|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
31.5.2012 15:07:33   
Anoniman
Hvala , Nado izvini , nadam se da nije problem user posted image

(odgovor članu mali vrabac)
  Direktna veza do poruke: 476
31.5.2012 15:11:35   
maya78
Ribizla imas sve stvarno na FB pocev od dezena pa do objasnjenja tako sam i ja narucila i nisam se pokajala. Iste su kao i na slikama s time sto neko rece preko PP se sve lepo izdogovaras sa Malim Vrabcem detaljno. Cena, koje vrste materijala unutra koja spolja, koje boje cega da li ces bambus uloske ma sve mozes da je pitas i da se dogovoris i dobijes to sto hoces. Recimo jedna od stavki na koje sam ja insistirala i dobila je da sam cele htela pamucne i spolja i unutra a pogotovu onaj prelepi velurrrrrrrrrrrrrrr mama kaze da su premakane predivne od tog velura pamucnog. Ja sam narucila isto 15 all size i posebno 4 covera gacice i na to sve trazila sam da mi sasije ulozke od bambusa sa drikerima 10 kom ne nasiven na pelenu zbog susenja brzeg iste. Tako da svaka pelenica ti ima tri ulozka na drikere pa sama kombinujes sa koliko ces kaciti na pelenu koliko ti piski beba a dodatno imam i te od bambusa da kacim za noc i duze odsustvovanje user posted image i bas sam jako jako srecna.
Moja mama je bila skepticna kad sam joj izlozila ideju , pogotovu sto je to novina za nju ali sad posle svega je isto odusevljena.

(odgovor članu mali vrabac)
Direktna veza do poruke: 477
31.5.2012 15:20:03   
Anoniman
Do danas nisam razmisljala o ovome , pa polako , dok shvatim kako sta , mozda pocastim novu bebu pamukom user posted image

(odgovor članu maya78)
  Direktna veza do poruke: 478
31.5.2012 15:29:16   
maya78
Pa vidi ovako slobodno mogu reci da sam postala strucnjak i ako jos nemam bebu hahhaha. Ja sam ti tip da sve studiozno moram da odradim hahahah. Isto ti ti to dodje kao i sa pampersom. Jedino pelenu ne bacis u korpu nego u masinu vrlo prosto. Prosla sam dosta sajtova pricala sa dosta mama i svelo se na to. Presvlacis je kao i sa Pampersom, izgledaju kao Pampers, jedino sto umesto do kante za djubre ti se proset__as do masine prosto. Jedino dodatno od 10 minuta i manje ti je da uloske prvo isperes ispod mlaza vode. Isto se kace kao pampers imas drikere pa na njima podesavas velicinu pelenice jako prosto a pamucnoooooooooo. Pri tom ih ne peglas samo ih peres na 60 stepeni u masini i to je sve :) Nema mnogo muke a zdravije je. Jos kad pocne da cvrstije kaki kupis vlazne maramice operes ih u masinu i to stavis na pelenu i kad iskaki govance ti to bacis u kantu ili WC solju svejedno i to je sve. Pranje na 60 stepeni sam ja bila skepticna ali sam googlala dosta sajtova sto strucnih sto razna misljenja i svelo se na to da je to dovoljna temperatura da ubije sve bakterije :) pa sam se opustila.
Za noc koliko sam shvatila ali videcu isto nemas muku uzmes joj bambusove uloske koje isto kacis drikerima. Oni bolje zadrzavaju tecnost i to je to manje vise. Nije nista komplikovano ne oduzima mnogo vremena al prirodno je prirodno po meni.

< Poruku je uredio maya78 -- 31.5.2012 15:31:47 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 479
31.5.2012 16:46:57   
Anoniman
jel se suse u masini za ves ?
Maya user posted image

< Poruku je uredio ribizla -- 31.5.2012 16:47:28 >

(odgovor članu maya78)
  Direktna veza do poruke: 480
31.5.2012 17:15:33   
maya78
Neke mame suse i kazu da je ok. nista se ne menjaju ja nemam masinu ali imam ogroman prostor u stanu i odlicno grejanje pa cu tako ko zna mozda i kupim masinu. Samo je bitno da uloske isperes ne pelenu pod malzom vode na brzinu nista vise i ostalo stavis u masinu. Postoje dve vrste cuvanja pelena. Jedan je suvi stavis u kantu sa dobrim poklopcem i tako ti stoji sutradan peres i drugi vlazan stavis u kantu u kojoj si dodala sirce i to ti isto stoji do sutra eventualno do prekosutra. Najbolji je taj nacin suvi zbog pelenice da nisu non stop vlazne a mozes jednom nedeljno dodati kad ih peres kasiku sode bikarbone ili sirceta. I to je sve. I onako decji ves peremo pa peremo svaki dan ovo nije nista dodatnog posla viseuser posted image . E sad jedino vodi racuna o sledecem: Ako kupujes cele od bambusa ili ti bambusice one se svakako duze suse bas dugo kazu mame koje ih koriste bas su ovde pisale o tome dok ov pamucne se brzo suse jedino im mozes dodati uloske od bambusa zbog boljeg upijanja. Zastitne gace samo isperes na ruke njih ne moras u masinu i brzo su suve i one su ti divneeeeeee nisu kao one kad smi mi bili mali plasticne kaze moja mama da su bas mekane i jako jako prijatne a ne propustaju tecnost. Ovaj materijal koji koristi za njih Mali Vrabac sam citala da koriste i ostali.
E sad imas mame ja mislim da nasa Verus to radi izmedju ostalog mozes nju pitati isto za savet koje koriste kombinaciju modernih pelena i jednokratnih posto nece u obdanistu da se mlate sa modernim. Neke mame koriste pamucne preko dana a nocu jednokratne recimo imas raznih kombinacija. Ja sam se odlucila i nocu da probam sa pamucnim s tim sto cu dodati bambus posto kazu da je to ok. kombinacija. U kuci cu svakako imati za svaki slucaj i zbog bolnice Huggies nasla sam neke organske od bio materijala sad videcemo kakve su na kraju hahah

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 481
31.5.2012 17:28:55   
Verus
Ja ih sve susim u masini za ves, osim 3 kom sa slika koje sam stavila te osusim na ogradi u kuci. AKO ima neka fleka (jer perem na 60C) onda idu napolje na sunce, nekih sat vremena i sunce sve lepo izbeli. Nista ne peglam.
IZVORNA PORUKA: ribizla

jel se suse u masini za ves ?
Maya user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 482
31.5.2012 17:28:57   
maya78
E da ja nisam mogla sebi da priustim taj luksuz user posted image user posted image user posted image da recimo narucim par komada probam pa onda narucim svih 15 sto ti je dovoljna kolicina jer zivim u inostranstvu. Ali mozes to rade dosta mama i nije skupo da za pocetak narucis par komada probas vidis kako ide kako se ti snalazis pa posle sama proceni tsa i kako :)

(odgovor članu maya78)
Direktna veza do poruke: 483
31.5.2012 17:32:37   
Verus
hej maya: umesto sirceta, ako cuvas mokro, mozes staviti par kapi ulja cajevca (tea tree oil), i lepo neutralise mirise a prirodno je.

Pisala sam da sa Kosili ili nekim drugim bebi sapunom isperem i nasapunjam i ostavim tako: i to mi lepo izvuce fleke. E sad, ja samo dojim, ne znam da li ce isto biti kad beba bude pila formulu ako dotle stignemo. Ipak se ova kaka lakse cisti.

I zaista je razlika sto se tice temp. ipak je pamuk prirodan, ne upari se koza, ne upare se testisi. ranije su mu bili jadnicku rastegljeni od vrucine, sada je koza sasvim normalna!

(odgovor članu maya78)
Direktna veza do poruke: 484
31.5.2012 18:20:55   
Linonina
Samo da pitam iskusnije mame,
gde i koje ste tetra pelene za novorodjence kupile? Pitam jer sam videla da postoje te neke rubljene te neke englane...Koja je razlika i koje su bolje? Vidim imaju neke i platnene pamucne (al to na .hr sajtovima uglavnom), ja sam mislila tetra pelena je tetra pelena al izgleda nije? user posted image

< Poruku je uredio Linonina -- 31.5.2012 18:29:15 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 485
31.5.2012 18:43:43   
peca
Te rubljene imaju sav, pa duze zadrze oblik, posle ne znam koliko pranja, a ove druge se brze raspadnu, meni su poceli jos posle drugog pranja da vise konci, to su one koje sam dobila u bg klubu, a ove sto sam kupila su super user posted image Inace su potpuno iste user posted image

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 486
31.5.2012 21:59:06   
maya78
Hvala Verus na savetu user posted image to sam isto negde procitala ali studiozna kakva sam nisam se jos toga dotakla da vidim i sta je to user posted image user posted image user posted image user posted image sad cu to ovih dana da izvidim cuvanje pelena.
Tetra pelen imas ariljske najbolje su ti i najjeftinije moja mama je zvala i rekli su joj da su oko 70 dinara. To sto vidjas po hr sajtovima to su moderne platnene pelene i imas ih i na nasim sajtovima a imas i zene koje to siju. Da ne pisemo opet o modernim pelenama imas par postova iznad sta je i kako je to :) i na kojim nasim sajtovila ih imasuser posted image

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 487
1.6.2012 9:11:55   
Anoniman
Hvala user posted image
Verus i mame koje ih vec koriste , koliko pelena imate , Verus vidim da ih peres jednom u dva dana pa me zanima koliko komada imas i dali koristis samo njih ili kombinujes ?
Posto ja nemam mericu za prasak nego inace koristim manje praska , sa koliko ustvari treba da se peru ove pelene ? Shvatila sam da ne ide omeksivac i da se bambusice ne suse u masini , bar ne bi trebale cesto sto meni ne odgovara . Dakle one su otpale , pa bih uzela neke platnene , tu jos nisam shvatila sta je od cega user posted image i uzela bih uloske od bambusa , ne znam sta bih jos trebala , da nisam shvatila kad se oblace one gace a kad ne , to su ustvari dve vrste pelena onda ? Malo mi je konfuzno sve ali sam odlucila da ih koristim user posted image jos mi nije jasno sta radite kad putujete , gde ih drzite , sta ako se ukaki negde usput ? Na koliko se menjaju pelene ako se upiski , da li stalno moram da pratim da ne bude mokra i da li mi trebaju jos neki ulosci osim tih bambusovih ?
E , to je to user posted image

< Poruku je uredio ribizla -- 1.6.2012 9:29:17 >

(odgovor članu maya78)
  Direktna veza do poruke: 488
1.6.2012 12:47:31   
Linonina
Znaci ariljske najkvalitetnije...Hvala devojke, znaci te englane nisu nekog kvaliteta, nista onda ariljske rubljene ako kazete da su dobre i super. Eto da nema neta ne bi mi iskreno palo na pamet da pitam kakav je rub.
Citala sam vase prethodne postove, i svaka vama cast ali ne znam da li bi mogla sa tim pamucnim pelenama jos da se opteretim. Kod mene nema ni mame ni svekrve ni sestre, kad se porodim samo mogu da obucim muza za neku pomoc, jos pelene da perem..uh. A da su zdravije, to sigurno, tu nema price.
I gledala sam slike te pelene meni mnooogo lepo i izgledaju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 489
1.6.2012 13:27:48   
maya78
Ribizla user posted image ajmo ovako. Posalji mi mail pa cu ti ja sve potanko objasniti i proslediti neka moja dopisivanja sa zenama koje imaju iskustva user posted image i svasta nesto kao i igde sam ja i koje uzela moje pelene

(odgovor članu Linonina)
Direktna veza do poruke: 490
1.6.2012 14:24:04   
Anoniman
user posted image
ja sam odlepila za ovim pelenama user posted image
Maya stize pp

(odgovor članu maya78)
  Direktna veza do poruke: 491
1.6.2012 14:56:45   
maya78
Svasta nesto sam ti poslalal user posted image user posted image user posted image user posted image pa se imas cime zabaviti u narednih sat vremena minimum :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 492
1.6.2012 15:02:39   
Anoniman
Hvala user posted image

(odgovor članu maya78)
  Direktna veza do poruke: 493
1.6.2012 19:44:40   
Verus

Hvala user posted image
Verus i mame koje ih vec koriste , koliko pelena imate , Verus vidim da ih peres jednom u dva dana pa me zanima koliko komada imas i dali koristis samo njih ili kombinujes ?
Vidi na strani 17 sliku: ja koristim obicne pamucne plus taj cover. Ovde su te slatke sarene jako skupe i nisam videla potrebu da ih kupujem, svejedno mi je jel ima slike po sebi ili je belo. Imam oko cini mi se 25 obicnih pamucnih (kao na slici) i imam 8 cover-a. Sasvim dovoljno kad se pere svaki drugi dan, pa i treci dan (perem svaki 2 ne volim da mi stoje). Prasak koristim neki prirodni, i stavim ga jako malo, mozda oko 2-3 supene kasike (u prahu je). Mozes ispirati 2x ako ti je frka. Nekad je dobro isprati drugi put sa malo sirceta-tako se ispere prasak koji se mozda tu zadrzao i peleni vraca moc upijanja.
Posto ja nemam mericu za prasak nego inace koristim manje praska , sa koliko ustvari treba da se peru ove pelene ? Shvatila sam da ne ide omeksivac i da se bambusice ne suse u masini , bar ne bi trebale cesto sto meni ne odgovara . Dakle one su otpale , pa bih uzela neke platnene , tu jos nisam shvatila sta je od cega user posted image i uzela bih uloske od bambusa , ne znam sta bih jos trebala , da nisam shvatila kad se oblace one gace a kad ne , to su ustvari dve vrste pelena onda ? Malo mi je konfuzno sve ali sam odlucila da ih koristim user posted image jos mi nije jasno sta radite kad putujete , gde ih drzite , sta ako se ukaki negde usput ? Na koliko se menjaju pelene ako se upiski , da li stalno moram da pratim da ne bude mokra i da li mi trebaju jos neki ulosci osim tih bambusovih ? Ja ne koristim nista extra, samo cover i pelenu unutra. Ako je tanja, mozes staviti i dve.
E , to je to user posted image

< Poruku je uredio Verus RR -- 1.6.2012 21:11:22 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 494
2.6.2012 11:26:59   
Anoniman
Hvala Verus user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 495
2.6.2012 11:57:08   
Anoniman
Ja sam koristila pamucne sa Tamarom, prvih 6 meseci, i nije mi bilo tesko,i sve sam oko toga sama radila, iako mi je keva bila tu prvh 10 dana. (ovo se ja malo hvalim :))Pri tom nikakve te uloske nisam koristila i slicno, doduse i ne ischitah sta i kako to, nego ono old fashion way, dve tetra i svedske gace. I nista mi nije bilo tesko!
ALi sa Nedom ne, jednostavno, birala sam laksi nacin, ne znam kako bih sve postizala, nisam super zena user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 496
2.6.2012 12:01:29   
Anoniman
Zenetina ja nisam mojima ni taj siroki koristila a kamoli nesto vise pamuka , al sad me nesto puklo , ionako necu vise radjati , na ovoj cu sve da isprobam sto sam propustila user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 497
2.6.2012 13:26:48   
j o e
verus kakav ti je to prirodni prasak? tj. kako se zove, gde se kupuje, posto je?
svuda sam citala da za bambusice niposto ne sme omeksivac, i da je pozeljno da prasak ima sto manje onih nekih enzima, parfema i slicnog, da ima sto manje sastojaka... medjutim sad su svi deterdzenti u stilu "duel dan i noc", "bonux svezina jorgovana" i sta ti ja znam, pa ostaje jedino biljana za rucno pranje da je bas najprostiji moguci prasak. ali nisam bas toliki ekolog da perem pelene na ruke.
hajde zene koje vec imate iskustva sa platnenim pelenama, pisite kojim praskom perete.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 498
2.6.2012 17:14:57   
maya78
Tu u Srbiji koliko sam ja upucena ali vi skoknite do DM-a pa proverite imate tecne praskove Persil, Ariel tako to. To ti je dovoljno dobro mala kolicina a bolje je nego onaj u granulama. Pored Persila i Ariela cini mi se da u DM-ima i neki decji tecni. Meni su ovde svi savetovali i citala sam po njihovim forumima da su tecni najbolji i da imaju oznaku NON BIO. Od tecnih u Srbiji znam samo za ARIEL i PERSIL. Mozda postoji jos nesto samo treba procunjati i gledati da bude tecan. Ima jos jedan super proizvod e sad kako je kome zbog cene proizvodi su provereni:

http://www.biosvet.rs/proizvodi1.php?kat=Higijena,kozmetika&pkat=ECOVER
sve je na BIO bazi a prasak je NON BIO user posted image sto je jako vazno.
http://organskiproizvodi.rs/index.php?page=shop.browse&category_id=6&option=com_virtuemart&Itemid=50
http://www.lilly.rs/lilly-novi-proizvod-36-Ecover_Ekolo%C5%A1ka_sredstva_za_%C4%8Di%C5%A1%C4%87enje
http://www.biospajz.rs/eko-deterdzent-od-sapunskog-ploda-za-pranje-vesa-500-ml.html
http://www.elisapro.com/product.php?tmp=product&len=sr&product=6&category=1
Ovo je sve sto ja poznajem a da valja u Srbiji

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 499
2.6.2012 17:24:26   
Verus
ovi ECO proizvodi su super!!  JAKO se radujem sto ih ima u Srbiji.  Ja bas koristim ovaj za ciscenje od limuna-sto je 440 dinara, ma za sve-cep stavim u kofu vode za podove, za kadu lavaboe, sve.  I prasak sam njihov koristila za delikatno pranje-nisam probala za pelene=ja koristim BIOKLEEN za pelene-stavicu sliku danas, sada ne mogu da stignem od klinaca. Videcu imali tog u Srbiji.  Bitno je kroistit malo, dobro isprati, i nikada ne koristiti omeksivac za pelene. 

(odgovor članu maya78)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here