|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
18.5.2012 16:47:42   
j o e

IZVORNA PORUKA: Olga RR
sad gledam fotku ide tetra i onda to a izgleda mi " gumenasto "

videla sam dajdaj pelene uzivo i taj cover (mislim da se materijal zove PUL - neki poliuretan sta li) je vrlo mekan. i bambus je isto divno mekan, a kazu jos je meksi kad se opere.

inace meni je devojka iz dajdaj rekla za ove obicne pelene bez propusnog sloja da je ona za svoje dete od rodjenja koristila vecu velicinu jer su bebi bile ok po sirini a samo po dubini velike, pa je presavijala taj visak oko struka da budu plice. kaze to sa obicnim pelenama moze jer su malkice rastegljive, a one sa zastitinim slojem nisu. e sad, to moze ako je beba malo bucmastija, neke bebe su "mrsavije" pa bi im opet bilo veliko. ja cu sacekati da se porodim pa cu da narucujem, da ne bacam pare na male ako mi ne budu neophodne.

a sto se susenja bambusica tice, cula sam i da ide iznenadjujuce brzo i da im bas dugo treba.... valja imati neki back-up za svaki slucaj.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 426
18.5.2012 17:09:23   
Anhelito

IZVORNA PORUKA: j o e

inace meni je devojka iz dajdaj rekla za ove obicne pelene bez propusnog sloja da je ona za svoje dete od rodjenja koristila vecu velicinu jer su bebi bile ok po sirini a samo po dubini velike, pa je presavijala taj visak oko struka da budu plice. kaze to sa obicnim pelenama moze jer su malkice rastegljive, a one sa zastitinim slojem nisu. e sad, to moze ako je beba malo bucmastija, neke bebe su "mrsavije" pa bi im opet bilo veliko. ja cu sacekati da se porodim pa cu da narucujem, da ne bacam pare na male ako mi ne budu neophodne.

a sto se susenja bambusica tice, cula sam i da ide iznenadjujuce brzo i da im bas dugo treba.... valja imati neki back-up za svaki slucaj.

Ja koristim dajdaj pelene i savetujem te da uzmes te kojima treba zastitne gacice jer ove 2u 1 su lose odradjene sve iscuri sa strane i krute su. Ja sam kupila malu velicinu jer je moj bebison bio mali i cak i te sam morala da savijam bas tako kako ti je rekla ta devojka jer su mu oko nogu bile ogromne. Sada ima tri meseca i ja ih i dalje koristim na onom prvom kopcanju, dakle trajace mi jos dugo dugo.

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 427
18.5.2012 17:10:04   
Verus
Ja kad sam narucila, mislila sam da ce biti jako plastikasto, da tako kazem,a li nije, veoma su fine na dodir, poput pamuka, ali su nepromocive.  Jako sam zadovoljna.  "Pamucni smo" smo full time, tj. stalno osim nocu, zaista ne mogu tad da mislim o tome, a on spava i sa mnom u krevetu (znam, znam...), tako da ne bih da mi mozdra propusti po krevetu.  Narucicu jos jednu turu, tako da cu imati 6 covers i 24 ovih unbleached pamucnih (nisu izbeljene hlorom, pa su prirodnije i bolje za kozu).  Ja doduse, stavim preko pamuka jos jedan tanak umetak, pa to bacim kad se ukaki, mada, kad je eksplozivno, ode i na pelenu, ali bice super kad govance bude tvrdje, bacis u solju kao wc papir i gotovo. 
IZVORNA PORUKA: Olga RR

Verus , taj cover - omot to je kao one bivse gumene gace user posted image
sad gledam fotku ide tetra i onda to a izgleda mi " gumenasto "

< Poruku je uredio Verus RR -- 18.5.2012 17:12:16 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 428
23.5.2012 15:45:34   
*Alexx*
Evo jedna infografika o tome šta se sve nalazi u jednokratnim pelenama:
KLIK

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 429
24.5.2012 8:39:29   
j o e
ma sama pomisao na tone i tone pelena koje leze na deponiji, onako upisane i sta sve ne, mozda i pune zaraza (deca kake u pelene i kad su bolesna - ko zna kakvih sve bakterija tu ima), koje jos apsorbuju svu kisu koja padne na njih, a ne mogu ni da se spale nego ce prosto ostati tu zauvek - to mi je dovoljno da mi proradi ekoloska svest. a to kakvih je sve hemikalija unutra je prica za sebe.

ne znam za vas, ali ja sve vise razmisljam o platnenim uloscima za sebe...

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 430
24.5.2012 8:55:19   
mali vrabac
Skroz se slazem, a plasi me to sto u zemlji u kojoj zivimo mnogo malo ljudi razmislja o ekologiji. Ja danas na svojoj stranici na fb postavljam fotografije platnenih ulozaka za zene, pa mozete pogledati ako vas zanima user posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 431
24.5.2012 12:11:15   
Bebilina
Joe draga user posted image na takvom razmisljanju! user posted image Bice mozda ta eko svest na vecem nivou, al treba i drzava da se potrudi zajedno sa gradjanima... Da se promovise zdravo, prirodno, da ljudi uvide da postoje alternative hemiji...
Mali vrabac bas cu pogledati uloske user posted image
Ja licno ih ne koristitim ali razmisljala sam o njima... Uzimam organske jednokratne- biorazgradive. Imala sam obilne cikluse jedno vreme zbog spirale i nisam se smela usuditi. Razmisljala sam i o Mooncup i i to nikako da se odlucim... Malo je nezgodno menjanje kad si van kuce- ja bih da isperem i to i ruke pre vracanja, a WC kabine (osim onih za ljude sa invaliditetom) retko imaju cesmu... E samo za kucnu upotrebu mi se ne isplati jer sam vise u pokretu nego kuci...

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu mali vrabac)
Direktna veza do poruke: 432
24.5.2012 17:06:55   
Verus
Upravo onaj deo o "reproductive toxicity" je moj motivator. Bez obzira sta ce ljudi sad reci, verujem u to, i mislim da se sa razlogom o tome prica u svetu embriologa, i zasto sve vise ljudi koji sada pokusavaju da imaju decu, a odrasli su u tim pelenama imaju problema... Super link Alexx!
IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Evo jedna infografika o tome šta se sve nalazi u jednokratnim pelenama:
KLIK

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 433
24.5.2012 17:18:40   
MicinaMama
I ja se omisljam jos za ove pamucne pelene jer su prirodne,svi smo mi odrasli u pamucnim pelenama (bar ja tako mislim)...i isplatnije su od kupovanja pampersa,mi mesecno dajemo 44 eura za dva paketa pelena i + ako jos zafali.Sada su opet shik i fino i izgledaju ove nove pamucne.

E sada sto se tice to da jednokratne izazivaju sterilitet u to bas i ne verujem,danas su dokazali sto sta ali ti procenti su minimalni,zna se sta danas izaziva sterilitet a to je i sam "VAZDUH"...i danasnja prehrana-prepakovana,koka kole...i tako ti otrovi,da ne navodim sve ostalo.Pre je covek sa sela bio bogat covek jer je mogao prodati svoje prirodno odgojene proizvode,a danas su fabrike sve preuzele...malo-malo cujes nasli bakteriju u ovom mesu te u onom povrcu...

danasnji ljudi koji imaju sterilitet nisu sigurno odrasli u pampersu nego u pamucnim pelenama...nije to nova bolest.Pu,pu daleko bila...

Ali osiromasicemo kupovanjem danasnjih jednokratnih pelena koliku su im cenu nabiliuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 434
24.5.2012 17:24:33   
Verus

Nije toliki problem u hemikalijama nego u temperaturi. Testisi su van tela, bas zato sto temp tela od 37C ubija spermatozoide. Temp u pelenama je puno vislja, i sumnja se na to da vec tako rano pocne da utice na kasnije "ne normalno" stvaranje spermatozoida, cak i aspermiju.

E sad, sto se tice pampersa, ostatak sveta je to puno ranije koristio od nas, tako da npr u SAD (gde se neke od sumnji formiraju), koriste pampers pa 40tak godina..tako da ti ljudi vec odavno pokusavaju da imaju decu....

Volela bih da sam ih koristila 100% i sa cerkom, ali u obdanistu nisu hteli. Tad sam rekla da ako ikad budem imala sina, samo u pamuk. Nocu koristim Seventh Generation prirodne pelene. Skuplje su, ali ih kupujem jer retko kad mi i treba pakla pelena-on spava u 1 nocu, ne presvlacim ga, a danju samo pamuk...
IZVORNA PORUKA: MicinaMama

E sada sto se tice to da jednokratne izazivaju sterilitet u to bas i ne verujem

danasnji ljudi koji imaju sterilitet nisu sigurno odrasli u pampersu nego u pamucnim pelenama...nije to nova bolest.Pu,pu daleko bila...

user posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 435
24.5.2012 17:34:49   
MicinaMama
Pa dobro jeste to,testisi se ne valjaju zagrejavati,cak i uske boxerice nisu za decake preporucljive...bas zbog zagrevanja.To mi nije palo na pamet malo pre ali znam za to i verujem da ima smisla.

Zato ako budem imala sina ici ce sa 9 meseci na tutu kao i moj muz kao sto kaze moja svekrvauser posted image ,kod nje su sva deca bas bas naprednija od ostale heheh

Do duse kod mene su devojcice samo hehe...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 436
25.5.2012 10:31:38   
Anhelito
Ja imam sina i bas zbog toga koristim prirodne pelene a ne jednokratne. Nikakav problem nemam da menjam niti mi oduzima vise vremena za odrzavanje nego kada se koriste jednokratne. Nocu ga ne presvlacim jer spava celu noc i pelena izdrzi celu noc bez problema. Nikad nije imao osip a ima oset_ljivu kozu, a kad god ga stavim u Pampers npr.kada idemo kod lekara osuje se na svakom rubu pelene.

Direktna veza do poruke: 437
25.5.2012 11:19:05   
Bebilina
Verus svaka ti je zlatna user posted image
Mm je u jednokratnim bio (28god ima) a sestra njegova (38god) u platnenim iako su i tad ovde imali jednokratne, samo majka bila mladja, poletnija i za njih se odlucila. user posted image Sreca njemu nista ne fali, ali ko zna koliko ljudi ce trpeti zbog jednokratnih user posted image
Ja nisam spremna za taj rizik- za decaka ili devojcicu, svejedno. Bice platnene dok god mogu da mrdam. Navucena sam na njih bespovratno! user posted image
Micina samo napred ako ih planiras! Neces se pokajati user posted image
Anhelito user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 438
25.5.2012 18:00:37   
MicinaMama
Pa koliko vi komada ovih bambusica uzimate?Videla sam da se imaju i ulosci kupiti za menjanje dodatno.MM ne voli da narucuje preko neta,pa ako nadjem negde ovde u radnji verovatno ih i uzmem.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 439
25.5.2012 19:19:57   
Verus
Zaboravih da napisem: moja masina ovde nema iskuvavanje, tako da se desi da ostanu fleke-ali susenje na sunce SVE izbeli.  E sad, kada to nije opcija (ja sve susim u masini), Kosili bebi sapun izvadi SVE fleke!  Znaci isperem ih, nasapunjam, i properem i nema ih-bez imalo truda!  Eto, mozda nekome dobro dodje zimi kad nema puno suncauser posted image

Direktna veza do poruke: 440
25.5.2012 19:20:42   
Verus
MM: ja razmisljam da uzmem neke dodatne umetke...desi se da mi pusti pelena, a smor je menjati svu odecu cesto...videcu ako uzmem pa pisem iskustva. 

Direktna veza do poruke: 441
26.5.2012 0:10:38   
Doogie
Evo nas nedelju dana kasnije! Pa da podelim iskustva :-)

Bambusice su sjajne! Desilo nam se par puta da popuste, pa smo se presvlacili full, ali meni to uopste ne smeta. Naprotiv, to mi je super jer mi se pre nakupi ves za pranje, ranije sam cekala i po nekoliko dana dok sakupim njen sarenis koji ide na 40-60C. Sad to sve perem zajedno sa bambusicama, sto je ok posto ja inace koristim manje praska i ne stavljam omeksivac a ispiram dva puta posle pranja. Ali suse se po dva dana, dva i po. Kisa pada, ne mogu napolje, u stanu sad nema grejnog tela, tako da se one suse bas natenane, moze im se, hehehe... Moram pitati dajdaj mame da li smem da ih stavim u susilicu, to bi me spasilo :-)

Ali da dodam i to da se desavalo da puste samo kad se upiski, dok kaku zadrzava, iako je jos uvek gotovo tecna jer iskljucivo doji. To smo u Pampersu retko dozivljavali, obicno je punila cele nogavice. Da, da, ne preterujem! Valjda se onaj gel u jednokratnim pelenama natopi urinom i onda govanca samo skliznu, pravo u nogavice. Dva puta je i mene tako pocastila. Tih incidenata sa bambusicama nije bilo.

U pocetku mi se cinilo da je sav oko nogica bas grub, za all in one, prilicno zboran, ali sada vidim da lepo prijanja i ostavlja blage tragove na kozi, zadovoljna sam! Obicne + cover je jos bolja situacija sa savovima oko butkica.

Velicina nam je ok, mada sam pre dva dana imala prilike da probam i 1cu, skroz su joj taman i toliko mi je slatka bila da mi je bilo doslo iz istih stopa da narucim jos 20kom u manjoj velicini. Brzo sam se sabrala koliko bi to kostalo (puno) i koliko dugo bi nam jos bile taman (malo), pa sam odustala od te ideje. Ali jedva cekam da jos malo poraste, pa da joj budi bas taman.

Uopste nisu komplikovane za upotrebu, menjala joj ih je i sveki, sve je ukapirala iz cuga (inace ona je takodje odusevljena), a mm tek, i on ih menja bez problema i vidim da ih obozava skoro koliko i ja!

Juce smo kupile i plasticnu kofu, lepo dihtuje, nista se ne oseca dok ne otvoris kofu kada te bas zapahne miomiris! Ali desilo nam se dva puta da upisanu pelenu zaboravimo na stocicu za presvlacenje (mm je divan, ali malo zaboravan oko toga) i nista se nije osecalo u kuci ni posle par sati.

Iz engleske sam narucila i nepropusnu torbu za njih, od istog materijala od kog se prave cover-i, testirala je pre neki dan, odlicna je, ne propusta. Menjanje pelena u prirodi jednako jednostavno kao i jednokratne da smo menjali. Samo se ubaci u tu nepropustnu torbu, pa u torbu sa ostalim stvarima i kod kuce procesuira dalje. Nadam se da ce dajdaj poceti da siju i te torbe, posto materijal vec imaju. Ili malivrabac. Svakako, Srbiji trebaju te torbe :-)

Sve u svemu, ja sam prezadovoljna! Ne bih se vracala na jednokratne, platnene su pun pogodak user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 442
26.5.2012 0:47:08   
madre
cesto mi bude zao sto nisam koristila ove pelene za bogija... sad je kasno, jer se uskoro oprastamo od njihuser posted image
ne znam koliko bih istrajala sa njima, ali mislim da su pun pogodakuser posted image nisam ih nikada uzivo videla (mislim na one sto lice na jednokratne), ali kad znas da su pamucne to je prava stvaruser posted image

< Poruku je uredio madre -- 26.5.2012 0:48:08 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 443
26.5.2012 0:58:50   
crazymama
pranje na ruke, pa pranje u masini, pa susenje po dva dana, plasticna kofica, nepropusna torba... ja stvarno mislim da jednokratna pelena nece ubiti moje dete, a sve ovo sa pamucnim bi moglo psihicki da "ubije" mene :)

nisam za pampers, ni za bilo koje plasticne, mirisljave pelene pune hemije... koristim baby love koje su totalno ok... a nisu ni skupe kao pampers.

p.s.

koliko kosta prasak i struja za pranje pamucnih pelena..? mislim da nije neka usteda...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 444
26.5.2012 1:00:59   
madre
auuuu, CM, ubedila si meuser posted image

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 445
26.5.2012 1:03:01   
crazymama
pamuk je za mene najdivniji, najnezniji i najzdraviji materijal na svetu, ali da perem usrane pelene na ruke - ne hvala!

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 446
26.5.2012 1:06:57   
madre
nemam problem da perem, ali ima jos puno posla oko togauser posted image one iziskuju jos mnogo stvari... kad bude doslo drugo dete, razmislicu...

Direktna veza do poruke: 447
26.5.2012 1:10:10   
crazymama
pa kad bi mi to bila jedina obaveza, ne bi ni ja imala problem sa pranjem... ovako, realno, ne mogu pored svega jos i time da se bavim.

Curt Cobain

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 448
26.5.2012 13:37:23   
j o e
odrzavanje platnenih pelena (prasak i struja) za dve godine koliko u proseku deca nose pelene izadje oko 70eur... plus pelene 100-300eur zavisno koliko komada i koju vrstu pelena izaberes. a jednokratne te kostaju 4000 mesecno, pa tako 24+ meseci - bar nekih 1000eur. platnene ti pritom traju i za drugo, mozda i trece dete, sto znaci da za svako sledece dete placas samo odrzavanje. plus ne treba ti krema protiv ojeda ni kese za smece u koje ces bacati upotrebljene pelene.

Direktna veza do poruke: 449
26.5.2012 13:55:31   
Sanchy

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

Pa dobro jeste to,testisi se ne valjaju zagrejavati,cak i uske boxerice nisu za decake preporucljive...bas zbog zagrevanja.To mi nije palo na pamet malo pre ali znam za to i verujem da ima smisla.

Zato ako budem imala sina ici ce sa 9 meseci na tutu kao i moj muz kao sto kaze moja svekrvauser posted image ,kod nje su sva deca bas bas naprednija od ostale heheh

Do duse kod mene su devojcice samo hehe...

I moj mm je sa devet meseci isao na nosu ali kad sam to spomenula na nekoj od tema napali su me najstrasnije kako je to mucenje deteta i kako oni nisu zreli da idu na nosu u tom perioduuser posted image user posted image ..ali dobro ja i dalje mislim da je to sasvim moguce vidis i tvoja sveki tvrdi isto,i da danas deca kasnije idu na nosu upravo zbog pampersa koji im pruza maksimalan osecaj suvoce pa ih onda bas briga da li ce u pelenu ili u nosu...ja cu koristiti i platnene ali ne ove kupovne mislila sam na stari nacin dve tetra pa svedsku pa nepropusne gacice preko dana a nocu baby love cini mi se da su najprirodnije bar nemaju taj gel kao pampers ...pa videcemo kako ce to da funkcioniseuser posted image

Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here