|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
16.5.2012 23:32:13   
Doogie
Nama su danas stigle prve bambusice, eno ih oprane, suse se. Jedva cekam da ih probamo! Uzeli smo dajdaj, a narucicemo i coki loki nekoliko komada. Ja ih vec obozavam, nadam se da cemo i posle testiranja biti jednako zadovoljni :-)))
Pitanje za kreme, neko je napisao da krema u tankom sloju je ok za one pelenice fleece sto imaju do koze, ali ne znam da li to vazi i za ove nase koje su od bambusa?
Inace, tema je super, puno su mi pomogla vasa iskustva dok sam istrazivala!

(odgovor članu ana2012)
Direktna veza do poruke: 401
17.5.2012 0:21:03   
mali vrabac
Doogie, kod ovih pelenica nije potrebno koristiti kremu, osim ako beba nema osip. Ja nasoj bebici uopste ne mazem kremu i bukvalno nikakvih problema nemamo. Ako ipak mislis da treba, onda mazi u tankom sloju, jer se masna krema i cink-oksid iz nje teze ispiraju iz pelene

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 402
17.5.2012 1:11:13   
Bebilina
Doogie user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu mali vrabac)
Direktna veza do poruke: 403
17.5.2012 8:48:35   
j o e
doogie user posted image obavezno pisi iskustva! jesi uzela one sto imaju usiven zastitni sloj ili one preko kojih idu zastitne gacice? koliko komada si uzela, koju si velicinu i kolika ti je beba? ja cu verovatno sacekati da se porodim da vidim koliki ce bebac biti da ne uzimam najmanju velicinu ako mu od pocetka budu taman velike.

inace ja sam vec kontaktirala dajdaj da se raspitam i jako su ljubazni tako da slobodno mozes i njih da zovnes i pitas ako se dvoumis oko kreme. oni najbolje znaju sve sto ima veze s njihovim pelenama.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 404
17.5.2012 15:54:37   
mali vrabac
Novo iz radionice user posted image
user posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 405
17.5.2012 15:57:35   
Verus
super! jesu to all in one ili stavis unutra pelenu? Jel to mikrofiber?

Elem, nama ide super, nocu je u jednokratnoj doduse, zaista ne mogu da ga presvlacim vise puta na noc a ne zelim da lezi mokar.

Mozda vec znate, ali ja inace sve susim u masini, tako da pamucne stavim na sunce i SVE izbeli, a i naravno, UV zraci sve dezinfikuju. Perem sve na 60C nista na iskuvavanju. Za sada sam extra zadovoljna.

Direktna veza do poruke: 406
17.5.2012 16:22:58   
mali vrabac
Nenja, kako vam ide? Kosta je presladak, 100 puta sam gledala njegove slike

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 407
17.5.2012 16:24:46   
mali vrabac
Verus to su pamucne pelene sa 3 uloska unutra, nemaju nepropusni sloj

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 408
17.5.2012 16:34:32   
Verus
Jel se ulosci vade ili peres celu pelenu? Hocu reci, da li ti npr treba 20-30 ovih sto si stavila na sliku, pa kad menjas dete menjas sve?

Ja imam te "omote" i onda unutra stavljam redovnu pamucnu pelenu...stavicu sliku

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

< Poruku je uredio Verus RR -- 17.5.2012 16:42:25 >

Direktna veza do poruke: 409
17.5.2012 17:12:04   
mali vrabac
Ovo sto ti imas je zapravo cover kod mene i on dolazi preko ovih pelena sa slike. Ove moje su te sto se menjaju svaki put kad presvlacis bebu. Ja imam i cover-e u velicinama u koje se mogu stavljati obicne pelene

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 410
17.5.2012 17:33:16   
Sanchy
Ja sam kupila dva kom daj daj pelena htela sam da uzmem jos od drugih proizvodjaca,medjutim sad kad ih gledam cini mi se da su preglomazne i predebele za leto...pa nesto razmisljam sto ne bi moglo kao ranije samo one tetra i svedska i zastitne gacice preko....svakako cu menjati na dva tri sata pa i da je pampers u pitanju,a zastitne gacice sprecavaju da ne procuri??

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 411
17.5.2012 17:35:46   
Verus
sanchy: ovo sto ja radim je tako. Ovo belo preko je zastitni sloj koji ne propusta, a unutra je obicna tetra pelena.  To je i najjeftinija opcijauser posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 412
17.5.2012 18:30:44   
nenja22
mali vrabac, ide nam fino user posted image kombinujemo se i dalje...tata navikao na one, pa malo zabusava, a ja necu da mu sedim na kicmi, polako cemo user posted image a i nije jos mnogo toplo krenulo, pa taj moj osnovni razlog nije trenutno aktuelan toliko...i hvala user posted image

Sanchy, kao sto spomenuh, moj primarni razlog za probavanje ovih pamucnih je upravo toplo i leto u pampersu, ovo drugo, kad mi je kosta vec veci, bas bi mi bilo zao da ga drzim opet...a ove mozda jesu malo punije, ali svakako je pamuk i koza moze da dise kroz njih, sto u pampersu i nije slucaj...a opet, klasicna tetra sa svedskom preko i zastitnim gacicama, verujem da isto vrsi posao i jeste laganije, ali ovo je mislim ipak dosta lakse za koriscenje, plus evo, gledajuci sad kad i koristim po malo, pelena se cinjenica smoci kad se beba upiski, ali onaj sloj do bebe nije uopste automatski mokar, sto verujem da sa samo tetra pelenom ipak ne bi bio slucaj...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 413
17.5.2012 22:52:46   
Bebilina
Njenja misli si mi procitala- potpisujem od reci do reci. user posted image

Samo pamucna tetra unutar "cover-a" manje upija nego bambus "fitted" kao sto Mali vrabac sije. Ove fitted hladno izdrze cele noci bez presvlacenja- puno vise upiju. Jos ako imate flis ulozak beba se ne budi jer ne oseca da je mokra. Takodje pamuk tetra pelena (tj nijedan pamuk) nema antibakterjska svojstva kao bambus.

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 414
18.5.2012 9:38:21   
Doogie

IZVORNA PORUKA: j o e

doogie user posted image obavezno pisi iskustva! jesi uzela one sto imaju usiven zastitni sloj ili one preko kojih idu zastitne gacice? koliko komada si uzela, koju si velicinu i kolika ti je beba? ja cu verovatno sacekati da se porodim da vidim koliki ce bebac biti da ne uzimam najmanju velicinu ako mu od pocetka budu taman velike.

inace ja sam vec kontaktirala dajdaj da se raspitam i jako su ljubazni tako da slobodno mozes i njih da zovnes i pitas ako se dvoumis oko kreme. oni najbolje znaju sve sto ima veze s njihovim pelenama.

uzela sam 15 all in one (AIO), tj. usiven zastitni sloj u pelenu kao i 5 obicnih i uz njih zastitne gace. To me je savetovala kuma koja ih vec koristi. ona ove AIO rabi preko dana, a nocu stavlja obicne+cover. uzela sam velicinu 2 koja je namenjena bebama od 6-15kg, posto je beba sa puna tri meseca imala 6kg, a sad vec imamo 3m20dana, pa cenim ugojila se jos malo. za novorodjence mislim da bi bile prevelike. meni je bilo skupo da kupim 20manjih i 20vecih, tako da smo prva tri meseca koristili pampers... ali ima da se naruce od drugih proizvodjaca i one size fits all, tj. tako su drikeri podeseni da moze i za novorodjence a rastu sa bebom tako da traju do kraja pelenastva.

inace, pelene se jos uvek suse, drugi dan, ahahaha, bice veselo kada krene upotreba ako ovako nastavi : ))))) inace smislila sam da ne koristim vise taj izraz da se bambusice duze suse, nego da kazem da je to zato sto su upile mnogo vise tecnosti od pamuka pa treba duze vremena da voda ispari! allways look on the bright side : )))
i da, htela sam da kazem i da su mi se ucinile na prvi pogled bas velike, ali posle kad su se oprale vidim da su taman velicine da nam budu dobre i sada i kasnije kako budemo rasli. materijal je predivan, mekan i nezan, beo, a drikeri su u bojama, sada imaju i tirkiz koja je najlepsa meni! a dajdaj su stvarno super ljubazni, ja sam narudzbinu poslala oko ponoci (kad majka da stigne!) i vec sutradan su me zvale da me pitaju neke detalje oko porudzbine i bile su super predusretljive i sa korisnim savetima i predlozima oko isporuke.

ali najjaci mi je utisak, sto rece jedan moj kolega, kako ove platnene pelene imaju nesto zbog cega keve postanu kao opsednute i danima istrazuju o njima i onda kada stignu, onda ih obozavaju! Ahahahaha, tako se prepoznajem u tom opisu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 415
18.5.2012 11:08:38   
mali vrabac
Prepoznala sam se u opisu, i ja sam zarazena user posted image

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 416
18.5.2012 11:15:25   
MicinaMama
Nisu meni te pelene ovde isplatljive toliko,jos kada vidim velicine od 0-3mj,od 3-6mj...itd,svaka tri meseca moras kupovati po 10-15 tih pelena a ovde je cena katastrofa 25eura jedan komad gledala sam na netu.

Direktna veza do poruke: 417
18.5.2012 11:35:11   
mali vrabac
MicinaMama, a gde ti zivis?

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 418
18.5.2012 11:36:27   
mali vrabac
Upssad vidim, Pariz?user posted image

Direktna veza do poruke: 419
18.5.2012 11:37:23   
mali vrabac
Daj da ti saljemo odavde user posted image

Direktna veza do poruke: 420
18.5.2012 12:21:41   
Olga75
Verus , taj cover - omot to je kao one bivse gumene gace user posted image
sad gledam fotku ide tetra i onda to a izgleda mi " gumenasto "

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 421
18.5.2012 12:37:37   
mali vrabac
Olga u pravu si, kao bivse gumene, ali ove danasnje nisu uopste gumene, nego je poliesterski kvalitetni materijal koji propusta vazduh

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 422
18.5.2012 13:45:14   
maya78
Micina imas i ovde dacu ti ja linkove i jeftinije krecu se uglavnom oko 12-15 EUR-a i imas ih koliko hoces i ne idu ti sve po mesecima nego kao i kod Malog Vrabca i ostalih do kraja pelenastva samo na drikere. Mozes da biras od kog materijala sta i kako imas dosta sajtova. Samo se narucuju preko neta nema radnje da ih vidis. Meni to nije problem jer i onako kupujem uglavnom preko neta.
Inace ja sad idem kuci i treba da se nadjem sa Malim Vrabcem da se dogovorimo oko pelena user posted image user posted image user posted image pa ako budes htela i ti javi mi se da to resimo nekako. U svakoml slucaju moja mama dolazi ovde u avgustu pa mozes i tad po nama da porucis ako si zainteresovana za te. Mni je nekako bilo lakse kad vec idem kuci da to i vidim ispipam i birammmmm prelepe modele koje ima Vrabac user posted image

< Poruku je uredio maya78 -- 18.5.2012 13:46:47 >

Direktna veza do poruke: 423
18.5.2012 13:55:19   
maya78
Evo jedne odlicne jedna velicna bambusice user posted image
http://lesjoliesmarguerites.fr/produit-Couche%20%C3%A9volutive%20taille%20unique-23.html

(odgovor članu maya78)
Direktna veza do poruke: 424
18.5.2012 14:01:19   
maya78
http://www.mondebio.com/article.php?articleID=6036&mb=shopping&mb=shopping
http://www.bebe-au-naturel.com/bio,module,produit,2937-1,3.boutique.html
http://www.bebe-au-naturel.com/bio,module,produit,2937-26,3.boutique.html
i imam ih jos manje vise tu su negde sa cenama u Srbiji

(odgovor članu maya78)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here