dunja RR -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 10/19 [chat] (13.10.2019 3:43:05)
|
Les, i meni je sada skroz nekako čudan ožiljak, samo što ni ne mogu dobro da ga vidim od stomaka. Ja sam gotovo sigurna da imam dijastazu čak možda i ozbiljno veliku, a uopšte nemam vremena da počnem time da se bavim. Stomak mi je recimo kao da sam 6. mesec trudnoće. možda i 7. ne preterujem, i plašim se da je baš velika dijastaza. A što je najgore, prošle nedelje sam konačno odradila papa i kolpo posle porođaja (radila sma u bolnici kod mog dr a citologija im celo leto nije radila, i tek sada sam dobila termin, odnosno imala sam regularno po planu zakazanu papa i kolpo u junu, i baš tada sma dobila ciklus, tj. par dana ranije, pa mi je dr rekao da dođem ipak na jesen) i ladno sam prošlog petka zaboravila da ga pitam za dijastazu, dok mi je radio papa i kolpo. A za ožiljak, nekako mi je čudan osećaj oko njega, kada dodirnem prostor okolo, nemam nikakav osećaj, kao da ne dodirujem sebe, što opet može biti i do dijstaze. Ceo stomak od pupka na dole je kao utrnuo. A po ožiljku su me sada 3. put sekli. I kada su me pripremali za CR, pitali su me nekoliko puta da li sam već bila na CR, ja kažem da, a par sestara je prokomentarisalo, pa vama se uopšte ne vidi ožiljak. Ja iskreno nisam zagledala godinama to mesto. Ali eto, one kažu da se nije ni videlo ništa, a tada sam bila 2 puta sečena. Sada posle 3. reza mi se čini da je crvenkasto ali kažem, toliko je stomak pao preko, da ni ne mogu dobro da vidim. IZVORNA PORUKA: lesli to nije oziljak nego keloid da budemo precizniji. Kako ce me danas-sutra po tom istom seci pojma nemam 😱
|
|
|
|