Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 13:55:24
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam ove godine bruka lenja i nemastovita prasetina je ispecena , kuva se sarma , povrce za rusku salatu se hladi i cedi , bice jos gibanica i onaj bzvz keks rplat 9 mije dete je izjavilo jadno da je to najukusniji kolac ikad , sta ce jadna kad joj je majka lenstina ) i to ce da bude to , imam kojekakvog kompota , ajvara , kiselisa domaceg ( naravno da nisam ja pravila , nabavilo se ) i pleteni kolac posle ponoci ocekujem da moja mama donese pihtije ( nije me sramota ) a svekrva je poslala nekih sitnih kolaca i to je to i verovatno ce se vuci do Bozica i tako
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 14:02:03
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Sta svasta nabroja.. ja sam jos gora. Kolace nisam spremala, jer ih uvek ja sama smazem. Mozda cu za bozic nesto. Jer nismo ni tu do bozica, idemo kod mojih.
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 14:03:41
|
|
|
|
Olga75
|
pa za kolace , malo keksa sameljes , povezes sa mlekom , dodas malo suvg grozdja , tako sta imas i napravis rolat , bozijeeee a ostalo , kod nas se vuuuce ,sramota jedna
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 14:15:04
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Znam ja dosta vrsta tih brzih , i takve najvise i volimo i ja i mm . Al najvise ih ja smazem, ja nemogu da odolim. Pa se samo tovarim Bzvz ...necuuuuu! I ovako imam viska. A mm pojede jedan kolac dnevno , il jedan u dva danaaa Ma samo smo veceras tu, pa palimo...sta, da stoje il da ih spakujem za put ... necem !
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 14:15:50
|
|
|
|
Olga75
|
onda skuvaj puding
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 14:17:35
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Hhahahah! Ma imamo slatkisa iz paketica brdo..ne fali nam! Uvece cu ispeci neke kiflice i toliko od mene
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 14:43:15
|
|
|
|
cockic
|
meni je sveki jyce napravila sarme i pecenje torty kypila kako sam ja vredna danas cy samo rysky koja jos nije ni poceta mm radi cekam da dodje sa posla pa onda da je pravim sad cera ystala sad ce i sin pa da rycajy i onda stavljam povrce da se kyva i to sam yzela 3 premia kese mesavine za rysky i samo y vody da ybacim. a za bozic planiram lazanje i slany torty i to cy ja biti vredna a sve ostalo ce opet sveki da posalje mislim na pecenje sarme ne veryjem da ce mo moci opet posle ove tyre tako brzo da jedemo.e da mozda napravim ony torty sa piskotama i vocem
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 18:59:15
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Eto bila sam i ja vredna...da ne kazete da nisam ... Napravila sam Sarene oblatne i baklavu... sad cu da se utrostrucim ....
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 31.12.2012 23:22:21
|
|
|
|
New Mom
|
Vrlo "dosadno": karađorđeva, pomfrit, ruska salata, turšija, krempita i božićni kolačići.
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 1.1.2013 23:15:44
|
|
|
|
Bebilina
|
Mi za Bozic u gostima pa nisam za taj dan kuvala, al za dan posle sam za 11 ljudi spremala losos "en croute" sa domacim lisnatim, rolovan sa spanacem, besamelom i cous cous-om, pilecu jetrenu pastetu sa nadevom od karameliziranog luka, humus i tigar hleb. Mm je pravio bruschetta sa kozijim sirom, brusnicama i orasima i na sve to puno sireva, "tursija", nadeva itd. Za post-Novogodisnji rucak pletena pogaca, ruska salata sa curetinom, vrazja piletina, peceno korenasto povrce, sargarepa glazirana medom i narandzom, brokoli na pari, puter kifle, pita od jabuka i kolac od susama.
< Poruku je uredio Bebilina -- 1.1.2013 23:20:40 >
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 1.1.2013 23:37:41
|
|
|
|
Sanchy
|
Francuska trpeza ,sve zvuci ukusno ....ja nisam spremala nista osim ruske salate da se nadje ,inace nismo bili kuci ceo dan a ni sutra ..milina ...a nismo kuci ni za Bozic tako da mislim da opet nista necu spremati,jedino za Badnji dan i vece moram nesto da smislim koliko sutra..
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 2.1.2013 12:59:39
|
|
|
|
Bebilina
|
Hehe Sanchy, jeste, uglavnom francuska Nisam u svojoj kuci spremala, pa mi to bilo najprakticnije. Jetrva dodala neke crne krekere sa prepelicjim jajima i kavijarom al ja nisam ljubitelj poslednjeg Ja cu za Badnje vece tradicionalno posno: pita sa kupusom i prazilukom, prebranac sa orasima, riba- verovatno pastrmke sa bademom, krompir salata, trljanica, cesnica i sitni posni kolaci: punjene suve smokve, bombice od oraha, stanglice od kestena. Za Bozic ne znam da li cemo imati goste, al pravicu svejedno pecenje, slani rolat, pogacu i tortu. Sitnih kolaca ce biti posnih od prethodne veceri.
< Poruku je uredio Bebilina -- 2.1.2013 13:00:34 >
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 17.12.2013 11:15:22
|
|
|
|
Olga75
|
praznici nam stizu treba spremati svasta imate li vec neki plan ? ja jos nista , sem za Badnje vece
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 18.12.2013 22:13:50
|
|
|
|
Figaro88
|
Za Novu godinu sam kod mame,spremamo kolace za slavu koja je 2,pa neverujem da cemo nesto jos praviti.Za Badnje vece cu ribu,tata mi kuva prebranac,krompir saltu i neke sitne posne kolace,a za Bozic pecemo pile,pogacu,Andrea je trazila plazma tortu,mimoza salatu,slani rolat i oblande,corbicu,i ne znam da li cemo jos nesto.I onako smo ja i A same,mm radi...
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 18.12.2013 22:58:32
|
|
|
|
Didy
|
Mi ćemo imati društvo za doček Nove godine. Imaćemo ne baš tradicionalnu večeru - mm će da pravi picu. Pošto ima onih koji poste i onih koji ne poste, tu je lako igrati se sa sadržajima.
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 18.12.2013 23:11:22
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja još nisam stigla da smišljam šta ću za Novu godinu...ovih dana ću malo pregledati moje kuvare pa ću izabrati nešto zanimljivo za spremanje.Jedno sigurno znam da bez ruske salate neću proći
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 22.12.2013 21:02:44
|
|
|
|
minnica
|
Mi smo sami kod kuće sa decom, ali ću da naspremam za Novu godinu da ne kuvam do Božića. Kod nas se podrazumeva ribić punjen kobasicom, voćna torta i neke kiflice. Ostalo može da varira. > Možda napravim i sarmu, ako sveki ne dođe na istu ideju.
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 23.12.2013 8:26:38
|
|
|
|
nata11
|
Ja krecem sa planovima posto cemo imati goste. Za sada znam da cu sigurno peci rolovanu piletinu i nekoga cu usrafiti da umesi kiflice a za ostalo cu jos porazmisliti.
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 23.12.2013 8:37:28
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Mi smo odlucili da budemo kuci s decom, spremacu ali nista komplikovano sigurno! Kiflice sa sunkom, tortu sa visnjama (jer je devojke obozavaju), ruska salata obavezno..a ono glavno jos nisam smislila
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 23.12.2013 10:32:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Nato kako ces da rolujes piletinu. Ja cu isto kiflice, pitu sa mesom, neku rolovanu piletinu i tortu karamel lesnik koju je Lu postavila, deluje odlicno!!!
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 26.12.2013 11:48:04
|
|
|
|
nata11
|
UM necu da rolujem kupicu u Idei ili Rodi vec izrolovanu pa samo ispeci. Sveki mi to obicno radi ali sada nije tu a ja bas ne bih da pokusavam za praznik. Kupovala sam vec i OK su. Ima unutra puno zacina, senfa, sunkarice. Ja cu da napravim i mini cheescake -mali kalup posto imam sitnih kolaca od slave. Ostaje mi jos da smislim predjelo i salatice.
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 26.12.2013 11:57:59
|
|
|
|
Jole84
|
Nato fina ideja za rolovanu piletinu I mi ćemo da budemo kući sa prijateljima,gledam šta da napravim a da se ne isforsiram mnogo Od salatica i predjela sam mislila onu slanu torticu,ali bez pečenja kora nego sa tost hlebom,ima recept ovde pa ću da isprobam i još neke salate..
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 26.12.2013 12:05:11
|
|
|
|
nata11
|
UM sasvim su OK, a ova torta je mmmmmm evo citam je po 2x Ja cu raditi pa zato pravim cheese jer je pravim za 20-tak minuta. Jole ti lepo ubaci izrolovano, naseckano povrce da se pece. Meni se ta slana tost tortica bas svidja pravila sam a i jos bolje ce biti ako je napravis dan ranije da upije sir i pavlaku. Kupis kutiju kolaca i uzivaj.
|
|
|
|
RE: RE:Božićna i Novogodišnja trpeza 26.12.2013 12:06:08
|
|
|
|
Olga75
|
jedano Badnje vece i Bozic prosli a mi cemo to da klopamo do Nove za Bednje vece je bila klasika :pasulj corba , saran i krompir salata i guba sa makom za Bozic bili kod moje mame a ona je pravila : bistru supu od morke , kuvano meso + kuvano povrce ( iz zupe ) i sosevi od : paradajza , visanja , mirodjije , jabuke i rena , pekla je prasetinu , pirinac , ruska salata , cvekla , kiseli krastavci , sarma a slatko je bilo ono sitno : madjarica , limun pita , rolat od keksa i ja sam pravila kuglof sa lesnicima i kandiranim vocem i od svega smo doneli a za NG jos uvek nemam pojma jedino sam sigurna da cu praviti gibanicu i rusku salatu a ostalo nemam pojma bicemo samo nas troje pa mogu kako hocu
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Faširane snicleRingerajin kuvar: Maraj
Anketa
Pomozite nam u izboru imenaMarijaBgMama i tata ne mogu da se dogovore u izboru imena za devojcicu...Natalija (
44%)
Nikolija (
15%)
Jana (
41%)
Ukupan broj glasova: 170Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!