pngpme
|
Ja, kao i ranije, mogu samo da napišem moje iskustvo u vezi sa pelenama koje sam kupila i onim što sam pročitala, čula, saznala pošto sam se manijakalno informisala o platnenim pelenama. Dakle, tek beba treba da isproba kad stigne. Od Cokiloki sam uzela par različitih pelena, uključujući bambusice, wet bag, dodatne uloške, uloške za žene kao i maramu za nošenje bebe. Ne samo da sam zadovoljna svim što sam dobila, nego sam zadovoljna i korespondencijom i njenom tačnošću i svim. Svaka preporuka za sada, vidjećemo za dalje. Kupila sam i pelene od jedne druge šivalice koje treba da mi stignu sledeće nedelje. Bilo me je strah da sve uzmem od jednog proizvođača, kao i da sve bude ista vrsta, da ne uzmem sve pogrešne. Paranoja . Split imaju uložak koji se dodaje na njih, ali ja ih nisam uzela jer mi se čini da je uložak fiksiran, dakle ne mogu se koristiti neki drugi ulošci ili recimo obične tetra pelene kao uložak. Zato sam uzela par pocket, da mogu da ih napunim običnim pelenama po potrebi. Covera imam 2 sa aliekspresa po preporuci i izgledaju odlično, ne očekujem savršenstvo jer su jeftini, ali kao rezervna varijanta se nadam da će poslužiti. Još 2 treba da mi stignu u okviru ove druge porudžbine pelena, vidjeću kakvi su. Od ove druge šivalice sam uzela nekoliko ovih pelena kod kojih je poslednji sloj zaštitni, pa ne trebaju zaštitne gaćice. Ukupno će biti 15 pelena i i to mi je preskupo sve u svemu iako sam baš gledala da bude jeftinija varijanta. Imaću obićne tetra pelene pa ću u njih da je povijam povremeno sa snappy kopčom (Dajdaj sam kupila) i zaštitnim, pa se nadam da će sve u svemu biti dovoljno. Koliko sam čula, koliko pelena treba zavisi od bebe, od vrste pelena, kao i koliko često peru žene. Neko ih vlažne ostavlja, neko propere i osuši, ne znam, to ćemo da vidimo sve kako funkcioniše kad beba dođe. Nadam se da će ovoliki post biti koristan nekome, ako ne preskočite ga .
|