i radi citogenetika,zato se rezultati i cekaju izmedju dve i tri nedelje,,takodje privatno kad se radi citogenetika se isto toliko ceka ali kod njih postoji mogucnost da se uzorak obradi Pcr metodom na pet najcescih hromozopatija i tu se rezultat dobija u roku od dan ,dva,,,ja sam ga u Helix labu dobila isto popodne a uzorak odnela ujutru u devet,,,takodje to se posebno placa,dakle privatno mozes da raddis ili citog ili pcr ili obe metode sto bih ja preporucila

< Poruku je uredio Sanchy -- 11.2.2013 12:02:57 >

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1296
11.2.2013 14:02:02   
drudi
Hvala Sanchy,treba da napises neki rad na ovu temu - steta da bacis toliko znanje :)

Tina -pijem eritromicin - sta da radim. I ti ga uzmi posle intervencije jer kazu da kroz tu rupicu mogu da udju bakterije ako ih ne pijes i ne daj Boze posledice za para nedelja mogu da bude najgore...

Citala sam i nase i strane forume - vidim da je puno zena iz raznih razloga pilo antibiotike i sve je ok ako su to ovi "dozvoljeni"

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1297
12.2.2013 18:12:37   
zeljazeljena
Imam jedno vazno pitanje:da li je neka trudnica pila aspirin u trudnoci, onaj mali 100mg a da je isla na amnicentezu? Koliko dana ste pre toga prestale da pijate i kad ste nastavile? Meni razliciti lekari kazu razlicito od dve nedelje do tri dana pre amnicenteze, a to je stvarno neverovatno.

Pitanje za Zenicu- Kako je bilo juce u Visegradskoj na amnicentezi? Molim te opisi sve detaljno, gde se radi, da li na 1. spratu tamo gde je ultrazvuk ili imaju neku salu? Koliko si lezala posle toga? Da li je bilo puno zena? Da li je bolelo? Da li je tacno da gledaju da li imas dlake po stomaku pa ih onda obriju, to mi je nesto van pameti? I sta si dobila od terapije, neki antibiotik,utrogestan? Koji ti je lekar radio, da li si ga birala? Hvala ti puno na odgovorima unapred

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1298
12.2.2013 20:04:35   
Ženica
Zeljazeljana, idemo redom po tvojim pitanjima:
Ac se radi na prvom spratu, kabinet broj 3. Kada sam zakazivala rekli su mi da je dosta lekara na godišnjem, tako da nije bilo biranja. Zakazali su mi kod doktorke Mirković. Tamo sam bila par minuta pre 8h (kada je i bilo zakazano), a završila sam posle 9h. Bilo je 2-3 devojke pre mene i njih par preko veze. Nisu sve bile za ac. Sam postupak traje bukvalno minut i ne ostaje se u bolnici. Više boli vađenje krvi od ac Ja sam sačekala u holu da suprug odnese uzorak u Helix laboratoriju i odmah sam došla kući. Niko nije ni pogledao da li postoje dlačice na stomaku, niti sam čula do sada da je nekom to gledano. Meni je moja dr iz Dz već dala da pijem Cefaleksin (da počnem dan pre intervencije i da ukupno pijem 4 dana po 500mg) i da nastavim Utrogestan 3x200 oralno. U Višegradskoj mi je dr rekla da pijem Eritromicin i 200mg Utrogestana vaginalno. S obzirom da sam već bila pod terapijom, nastavila sam sa Cefalaksinom i Utrogestanom 3x dnevno. Koliko sam videla po forumima, neki lekari daju Cef. neki Eritro. Bitno je da se uzimaju antibiotici. U krevetu sam već drugi dan, a rezultati još nisu gotovi.
Nadam se da sam ti pomogla. Ukoliko imaš još neko pitanje, pucaj :-)
Pozdrav

(odgovor članu zeljazeljena)
Direktna veza do poruke: 1299
13.2.2013 21:29:18   
zeljazeljena
Hvala ti puno na odgovoru. I ja cu tamo raditi ali nisam jos zakazala. Izvini setila sam se jos par pitanja pa ako ti nije tesko da odgovoris. Da li su te pitali koliko ml plodove vode da izvuku? Ustvari to zavisi da li ti u Helixu rade i PCR i zasejavanje podloge. Meni su oni rekli da mora da bude 20ml plodove vode da bi mi radili obe analize. Nadam se da su ti do sada vec javili lepe vesti,pisi. Da li te sve vreme ta dr gledala na ultrazvuku, mislim kako gura iglu i prati uz? da li bude prisutno vise doktora? Da li premazu stomak necim za dezinfekciju? Kako je reagovala kad si joj rekla da vec pijes cefaleksin i utrogestan oralno? Da li su te pustili da malo odlezis posle, neverovatno je da se odmah ustaje, pa jer gledala bar da nema kontrakcija posle intervencije? Sta ti je rekla strogo mirovanje koliko dana ? Hvala ti puno na odgovorima. Kako se sad osecas?

(odgovor članu Ženica)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here