|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza?
5.3.2013 22:07:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: drudi
@Macaki
Kad sam ja radila amnio, jedna devojka je bila rh neg a muz pozitivan i dali su joj onaj rogam (jel se tako zove)

moja sestra je u pitanju.. primila je posle prvog porodjaja, kao i nakon spontanog. sad, u ovoj trudnoci je radila amnio, nisam bas sigurna da li je primila sada.. mada je trudnoca bila strogo pracena, bas zbog tog spontanog. eto, cuh da je moguce da je razlog sto su se pojavila antitela upravo anmiocenteza.. user posted image

(odgovor članu drudi)
  Direktna veza do poruke: 1351
6.3.2013 10:38:32   
nelaana
Nema na cemu. user posted image

Nemas brige sa eritromicinom, on je u grupi ovih tzv. bezbednih. Ja sam pila panklav i pocela sam sa njim dan pre ac. Istog sam misljenja kao Drudi i ti. Naravno, za sve koji ovo citaju - najbolje je konsultovati svog lekara, mi ovde samo razmenjujemo misljenja.

Posle ac uradila sam crp 2x i to 15 dana nakon intervencije, trebalo bi toliko sacekati da bi nestalo dejstvo antibiotika (koje pijes nakon ac) i samim tim lazno nizak crp. I onda sam ponovila opet na 15 dana od prethodnog crp-a. Inace, po savetu drugarice, na svakih mesec dana odnesem mom lekaru kompletno odradjenu krvnu sliku sa biohemijom, urin, urinokulturu i crp. Zbog toga su oni bili opusteni tokom citave moje trudnoce, sa kompletnim uvidom.

Crp jeste povisen u trudnoci, ali nemoj sama tumaciti, nagadjati i gledati vrednosti ovde po forumima (jer ces se tek onda izludeti) vec odnesi svom lekaru da pogleda. Meni se crp kretao izmedju 7-8, ali su mi moji dr-i rekli da je to ok, jer valjda gledaju crp uporedo sa leukocitima i eritrocitima. Dakle, nemoj sama, ako vec imas koga da pitas, to ti je moja topla preporuka.

Bas te briga sta ko prica, ja se pred doktorima nista ne izjasnjavam - samo pruzim moje analize i ocekujem komentar. Mada je to kod normalnog privatnog doktora sasvim prirodna stvar da pitas i dobijes odgovor na sve sto te zanima. A kod ovih (cast izuzecima, naravno) nadmenih i nedodirljivih po drzavnim klinikama mozes samo da budes manji od makovog zrna ili ako hoces respect da odlazis kod njih gde rade privatno. Jbg. Opet kazem, sve je to faktor srece, kako se kome zalomi, pa ne mogu i nemam pravo da generalizujem i pravim podele na dobre i lose dr-e.

Dobro je sto ces raditi ac kod Ljubica, a sto se tice dabl testa, iskreno, ja bih njega u sledecoj trudnoci preskocila, jer sam zbog te statistike ronila krokodilske suze dva dana. Naredni put radila bih odmah u prvom trimestru analizu horionskih cupica (dok jos ne osecam bebu u stomaku) i to je to.

Sto se tice ishrane, tu ti ne vredi mnogo da lupas glavu. I ja sam se nalivala ovim mlekom obogacenim aflatoksinom, forisarujuci najbolje i najzdravije za moje dete..Ispalo je da sam ga trovala, ne samo ja vec sve moje drugarice koje su nastojale da imaju dovoljno kalcijuma u organizmu. Tu nemas sta da se tripujes, niti mozes sta da promenis. Uostalom, od osiromasenog uranijuma koji udisemo od '99. dobro smo i zivi. :-)
Opusti se i spremaj se lagano za ac.

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1352
6.3.2013 12:18:09   
drudi
@macaki

Vidi, na IMD ti kao jedan od obazeynih papira traze potvrdu o krvnoj grupi, a ako je negativna, tada i muzevu. Ovoj devojci je bilo proslo pola dana nakon sto su nam radili amnio i onda je onda podsetila sestru da joj jos nisu dali tu injekciju i ubrzo su joj je dali. Ona je bila ocito vec obavestena od doktora sa IMD da to mora da dobije posle intervencije jer je cekala kad ce da dobije.

Ne znam sta se desava kada se radi amnio na Frontu ili Visegradskoj. Ispada da moramo sami biti priuceni doktori i sve proucavati, kad je neki lekar u stanju da ne vodi racuna o takvim stvarima. Strasno. Nadam se da ce sa tvojom sestrom i njenom bebicom biti sve dobro, dace Bog!

(odgovor članu nelaana)
Direktna veza do poruke: 1353
6.3.2013 12:28:59   
drudi
@nelaana

Jesi li kasnije imala kotrolne briseve zbog bakterija ili si samo radila crp? Ja sam imala streptokok koji mi se pojavio u trudnoci (iako sam manijak za higijenu, al eto) i pre amnio sam pila eritromicin, pa nakon amnio opet. Skoro mi je nalaz bio sterilan ali bi malo kasnije opet da proverim. Medjutim, nesto ne volim te briseve kad rade, tj kad se prška dole, pa se pitam jel dovoljan crp?

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1354
6.3.2013 12:33:06   
Tina79
Nelaana mislila sam da si videla u mojim ranijim postovima, ja sam vec prebrinula AC proslog cetvrtka, pila sam 5 dana eritromicin od 500 na svakih 6 sati, pcr rezultat je ok i sada cekam rezultate produzene kulture ali se nadam da ce i to biti dobro. Sad je jos samo ostalo da prebrinem taj crp koji cu raditi znaci za desetak dana. Ja takodje na svakih mesec dana radim krvnu sliku i urinokulturu po preporuci dr iz doma zdravlja. Mislim da sam imala srece da naletim na tu zenu po preporuci mog lekara opste prakse, jer mi stvarno uliva puno vise poverenja od dr koja mi vodi trudnocu u Misovicu. Mada nista lose ne mogu da kazem ni za tu zenu, samo ima drugaciji stav. Rekla mi je da mi je dabl test odlican i da nema potrebe da radim AC. A ova u domu zdravlja mi je rekla da on nista ne znaci i da je to cista statistika. Pa sam tu vec upala u dilemu da li da radim AC ili ne. Uskoro ipak planiram da po preporuci prijateljice odem kod jos jedne dr privatno (a koja inace radi u Visegradskoj), pa cu videti sta ce jos biti do kraja i gde cu se poradjati. Sta cu..sve je u bozjoj ruci, valjda cu imati srece.
A sto se tice analize horionskih cupica potpuno isto razmisljam. Nisam se na vreme uputila ali svakako bih i ja to odmah uradila u drugoj trudnoci.

(odgovor članu nelaana)
Direktna veza do poruke: 1355
6.3.2013 12:41:53   
Tina79
Videvsi sad Drudin post samo da dodam da sam pre amnio pitala moju dr, i u Jevremovoj takodje da li treba da uradim briseve i rekli su mi da ne. Samo da donesem krvnu sliku i urinokulturu ako imam, ali ni to nije obavezno. Naravno rekla sam krvnu grupu i rh faktor. To je bilo vazno. Odnela sam i rezultat analize sekreta od januara meseca na kome pise da sam 4 grupa. Pa se sad i ja pitam da li je to dovoljno? Ili osim crp da insistiram na jos nekim brisevima. Sta oni zapravo podrazumevaju?

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1356
6.3.2013 18:28:38   
nelaana

@nelaana

Jesi li kasnije imala kotrolne briseve zbog bakterija ili si samo radila crp? Ja sam imala streptokok koji mi se pojavio u trudnoci (iako sam manijak za higijenu, al eto) i pre amnio sam pila eritromicin, pa nakon amnio opet. Skoro mi je nalaz bio sterilan ali bi malo kasnije opet da proverim. Medjutim, nesto ne volim te briseve kad rade, tj kad se prška dole, pa se pitam jel dovoljan crp?

Vaginalne briseve radim na mesec dana, iz predostroznosti, ali i zbog straha od oticanja plodove vode, sto je moja nocna mora od 22. nedelje, odnosno od kada mi se pojacao sekret. Bakteriju sam imala u urinokulturi i crp mi je bio povisen, ali redovno kontrolisem i urin i urinokulturu i crp. Crp ce ti ukazati na postojanje infekcije, ali neces znati da li ti je npr. grlo stradalo ili imas streptokok u nosu, tako da bi svejedno morala da kontrolises i bris. Nazalost, bakterijetine u trudnoci nemaju veze sa stepenom nase higijene. Mnogo smo podloznije infekcijama, pa znas. Meni su bakteriju koju sam imala u urinokulturi izgleda zapatili upravo doktori pomocu spekuluma, jer je i muz kontrolisao i nalaz mu je bio sterilan. A spekulum je bio koriscen pri uzimanju prvih briseva na pocetku trudnoce u Visegradskoj :-)

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1357
6.3.2013 18:46:16   
nelaana

IZVORNA PORUKA: Tina79

Nelaana mislila sam da si videla u mojim ranijim postovima, ja sam vec prebrinula AC proslog cetvrtka, pila sam 5 dana eritromicin od 500 na svakih 6 sati, pcr rezultat je ok i sada cekam rezultate produzene kulture ali se nadam da ce i to biti dobro. Sad je jos samo ostalo da prebrinem taj crp koji cu raditi znaci za desetak dana. Ja takodje na svakih mesec dana radim krvnu sliku i urinokulturu po preporuci dr iz doma zdravlja. Mislim da sam imala srece da naletim na tu zenu po preporuci mog lekara opste prakse, jer mi stvarno uliva puno vise poverenja od dr koja mi vodi trudnocu u Misovicu. Mada nista lose ne mogu da kazem ni za tu zenu, samo ima drugaciji stav. Rekla mi je da mi je dabl test odlican i da nema potrebe da radim AC. A ova u domu zdravlja mi je rekla da on nista ne znaci i da je to cista statistika. Pa sam tu vec upala u dilemu da li da radim AC ili ne. Uskoro ipak planiram da po preporuci prijateljice odem kod jos jedne dr privatno (a koja inace radi u Visegradskoj), pa cu videti sta ce jos biti do kraja i gde cu se poradjati. Sta cu..sve je u bozjoj ruci, valjda cu imati srece.
A sto se tice analize horionskih cupica potpuno isto razmisljam. Nisam se na vreme uputila ali svakako bih i ja to odmah uradila u drugoj trudnoci.

Joj tacno! Oprosti, nesto sam se ja prebacila.user posted image

Da, da..Obavezno se organizuj za porodjaj. Ja sam trudnocu vodila privatno, kod mojih dr. Marte Savic i dr. Zorana Sretenovica iz ordinacije Sretenovic i prezadovoljna sam, uprkos tome sto sam na forumima iscitala neka iskustva koja su mi iskreno bila nespojiva sa doktorima jer ih odlicno poznajem i osecam se sa njima sigurno, sto je u trudnoci najbitnije. I mogu ti reci da mi se cesto dogadjalo da mi ljudi ne naplate neki od obavljenih pregleda i ustede mi minimum 2.500 dinara. Stvarno ih preporucujem od srca..Juce sam bila na kontroli i uradili su mi ctg i uzv i uputili me da se javim doktorki koja ce mi obaviti porodja u drzavnoj klinicij. Tu doktorku su do detalja uputili u tok moje trudnoce i ona radi dalje posao. Necu da je imenujem, ali rec je o zeni koja je dosta hvaljena po forumima. Dakle, pobrinuli su se za mene od pocetka do kraja. Profesionalci.

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1358
6.3.2013 21:35:29   
Tina79
Nelaana poslala sam ti pp.

(odgovor članu nelaana)
Direktna veza do poruke: 1359
6.3.2013 22:59:53   
Anoniman

@macaki

Vidi, na IMD ti kao jedan od obazeynih papira traze potvrdu o krvnoj grupi, a ako je negativna, tada i muzevu. Ovoj devojci je bilo proslo pola dana nakon sto su nam radili amnio i onda je onda podsetila sestru da joj jos nisu dali tu injekciju i ubrzo su joj je dali. Ona je bila ocito vec obavestena od doktora sa IMD da to mora da dobije posle intervencije jer je cekala kad ce da dobije.

Ne znam sta se desava kada se radi amnio na Frontu ili Visegradskoj. Ispada da moramo sami biti priuceni doktori i sve proucavati, kad je neki lekar u stanju da ne vodi racuna o takvim stvarima. Strasno. Nadam se da ce sa tvojom sestrom i njenom bebicom biti sve dobro, dace Bog!

drudi, sestra mi je radila amniocentezu u gak kragujevac..
hospitalizovana je, jer joj se pojavio u trudnicki dijabetes, tako da je sada prate i valjda znaju sta treba da rede i po pitanju tih antitela.
hvala ti..

(odgovor članu drudi)
  Direktna veza do poruke: 1360
7.3.2013 12:25:23   
nelaana

IZVORNA PORUKA: Tina79

Nelaana poslala sam ti pp.

Nisam je dobila, hajde posalji ponovo ako te ne mrziuser posted image

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1361
7.3.2013 17:45:55   
Tina79
Ponovila sam. Moja greska :)

(odgovor članu nelaana)
Direktna veza do poruke: 1362
10.3.2013 21:26:51   
drudi
stigli mi rezultati
zdrava devojcica!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1363
10.3.2013 21:52:35   
New Mom
Čestitke!user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1364
11.3.2013 1:38:28   
Sanchy
Bas mi je drago,cestitam:):)

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1365
11.3.2013 13:41:31   
Ženica
Čestitam Drudi! user posted image user posted image

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1366
11.3.2013 13:44:05   
liliana
Divno, Drudi!!!

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Ženica)
Direktna veza do poruke: 1367
11.3.2013 22:38:52   
drudi
hvala, drugari !user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 1368
16.3.2013 11:18:44   
Tina79
Drudi super! Sada valjda konacno moze malo da se odahne :)

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1369
18.4.2013 15:31:48   
zona
Prvi put sam na forumu, pa se malo losije snalazim.
Juce sam radila amino u Visegradskoj I procedura je sledeca:
Prvo u Palmoticevoj zakazes termin ne kasnije od 7-8 nedelje trudnoce, onda ides na drugi razgovor I tada ti rezervisu nedelju u kojoj treba da doneses plodovu vodu.
Drugo, uzmes uput u dz I zoves telefonom da zakazes, radi se pon, sre, pet u Visegradskoj (mozes I da biras lekara).
Trace, odes zakazanog dana u bolnicu, javis se na salter za trudnice I posalju te u kabinet 3 na 1 spr. Bila sam prva na redu, usle su neke dve veze pre mene I onda ja. Legnes na sto, oslobodis stomak I doktor ti na uz odredi polozaj bebe. To je trajalo par minuta, zatim je denzifikovao stomak, zaboo iglu I zatrazio od sestre da spricem uzme uzorak. Kad je krenuo iglom zabolelo je kao vadjenje krvi, a posle neki cudan osecaj iznutra. Radio mi je prof Radunovic, kod koga vodim trudnocu I privatno (Ali me se nije setio).
Onda su mi rekli da ustanem I poslali me u dnevnu bolnicu da primim rogam, jer sam rh-, i tu se MM nacekao u redovima. Pola sata sam cekala na inekciju I kod sam je dobila vise je bolelo od ac. Rekli su mi da mirujem par dana, a kod sam pitala za antibiotike, sestra je rekla da ih doktor nije prepisao (pred njim) I na tome se zavrsilo.
Vratila sam se kuci I legla. S obzirom da utrogestan vec koristim 1x200 nisam ni pitala za to, a niko mi nije rekao nista.
A sad jedno pitanjce, s obzirom da ne pijem antibiotike, posle koliko bi trebalo da proverim crp.
Prof me je pitao da li mi je neko merio grlic, kod sam rekla ne, samo je nastavio s pregledom. Toga sam se setila tek danas citajuci forum I zabrinula se, jer smo planirali put za prvi maj. Sta da radim?
Pozz svima I nadam se dobrim rezultatima user posted image

(odgovor članu Tina79)
Direktna veza do poruke: 1370
7.5.2013 14:23:59   
tatjana1
Jedno pitanjce: Da li neko moze da mi kaze da li je na IMD obavezno lezanje u bolnici nakon amniocinteze ili samo po potrebi? Kad već moram da ležim, ja bih nešto radije da to radim kod kuće, ako je ikako moguće... Ako baš ne mora da se leži u bolnici...

(odgovor članu zona)
Direktna veza do poruke: 1371
5.6.2013 14:44:02   
tatjana1
Ima li koga? Samo jedno pitanje: u Palmotićevoj su mi rekli da su rezultati za tri nedelje. Danas (posle dve nedelje) devojka koja je radila istog dana dobila informaciju da su njeni rezultati gotovi, ja pozovem - moji nisu... Znam da su mi unapred rekli da zovem posle tri nedelje, ali kad sam čula da su ovoj devojci stigli posle dve nedelje i da su dobri, malo sam se zabrinula user posted image Da ne čitam stranice i stranice unazad, ima li koga da je radio u Palmotićevoj i kakva su vaša iskustva sa čekanjem? Unapred hvala!!!

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1372
5.6.2013 19:49:32   
lady_b
tatjana, ja mislim da nemaš potrebe za brigom. Ja sam radila amniocentezu(ali ne tu gdje si ti) i svi su mi govorili da ako nalaz nije dobar zovu u roku od 2 sedmice od dana kad je rađena amniocenteza. Možda jednostavno još nisi došla na red user posted image samo se opusti..

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1373
5.6.2013 20:08:57   
tatjana1
Hvala puno! Znam da su mi rekli tri nedelje, al kad je nekom rezultat gotov i dobar, a radila je isto kada i ja, malo sam se nasekirala... Znam da to ništa ne znači, ali to čekanje je ionako predugo i stvarno stresno, koliko god se trudile da se ne nerviramo, malo nervoze je uvek tu :(

(odgovor članu lady_b)
Direktna veza do poruke: 1374
6.6.2013 10:28:13   
lady_b
Znam znam i sama sam prošla kroz to user posted image ne brini user posted image

(odgovor članu tatjana1)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here