Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 2.4.2012 14:18:50
|
|
|
|
j o e
|
dajdaj imaju prodavnicu, ali radi samo tri dana nedeljno ili tako nesto. ako ti se te svidjaju, pozovi ih pa vidi sta i kako.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 2.4.2012 14:31:52
|
|
|
|
Sanchy
|
Hvala na info...
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 2.4.2012 17:01:23
|
|
|
|
Anhelito
|
E pa ovako...pelene su dajdaj kupili smo pet komada cisto da probamo i mom malom misu su velike ali da se razumemo moja beba je mini varijanta izasao je iz porodilista sa 2700kg tako da on bukvalno upadne u pelenu pa sam ja to nesto presavila, utegla nekako... Kvalitet je odlican, upija odlicno ali morace jos da raste da bi sve to stajalo bez bojazni da ce procureti sa strane. Svakako preporucujem Da dodam da se zbog tog bambusa od kog su napravljene i zbog velike moci upijanja, suse dugo ali dolazi lepo vreme pa se i to da zanemariti.
< Poruku je uredio Anhelito -- 2.4.2012 17:02:25 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 2.4.2012 23:23:07
|
|
|
|
Bebilina
|
Anhelito porascete vi i popuniti ih vrlo brzo U zdravlju da ih koristite! Sanchy znam na sta mislis sa isprobavanjem... Ja sam probala 12ak vrsta i modela pre kupovine. Steta sto to nije dostupno...
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 3.4.2012 9:10:12
|
|
|
|
j o e
|
ja se bas zbog tog susenja razmisljam da kupim pola te od bambusa, pola one od flisa sto imaju dzep za ulozak. bambus malo bolje upija i prirodniji je, a flis bi trebalo da isto sasvim lepo upija ali se znatno brze susi. koju velicinu koristis anhelito?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 3.4.2012 9:16:15
|
|
|
|
Anhelito
|
Pa i ja se razmisljam da kupim jos neke od drugog materijala pa da kombinujem. Korisitm onu njihovu najmanju velicinu sto imaju, od 3 do 7 kg, nema manje od toga. Moja beba je na samom pocetku te kilaze. Joe a gde mogu da se nabave te od flisa?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 3.4.2012 9:18:35
|
|
|
|
j o e
|
http://moderneplatnene.webs.com/ imaju dobre preporuke, a i jeftinije su od dajdaj... i sarene su!
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 3.4.2012 9:54:40
|
|
|
|
Anhelito
|
Jaooooo sto su slatke Hvala za info, kupujem sigurno.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 3.4.2012 9:54:52
|
|
|
|
Bebilina
|
Joe te flis iliti poketice i mi imamo par komada (ne ovu marku ali isti dizajn). Neke su u toj prvoj velicini, neke od rodjenja do odvikavanja. Jako su prakticne, zahvalne za odrzavanje, za poneti, susenje, jednom recju super. E jedino sto meni one kasnije nisu izdrzale po celu noc cak ni sa dva uloska, ali do nekih 10 meseci jesu. Posle smo ih koristili za dnevne varijante. Ja cu u toj prvoj velicini verovatno kupiti jos par komada. Moracu da pretresem pakete i vidim sta odgovara za koji pol i koliko komada imamo... Ima sad jos novijih modela pa sam opet ugovorila probni paket kad se druga beba rodi da vidim da li ima neceg jos interesantnijeg. Ali ove sa ovog sajta jesu jeftine od svega sto sam videla pa se nosim mislju da ako je decak mama mi kupi i donese par komada jer su bas vesele U tom slucaju roze od cerkice ne bih morala da koristim jer nije da su samo roze, nego drece poprilicno.
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 3.4.2012 11:08:43
|
|
|
|
j o e
|
pa ja kontam za noc bambus, a ove danju ili tako nesto... posto sam cula od nekih koji koriste bambus da su im i za noc ok.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 5.4.2012 14:31:53
|
|
|
|
maya78
|
pozdrav svim trudnicicama :) Mene jedino sto zanima u vezi ovih modernih je odrzavanje na 60 stepeni da to nije malo jer su nase mame i babe ih otkuvavale pa sam sad zbunjena jer ni jedne se ne preu na 90. Kakvo je iskustvo mama koje koriste ove pelene po ovom pitanju?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.4.2012 13:39:06
|
|
|
|
j o e
|
i mene je to bunilo, pa sam nekako izguglala naucni rad o dezinfekciji. pise da se na temperaturi od 60 stepeni unistava valjda 80-90% bakterija/virusa/cega vec, i tacno je pisalo koja grupa bakterija je imuna na tu temperaturu. medjutim, posto pored te temperature koristis i prasak, koji je hemijski dezinfektant, mozes smatrati da je potpuno dezinfikovano.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.4.2012 13:49:26
|
|
|
|
maya78
|
Aha kapiram hvala Joe uskoro cu naruciti flicane poketice onda i par komada uloska od bambusa pa cemo videti kako ce to ici
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.4.2012 21:47:50
|
|
|
|
ana77
|
A koliko komada tih pamucnih pelena treba kupiti kao i tih ulozaka, a da to bude dovoljno? Da li je 15 pelena sa uloskom i jos dodatnih 7-8 ulozaka dovoljno?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.4.2012 21:51:43
|
|
|
|
maya78
|
Pa ja sam odlucila da uzmem one flis poketice 15 kom one su sve u jednoj peleni znaci ima i uloske i sve kostaju 800 din sa uloscila vec i ne trebaju ti zastitne gace. Dokupicu 5 kom ulozaka od bambusa za noc jer ti ulosci bolje upijaju i vise da stavim na ove postojece uloske i pelene . Oni su ti 4 EUR po komadu po meni ne treba vise jer cu ih ja stavljati samo nocu pa taman da imam za dve tri noci dok se suse one druge. I na to sve cu imati klasicne svedske i tetra negde oko 20 kom i to je to )
< Poruku je uredio maya78 -- 6.4.2012 21:54:20 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.4.2012 21:56:57
|
|
|
|
ana77
|
Pa i ja mislim da bi to bilo dovoljno :)! A stvarno se sustinski na kraju vise isplati, a i zdravije je za bebu, a i lepse izgleda :) :) :)! Videcemo jos. Svaki mesec da kupim par komada, pa nece izaci onda nesto preskupo. Hvala ti puno :)!
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.4.2012 22:04:39
|
|
|
|
maya78
|
Nema na cemu pogledaj i pozovi ti si iz Srbije daju popust na kolicinu pise preko 10 kom pa sracunaj onda tacno sta ti koliko izadje jer se narucuje pouzecem http://moderneplatnene.webs.com/
< Poruku je uredio maya78 -- 6.4.2012 22:05:39 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.4.2012 22:04:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Pitanje za mame sa iskustvom: šta radite sa pelenom kad se beba ukaki u šetnji? Čitam vas povremeno iz prikrajka i razmišljam da ja ovo nikad ne bih mogla da izguram. Samo kad se setim prva 2 meseca dok je Nevena kakila po 10ak puta dnevno i pomislim na pamučne pelene ne bude mi dobro...
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 6.4.2012 22:17:11
|
|
|
|
Sanchy
|
Pa valjda isto ko i oni sto koriste jednokratne,s tim sto ja ne bacim nego spakujem kuci za pranje....jeste mozda komplikovanije ali je zdravije pa valjda cemo se izboriti osim toga kazu da deca krace nose pelene od one dece koja su koristila jednokratne tj.lakse se naviknu na nosu i iskreno se nadam da je tako,licno mi je glupo kad vidim dete od dve godine jos u pelenama a danas na sajmu sam cula zenu cije dete nece da prime u obdaniste posto sa tri godine jos uvek ne zna na nosu i nosi pelene,zena ne zna sta ce......sve se to da videti u hodu kako ce da funkcionise...inace su mnogo slatke ja danas kupih dve pa cu naruciti jos od drugog proizvodjaca cisto da vidim koje su bolje...
< Poruku je uredio Sanchy -- 6.4.2012 22:21:11 >
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 9.4.2012 14:34:43
|
|
|
|
mali vrabac
|
Zdravo svim mamama i bebcima! Novi smo na forumu i velike smo pristalice modernih platnenih. Nasa mala devojcica ih koristi, a sasincicem nazalost nismo znali za njih. Sasvim novo i fenomenalno iskustvo
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 13.4.2012 8:09:43
|
|
|
|
Anhelito
|
Evo da se javim jos jednom sa novim podacima pored onih bambus sto sam uzela narucila sam i sa ovog sajta http://moderneplatnene.webs.com/ medjutim...meni se ne svidjaju tj. prakticne su za pranje jako brzo susenje ali taj flis koji u stvari ide na bebinu kozu mi se cini totalno nezdravo. Bojim se da ce se od toga upaliti, pogotovo leti. Setite se ko je probao carape od poliestera (to je u stvari flis) kako su se noge palile od toga. Ne znam, sta mislite o tome?
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 13.4.2012 8:39:17
|
|
|
|
mali vrabac
|
Flis je cista sintetika i prednost mu je upravo to brzo susenje i osecaj suvoce kao i kod jednokratnih. Ali ja nisam za to. Mi koristimo pamuk i bambus i prezadovoljni smo. Bebina koza ispod pamuka ili bambusa je uvek mlaka i blago vlazna, sto mi je sasvim prirodno. U pocetku smo kupovali pelenice, a sada ih sami sijemo i ako nekome treba pomoc, tu smo da pomognemo oko izrade.
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 23.4.2012 18:05:10
|
|
|
|
mali vrabac
|
Moram da se pohvalim nasim novim pelenicama
|
|
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 23.4.2012 20:46:55
|
|
|
|
nenja22
|
joj, preslatke su...je l' to ta homemade varijanta?
|
|
RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode 23.4.2012 22:42:37
|
|
|
|
mali vrabac
|
Hvala ti Nenja! Jeste bas to. I mislim da je prva ovog tipa kod nas, mislim na izbor materijala i dizajn. Uglavnom su kod nas u upotrebi pelenice od flanela, ja koristim druge materijale- pamucni velur, pamucni zersej i interlok i bambus. To je drugi tip tkanja i cini ih meksim i bolje prijanjaju uz bebu. U svakom slucaju hvala za podrsku
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?