|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode
5.8.2011 18:38:08   
Verus
usamljena, pa jel ta platnena nema nepromocivi deo? Te sto se "same"stavljaju obicno imaju nepromocivi deo, ili stavis taj umetak, od bambusa, ili pamucnu pelenu. Ne znam, meni sa ovom nikad nije proslo, desi se nekad oko nogavica da bude vlazno ali nikad tako bara.  Mislim da je falio neki deo, da li onaj nepromocivi preko pelene ili kako vec.  Sad ih ima toliko vrsta tesko je znati...

(odgovor članu usamljena)
Direktna veza do poruke: 276
5.8.2011 18:49:52   
usamljena
Iskreno- ne znam sta je u pitanju. Unutra "suska" nesto. Uopste nisam sigurna da li jos nesto ide uz njih ili ne. Bas cu pogledati koja je marka pa da to malo istrazim  user posted image
Edit: Gledala i pise Bambino mio ali ovo sto pronalazim na netu mi je mao konfuzno, u paketu su mi dosle samo te pelena gacice. Gledacu  kad budem imala malo vise vremena user posted image

< Poruku je uredio usamljena -- 5.8.2011 19:01:53 >

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 277
5.8.2011 18:52:43   
Verus
MOje isto suska unutra, ali moras staviti pamucnu pelenu u taj deo. ONako, savijes da bude duguljasta, ne znam jel se to zove tetra?  Ne razumem se bas u te nase termine oko pelena.  E onda taj deo iznutra samo menjas, a ovaj spolja ostane suv, osim ako se beba baaas ispiski pa pokvasi i oko nogavica (sto se nama nekad desi...)

Direktna veza do poruke: 278
5.8.2011 19:04:17   
usamljena
Verus ja sam totalno blesava, uzela sam to a da se nisam dovoljno informisala user posted image   Verovatno ide jos nesto ... Pokusacu i ovo sto si predlozila, sa pamucnom pelenom
Opet: evo link- pise gacice za odvikavanje
I sad ja citam ovo, gledam slike i dodjem do toga da sam ja pomesala gacice i pelene a zapravo sam mislila da je to dvoje isto user posted image

< Poruku je uredio usamljena -- 5.8.2011 19:09:13 >

Hvala Vam
Sve ce jednom biti juce

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 279
6.8.2011 4:19:42   
Verus
user posted image aaaa to su mozda ove kad se "vezba" na nosu?  Mislim da su one 'zastitne gacice" pelene, plus sto stavis mio umetak, mada meni su ti umetci skupi: ja stavim obicne pamucne pelene, ali citam gore da su one od bambusa puuuno bolji upijaci, pa mozda uzmem koji, mada, sigurno necu nista drugo skoro.  Super su one one size gde se prilagode rastu bebe....ja cu uskoro morati da narucim malo vece, ali jeftine su pa nije problem....

Direktna veza do poruke: 280
6.8.2011 7:28:38   
zivka
Juce sam kod nas bila u prodavici dec.opreme i videla sam da imaju platnene pelene o kojima pricate i sto ste stavile link 

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 281
18.8.2011 18:08:11   
Ognjena
Mi smo konacno kupili desetak komada OVIH obicnih pamucnih i moram priznati da su skroz ok. Mada Verus je potpuno u pravu za ove od bambusa, stvarno mnogo bolje upijaju ali se isto tako i malo duze suse. Takodje mi se cini da su te od bambusa malo mekse i prijatnije i da bolje prijanjaju. Jao ne mogu da opisem koliko je olaksanje preci sa obicnih tetra i svedskih pelena na ove sivene - mnogo manje truda pri presvlacenju bebe, a da ne pricamo o tome sto daleko bolje upijaju i bebi su mnooogo udobnijeuser posted image Moj beban se inace buni kad ga presvlacim, morala sam do sada da mu stavljam siroki povoj jer je bilo nedovoljno da mu stavim samo jednu tetra i jednu svedsku pelenu, to probije za sat vremena. Nije ni cudo, mukica, kad ga siroki povoj bas sputava a on ima skoro 4 meseca pa sad pocinje da uci kako da se prevrne na stranu i mnogo je aktivniji uopste. Meni su ove pamucne iste kao jednokratne po pitanju stavljanja pelene bebi, a da ne pricamo da su daleko prijatnije i da je to sveukupno jeftinije od kupovine jednokratnih. Jos samo da prestane da kaki 8 puta dnevnouser posted image

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 282
18.8.2011 18:17:19   
Verus
Super Ognjena-ej, a kad prestane da kaki cesto, onda ce redje ali ubitacnouser posted image  Onda pokusaj da koristis one umetke sto se bace-lajnere ili kao ih vece zovu...

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 283
18.8.2011 18:40:06   
Ognjena
Hahahaha, vec zamisljam kako ce to da izgledauser posted image a i ovako mi svi govore da nisam normalna sto se mucim sa ovim pamucnim pelenama...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 284
18.8.2011 18:59:06   
Verus
Ja se nadam da cemo od septembra 100% na pamucne: samo da se dogovorim i sa vrticem da je i oni stavljaju na nosu.  Tu mi je svekrva mesec dana pa ce da je uci-naravno, ako ne ide, odlozicemo, ali zaista mislim da pomognu oko tog dela-da beba oseti da je mokra i da brze zeli da se naucin na nosu...videcemo...

Ognjena: ako mi je druga beba muska 100% idem na pamucne, pa luda ili neuser posted image

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 285
19.8.2011 16:41:53   
Ognjena
Verus samo strpljivo, klinac moje prijateljice ima 14 meseci i za njega je nosa samo super igracka, pa je baca okolo i pokusava da je stavi u usta U stvari, kada malo bolje razmislim, vecina klinaca u mom okruzenju "skida"pelene tek sa 2 ipo ili 3 godine, tako da je to izgleda postalo normalno. Ja se nadam da ce nama to ici lakse obzirom da je u pamucnim pelenama; eto moja mama kaze da je mene naucila na nosu sa 18 meseci... a i svi se slazu da je to neki prosek za decu u pamucnim pelenama. 

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 286
19.8.2011 21:18:24   
Anoniman
Evo mene opet, da pružim podršku ženama koje koriste pamučne pelene.
Prvom detetu sam stavljala obične, tetra pelene, drugom takođe. Za treće sam rekla da neću, nemam vremena sa troje dece još i pamučne da peglam. Onda treće dete dobije ekcem, pa mi svi lekari savetuju da izbacim jednokratne. I šta ću, opet smo na pamučnim. Kako god da okrenem, ne gine mi pranje i peglanje user posted image

(odgovor članu Ognjena)
  Direktna veza do poruke: 287
19.8.2011 21:19:07   
Verus
Zille gde si bre zeno?!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 288
19.8.2011 21:24:05   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja se nadam da cemo od septembra 100% na pamucne: samo da se dogovorim i sa vrticem da je i oni stavljaju na nosu.  Tu mi je svekrva mesec dana pa ce da je uci-naravno, ako ne ide, odlozicemo, ali zaista mislim da pomognu oko tog dela-da beba oseti da je mokra i da brze zeli da se naucin na nosu...videcemo...

Ognjena: ako mi je druga beba muska 100% idem na pamucne, pa luda ili neuser posted image
I ja tako mislim.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 289
21.8.2011 11:42:53   
Ognjena
IZVORNA PORUKA: Zille

Evo mene opet, da pružim podršku ženama koje koriste pamučne pelene.
Prvom detetu sam stavljala obične, tetra pelene, drugom takođe. Za treće sam rekla da neću, nemam vremena sa troje dece još i pamučne da peglam. Onda treće dete dobije ekcem, pa mi svi lekari savetuju da izbacim jednokratne. I šta ću, opet smo na pamučnim. Kako god da okrenem, ne gine mi pranje i peglanje user posted image

Zille, sto se mucis sa tim obicnim, sto ne uzmes ove sivene, mnooogo je jednostavnije a i ne moraju da se peglaju ;) Doduse, ja sam i ove obicne tetra pelene prestala da peglam kad je moj sin imao mesec ipo dana - samo ih lepo slozim kad se suse i gotovo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 290
21.8.2011 12:07:07   
Crvenkapa85
ni ja vise ne peglam user posted image ,samo dobro protresem kad se suse i ko ispeglane...

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 291
21.8.2011 13:54:06   
Lilly*
Nije potrebno peglati (pamučne) pelene

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 292
29.8.2011 13:06:52   
Ognjena
Kako se snalazite kad napolju detetu menjate pamucne pelene? Gde ih drzite posle toga, tj. u cemu? Ja stalno zaboravljam da ponesem plasticnu kesu sa sobom pa jurim okolo i trazim ko ima, ali me to uzasno nervira jer i ovako izbegavam da skupljam plasticne kese, uvek se trudim da nosim platnenu torbu u kupovinu a ako i uzmem plasticnu kesu uzimam one biorazgradive i koristim ih za kantu za smece. Na nekom hrvatskom sajtu sam videla da imaju specijalne nepropusne torbe za odlaganje pelena kada ste negde napolju, ne znam da li toga ima i negde kod nas? 

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 293
29.8.2011 14:19:18   
Verus
Ja spakujem u kesu, onu ziplok (kao sa cibzarom)...one se mogu prati, osusiti i ponovo koristiti...nisam sigurna za te platnene...

Ja pamucne isto nikad ne peglam.  Ako se suse na suncu, pogotovo UV zraci sve to lepo dezinfikuju.  Ni moja mama, kaze, nije meni nikad peglala, tako je savetovala patronazna jos pre 32 godine....

(odgovor članu Ognjena)
Direktna veza do poruke: 294
29.8.2011 15:07:25   
Olga75
kad su se koristile SAMO platnene pelene i gumene gace ( pre 30 godina kad se moj brat rodio ) moja mama ih je najnormalnije nosila u najlonskoj kesi , stalno iskuvavala i peglala posle svakog pranja

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 295
8.11.2011 12:30:05   
maslackic
Koja je razlika izmedje rubljenih i englanih pelena...?user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 296
8.11.2011 16:47:27   
Anoniman
I ja sam sa prvim detetom koristila pamucne do punih sest meseci prestah kad smo skinuli siroki povoj, ali mi se beba za to vreme nijednom nije ojela a kamoli imala neku bubuljicicu na guzi, i mislim da joj je bilo bas prijatno :) I meni su govorili da nisam normalna, ali sa drugim koristim papirne jbg nisam mogla jednostavno postici :(
Mislim da je jedno sa savijenom ivicom pa prubljeno a srugo sam onako u cik cak prostepana ivica, valjda :)

(odgovor članu maslackic)
  Direktna veza do poruke: 297
17.11.2011 15:43:26   
Verus
Poslednjih dana dosta citam o tim umetcima, i odlucila sam da narucim jedno 30-pa da koristim to kao extra upijajuci sloj.  Elem, posto ce se on roditi u ciku zimu, koristicu jednokratne tamo do kraja marta, pocetka aprila, a onda prelazim striktno na pamucne i ostaje u tome dok se ne navikne na nosu.  JA licno verujem da je jedan od uzroka velikog procenta neplodnosti muskaraca danasnjice bas upotreba jednokratne pelene.  Tako da sam jos davno rekla "ako ikad bude musko"...pa eto mi saduser posted image

user posted image aaaa to su mozda ove kad se "vezba" na nosu?  Mislim da su one 'zastitne gacice" pelene, plus sto stavis mio umetak, mada meni su ti umetci skupi: ja stavim obicne pamucne pelene, ali citam gore da su one od bambusa puuuno bolji upijaci, pa mozda uzmem koji, mada, sigurno necu nista drugo skoro.  Super su one one size gde se prilagode rastu bebe....ja cu uskoro morati da narucim malo vece, ali jeftine su pa nije problem....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 298
26.11.2011 12:01:07   
sarah kay
a ja sam mislila da sam jedina 'luda' koja je kupila pamucne sivene pelene!!!
tako mi je drago sto vas ima jos!user posted image

ja ocekujem moju bebu za mesec dana,kupila sam vec sivene FLAFI platnene i mnoooogooo tetra pelena.
nemam iskustva u koriscenju jos uvek,ali koliko sam ja skapirala ako se pokvasi samo ulozak(moje imaju dva,jedan koji se kaci drikerima i jedan odvojivi),a u nedostatku suvih ili cistih,moze da se koristi tetra pelena,presavijena na pravougaonik odgovarajuce velicine.  (nadam se da sam dobro objasnila )

ono sto me zanima je da li ste od prvog dana svojoj bebi koristili platnene sivene (i kako sa njima pravite siroki povoj) ili ste prvo isle sa tetra + svedska?user posted image

ono sto sigurno znam je da jednokratne ne zelim da koristim,na toj maloj guzi,koliko god bilo mucno ...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 299
26.11.2011 12:22:13   
Anoniman

Poslednjih dana dosta citam o tim umetcima, i odlucila sam da narucim jedno 30-pa da koristim to kao extra upijajuci sloj.  Elem, posto ce se on roditi u ciku zimu, koristicu jednokratne tamo do kraja marta, pocetka aprila, a onda prelazim striktno na pamucne i ostaje u tome dok se ne navikne na nosu.  JA licno verujem da je jedan od uzroka velikog procenta neplodnosti muskaraca danasnjice bas upotreba jednokratne pelene.  Tako da sam jos davno rekla "ako ikad bude musko"...pa eto mi saduser posted image

Verus, mislim da ta generacija pampers-decaka tek stize. Ne verujem da su nasi muzevi nosili pampers, ako razumes sta hocu reci. Sterilitet po pitanju pampersa tek moze uzeti svoj danak. Ti decaci tek treba da ostavljaju svoje potomke.U vreme nasih  muzeva nije jos uvek bilo pampersa.
   Ali zato znam da mi se jedna drugarica porodila u vreme najvece krize, i da jednostavno nije imala para za jednokratne pelene. Osim kad nosi decu negde, savetovaliste i tome slicno. Njeni klinci su sa vec godinu dana izasli iz pelena, koristili nosu i mozda se par puta nocu upiskili, ali svega par puta. Ja jos nemam klince pa ne znam za koju cu se varijantu odluciti. jednokratna varijanta mi se dopada zbog prakticnosti, po mene, ne po dete. Ali sam vise za pamucnu varijantu, zbog deteta. Moj glas za pamuk user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here