Dora89 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 10/19 [chat] (11.10.2019 9:26:58)
|
Hvala Voci i Beca! Zato i postoji ovaj Forum, da pomognemo jedni drugima da lakše prebrode iskustva kroz koja je neko već prošao.Marushka, manjak plodove vode nije razlog za indukciju pobačaja, ako je samo to u pitanju. Dokle god beba može da preživi u tim uslovima i da se pravilno razvija, neće sigurno biti pobačaja. Ali mora da se prati. Taman pomisle da beba neće preživeti, a ona izdrži, i oni odlože intervenciju. Zato se oni toliko premišljaju. I ja sam tri puta prolazila kroz to hoće-neće, i četvrti put je bio presudan. Znam da si sad u agoniji, i najgora istina bolja je od neizvesnosti. Probaj da skreneš misli nekom knjigom, ili radi bilo šta za šta do sada od obaveza nisi imala vremena. Ne vredi razmišljati, ništa ne možeš da promeniš.Sa mnom u porodilištu je bila žena kojoj je pukao vodenjak u 6. mesecu. Morali su da izazovu porođaj, na isti način kao meni, ali su bebu stavili u inkubator. Šta je posle bilo sa ženom i bebom, ne znam.Još ću ti reći, ako se odluče za izazivanje pobačaja, nemoj mnogo da jedeš pre intervencije, samo koliko si gladna. Taj lek za izazivanje pobačaja je venska injekcija, koja takođe izaziva proliv i povraćanje, pa ćeš još uz kontrakcije samo trčkati do wc-a i nećeš više znati na koju stranu će da izađe. Odmah posle treće doze biće gotovo. Najgori dan u mom životu, ali sve prođe. Godinu dana kasnije rodila sam zdravu bebu, bez ikakvih problema u trudnoći. Samo se, eto, još ponekad štrecnem kada me nešto podset_i, ili pomislim šta bi bilo kad bi bilo, inače nikakvih posledica nema. Drži se!
|
|
|
|