lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 10/19 [chat] (10.10.2019 9:56:55)
|
IZVORNA PORUKA: Maruska15 Dobro jutro mile moje. Evo izadjoh napolje da popijem kafu. Strasne bolove sam sinoć imala u krstima,pa se proširio bol i na butine i kukove. Dva puta su me pregledavali. Zatvorena skroz,ne znaju uzrok bola. Nekako uspem da se uspava,i bolovi su prestali. Krvna slika,biohemije,d-dimer sve je u redu. Juče na uzv doktorka kaže da neće tek tako da prekinu trudnocu dok se ne sazna uzrok zašto nema plodove vode dovoljno i zašto je beba stala sa rastom. Kaže ako već vršimo prekid bebi ništa ne znači još tri nedelje manje više. Ja rekoh da meni znači,da mi sve ovo uništava psihicko zdravlje i da ne mogu više.. Ne znam kada će svemu da dođe kraj.... Draga Maruska...ne znam sta bih ti rekla. Ok izvadili su biohemiju, d-dimer , ks. Ako beba nema izglede da prezivi, ne znam zasto bi te mrcvarili jos 3 nedelje?! Razlog moze da se utvrdjuje i nakon prekida sto je svakako pozeljno da bi se isti ishod izbegao u narednoj trudnoci i stavise mislim da ih zakon primorava da to urade. A TORCH?Recice i maslacak sta misli, ali mi zdrav razum nalaze da recimo genetiku - i bebinu i tvoju obradjuju nakon prekida jer to moze da se ispita kad god, a ne da cekas po 2-3 nedelje rezultate tih testiranja. Moja rodjaka je zbog toksoplazmoze imala sijamske blizance, koji nisu preziveli. Naknadno je ustanovljeno da je toksoplazma bila uzrok (valjda cak i misle da se zbog nje jajna celija nije do kraja podelila kako treba).
|
|
|
|