|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
26.11.2011 16:08:27   
Verus
slazem se Jacq, nasi muzevi su bili "pamucne bebe"...mada u stranim zemljama (SAD npr), se jednokratne koriste i vise od 30tak godina, tako da vec znaju posledice-bar je to misljenje medju strucnjacima za plodnost. Luda ili ne, ja sam uvek stava da "ako je nesto mozda" a ja imam drugu opciju (koja bi to ne sto "mozda" sprecila), uvek cu uzeti drugu opciju i spreciti to nesto "mzoda". Ako me razumeteuser posted image

sarah key: ja nisam ni jedan dan sa cerkom stavljala siroki povoj, pa necu ni sa sinom, tako da ne znam sta da ti kazem u vezi toga....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 301
26.11.2011 17:03:55   
sarah kay
ok,hvala na odgovoru,mislila sam da je kod nas jos uvek obavezan barem prvo vreme.videcu sta doktor kaze,hvala u svakom slucaju.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 302
27.11.2011 21:54:01   
Ognjena
Moj sin je nosio siroki povoj do tri ipo meseca, i to bi skinuli i mesec dana ranije ali nismo jos bili kupili sivene pamucne pelene pa smo to malo prolongirali. Inace su nam na prvom ultrazvuku kukova rekli da je sve ok i da mozemo da mu skinemo siroki povoj.
Sto se tice pamucnih pelena, nismo mogli da ih koristimo od prvog dana, jer nam pupak jos nije bio otpao, a cim se to resilo presli smo na pamucne.
@Verus: Mi koristimo pamucne p. i kad idemo napolje, cak i kada je bas hladno, ali ga uglavnom pre toga presvucem. Do sada stvarno nismo imali ama bas nikakvih problema, jedino nam je par puta propustila pelena nocu, kad spava 11-12 sati, pa mu sad nocu stavljamo jednokratne. A i to nam se ne bi desilo, sigurna sam, da nam zastitne gacice nisu malo vece (citaj:prevelikeuser posted image ). Ja sam stvarno prezadovoljna, jeste da ima malo vise posla ali je opet mnogo bolje, pogotovo sto moj sin jos ima i ekcem na testisima.

(odgovor članu sarah kay)
Direktna veza do poruke: 303
27.11.2011 23:04:24   
Verus
Super Ognjena, mozda onda i pocnem ranije...Imacu sa sobom 2x nedeljno i drugo dete, koje ce tada biti oko 22 meseca staro, pa se bojim da ne stignem uvek da ga presvucem na svakih par sati...

Sarah: ja sam u SAD, siroki povj se ne praktikuje nigde u svetu sem kod nas na Balkanu.  Ako nesto nije u redu sa kukovima nema te pelene i povoja koji ce pomoci. 

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 304
28.11.2011 10:29:47   
sarah kay
Verus: znam da se samo kod nas jos uvek praktikuje siroki povoj.
moracu da razmislim,kako da sve obavim,a da svi budu zadovoljni (beba na prvom mestu,naravno),ja imam problem sto me svi ovde gledaju (Podgorica) kao da sam user posted image ,zato sto sam kupila pamucne pelene! Cak i neke patronazne sestre, koje sam upoznala,mi govore da nisam bas cista ,jer "ceo svet" koristi jednokratne,a ja se pravom pametna sa pamucnima... da ne pisem kakve su reakcije za sterilizator za flasice...user posted image

kako god,ja ne odustajem,izboricu se da mi i u porodilistu bebu poviju u tetra pelene,pa neka prljave bacaju ili ih pakuju meni u kesu!inace...user posted image

Ognjena: super sto koristite pamucne peleniceuser posted image

hvala vam na pomoci,drage dame,kao buducoj mami kojoj je ostalo svega mesec dana do upoznavanja sa princezom,svaki savet,iskustvo je dobrodoslo!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 305
19.2.2012 9:27:45   
Biserce
Ja planiram tetra da koristim, evo peremo ih i pripremamo se za docek naseg sinka.

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu sarah kay)
Direktna veza do poruke: 306
19.2.2012 21:42:28   
Bebilina
Mi smo bili platneno-pelenasi skoro od rodjenja pa do odvikavanja (sa godinu i po) user posted image
Samo reci hvale imam u svakom pogledu i nama su spremne i za drugu bebu.user posted image
Prvo smo isprobali 10-ak vrsta, pa onda odlucili koje nam odgovaraju. Na pocetku sam mislila da cemo Bambino Mio, ali kad smo ih probali skroz sam se razocarala. Ulozak ne stoji lepo na mestu vec se uguzva i skupi ka sredini. Tad krenu i da cure sa strane. Mozda je to kod nas bio slucaj jer mala je bila vrpoljak, ali znam da ih je bliska prijateljica prestala koristiti pre prvog rodjendana zbog "nereda". Tako da licno ne mogu da ih preporucim.
Ono cime smo bili prezadovoljni su "pocket" sa uloscima od bambusa i konoplje i pufnaste bambusice sa cickom i nepropustnim gacicama.
Pocketice smo koristili neke koje su jedna velicina za sve uzraste i neke koje su velicina 1. U vel 1 smo imali i 10kom Kooshies ali one nemaju sjajno upijanje, krute su, cure (dobili na poklon pa su nam se nasle kao rezervne). Od bambusa smo imali i "presovane", ali mi pufnaste daleko bolje upijaju. Zato smo za velicinu 2 uzeli samo njih (20kom) i imali par onih koje rastu sa detetom. Pufnaste bambusice su imale i dodatni ulozak koji sam stavljala nocu.
Pocketice se jako brzo suse, bambus sporije. Ja sam ih prala na 60 sa eko deterdzentom i par kapi ulja cajevca za dezinfekciju. Susili smo ih na suncu ili iznad Aga zimi. Bambusice bih onda stavila i u susilicu na 5min jer bi tad bile jos pufnastije.
Ako nekome treba informacija o markama pocketica i bambusica znam napamet da su bambusice bile Little Lamb i Tots Bots, a za pocketice se ne secam, al cim ih raspakujem mogu vam reci koje su nama odgovarale, ako se neko dvoumi.
Sve u svemu ogroman plus za zdravlje, ocuvanje zivotne sredine i cistu svest uz platnene pelene! user posted image

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 307
22.2.2012 14:42:17   
j o e
mi sad cekamo prvu bebu i vec smo resili da cemo platnene. vec sam se raspitala po netu kojih sve ima kod nas i nasla neke, sto kaze bebilina pocketice koje su sve u jednom, univerzalna velicina i nisu potrebne zastitne gace preko. kad operes pelene poubacujes uloske (5 minuta posla) i osim sto ih kad ih beba uprlja sacuvas i operes, apsolutno nema razlike u odnosu na jednokratne.

cula sam jos od nekoliko ljudi da platnene mnogo manje smrde i da se mnogo redje dobija osip od njih. plus, ove koje planiram da kupim su u raznim bojama i dezenima, nekako mi nece biti mrsko da ih perem i susim kad su tako slatke user posted image

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 308
24.2.2012 22:25:30   
serendipity
Joe, opasno sam zainteresovana za ove pamucne pelene. Mozes li mi poslati neke linkove gde mogu da ih nadjem?

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 309
25.2.2012 8:47:26   
j o e
poslala sam ti na pp :)

(odgovor članu serendipity)
Direktna veza do poruke: 310
11.3.2012 20:37:35   
Ognjena
Kad smo kod ojeda, evo mi vec 11 meseci stvarno nijednom nismo imali takvih problema, pamucne pelene su stvarno zakon za bebinu kozuuser posted image a i ekcem smo izleciliuser posted image Moram da kazem da sam u dva navrata pokusala da mu stavljam jednokratne pelene u toku dana i odmah sam primetila da mu je ekcem na testisima mnogo crveniji, kao da se malo upali. To ne bih ni probala da moja mama nije instistirala kako je dete "stalno u mokrom" jer kad menjam pamucne pelene posle 2-3 sata nosenja nekad stvarno budu bas pune. Eto, ispostavilo se da to ne samo da ne smeta, nego je ekcem i prosaouser posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 311
11.3.2012 20:50:33   
Sanchy
Gde mogu da se kupe te pamucne pelene ?I meni se dopada vise pamuk nego plastika mada je u nekim situacijama nuzna,Joe sad videh sta si napisala posalji i meni ..

< Poruku je uredio Sanchy -- 11.3.2012 20:53:43 >

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 312
12.3.2012 13:08:10   
j o e
evo sanchy, saljem pp :)

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 313
12.3.2012 16:25:22   
Anhelito
Meni nista nije jasno user posted image

Procitala sam celu temu i imdalje mi nije jasno kako se koriste te pamucne platnene pelene i kada moze to da se koristi pa imam par pitanja ako neko moze da mi u detalje objasni,,jer ste me totalno zbunili user posted image
1. U kim uzraztu se mogu korisiti platnene pelene jer moja beba ima tri nedelje i nosi siroki povoj?
2. Sta se tacno stavlja na bebu pre nego sto se stave te platnene tj. da li ispod ide svedska pelena?
3.Gde se u Beogradu mogu naci te pelene da se vide pre nego sto se kupe/naruce?

Verovatno imam jos neko pitanje ali za sad dovoljno user posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 314
12.3.2012 21:24:17   
Ognjena

IZVORNA PORUKA: Anhelito

Meni nista nije jasno user posted image

Procitala sam celu temu i imdalje mi nije jasno kako se koriste te pamucne platnene pelene i kada moze to da se koristi pa imam par pitanja ako neko moze da mi u detalje objasni,,jer ste me totalno zbunili user posted image
1. U kim uzraztu se mogu korisiti platnene pelene jer moja beba ima tri nedelje i nosi siroki povoj?
2. Sta se tacno stavlja na bebu pre nego sto se stave te platnene tj. da li ispod ide svedska pelena?
3.Gde se u Beogradu mogu naci te pelene da se vide pre nego sto se kupe/naruce?

Verovatno imam jos neko pitanje ali za sad dovoljno user posted image

Anhelito, nije ni čudno da si zbunjena, ja sam se osećala isto kao i ti na početkuuser posted image Elem, da ti odgovorim:
1. Platnene pelene beba može da nosi čim se rodi, jer su one inače malo šire ali i preko njih možeš da staviš bebi široki povoj.
2. Pelene stavljaš isto kao i jednokratne, osim što ovde preko njih idu zaštitne gaćice (koje su od specijalnog materijala) da pelena ne bi propuštala
3. U BG možeš kupiti pelene od mešavine bambusa i pamuka koje ja najtoplije preporučujem, mi ih nosimo i prezadovoljni smo jer odlično upijaju i više su nego udobne. Pelene se zovu DajDaj i možeš naći sve info na sajtu. Mana im je jedina što se sporo suše, tj. nešto sporije nego druge šivene pamučne pelene. Takođe imaš i OVAJ sajt, te su pelene nešto jeftinije (i njih imamouser posted image ) ali se i brže napune i čini mi se da su manje udobne ali ako ti je budžet ograničen to je o.k.

Nadam se da sam bar malo pomoglauser posted image

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 315
13.3.2012 10:48:01   
Anhelito
Uuuu svidja mi se ovo,probacu i jedne i druge pa cemo kombinovati po potrebi. user posted image

Pomigla si mi, kako ne user posted image

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 316
13.3.2012 10:54:25   
Sanchy
A kako ih odrzavate?Nesto mi se ne svidja da ih tako prljave trpam u neku korpu dok ne pustim masinu user posted image zar to nije onda leglo zaraze user posted image ..ili odmah rucno da ih operem pa osusim pa tako skupljam poluciste i na kraju u masinu,ne znam sad...

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 317
13.3.2012 13:33:39   
nenja22
evo, pise ovde

citala sam juce po malo ovde na temi, i na ovom linku sto je ognjena postavila i pri put pocela da se razmisljam da ga za letos prebacim u njih, a uz malo srece do kraja leta i odviknem mozda od dnevne pelene...nije da sam nesto posebno protiv ovih jednokratnih, ali leti bude bas toplo, a pri tom sam mislila i u gacicama da ga ostavljam preko dana i stavljam na nosu po malo, a ovo mi se onda cini kao ipak neka "prelazna" varijanta zgodno...pri tom na terasi, trebace im pola sata da se osuse user posted image
moram da vidim sta ima ovde od toga da se kupi ili naruci...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 318
13.3.2012 13:47:28   
Sanchy
Pa da jedino da svaku properem osusim pa posle opet perem u masinu kad se nakupe...malo teza varijanta od jednokratnih ali svakako zdravija..videcemo..

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 319
13.3.2012 14:14:48   
Lilla
Mozda pamucne pelene jesu bolje ali kad se samo sjetim koliko bi mi tih pelena dnevno trebalo odmah bih trcala da zagrlim pakovanje sa jednokratnim.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 320
13.3.2012 16:19:41   
Sanchy
pa ja racunam na tri sata po jednu znaci osam dnevno user posted image

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 321
13.3.2012 16:24:09   
anuksunamun
Meni mama salje 30 komada...nadam se da mi je to dovoljno...imam masinu za susenje vesa ,nadam se da cu uspeti....gde mogu da vidim kako se povija beba u pamucne pelene?

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 322
13.3.2012 16:28:02   
anuksunamun
Inace kada samo pomislim,koliko papmers stvara djubre na planeti,place mi se....ali bukvalno...sta ostavljamo onda deci?no tema ekologije je druga...

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 323
13.3.2012 16:33:12   
Olga75
povijanje je jednostavno ali ne znam koliko se to modernizovalo pa da me ne proglase zaostalom
elem :
jednu pelenu savijes u trougao , na nju stavis drugu koja je slozena u pravougaonik i koja obezbedjuje ona cetiri prsta zbog kukova ( i pampers pravi toliki razmak ) i onda je umotas , ono sto je izmedju nozica ide prema stomaku i onda se prebaci ono sto je sa strane e nekad se sve to pricvrscivalo svedskim gacama i onda su se oblacile gumene gace
kako se sad radi ne znam
Sanchy , decije pelene seiskuvavaju i peglaju i bude jedna masina pa nece postati leglo zaraze

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 324
13.3.2012 16:55:04   
Sanchy
ma znam,nego dok stoje tako prljave u kutiji za ves i cekaju masinu ,necu je pustati svaki dan ,na to sam mislila

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here