Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 26.5.2012 14:09:21
|
|
|
|
minavb
|
Da vas podsetim na nesto vrlo vazno, cega se ja pridrzavam Faza razvoja po Frojdu, Analna faza (2. godina života) – Libido se seli sa zone oko usta na zonu oko anusa. Za ovu fazu je od velikog značaja toalet trening. Glavne frustracije i fiksacije proističu iz neadekvatnog toalet treninga. Ako se dete uči pre nego što je ono spremno dolazi do fiksacije i kao posledica se javlja Analni karakter.
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 26.5.2012 14:19:21
|
|
|
|
nela79
|
Mina podsjeti ti mene sad na jednu moju prijateljici koja je zavrsila psihologiju. I stalno spominje tu oralnu i analnu fazu :) Nego nikako da je tacno ispitam sta to znaci. Moj Vanja je skinuo pelenu oko drugog rodjendana(april). Trajalo je potpuno odvikavanje negdje do jeseni al ja sma zadovoljna. Evo sad gledam Matiju koji ima godinu dana. Ma ne zna gdje mu je dupe a gdje glava, a gdje da mi kaze mama meni se piski. Stvarno mi nije do "dresure " djeteta. Ja se slaze sa onim da je neko realno vrijeme da se djetetu pocne sa skidanjem pelene + oko 2. godine. Ko je skine ranije sretan je.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 26.5.2012 14:24:37
|
|
|
|
minavb
|
Pitaj drugaricu da ti objasni, ovo je vrlo vazno. Mi smo kod naseg Vanje zabrljali oralnu fazu, ali svesno, jer ima gastroezofagelani refluks, i svako ispitivanje okolice ustima (trpanje predmeta, glodanje ruku) se zavrsavalo povracanjem. Potrudicu se ostale faze da odradim kako treba. Meni se sve vise dopada ovo sa pamucnim pelenama, i ako se odlucim na drugo dete, pokusacu da ih koristim.
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 26.5.2012 14:25:57
|
|
|
|
Anhelito
|
IZVORNA PORUKA: minavb Da vas podsetim na nesto vrlo vazno, cega se ja pridrzavam Faza razvoja po Frojdu, Analna faza (2. godina života) – Libido se seli sa zone oko usta na zonu oko anusa. Za ovu fazu je od velikog značaja toalet trening. Glavne frustracije i fiksacije proističu iz neadekvatnog toalet treninga. Ako se dete uči pre nego što je ono spremno dolazi do fiksacije i kao posledica se javlja Analni karakter. Sta to znaci analni karakter. Moja beba ima tri meseca imamo mi vremena nego me ovako intersuje
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 26.5.2012 14:28:30
|
|
|
|
minavb
|
Mislim da sam kacila odavno tekst ovde na neku od tema, oko pronadjem okacicu link.
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 26.5.2012 19:23:25
|
|
|
|
Verus
|
Mislim da neces pogresiti, nije tako strasno kao sto deluje nekima. Masine su tu, za pranje a neki imaju i za susenje, tako da nije to vise vreme pelena koje su se mlatile daskom u reci, ili kuvale u loncima. Meni je juce trebalo citavih 5 minuta da properem ukakanu pelenu, i da je odlozim. Ja moje drzim u jednoj ostavi u plasticnoj kofi sa hladnom vodom i ubacim u masinu svaki drugi dan. I da, par kapi ulja cajevca se preporucuje za one koji drze to u specijalnim dzakovima za pelene... Kad dodje do ispiranja u masini, svakih par nedelja se na ispiranje moze staviti mala casa sirceta-ukloni mirise ako ih ima i bolje se ispere deterdzent, tako da pelena zadrzava odlicnu moc apsorpcije. IZVORNA PORUKA: minavb Pitaj drugaricu da ti objasni, ovo je vrlo vazno. Mi smo kod naseg Vanje zabrljali oralnu fazu, ali svesno, jer ima gastroezofagelani refluks, i svako ispitivanje okolice ustima (trpanje predmeta, glodanje ruku) se zavrsavalo povracanjem. Potrudicu se ostale faze da odradim kako treba. Meni se sve vise dopada ovo sa pamucnim pelenama, i ako se odlucim na drugo dete, pokusacu da ih koristim.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 26.5.2012 19:59:25
|
|
|
|
Doogie
|
IZVORNA PORUKA: crazymama pranje na ruke, pa pranje u masini, pa susenje po dva dana, plasticna kofica, nepropusna torba... ja stvarno mislim da jednokratna pelena nece ubiti moje dete, a sve ovo sa pamucnim bi moglo psihicki da "ubije" mene :) nisam za pampers, ni za bilo koje plasticne, mirisljave pelene pune hemije... koristim baby love koje su totalno ok... a nisu ni skupe kao pampers. p.s. koliko kosta prasak i struja za pranje pamucnih pelena..? mislim da nije neka usteda... Mozda se tako cini sa bebom od mesec dana (ako dobro citam ticker), mi onda to ne bismo ispeli da ispratimo uz sve ostalo. Sada sa tri + meseca ona kenja jednom dnevno, tako da nema pranja na ruke svaki cas, to i nije pranje vec ispiranje samo, ostalo je isto kao kod jednokratnih, sem susenja. I pampers smo bacali u neku kofu, a kad idemo napolje nosili plasticnu kesu u koju cemo ih odloziti kad se presvucemo. Ja mnogo manje vremena provedem oko tih pelena nego online, tako da kao i za sve ostalo u zivotu, ako nesto smatras vaznim za to ces naci vremena :-) kod nas se bio pojavio i neki osip pre mesecak dana i smirio se tek kad smo presli na platnene, ali ko nema problena sa tim nema potrebe da istrazuje, to potpuno razumem!
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 30.5.2012 22:05:08
|
|
|
|
mali vrabac
|
Eto, nisam stigla da uradim menstrualne uloske za slikanje pre godisnjeg odmora, okacila sam samo fotke dnevnih. Na odmoru sam do 23. juna, a kad se vratim akcija. Volela bih da mi mame koje to zanima sugerisu kakve bi uloske volele, sa ili bez nepropusnog sloja, sa ili bez krilaca itd. Svaki savet je dobrodosao, a posto vidim da ima zainteresovanih za wetbag i to ce uci u proizvodnju cim se vratim sa odmora. Molim vas za savete
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 1:52:57
|
|
|
|
crazymama
|
doogie u pravu si, sada sa mesec dana kad mi beba kaki 7 puta dnevno mislim da bih skrenula sa pamucnim pelenama... ali svakako me ni za kasnije ne privlaci ta ideja... nisam za to.
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 3:15:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja je sa mesec dana kakila 10 do 12 puta dnevno, sad sa skoro godinu kaki 4 do 6 puta. Mislim da bih skrenula da sam uzela pamucne pelene...
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 11:16:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: minavb Da vas podsetim na nesto vrlo vazno, cega se ja pridrzavam Faza razvoja po Frojdu, Analna faza (2. godina života) – Libido se seli sa zone oko usta na zonu oko anusa. Za ovu fazu je od velikog značaja toalet trening. Glavne frustracije i fiksacije proističu iz neadekvatnog toalet treninga. Ako se dete uči pre nego što je ono spremno dolazi do fiksacije i kao posledica se javlja Analni karakter. Jel mozes malo da mi objasnis ovo ?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 12:15:56
|
|
|
|
mamamikka
|
fiksacija ove faze: Tvrdoglavost (osoba uvek tvrdi da su njegovi postupci jedini ispravni), tačnost, velika štedljivost, škrtost,odlaganje zadataka,preterana čistoća, skupljanje stvari, preterana pedantnost A tu je i Uretralna faza, nastaje kada se dete uči toaleti u mokrenju. Osobu fiksiranu za ovu fazu obeležavaju osobine: Preambicioznost,želja za prevazilaženjem srama, zavidljivost,egzibionizam, lažljivost Učili smo u sklopu predmeta Psihologija predškolskog deteta. Nadam se da je od pomoći
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 12:21:59
|
|
|
|
Anoniman
|
Samo ne kapiram u praksi , sta treba a sta ne treba raditi ?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 12:23:44
|
|
|
|
Olga75
|
pustiti da sve ise spontano , ne siliti nista cekati da dete bude spremno
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 12:24:34
|
|
|
|
Anoniman
|
Aaaahaa , onda sam na pravom putu
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 12:30:33
|
|
|
|
minavb
|
Ne forsirati, ne govoriti da je sramota što su se upiškili, ukakili, ne grditi, dobro proceniti da li su spremni... Nije tema, ali moja sestra nije prepoznala genitalnu fazu kod njene ćerke, pa je, videvši da se dete pipka, vodila kod svih mogućih doktora da vidi šta joj je. Brisevi, koprokulture, analize urina, i tek na kraju se setila onoga što je učila u školi.
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 12:34:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Petra je spremna , samo ja nisam Hvala Jel znas gde na netu postoji vise o tome , bas bih procitala ?
< Poruku je uredio ribizla -- 31.5.2012 12:35:11 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 12:36:49
|
|
|
|
mamamikka
|
eto, skroz smo otišle... ali je vrlo korisno da se zna da pamučne pelene jesu vrlo zdrave ali ih ne treba koristiti da se dete izdresira po svaku cenu pre nego što je spremno.
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 13:01:41
|
|
|
|
maya78
|
Evo i ja da se pohvalim. Moje platnene su stigle tj. mama ih je podigla pa ce mi ih doneti. Ona je bila blago zbunjena oko svega a sad je odusevljena kako izgledaju i materijalima. Kaze da su predivne kao i ulosci od bambusa. Prvo smo narucili samo 5 komada ulozaka ali se onda mama pomamila pa je narucila jos 5 . Pokazala mi ih je na skypu i prelepo izgledaju jedva cekam da mi stignu. Ovom prilikom bi se zahvalila Malom Vrabcu na svemu . Jedno veliko hvala na razumevanju za nase zahteve i predivnim pelenama
< Poruku je uredio maya78 -- 31.5.2012 13:02:18 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 14:05:28
|
|
|
|
mali vrabac
|
Hvala ti Mayo!
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 14:06:05
|
|
|
|
mali vrabac
|
Hvala ti Mayo!
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 14:19:18
|
|
|
|
Anoniman
|
mali vrabac jel ti pravis ove pelene ? reci mi molim te koliko pelena mi treba ukupno , po uzrastu ? i jel imas neki site svoj da pogledam ako vec tako sve pise ? ne mogu sad da citam celu temu , izvini ako si vec pisala
< Poruku je uredio ribizla -- 31.5.2012 14:20:12 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 14:47:01
|
|
|
|
NadaR
|
Molim vas ,dogovarajte se preko pp-a .
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 14:59:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Ili preko oglasa? Prava stvar da nam živnu oglasi!
< Poruku je uredio gae_gr -- 31.5.2012 15:00:28 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 31.5.2012 15:03:58
|
|
|
|
mali vrabac
|
Ribizla, evo linka, pogledaj objasnjenja u beleskama, pelene su one-size i dovoljno ti je 15-25 komada, to sve zavisi da li ih kombinujes sa jednokratnim ili ne i koliko cesto zelis da ih peres. Mi recimo funkcionisemo sa 15, ali za zimu planiramo jos 5 zbog susenja. Pogledaj jos objasnjenja na FB Edit : Obrisan link! Zamolila sam vas da se dogovorite preko pp-a . Mali Vrabac, ako se zelis reklamirati na Ringeraji, javi se Dunji RR.
< Poruku je uredio Nada RR -- 31.5.2012 20:35:16 >
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?