lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 10/19 [chat] (6.10.2019 11:28:38)
|
IZVORNA PORUKA: Maruska15 IZVORNA PORUKA: vonavoj Maruska,bas mi je zao,citam unazad vec par dana,i ranije sam ti pisala vec..genetika je isto cudo,vidis i tvoja mama je prosla kroz to..dobro ispitaj razlog,da ne prolazis kao ona 9 puta kroz pakao..i tacno je,imas devojcicu,dace ti snage. Znam puno devojaka koje su izgubile bebe u 6om mesecu,samo one znaju kako im je bilo,ali evo sad imaju decu,sve proslo najbolje..ali su i kontrolisane na 2 nedelje.. Moja majka je imala trombofiliju i u trudnoci samnom je pila aspirin. Jedino je mene uspela da iznese. E sada može biti da je to i kod mene razlog. Ali pitam se kako je sve bilo okay u prvoj trudnoci? Otkud mi sada ta trombofilija... Trombofilije mogu biti urodjene i stecene. Ako u porodici postoji istorija kardio-vaskularnih bolesti i tromboza, postoji sansa da imas naslednu. Ali to ne iskljucuje da nemas i neku stecenu. Uglavnom, to sto je u prvoj trudnoci bilo ok, ne znaci da je nemas. Mozda si samo imala ludu srecu, pa se to nije ispoljilo. Maruska, probaj ponovo da odes do bolnice. Reci im da slabo osecas bebine pokrete i zahtevaj da te pregledaju i da se urade analize - kks, crp i d-dimer. Reci da ti je majka imala 9 spontanih pobacaja zbog trombofilije. To nisu naivne stvari. Recite da ste spremni da pokrijete troskove ispitivanja.
|
|
|
|