Maslacak15 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 10/19 [chat] (9.10.2019 8:28:38)
|
dobro jutro trudnice. Cekaju Beco zato sto eto, takva je priroda problema- jako delikatna. I onda su doktori uvek na strani "zivota". Prosto oklevaju. Moje licno iskustvo koje nije poredivo po tezini ali ima jako puno primera i ovde na forumu je da lekari jako jako cesto vicu da je u redu sve dok cinjenice ne postanu nepobitne. Evo khaleesi su vikali u redu je iako je beta pala, a plod kasnio. Ja sam imala vrlo slicno iskustvo. Prosto ne umeju da kazu " znate postoje velike sanse da pobacite" nego cekaju " mozda ce sve biti u redu". Uvek je tako. To je verovatno objasnjenje i za situaciju pre 10 dana. Babica se uzbunila, definitivno je videla nesto neobicno ali eto u tom momentu kasnjenje je verovatno bilo jos uvek u nekom "normalnom opsegu". Ali cinjenica da su je zakazali za dve nedelje dokazuje da su smatrali da nije u redu. Jel koliko ja znam posle 12. nedelje, redovni pregledi su u vecini zemalja na mesec dana, do ulaska u neki 8 mesec kad krecu malo cesce. Inace nije tacno da su iskljuceni genetski poremecaji ako je scan u 12. nedelji ok. samo su neki tipovi poremecaja mnogo manje verovatni. Oni su ovde rekli Edvards, beba moze i da nema edvards ali moze da ima ( spekulisem) tesku insufisijenciju bubrega koja je pocela da e ispoljava onog momenta kad je bubdreg trebalo da pocne da radi.... Zato postoje DVA ekspertska ultrazvuka, i ovaj u 22 nedelji je mozda i bitniji. Osim toga odredjene infekcije kongenitalne, toksoplazmoza, CMV, Rubella mogu da naprave haos. Ona je bila nesto bolesna u jednom trenutku? I to je spekulacija, ali samo ilustrujem mogucnosti. Maruska javi draga sta si odlucila.
|
|
|
|