|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
11.12.2016 22:23:01   
MicinaMama
Hvala draga, hocu sigurnouser posted image .
Samo Boze zdravlja da bude sve kako treba

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 176
11.12.2016 23:57:29   
Mariya
Veče user posted image Samo da vas pozdravim i odoh da spavam!
Čekamo izveštaje suzrauser posted image
Laku noć drage!

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 177
12.12.2016 9:23:15   
krin 40
Jutro.Bas mi prija ovo lencarenje. Bolje se osecam, Cak sam doruckovala lepo.Joj sto sam nestrpljiva, ko ce iscekati pola pet. Samo da to pregrmim. Svaki put me muka hvata od pregleda. Sad cu da postavim slicicu ovog mog kao stomaka. Danas sam 16 ta nedeljica

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 178
12.12.2016 11:55:18   
AnaAna1
Devojke srecno danas na UZ, pa javite cim se vratite sta rade bebicee user posted image

Ja sam upravo probala prvi put u zivotu da napravim falafel i odusevila se jer sam do sada mislila da je to mnogo komplikovano, a ispao mi je eeeextra, kao onaj u Izraelu user posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 179
12.12.2016 15:27:44   
MicinaMama
Zdravo zenice moje!

Ja sam zavrsila UZ,sve je super,beba napredna.Ponovo napreduje za tri dana vise.Mada znam kada sam ostala trudna ili 28 uvece ili 29 og tada smo mm i ja imali odnose user posted image

Zadnjicu nije ni gledala tako da mi nije rekla ni sta je niti mi je propozirala a nisam ni ja pitala.Bilo me sramota.

Mada otkucaji srca su 164 sto bi znacilo da je curica po pricama.Kazu da kod decaka kuca ispod 140.

Izvadila sam krv za trizomiju.

Beba se prvo nije mrdala,ja se zaprepastila.Kad uze babica i promucka je unutra eh kada je pocelo da se buni hahahuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 180
12.12.2016 16:48:43   
AnaAna1
Super MicinaMama! Bas lepooo, bitno da je ona napredna! To sa otkucajima mislim da nema mnogo veze sto se tice pola, ali nije ni bitno, bitno da je vesela i da mrdaaa :)

Ja sam se mnogo uplasila malopre, mrzelo me da cekam muza da dodje s posla pa sam odnela par serpi vode od 4-5kg na sprat da nalijem u bure sa kupusom, i tek posle kad sam zavrsila pocnem da mozgam po glavi da li je to mozda tesko jer nisam nista tesko nosila od pocetka trudnoce, muz mi je vadio ves iz masine, iznosio kese iz nabavke iz kola itd... :( jel mislite da ne moze nista da smeta?

Direktna veza do poruke: 181
12.12.2016 17:57:44   
krin 40
Bravoo MM za rezultat.Evo i nas.Beban je super.Ja sam O pratila lh trakicama pa znam tačno noć začećauser posted image .Prednjači 5 dana.Sada ima 120 mm i 127g što odgovara proseku punih 16 nedelja a mi tek ušli u 16 tuuser posted image .Mada bebice nekada ubrzaju napredak,nekada uspore.Sve je to promenljivo.Važno je da su žive i zdrave.Posteljica je na zadnjem zidu.Moj doca ima 4d pa sam ga baš lepo gledala 15 minuta.Ljubavuser posted image .Anči ne smeta.Mislim,nemoj da ti predje u naviku,ali ne smeta

< Poruku je uredio krin 40 -- 12.12.2016 17:59:00 >

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 182
12.12.2016 18:13:23   
MicinaMama
Krin drago mi je cuti da je sve dobro i kod tebe.

Ja sam sada bas umorna.Odoh se malo maziti sa svojim curicama.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 183
12.12.2016 21:10:33   
AnaAna1
Bravo kriiin user posted image nisam ni sumnjala da ce i kod tebe i kod MicineMame biti sve kako treba user posted image

Ko sledeci ima pregled? :) ili ce mozda Degu da nas iznenadi porodjajem u medjuvremenu user posted image ja cu da zakazem za 25.,i taman cu mirno da udjem u novu godinicuuu :)

Direktna veza do poruke: 184
12.12.2016 23:44:41   
degu
Bravo zene, kako ti ultrazvukovi u pocetku rasterete zenu, kad pocne bebica da se javlja redovno, vise uz nece biti tako vazni, mada se i tad uzelis bebice.
Ana tesko da ce ovaj mali krenuti pre vremena, ja sve jos imam gomilu planova, kao da imam vremena i vremena :D al konacno sam popeglala ves. Moram jos kupiti jelkubi ukrase, deci igracke za paketice, ide mi rodjendan, slava, Bozic, e tek onda mogu da se poradjam user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 185
13.12.2016 0:15:57   
Mariya
Veče user posted image
Slabo pišete user posted image
Ja sam sledeća za pregled, idem u sredu popodne,tad ću biti punih 30 nedelja user posted image
Danas sam ceo dan nešto lagano,nismo imali struju prepodne, ustala sam ranije da sve pripremim,skuvam pa sam bila mirna. Igrala se sa decom, pa smo ofarbale one ukrase što smo pravili,pa pripremili bombone za jelku,pa šile deda mrazove kapice i još sam i odspavala popodne,zaspala pored H.
Zapušen mi je nos i curi već danima,a danas me počeo i neki kašalj maltretirati,sve nešto suvo kašljucam, svakih 2-3 minutauser posted image
user posted image za izveštaje!
Micinam, otkucaji nisu merodavni u određivanju pola. Moje devojčice su imale 160-162 a ovaj dečak 157.
Degu,požuri sa kupovinom, nemoj da te mališa iznenadiuser posted image

< Poruku je uredio Mariya -- 13.12.2016 0:19:01 >

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 186
13.12.2016 7:21:17   
MicinaMama
Jutro zene!

Ja sam sada nesto ubedjena da je kod nas ponovo curica.Steta sto nemam i jecno i drugo ali sta ces ne ide.MM pravi samo cure 😀.

Neka su zive i zdrave.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 187
13.12.2016 7:56:03   
zumbulcic
Jutroooo evo i mene

Micina Mama user posted image user posted image za uredan pregled. Bas mi je drago... Vjerujem da si se sva raspekmezila i raznjezila user posted image a kako i ne bi, ti trenutci su najljepsi dio trudnoce. Kad spomenu otkucaje kod mene su bili 160 a kod user posted image 140 i decko je. Ko zna mozda i i ima veze s polom

Anaa zeno pusti kraju kupus. Nisu sad teske serpe s vodom ali ima tu stepenica da se popnes na drugi sprat. Nisi nista naskodila ali nemoj to vise radit.

krin super za uredan pregled user posted image Znaci i kod tebe posteljica na zadnjem zidu, pa jesil pocela osjecat bebicu. Ja sam 15 sedmica i koji dan pocela mjehurice i sa 16+5 mali udarac u jutarnjim satima, sa 16+6 nista, sa 17 a to je jucer dva puta i vidjet cemo danas da li ce se javit.

degu bas si me nasmijala user posted image user posted image sta sve hoces pre poroda.

Maria sretno na pregledu user posted image user posted image

Zene moje ja sam se digla u 4h, evo me ko zombi user posted image user posted image nisam se mogla naspavat, pa kako god da se okrenem smeta mi stomak...dozla da je ogroman, pa sta ce biti za mjesec imam brigu.
E da danas sam usla u 5 mjesec user posted image

Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1.
1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1
2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321

Direktna veza do poruke: 188
13.12.2016 8:12:31   
mimica83
Jutro zene ajde user posted image user posted image
Od jutros sam nesto teska, kilava, mozda me od utrogestana nekad imam energije ali cesce sam umorna cim legnem odmah zaspim... kad bi mi dr ukinuo terpaiju bas bih volela.
Krin bravo za rezultate da je sve ok, jel i dalje pijes utrogestan?
MM bravo i za vase rezultate, bas me user posted image sto mislis da je devojcica, jel kod vas uopste negovore pol celuu trudnocu?
AnaAna nemoj da vuces tesko pripazi, i ja tako neke stvari teglim pa kad me zaboli stomak posle kazem sebi da nisam normalna, treba se paziti...
Marya i ti jos nisi ozdravila i ja jos vucaram maramice nikako da me nos prestane zezati, kasljucam povremeno ...
Degu zavrsavaj sta je ostalo nemoj da te bebac iznenadi bas divno jos malo pa se druzite user posted image
Idem sad da spremam nesto za dorucak jutros mi zeludac stao, pa sam malo uzela mg vode, bas mi prija u trudnoci...

Direktna veza do poruke: 189
13.12.2016 8:56:38   
MicinaMama
Zumbulcic jao jesam.Prvo se nije ni mrdalo i stvarno sam se uplasila i kada je babica (inace doktor radi UZ),ali vidi se da zna i ona,uzela pa mi izdrmala stomak.Kaze sigurno spava.Kad poce moje maleno da se budi polako eh kada je onda pocelo da se vrti.Majke mi izgledalo je kao da se upasilo pa poce da stuca i tako jedan period i smiri se.

A babica samo vice kako je slatka ova beba,kako je slatka ova beba...

Ovde ispred lezaja za trudnice ima veliki ekran i sve gledas ispred sebe sta doktor radi.Tako da je bilo stvarno divan prizor.

Mimice pa imam takav osecaj eto zbog srca a i na UZ svako ima slicicu sa bocne strane bebe u 13 oj nedelji npr.

http://forum.doctissimo.fr/grossesse-bebe/Echographie/bourgeon-explications-sujet_16398_1.htm

Evo pa proverite user posted image

(odgovor članu mimica83)
Direktna veza do poruke: 190
13.12.2016 9:41:29   
krin 40
Jutroo.Ja išla da dam urin i krv na analizu.Nisam do sada.Oset__im ga ja uglavnom uveče.Lenj na bratauser posted image .Ćera mi je kao čigra a sin jedva ustaje ceo żivot.Brat će izgleda biti na njega.Ukinuo mi je injekcije progesterona ali ostavio mi je 2x utrogestan.Jedan oralno,drugi vaginalno.Jupiii paketići,jelka..opet ću imati malo dete koje to zanima.Ženske želim Vam svima da koliko god dece imale poželite jedno u mojim godinama kada vas velika deca otkačeuser posted image .Ovo je treća mladost.Degu će još malo,Mariya se približava.Mi čemo da se načekamo.

< Poruku je uredio krin 40 -- 13.12.2016 9:55:51 >

Direktna veza do poruke: 191
13.12.2016 9:43:15   
AnaAna1
Dobro jutrooooo devojke :) napolju je izgleda bas hladno, i cujem da se razduvao neki veetar, a vidim da ce nocas da bude -7 u Nisu, danas maksimalna 0 stepeni... vala danas samo gledam kroz prozor i ne mrdam nigde user posted image ici cu samo malo da pustim ovog mog jadnog psa da se istrci po dvoristu, zao mi je, zadnja 2 meseca joj uopste ne posvecujem paznju :( ali hladno mi je da se igram sa njom u dvoristu jer sve mislim smrznuce mi se beeeba ako se i ja smrznem hehe a hladno mi da joj otvorim prozor da sedi tu da mi pravi drustvo kao leti (popne se prednjim sapama na sims posto je nisko prozor i tu sedi), a u kucu joj je zabranjen ulaz, i to je od malena naucena, mogu da otvorim sirom vrata i da legnem da spavam nema sanse da udje :) dobrica je :)

Neko pomenu rucak, nemam ideju sta da spremam, mozda muzu spremim morkse plodove a za sebe neko normalno mesce user posted image

Direktna veza do poruke: 192
13.12.2016 9:57:42   
krin 40
Ana ja ću danas pohovane slane palačinke.Skuvaj mu djuveč posni ako voli.I kupus salata.Ja to obožavam

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 193
13.12.2016 13:55:19   
MicinaMama
Ja sam se preksinoc i juce nakela sarme uffff...stomak me boleo.
Danas ne znam sta bih za veceru.

Verovatno nekakvo meso i povrce.MM posto samo za veliki petak i to je sve.
Ja stvarno volim kupus salatu ali mi se secko pokvario.Moram novi da kupim.

Jos uvek nisam sve raskrcila od rodjendana.Posto juce nisam bila kod kuce polovinu dana.Sada imam samo da dovrsim.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 194
13.12.2016 21:40:29   
mimica83
MM mozda si u pravu nekad zene osete i znaju sta nose, ja eto ovaj put nemam osecaj user posted image user posted image U bas lepo kod vas lep prizor veliki ekran da lepo mozes da posmatras bebicu svo vreme, tako se meni uspavala bebica na expertnom sa 12 nedelja, pocela dr tako i meni drmusati ja se uplasila sta je sad ubrzo na ekranu vidim mrda se, odahnula sam, eto bas se mi zene posteno istresiramo u celu trudnocu, sa prvim je kod mene bilo... uh bas stresno do kraja...
Krin koliko bese imas sad godina? Ja bi volela da imam troje a nesto sam kilava u ovoj trudnoci imam 33 godine... Da lepo se radovati tim praznicima sa decom, ja svake godine u tom periodu se osecam kao dete, volim te lampice da sve sija...
AnaAna bas si lepo dresirala kucu, tako i treba ja se nevolim zivotinje u kuci, svako ima svoje misljenje ali moje je takvo. Kod mene obrnuto muzu mrsno meni posno za sada mi prija vise nego mrsna hrana, stomak mi bolje radi user posted image Danas je bio pasulj, veceras riba.
Bole me noge danas kao da imam upalu misica jel to bese znak za nedostatak kalcijuma?

Direktna veza do poruke: 195
13.12.2016 21:50:29   
MicinaMama
Mimice ja u opste nisam imala nikakvih osecaja sta bi moglo da bude.U opste se nisam promenila u ovoj trudnoci.Niti sam imala jake simptome trudnoce sem glavobolje i umora.Malo nekakvih mucnina posle podne.To je sve.

Nego kako sam videla da su otkucaji srca 164 a i nekako genitalije mi vise lice na genitalije curice za to vreme.Postavila sam link gde su prikazane genitalije decaka i devojcice za 13-u nedelju.

Tako da ja bas mislim da je kod mene ponovo curica.Nije mi rekla nista ova babica sto je gledala.

Ja govorila za bebu u zenskom rodu non-stop (posto je ovde u muskom) iz navike.A ona isto rece pa se izspravi kaze ne ona nego beba.
Kao nezna se jos.

Mada po mom gonekoloskom znanju to je cura user posted image
Nema sta trebala sam u akusere hahahaha

< Poruku je uredio MicinaMama -- 13.12.2016 21:51:31 >

(odgovor članu mimica83)
Direktna veza do poruke: 196
14.12.2016 0:01:26   
Mariya
Veče trudničice!
Nama bili danas kumovi, proslavili smo Lucindan, mojoj L imendan! Jeli smo pogačice i pravila sam neki kolač sa bundevom,baš je dobar!
Ja sutra u laboratoriju,vadim krv,pa u 1 kod dr na pregled, papire za komisiju... Valjalo bi spavati. A opet me zeza ovaj kašalj, preko dana nisam,a kako sam legla počela sam opet,kao za inat nemam kući sirup koji mogu da pijemo,samo prospan i omnitus. Sutra ću da kupim neki.
Laku noć.

Direktna veza do poruke: 197
14.12.2016 0:37:40   
degu
Dobro veče žene user posted image
Ana zaboravih da kažem, ja prošlu trudnoću nisam prstom mrdnula, a ovaj put sam sama stalno, pa nosim veš redovno,ložim vatru, u početku sam nosala i T koja ima 15kg, ali smo se kasnije uskladile da ne moram daje dižem. Ne kažem da trebaš to da radiš, bolje da izbegavaš, ali nije strašno.
MM trebala si pitati, što te je sramota? Mada stvarnov nije važno, devojčice su toliki blagoslov, naravno i dečaci, samosam ja slabija na devojčice. Ja uopšte ne patim od toga da imam oba pola,mislim da je divno imati ćerke, mada eto mame koje imaju sinove mi kažu da ću tek videti šta je ljubav prema sinu. T je stvarno tatina ćera, kad je on kući mama je nebitna user posted image ali uvek kaže volim mamu i tatu :) i naravno najbitnije je da su živi i zdravi.Ja sad kad znam da je ovaj mali već formirana beba, daje već u terminu,tako sam nestrpljiva da ga držim, da ga vidim, tako mi je blizu a tako daleko user posted image baš sam nestrpljiva, a njemu se ne žuri.
Krin verujem da će mene u tvojim godinama uhvatiti to treće, negde mi ono u podsvesti već stoji, ali mislim da želim da mi prvo ovo dvoje odskoče,da opet malo uživam ja u svom životu i ispunjavam malo svoje potrebe,pa tek onda opet dečije.
Marija probaj malo da podigneš uzglavlje zbog tog kašlja.
Ja sutra krećem na ctg,prekosutra i ja vadim krv.Baš me zanima da li je pomogla totema i cvekla. Uzela sam i seme koprive,čitala sam da je super s medom,ali nikako i to dakrenem.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 198
14.12.2016 7:59:37   
MicinaMama
Jutro zene!!

Degu jos malo pa ces ga ljubackati svaki dan! user posted image
user posted image .

Pa nisam pitala iz tog razlog da ne pomisli da mi je to bas vazno.Sta ja znam,ali inace neve da kazu na prvom UZ ovde.Dzaba je i pitati.
Moja analiza je da je to curauser posted image

Neka je zivo i zdravo.
Ma to je sve do zene-majke kako ona gleda svoju decu.Takva joj je i ljubav prema njima.Meni bilo zensko bilo musko isto volim i to je sigurno.Ne pravim razliku ni izmedju svojih cerki.Iste su mi.Volim ih max.Kazem volela bih da imam i jednog decaka da imam i jedno i drugo iako sam ljubitelj devojcica.Tako da uvek mislim da bib ih sve volela jednako.Tako to bude kada neko ima sve cure hteo bi bar jedno musko dete ili kada ima svu musku bar jedno zensko.

Meni su ovde sve zene koje imaju po tri sina rekle : sve bih dala da imam samo jednu devojcicu.Ova jedna govori :samo da sam mladja bila radjala bih sve dok je i ne dobijem.

A kod mene ce biti tri pisuljice user posted image ...ka ako nastavim imacu jedan dobar zenski tim budem li ganjala decaka user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 199
14.12.2016 8:57:07   
krin 40
Jutroo.Mimice ja sada imam 41 godinu. Sina sam rodila sa 22, cerku sa 31, o ovog pisonju cu ako Bog da sa 41, stim sto odmah u avgustu punim 42. To draga sve ide iz glave. Ja sam duhom mlada, I da ne zvucim sada pretenciozno, meni svi daju po 7-8 godina manje. Nemam ja kompleks ili potrebu da tako
izgledam, prosto to je stanje moga duha I svesti. A ono sto nosis u sebi to se posle 40-te vidi po licu. Kako ide ona izreka,,do 40-te imas lice koje ti je Bog dao, a posle 40-te ono koje si zasluzio. Ja sebe nikako ne mogu da dozivim kao neku zenu u godinama. Pocev od toga kako mislim, kako rezonujem, pa
kako se nosim, pa sta slusam,,itd,itd.. Ali stvarno bih ovo svima od srca pozelela. Umesto za 5 godina da pocnem da kukam po pijacu sa zenama ja cu opet u predskolsko, xaxaax. Salu na stranu, to sto se oset____is kilavo veze nema sa godinama. Meni je sada lakse nego sa sinom u 22 godine kada sam povracala
devet meseci I padala u nesvest.Pre pet godina mi trece dete nije padalo na pamet. Ja sam dupla lavica, svojeglava. Sve radim kada ja hocu. A kada nesto uvrtim u glavu,dok ne realizujem ne odustajem.Degu skroz su u pravu sto ti kazi. Ja oboje dece naravno podjdnako obozavam, ali N je tata prioritet, posebno
se sada to vidi kada ulazi u pubertet. A sin I ja,,,to je poseban odnos ceo zivot.Prvi poljubac, prvi sex, prva svadja..budio me je nocu kada dodje iz grada I nije moga da spava dok mi sve uzbudjeno ne isprica.Kada je prvi put imao odnos ja sam znala, imao je 16 godina, a tata mu je ukapirao da vise nije klinac tek ove godine, xaxaxa

< Poruku je uredio krin 40 -- 14.12.2016 9:09:50 >

Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here