Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 8.1.2012 15:23:57
|
|
|
|
viking
|
Prekjuče sam videla u Maxiju u Delta Cityju komplet pleh sa deset_ak modli od kojih je jedna čovečuljak. Košta oko 560 dinara. IZVORNA PORUKA: PoisonEve Viking, nisam nasla coveculjke, pa sam kupila neki drugi komplet u kome ima jelkica, zvono, zvezda...A bas sam zelela coveculjke
< Poruku je uredio Lu RR -- 28.11.2012 19:51:33 >
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 10.12.2012 16:54:05
|
|
|
|
Lu
|
Mi počeli s pripremama Božićnih keksića
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 10.12.2012 19:51:51
|
|
|
|
madre
|
divno i ja moram da nabavim novoodisnje kalupe i modle, pa da i mi prionemo na posao
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 12.12.2012 9:20:47
|
|
|
|
nata11
|
Prelepi keksici
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 19.12.2012 7:48:33
|
|
|
|
Lu
|
Hvala I opet smo se igrali, naše kolače niko neće htjeti probati osim djece, šta me briga ja sam pustila svom sinu da se umjetnički izražava Ovo su štanglice sa orasima i bjelanjkom jako su ukusne
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 19.12.2012 8:42:53
|
|
|
|
Olga75
|
Luu , pa vi ste bas vredni i kreativni ja ne znam sta cu za Bozic i Novu Godinu cekam da prodje smak sveta pa cu onda da planiram
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 19.12.2012 11:28:40
|
|
|
|
viking
|
Lu, ko će pojesti tolike kekse? Super su ispali!
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 19.12.2012 11:37:41
|
|
|
|
PoisonEve
|
Super su Lu! Cime si ih sarala? Ja sad razmisljam da li bih mogla malo redji frosting da napravim pa da kolacice saram cetkicom? Madre, ja sam kalupe zajedno sa tepsijom kupla u Maxiju prosle godine. I sad ih vidjam.
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 19.12.2012 12:04:49
|
|
|
|
viking
|
PE, ja sam pre jedno pet meseci u Kiki kupila neki mali špric baš za to fino ispisivanje po kolačima i tortama, veličine kažiprsta je (malo deblji), ali ne znam da li ga još ima. MOžda da ih nazoveš telefonom da pitaš, ja mogu da ti napišem kako se tačno zove pošto mi još stoji u ambalaži
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 20.12.2012 6:35:13
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Lu, ko će pojesti tolike kekse? Super su ispali! Ma koga briga, bitno je da smo napravili Podijeliću, imam par bakica koje žive same P.Eve šarala sam, odnosno Roko je šarao, onim pisaljkama od DrOetkera, nešto kao šećerni gel u boji. Napravili smo još i medenjake ali neću više da smaram sa slikama, ima ih oko 80 kom. Sad treba one kremaste kolače praviti
< Poruku je uredio Lu RR -- 20.12.2012 6:36:35 >
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 20:29:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Zene dajte neku ideju sta da spremam za ng? Neko rolovano meso....
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 20:31:37
|
|
|
|
lesica
|
Gica,pile,ćurka? UM,koje od navedenog preferiraš najviše?
< Poruku je uredio lesica RR -- 22.12.2012 20:38:03 >
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 22:47:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja volim piletinu Ne volim pecenje smucilo mi sem od ovih slava... Lesice daj neki recepis Za dezert znam da ce biti ili francuska cokoladna torta ili bojanicicna ferero roche
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 22:54:10
|
|
|
|
adulence
|
uuuu i ja planiram nesto rolovano slazem se sa pilencetom,mljaccccc i ja cekam recept
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 22:57:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Adulence
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 23:15:39
|
|
|
|
lesica
|
E pa devojčice,daklem ovako! Za početak vam treba jedno pile bez kostiju. U nedostatku pileta bez kostiju uzmete dva veća bela mesa,uglavnom treba raseći belo meso po horizontali ali tako da se kada se rastavi dobije kao velika šnicla,onda se to lepo jos malo izlupa da se rastanji. Kada se spije takva dva komada dobija se velika šnicla o kojoj dalje može da se priča.Ja uglavnom napravim smešu začina kojom ovo meso prvo premažem (malo soli,malo bibera,malo ljute aleve paprike,malo belog luka u prahu,u ovo dodam ulje oko kašičica,i malo vode-čisto da ne bude suvo već kao pasta) pa zatim stavljam kiselu pavlaku,pa šunku (najlepsa mi je neka fina dimljena pečenica ,ili lepo dimljen svinjski vrat) pa po sredini štapiće kačkavalja-ova varijanta mi je najbolja kada je celo pile u pitanju. Za belo meso stavljam izdinsatne šampinjone pomešane sa prženom slaninom i kačkavalj. Uglavnom,kada se premaže,lagano se urola i veže,ili još bolje ubaci u mrežicu. Ja sve ovo pečem pod folijom,bolje rečeno umotano u alufoliju. Pečem nekih sat vremena na 200 °C,onda izvadim polako skinem foliju i ostavim još nekih 5 minuta da se zapeče.
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 23:30:25
|
|
|
|
lesica
|
Inače,moj plan za NG: ruska salata (obavezno,to mi je od kad ikad asocijacija na NG),pihtije,možda smotam sarmu,červtrtina gice,mada sad nešto pišući ovaj iznad post,dobih novu ideju i fererro rosher torta (dupla mera) plus sve one podrazumevajuće boc boc stvari.
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 23:33:57
|
|
|
|
Snelle
|
Sve to za vas troje?! Ili imaš goste?
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 23:36:14
|
|
|
|
lesica
|
Ma naćiće se gosti favela naselje je čudo a i neću baš previše da spremim (ovde lažem kao niko,ali dobro)
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2012 23:51:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Lesice hvala na receptu, za ng cemo biti samo mm, una i ja, pa ce pasti kiflie, rolovano meso, neka slata i torta :-)
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 24.12.2012 6:09:47
|
|
|
|
Lu
|
I ja ću rolovano pile, već sam pravila i to je super i kao toplo i kao hladno pečenje Evo OVDJE kako odvojiti pile od kosti a ima i snimak na youtube Kod nas su za Božić nezaobilazni pečenica, keške i sarma
< Poruku je uredio Lu RR -- 24.12.2012 6:10:44 >
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 24.12.2012 8:22:05
|
|
|
|
MarijaBg
|
Samo zamilite u mesari da vam pile ociste od kostiju Ja vec tradicionalno kupujem rolovano meso u jednoj super mesari u komsiluku, predivno prave, pecem u rerni na oko 200 C onoliko dugo koliko je meso tesko. Ako je veknica 2-2,5 kg, pecem 2,5 sata, 2 sata u foliji, pola sata bez, pa cesto okrecem da uhvati koricu sa svig strana. Nezaobilazna ruska, slana torta sa pecenim paprikama, kiflice, neka lepa torta...
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 24.12.2012 18:44:30
|
|
|
|
Olga75
|
e , vako , za Badnje vece ide klasika ( bar za ovde ) pasul corba , riba , guba sa makom obilno zaliveno zamedljanom rakijom sutra idemo kod moje mame , ja pravila onu ferero tortu ( Bojanicinu ) a mama ko mama , supicu od kokoske , pitije ( paca ) , peceno prase , ruska salata , ramajana , valjda se tako zove i jos ko zna sta ,videcu sutra a za NG cu jos pisati
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 24.12.2012 21:48:49
|
|
|
|
pepeljuga
|
Kuku, sta je to guba??? Ja za Novu godinu moram sve brzinsko jer sam ja mix mama/bankar/domacica, 3 u 1 , sve sto imam na raspolaganju od vremena je nedelja, za sad znam da cu praviti rusku salatu (izem ti Novu godinu bez ruske salate ) i ledene kocke (jer je mm to omiljeni kolac a meni je svejedno jer je moj omiljeni kolac cokolada ), pa ako neko ima neke megabrzinske recepte, dobro bi mi dosli. Lu, tvoji kolacici su super
< Poruku je uredio pepeljuga -- 24.12.2012 21:50:10 >
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 25.12.2012 10:17:53
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga Kuku, sta je to guba??? guba je kao neka kifla , dosta suva , onda se ona sece na 1 - 2 cm i prelije kljucalom vodom i napravi sa makom , medom i ja stavim limun , to se pravi samo za Badnje vece , ovde kod nas
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Faširane snicleRingerajin kuvar: Maraj
Anketa
Najlepse ime za decaka?BojanaLazovicNajlepse ime za decaka?Jakov (
27%)
Jovan (
35%)
Sava (
15%)
Aksentije (
2%)
Sergije (
9%)
Aleksije (
12%)
Ukupan broj glasova: 211Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!