|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
15.12.2016 14:29:43   
MicinaMama
Degu beba se inace smiri pred porodjaj.To je normalno nemoj da se sekiras.Sada su nesanice,bolovi i nervoza jako cesti.Jos malo i imaces svog bebana u naruciju.

Meni je nekako bilo lakse sa dvoje dece nego sa prvim.Valjda sa prvim detetom obracas previse paznje na sitnice.Kada sam rodila dunju mnogo sam se vise opustila,sto se kaze znala sam posao i sve oko dece je bilo rutinski a ostatak vremena smo provodile mazeci se.Uzivala sam i podizanje dece mi nikako nije bilo stresno.

Sada su mi curice malo odskocile M ima 6 godina,prava curica a D ima 4 ali i ona uz M se ponasa kao velika hehehe.

Dok dodje beba bice joj skoro 5 god.A jos su i mirna deca pa nemam nikakvih problema,hoce i da mi pomognu.Tako da cu moci da se posvetim i bebici.

Sto se tice briseva ja sam radila 2 puta do sada.A krvni sliku niti jednom.A trebala bih proveravati toxoplasmozu svaki mesec jer nisam imuna.Jedino sto su mi u ponedeljak uzeli krv za trizomiju.

Tek za tri nedelje imam zakazano sa babicom pa cu tek tada da radim nalaze i da zakazem novi UZ.

Samo da sve bude u redu

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 226
15.12.2016 14:43:35   
degu
T se nije smirivala ni dok sam je rađala, stalno se koprcala user posted image
smenjuju mi se emocije samo tako. Meni je prvi put bilo lakše kad nisam znala šta me čeka, ali verujem da će sad sve biti lakše nego što zamišljam.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 227
15.12.2016 18:29:52   
krin 40
Evo I ja se izlezavam. Malo su me mucnine napustile. Vise mi se gadi hrana kada na nju mislim nego sto mi je muka. Ana samo vezbaj. Ja vozim sa mojom cerkom redovno po Adi. Super su I za cvrstu guzu a lep nacin da se druzite. Ja po Beogradu iz auta ne izlazim. Da ga nemam ne znam sta bih.
Meni je doca povadio briseve odmah na prvoj kontroli, mada su meni ceo zivot dobri, da ne ureknem. Isla sam celo popodne u kupovinu. Kupila sam sinu novi namestaj za sobu. Bas sam zadovoljna. Samo jos da izabere neki cool foto tapet

< Poruku je uredio krin 40 -- 15.12.2016 18:31:03 >

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 228
16.12.2016 0:21:27   
Mariya
Veče user posted image
Samo da se javim i odoh da spavam... Budem li kašljala kao što sam dosad,biće mi veselouser posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 229
16.12.2016 7:23:55   
MicinaMama
Jutro zene!

Jos danas pa su mi cure na bozicnom raspustu.
Juce sam usla u 4 mesec i od juce nemam nikakvih problema,nemam ni one navale gadljivosti ujutru na prazan zeludac.Tacno je u dan hehe...

Malo me bi strah sinoc kada sam videla da ova beba ima clarte nucal (CN) 1,94mm ...ne znam kako se to zove kod nas.Mislim da je kod nas NUHALNI NABOR.U glavnom to mere sa 12-13 nedelja na vraticu od bebe da provere zbog anomalija (trizomije).Nije dobro ako je debelo.Moja M je imala sa 13 nedelja 0,9mm.

Znate li vi koliko je bilo kod vas??

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 230
16.12.2016 7:59:25   
AnaAna1
MicinaMama nas je bio isti kao tvoj, ne brini, sve do 3 je ok, tako sam ja citala. A i ne moze on bas u milimetar da se izmeri, meni su u 2 dana 2 doktora razlicito izmerila, u doomu zdravlja 1.5 a privatno 1.9...

Uradice ti krvnu sliku cisto zbog gvozdja i jos nekih tako sitnica... ja sam je dva puta radila do sada... nego, kad pomenu toksoplazmu, kod nas doktori to uopste ne ispituju, a mene zadnjih dana nesto uhvatila panika oko toga jer moja mama zivi sa mackom. Nikad nisam radila analize. Pitanje za devojke u Srbiji jel nekoj davao doktor da radi toksoplazmu? Jer vidim da je na zapadu to vrlo bitno i svi rade

< Poruku je uredio AnaAna1 -- 16.12.2016 8:00:14 >

Direktna veza do poruke: 231
16.12.2016 8:48:25   
Mariya
Jutro!
Kako je krenulo sinoć sa kašljem, dobro sam i spavala,nije me mnogo mučilo. Zato je sad počelo user posted image
Micinam, kod mojih su NT bili 0,9 i 1,2,meni je dr rekao da je do 2 mm ok,iznad 2 sumnjaju i rade dalje testove. Uz prisutnu nosnu kost i ako nema vidljivih anomalija na plodu trebalo bi da je sve ok,ne brini!

Ana,ako si i ti nekada živela sa mamom i mačkom realno je da si već bila u kontaktu, a možda i imala toksoplazmozu i nemaš zbog čega da brineš. Pogotovo sad,kad si već prešla pola trudnoće,ona je opasna po plod u prvom tromesečju. Ja nikad nisam radila test na tox. A ceo život imamo mačke jer ih ja volim, i'm a cat person user posted image i u svakoj trudnoći sam mazila svoje mačke.

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 232
16.12.2016 8:54:27   
MicinaMama
Anaana ah dobro je ako je do 3mm.Bas me bi strah kada sam videla.Nakazi trizomije ce biti gotovi od ponedeljka.

Toxoplasmozu ovde rade svaki mesec normalno.Samo mene to obidje hehehe...

Inace trudnocu vodim u najboljoj bolnici ovde.Nuhalni nabor je premeravala par puta i uvek je iznosio skoro isto u 0,1-0,2mm razlike.Inace UZ im je perfektan.Nisam ni znala sta je to nego juce uzmem da proverim na netu sta je to tacno.

Do duse citala sam po FR forumima pa svaka zena je prica za sebe.Neke su od 1,75 mm imale lose prognoze na trizomiji ali na amniosintezi su vecinom dobro prosle.Meni to sve zvuci strasno.

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 233
16.12.2016 9:23:44   
Mariya
Naravno da zvuči strašno,sve smo to prošle i naravno da sve imamo iste strahove, ipak je to tvoje dete,tvoja beba,brineš se da li je sve u redu. Dok je ne rodiš, pa vidiš da je čitava,ima sve na svom mestu i zdrava je do tada postoji neki strah u tebi da li je dr nešto promaklo,da li si joj nečim naškodila, da li je sve ok sa njom...
Ja se inhaliram, devojčice još spavaju user posted image šta im je?
Znate li nešto,caku,lek,preparat,za izbacivanje sekreta? Pun mi je nos i grlo sekreta, izludi me..

Direktna veza do poruke: 234
16.12.2016 9:52:12   
krin 40
Jutroo,,,Deguuser posted image beba se smiruje polako, sprema se za porodjaj. MM ta briga je normalna, ja nisam bila ni mrttva ni ziva dok mi nije stigao rezultat NIFTY testa iako je za moje godine dabl bio idealan, nuhalni 1.20mm.Ali rizik uvek stoji, posebno kada neko ima moje godine.
Ma mi trudnice samo izmisljamo probleme. Za sta sve nisam dramila u ovoj trudnoci a tek cu u peti mesec. Pre sam bila normalna zena. Sa sinom sam imala tri kontrole, sa cerkom cetiri. A sad svaki cas na UZ. Pa da li se pomera, pa sto se ne pomera..ma uzas. Mariya jedino da se inhaliras sa necim. Ima ono u tubi u apoteci sto mirise na borice I sumu,,,da me ubijes kako se zove.

< Poruku je uredio krin 40 -- 16.12.2016 9:53:57 >

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 235
16.12.2016 9:56:35   
degu
MM i meni je s T bio Nuhalni nabor 2mm i dabl test je bio 1:2500 i jedan dr je smatrao da je los i predlagao AC bez obzira na one referentne vrednosti, ali ja nisam prihvatila jer nisam bila spremna da prekinem trudnocu ako se nesto pokaze, prvo sam odlucila da odem na Euz u 16.n kod jako dobre dr-ke i sve je bilo super. Ona je tad izmerila nt 1,5, a ima tu i drugih markera, nosna kosta, duzina femura i stosta, nije samo nt. Uglavnom koliko sam ja tad citala nt je bio mnogo veci kod poremecaja, oko 4mm npr.
Sto se tice toxoplazme, jacsam je radila u sklopu analiza za vto i upravo tad sam bila zarazena, bez ikakvih simptoma, iako sam ceo zivot sa zivotinjama ali nisam cat person :D

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 236
16.12.2016 11:39:45   
MicinaMama
I to sto kazete uvek je briga da li ce sve proci dobro.Sve dok se ne rodi.

Mariya mogu zamisliti kako ti je,leci se i odmaraj.

Je cu sledeci uz imati ko zna kada.Normalno bi trebalo u februaru mesecu.
Izmedju necu raditi ni jedan.Ko ce iscekati...pfff

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 237
16.12.2016 11:44:49   
AnaAna1
Sto je najgore uopste ne mora da se dobije od macke, moze od nedovoljno opranog povrca ili cak i iz nekog mesa, zato smatram da je idiotizam sto u Srbiji to ne spada u redovne analize, niko ti ni ne pominje toksoplazmu... ja se razmisljam da uradim cisto da budem mirna...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 238
16.12.2016 12:09:38   
krin 40
Lepo ja kazem da je lepse bilo bez interneta. Zatrudnis I opustis se I uzivas u trudnoci

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 239
16.12.2016 12:25:31   
degu
To jeste, sve zivo proucavamo.
Ana i ja mislim da sam u basti dobila toxo, jer je ti bila prva godina da sam radila bastu, al sam zato bila opustena u trudnoci i jela puno povrca da ne razmisljam o toxo. Ja bih sigurno uradila analizu da budem mirna, al ja sam panicarka user posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 240
16.12.2016 13:03:29   
AnaAna1
Ma sve je bilo bolje bez interneta i mobilnih telefona, generalno sve u zivotu, ne samo trudnoca! A tera te da citas kad ti je vec dostupno... a u sustini sto manje znas o trudnoci bezbrizniji si... sta su nase majke znale osim da je tu beba u stomaku i da ce da izadje za 9 meseci... kakvi testovi, kakve gluposti... a nama sta sve ne pada na pamet, nego ajde...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 241
16.12.2016 13:37:15   
krin 40
Pa Ana ja ti to zato I kazem. Kakava toxiplazma kakve gluposti. Mlada si, zdrava I prava. Uzivaj u trudnoci

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 242
16.12.2016 14:22:45   
jekiki
Dobar dan trudnice, evo da se i ja upisem u ovu temu user posted image Pozzzz za sve user posted image
Sada sam 6+6 nedelja i nadam se da ce do kaja trudnoce sve biti ok .

Ulazite u stomake !
To ulaganje daje brze i vidljive rezultate.
Ulaganje u glavu je dugorocno i neizvesno.
* Dusko Radovic*

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 243
16.12.2016 14:50:02   
eca89
Jekkiki, svu sreću svijeta ti želim od user posted image , sve će biti ok!

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 244
16.12.2016 14:51:40   
branki*
jekiki,takodje,potpisujem ecu!neka te bog cuvauser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 245
16.12.2016 14:52:45   
MicinaMama
jekiki dobrodosla!!!!user posted image

Ma jeste ovaj internet je i dobar da saznas nesto ali i da te istraumira do kraja.Ja kada gledam nekakve bolesti barem pola simptoma imam.

Ja sam ovde dobila na pocetku trudnoce,tj. kada sam se registrovala u bolnicu,listu sa opisom toxoplasmoze.Sta se sme sta ne sme.

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 246
16.12.2016 14:53:53   
jekiki
Eca89, Branki, Micinamama hvala od user posted image , frka mi je samo tako, ali sve to ide u rok sluzbe valjda user posted image

< Poruku je uredio jekiki -- 16.12.2016 14:55:19 >

Ulazite u stomake !
* Dusko Radovic*

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 247
16.12.2016 15:14:40   
krin 40
Dobrodosla jekiki..samo lagano, nema razloga za frku. Mi se ovde uzajamno tesimouser posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 248
16.12.2016 15:18:46   
jekiki
Hahahah Krin, hvala na dobrodoslici, znam sve , poznato mi je sve, ali se nije kod mene lepo zavrsilo, ma idemo dalje u nove pobede, ja veciti optimista user posted image

Ulazite u stomake !
* Dusko Radovic*

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 249
16.12.2016 15:24:13   
degu
Jekiki, ja te dobro znam, iako semimoilazimo u ovim druženjima,al evo da se malo i sastavimo user posted image
Dobro došla i jako,jako si me obradovala što si tu user posted image

(odgovor članu jekiki)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here