lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 10/19 [chat] (6.10.2019 11:46:02)
|
IZVORNA PORUKA: Maruska15 Trombofilije mogu biti urodjene i stecene. Ako u porodici postoji istorija kardio-vaskularnih bolesti i tromboza, postoji sansa da imas naslednu. Ali to ne iskljucuje da nemas i neku stecenu. Uglavnom, to sto je u prvoj trudnoci bilo ok, ne znaci da je nemas. Mozda si samo imala ludu srecu, pa se to nije ispoljilo. Maruska, probaj ponovo da odes do bolnice. Reci im da slabo osecas bebine pokrete i zahtevaj da te pregledaju i da se urade analize - kks, crp i d-dimer. Reci da ti je majka imala 9 spontanih pobacaja zbog trombofilije. To nisu naivne stvari. Recite da ste spremni da pokrijete troskove ispitivanja. Jedino da odem i da slažem da mi je iscurelo malo plodne vode,pošto ako kažem da imam bolove reći će mi da popijem dva paracetamola . Jedino se tako možda smiluju i pogledaju . Mada ne verujem njima tamo piše u kompjuteru da sam naručena za utorak i to je to. Beba je živa i njih briga za moje molbe. Onda im reci da si krvarila ili da uopste ne osecas pokrete. I reci da insistiras da te prime i da cete platiti hospitalizaciju i ispitivanja o vasem trosku! Gospode boze, paracetamol? A sta da imas kontrakcije???!
|
|
|
|