Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] (30.11.2016 22:58:45)
|
Veče [sm=nosecka.gif] Stiže i decembar! Još malo i praznici! Moje bube zaspale, imale smo baš veseo dan[sm=smiley13.gif] obe su se probudile u 5, H po običaju, a L da piški. Pa je onda L ustala u 7,pa u pola 8,tad sam joj rekla da dođe kod mene u krevet. U 8.15 me budi i pita kad ćemo da ustanemo. Pređemo mi u dnevnu,vidim bleda je, pa počinje da se žali da je boli vrat,pa je boli kad guta,boli kad leži,pa je boli stomak... I na kraju jadna povrati 2 puta. Odvedem je kod dr,kaže ona ima upalu ušiju, i šlajm na plućima. Rekoh ja da se nije ni žalila na uši! I dobijemo pancef i prospan,u ponedeljak na kontrolu. Kad smo došli kući,nateram je da odspava malo i kad se probudila počne da se žali na uvo da je boli. Slinava je i kašlje već nedelju dana, odvela sam je kod dr zato što je i povraćala i baš je loše izgledala jutros - i koja sreća što sam je odvela,tačno na vreme! Pa nek neko kaže da majka nema neko šesto čulo kojim oset_i muke svog deteta! Ana[sm=bravo.gif] za [sm=rozacrtici.gif]videćeš, najlepša stvar na svetu je imati devojčicu!! Degu, opet te razumem. I ja sam tako provela 2.trudnoću, sama sa L. Sad npr imam mnogo više pomoći nego u prošloj,i mm se potrudi da mi olakša i svekrva je tu kad treba. Pričale ste o vaspitanju, tu se slažem najviše sa krin. Kad se set_im kakva sam ja bila kao dete,pa kao tinejdžer, ništa nisam govorila mami. Ali ona je bila baš čudna,sad kad vratim film,ma na 2 stranice ne bi stalo da pišem šta mi je sad, kad sam ja roditelj čudno što je ona radila. Recimo nikad mi nije objasnila šta je npr menstruacija,kako,zašto,gde,šta da radim? To sam ja sve od drugarica,knjiga,novina saznala. Pa šta ju je koštalo da sedne i za 5 minuta mi objasni (ja sam mojoj L već objasnila kad je pitala[sm=smiley1.gif]) umesto da mi objasni šta je kontracepcija, ona bi meni branila da odlazim kod dečka[sm=zmeden.gif] i baš smo sa sestrom pričale o tome, jasno je da njoj to niko nije pričao ili objasnio jer su rasli u vremenu kad je to bila tabu tema, sramota ali zašto je ona radila isto? (sećate se kako su se ulošci pakovali u papir u samoposluzi,valjda da niko ne vidi da ih kupuješ, a danas ''ladno i opušteno možemo poslati muževe po tampone [sm=smiley36.gif]) ja inače nisam stidljiva,a pogotovo se trudim da na dečija pitanja odgovorim, jasno,razumljivo, bez vrdanja. Pa i na pitanje kako je beba ušla u moj stomak,što me je L već pitala[sm=smiley36.gif] Uh,skrenuh baš sa teme. Trudim se da ih vaspitavam kako treba, ali za mnogo štošta su one još male. Ali to što ste spominjale, kad deca prave haos a roditelji kuliraju [sm=hudicek1.gif] Moja jetrva je takva,ali ja bogami opomenem njenog sina,i ćušnem ga ako treba. A ona glupača mi nikad ne kaže ništa,kao što ne govori ni svom sinu [sm=hudicek1.gif] Opet sam večerala voćke i dobro sam. Nego me nešto grebucka grlo i baš često kijam, valjda se neću razboleti. Laku noć drage!
|
|
|
|