|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
23.4.2012 23:31:37   
maya78
Prelep su Mali vrabac gde si ih nabavila posto i ja tragam za pamucnim pelenama user posted image

(odgovor članu mali vrabac)
Direktna veza do poruke: 376
23.4.2012 23:43:30   
mali vrabac
Ove pelenice ja sijem user posted image Hvala za podrsku!

(odgovor članu maya78)
Direktna veza do poruke: 377
23.4.2012 23:53:33   
Bebilina
Mali vrabac preslatki su dezeni user posted image

Iz mog iskustva postoje razlike od flisa do flisa i to jos kakve. Ja sam sebi za to najbolji primer- koza mi reaguje na hemiju i sintetiku i ne mogu sve od garderobe nositi. A flis- kvalitetan, proveren nosim direktno uz kozu za skijanje i tad po 7 dana ne izlazim iz tih dukseva.
Isto i sa pelenama- one koje mi imamo sam prvo isprobala, pa onda kupovala. Nije taj flis na dodir da pali kozu, cak se malo razlikuje od pufnastog bambusa od koga su nam ostale pelene.
Tako da jesmo koristili i pelene kojima je unutrasnji sloj od njega, i dodavali kasnije u vece flis uloske i nismo imali problema da ojedima, upalama, crvenilom, bakterijama isl.
Ovde se i na visoko etickim sajtovima sa samo i jedino bio proizvodima flis moze kupiti. Ne smatra se skodnim ni po zdravlje, ni po zivotnu sredinu. user posted image

You give them life, they give you more to live for...

Direktna veza do poruke: 378
24.4.2012 15:11:21   
Sanchy
Juce smo nesto raspravljali o jednokratnim i pamucnim pelenama sta je zdravije itd pa sam ja kao jedan od argumenata za ,navela da nema hlora koji se masovno koristi kao izbeljivac kod jednokratnih i nije dobar za bebu da bi me drug poklopio da je taj hlor ipak dobar sa jedne strane jer ubija i sprecava razmnozavanje bakterijauser posted image sta vi mislite o ovome?

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 379
24.4.2012 15:13:08   
Anoniman
Da je to istina, ne bi na vlažnim maramicama isticali da su izbeljivane bez hlora.
Nemam mišljenje, samo na glas razmišljam.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 380
24.4.2012 15:13:49   
Sanchy
Nemam ga ni ja zato i pitam a mrzi me da guglam..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 381
24.4.2012 15:36:29   
Bebilina
To sto Tash kaze za maramice stoji!
Hlor nije zdrav za kozu, posebno ne da uz nju stoji i u nju se upija 24h dnevno 2-3god koliko deca nose pelene. U telu on reaguje sa vodom i stvara kiseline koje su korozivne i ostecuju celije.
Evo samo jednog citata na tu temu:

"Dioxin- The most toxic of all cancer-linked chemicals, and a by-product of the paper bleaching process. Certain dioxins have been shown to be a carcinogen and to affect the reproductive and immune systems, cause skin disease, birth defects and liver damage. Several European countries have begun phasing out the bleaching of wood pulp with chlorine due to concerns about dioxin and it potential negative effects on health.
In response to scares over dioxin exposure, several disposable nappy manufacturers have started to product nappies that are unbleached or bleached without chlorine."
Evo i izvora za clanak:
http://www.babiesnappies.co.uk/2008/06/19/scary-sposies/

Postoje da se kupe praskovi koji za odstranjivanje bakterija koriste aktivni ozon. On je bezopasan. Licno cak i na hlorisane bazene izbegavam da idem jer zbog stetnosti su ih zamenile tehnologije poput infra red, ultra violet, ozonski tretman isl. Meni se od hlora u vodi koza susi, javlja mi se ekcem ako duze vreme budem izlozena... Ako meni smeta ta li tek radi bebinoj kozi 5 puta tanjoj?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 382
24.4.2012 15:42:42   
Sanchy
Procitala sam,,,,i sad mi jos reci koji prasak na nasem trzistu ima taj aktivni kiseonik posto ja ne videh nijedan?Ako znas...sve ovo pocinje da me nervira izgleda mi da svaki sastojak ima svoju pozitivnu i negativnu stranu ujedno...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 383
24.4.2012 16:34:23   
Olga75
ja sam sad totalno zbunjena , je l se te pelene smeju iskuvavati ili ne ?
ako se ne iskuvavaju onda je to neka sintetika ili sta ?

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 384
24.4.2012 17:46:41   
Sanchy
Ne iskuvavaju se,peru se na 60...imaju od bambusa,pamuka i tog flisa koji jeste sintetika ,gore iznad i na prethodnoj strani su bolje objasnili pa mozes da procitas...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 385
24.4.2012 18:59:48   
nenja22
mali vrabac, imas pp, kad stigneš baci pogled, hvala user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 386
24.4.2012 19:34:02   
vukosava
Za taj vapaj prirode mogu da se nabave obicne tetra pelene i svedske. Kad je moja sestra bila mala (1985 godiste) tako smo je presvlacili, nije bilo Pampersa. Znaci nesto kao siroko povijanje sve dok se ne predje na nosu.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 387
24.4.2012 19:36:08   
vukosava
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

Hvala Lu,ovde ima nekih ali za malo vece bebe za odvikavanje od pelena....mama ce da mi posalje one old school iz Srbije pa cu se usput valjda jos snaci

Imas da kupis obicne pelene - vise spadaju u burp clothes. Gerber varijanta. Samo nabavi svedske pelene da ih drzis jer ovde to cini mi se rade sa zihericom.

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 388
24.4.2012 22:40:32   
Bebilina

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Procitala sam,,,,i sad mi jos reci koji prasak na nasem trzistu ima taj aktivni kiseonik posto ja ne videh nijedan?Ako znas...sve ovo pocinje da me nervira izgleda mi da svaki sastojak ima svoju pozitivnu i negativnu stranu ujedno...

Sanchy evo ti jednog proizvoda:
http://www.zdrav-zivot.eu/preventiva/detoksikacija/sapunska-biljka.html
A drugi koji sadrzi aktivni kiseonik, sama sam ga koristila i znam da ga je moja prijateljica u Subotici kupovala zove se Napisan.
To ti je dovoljno izbora posto za prvi znam da ga je pre 2god bilo uzduz i popreko- nasla sam ga u prodavnici zdrave hrane u Nisu. user posted image

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 389
24.4.2012 23:02:07   
Bebilina
Vukosava ja se licno ne bih usudila vratiti se starom pamucnom "terry diaper" sistemu user posted image Mada sada i njih rade od drugih materijala (bambusa npr).
Mi smo koristili i koristicemo opet moderne pelene jer nisam samo ja ta koja presvlaci dete. Da sam sa njom bila 24/7 dok ih nije skinula onda ok, ali moja sveki i tete u vrticu ne znam koliko bi zivaca imale da se bakcu sa motanjem i umotavanjem. Moderne su jednopotezna varijanta a materijali od kojih se rade su superiorni u odnosu na obican pamuk terry-a. Takodje se puno lakse peru zbog svog tkanja- nase bambusice nijednu fleku nemaju a nijednom mi nije palo na pamet da ih perem na 90. Bambus je sam po sebi antibakterijski i antialergijski (i sama nosim sportske carape i spavacice od njega) i mnogo je bolji za zivotnu sredinu od bilo kog drugog materijala (most renewable).
Sto se kopcanja u terry sistemu tice koristi se ovo kao najprakticnija varijanta:
http://www.nappinippas.co.uk/
Ma ja kad zaglavim na nekom od tih sajtova sa pelenama i sama se izgubim medju novitetima iako ih tek 3god ne koristimo. Vreme da se obnovi gradivo user posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 390
24.4.2012 23:05:52   
Bebilina
Mali vrabac a jesam ja dobro shvatila da ti pelenice i sebi, ali i drugima sijes? user posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 391
25.4.2012 0:02:13   
mali vrabac
Bebilina, pocelo je tako sto sam prvo koristila pp koje sam kupovala, pa sam onda pocela sama da sijem, prvo sebi, pa drugaricama, a sada sijem i drugima

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 392
26.4.2012 20:49:32   
mali vrabac
Nenja22, poslato

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 393
5.5.2012 0:19:21   
mali vrabac
http://www.facebook.com/pages/COKI-LOKI-Platnene-Pelene/400566389976002
Stranica je u nastajanju

Direktna veza do poruke: 394
12.5.2012 23:11:35   
ana2012
Drage mamice,
vidim da vas sve vise koristi pamucne pelene (sto mi je izuzetno drago), pa eto da moja beba i ja pohvalimo i ove pelene. Mozete ih pogledati na ovom sajtu http://www.littlelambnappies.com/.
Izuzetno smo zadovoljni sa njima. Mi smo uzeli pakovanje "od rodjenja do nose" koje ima 40 pelena (20 manjih i 20 vecih), 40 ulozaka, papirni ulosci (lineri), kanta za pelene, ulje cajevca i 6 zastitnih pelena. Sve skupa nas je izaslo oko 370 EUR, a odlucili smo se za bambus, mada mislim da ne bi pogrijesili ni da smo uzeli od mikrofibera ili nekog drugog materijala.
Vrlo su jednostavne za upotrebu, izuzetno mekane, vrlo lako se odrzavaju, ne peglaju se, peru se na malim temperaturama sa vrlo malo deterdzenta.
Nadam se da smo pomogli nekoj od buducih mamica da se odluce za pamucne pelene (bez obzira koje) i da uzivaju u njima zajedno sa svojim bebcima.user posted image

Direktna veza do poruke: 395
13.5.2012 0:32:52   
nenja22
imam par pitanja, u fazi smo isprobavanja, pa je svaka sugestija doborodošla user posted image verujem da ima kad se iščitava tema da se nađu i odgovori, ali malo sam kratka sa vremenom, ne zamerite, koga ne mrzi da piše možda i opet...

elem, ja njemu kad stavim pelenu, pa i sa jednim samo onim "uloškom" i
preko cover, to po par sati bez problema
može biti suvo, tj. spolja jeste suvo. pitanje mi je da li je to ok,
da ga tako držim, znači po 2-3 sata, jer on se možda ponekad i odmah
ispiški, ali spolja se to ne vidi. mislim, da li je njemu do njega,
mnogo mokro? on se svakako ne buni, a i ja kad ga presvlačim, čini mi
se bude vlažnija pelena spolja nego uložak unutra.

još nešto, čitala sam za neke (ne znam da li samo za one bambus to
važi ili uopšteno) da nije preporučljivo da se guza macka bilo čime,
ja navikla malo pavlovićevom pre svake pelene, ali za ove sam za sada
stopirala tu praksu, da vidim treba li ili ne (nesto se sećam priče da
im se smanjuje moć upijanja onda?)

i da, cover, da li isto može da se pere na 40-50 stepeni u mašini? za
sada sam ga na ruke samo provlačila kroz vodu, ali ako se skroz
prebacimo na njih, biće toga više, pa da vidim user posted image

a i svakako, mali vrabac, zahvaljujem još jednom i ovde! user posted image

(odgovor članu ana2012)
Direktna veza do poruke: 396
13.5.2012 8:34:14   
ana2012
Bebama i ne smeta sto je pelena mokra, samo da im nije hladno, pa beba se i ne presvlaci cijelu noc i ne bune se. Pa kako smo mi odrasli u tetra pelenama, pa nisam cula da se neko prehladio. Sto se tice mazanja nama je patronazna rekla da ne pretjerujemo sa kremom, pogotovo pavlovicevom, zato sto je jako masna pa koza ne dise, staviti je malo mozda samo jednom dnevno. Povremeno se moze koristiti i krema sa cinkom, koristimo Johnson i super je.
Cover sasvim normalno perem u masini i to kad perem i pelene.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 397
13.5.2012 12:50:55   
Bebilina
Ana2012 super izbor za pelene user posted image I mi njihove imamo i prezadovoljna sam i kvalitetom i uslugom firme. Reci mi samo kakve ste wrap-ove uzeli- jel ove nove u boji? Kad smo mi kupovali imali su samo bele, al me zanima kakva je boja ovih obojenih kad se peru na 60? Jel postojana? Koliko ih dugo vec imate? user posted image

Nenja mi smo imali fleece uloske koji zadrzavaju vlagu dalje od koze. Tako da menjanje i na 3-4h (po potrebi) nije bilo nikakav problem. Takodje i nocu- spavala je do jutra u istoj peleni, sa ojedima ili budjenjem nismo imali problema.
Sto se kreme tice mi je jesmo mazali, u tankom sloju. Bas zbog fleece ulozaka bambus pelena nije sa kremom dolazila u dodir. Jedino omeksivac nismo nikad stavljali pri pranju jer on je bas los za upijanje, ali i bez njega su nase bile pufnaste posle 2-3min u masini za susenje.
Cover smo prali na 60, zajedno sa pelenama.
E Njenja ti si narucila od Mali vrabac? Hajde bas da cujemo utiske kad se uhodate posto preslatko deluju user posted image

< Poruku je uredio Bebilina -- 13.5.2012 12:54:00 >

(odgovor članu ana2012)
Direktna veza do poruke: 398
13.5.2012 13:17:24   
nenja22
e hvala vam puno user posted image

uzela od malog vrapca, jeste...i moraćemo još da se uhodavamo, to da (i uzeli smo par samo komada za probu za sad) ali meni se sad već sviđaju baš...one su od pamučnog velura skroz i ulošci i pelena, i na drikere se kače i one i ulošci. ulošci i super stoje, ne mrdaju se mnogo, a kosta je baš u pokretu non stop. može varijanta uložaka jednostruko do trostuko...u stvari kapiram može i više ako se dodatno uzme, ali kao što rekoh, i sa jednim njemu ne bude ništa vlažnije kad ga presvlačim nego što je onako kad je par sati u pampersu, pa se upari...nisam ni ja omekšivač koristila, a skroz su meke, posle sušenja napolju, i kako je već poprilično toplo, osuše se začas. a znam i za onu varijantu sa sirćetom ako bude trebalo da omeknu malo posle više pranja... kremicu mogu znači da nastavim u tankom sloju, kao i do sada...e i da, mislim da je super varijanta što su i ulošci šareni i u raznim bojama, pa i ako ostanu flekice od kake, ne vidi se mnogo ništa (mada kad se jednom ukakio pa otišlo malo na beličasti deo, samo sam dobro isprala hladnom vodom i malo odstojalo u malko deterdženta, ništa nije fleke ostalo)

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 399
13.5.2012 16:13:36   
ana2012
Mi smo svoje pelene dobili prije pola godine i extra su, a cover smo izabrali u bojama za djecake (svijetlo i tamno plave, zelene i bijele). Oprala sam ih puno puta i boja je jos uvijek ista kao da su nove i da naglasim da su izuzetno mekane, nisu kao one plasticne sto smo mi nosili kao djeca. A ukoliko na pelenama i uloscima i nakon pranja ostane fleka, samo ih izbacim na sunce i fleke nestanu. Ne znam u cemu je stos, ali ja sam prezadovoljna, nisam ocekivala da ce biti tako dobre.user posted image
Ni ja ne koristim omeksivac, jer smanjuje moc upijanja, a stvarno nije ni potreban jer su pelene kao pufnice.
I samo da kazem da sam pelene kupila onako napamet, nije mi ih niko preporucio, nego sam lutala po netu i pronasla ove koje su mi se jako dopale i rizikiovala, platila ih na nevidjeno i jako se obradovala kad je paket nakon desetak dana stigao kuci, vjerujte da vrijede svake parice koju sam dala za njih. Da se ispravim = doslo je 40 pelena, 12 cover pelena, 40 ulozaka i jos dodatnih 20 za nocno povijanje, plus rolna od 100 papirnih linera, ulje i kanta.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here