Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 8:07:00
|
|
|
|
krin 40
|
Jutro devojke.Evo ja po običaju spremna za posao.Sinoć sam sebe naterala da ostanem budna.Smučilo mi se više da komirana padam u 8 u krevet .Namerno sam uzela i u 20h pravila princez krofne i to duplu turu:).Inače mojima sve kolače pravim u duploj meri.Jedu kao mećava.Uvek sam zavidela ženama koje umese nešto pa imaju bar 2 dana slatko na stolu.Moji to čiste kao da nikad nisu videli slatkiš a svaki dan ima nešto.Ako ne napravim kupim nešto.Svi žderu i svi fit .Muž i sin prave atlete a ova vrca viša od mene sa 10 god.Samo ja vesela u kući ceo život pazim šta jedem da se ne brukam pored njih .Danas sam bolje volje,bar do podne ću biti.Lep dan vam želim.
< Poruku je uredio krin 40 -- 8.12.2016 8:08:26 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 8:31:36
|
|
|
|
Mariya
|
Jutro drugarice! Ja ustala, moji svi spavaju! Srećom,noć je opet bila mirna,obe su spavale dobro,bez buđenja Nego je meni nešto muka i boli me stomak, valjda nisam dobila stomačni od L Krin,šalji princeze ako je ostala bar jedna,njam! Micinam, po kakve karte to ideš? One kartice za odobren boravak, sejour ili kako se već piše? Ili lične karte? E da,da to nije "meringue powder", taj prah za puslice,što kažeš? U translate-u mi na francuskom piše "creme tartare" evo šta piše za taj cream :"a white, crystalline, acidic compound obtained as a byproduct of wine fermentation and used chiefly in baking powder. The commercial production of tartaric acid begins with potassium hydrogen tartrate obtained as a waste product from the wine industry. Examples of cream of tartar: Other examples are bicarbonate of soda, cream of tartar , calcium oxalate, and saltpetre.Potassium bitartrate, also known as cream of tartar , is a weak organic acid. Ne znam čime to da zamenim u testu,da li je sličnije vinobranu ili prašku za pecivo?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 8:44:20
|
|
|
|
WhiteSnow
|
Dobro jutro Uuuu al ste se raspisale, Zumbulcicu hvala na dobrodoslici Marija tabletice su antimetil na bazi djumbira, mogu ti reci da rade, mnogo mi je manje muka.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 10:16:14
|
|
|
|
MicinaMama
|
Mariya ,to je u sustini puder za pravljenje puslica.Ja i ne znam da pravim puslice svejedno A sto se tice ovih dokumenata za decu su za stariju karta za cirkulaciju a za mladju je karta republike.Poput licnih karti samo za decu a razlika je sto M nije rodjena ovde a D jeste. I nisam uspela ova pod-prefektura je zatvorena i moram da idem na Nanter.To mi je 1,5 h od mene.Pfff...poslala sam im poruku pa da vidim sta ce mi reci da li mogu tamo da izvadim te karte odmah. Danas su me razbila ledja,sto bi stariji rekli krsta.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 11:28:51
|
|
|
|
AnaAna1
|
Ahahaha Krin i ja zavidim zenama kojima rucak traje 2 dana jos smo mi sami, bez dece, i meni to ne uspeva! Evo pre neki dan sam pravila bolonjeze i kupila 900 grama mesa (sa namerom da napravim rucak za dva dana), skuvala testenine posebno, i pojeli smo sve za jedan dan! ne umemo da se zaustavimo dok god je serpa na sporetu, ne znam kako nemamo po jedno 20kg vise... pa sam onda uzela da napravim punjene paprike u onom velikom plehu iz rerne, napunila 16 velikih svezih paprika, trajale su 2 dana (toliko traju cetvoroclanoj porodici, a mi smo ih sami pojeli) pa sam posle pravila grasak sa krompirom, i stavim kesu i po zamrznutog graska, 750g, i par krompira, da bude i za sutra, kad ono... o kolacima necu ni da pricam, njih i ne pravim nesto cesto da nebi jeli slatko kao svinje nego kad nam se prijede izvolte u poslasticaru pa po jedan - dva kolaca kupimo samo za taj dan mnogo smo alavi sta li cu da radim kada nas bude bilo cetvoro za stolom ne znam stvarno, da kuvam u onim vojnickim loncima
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 12:12:20
|
|
|
|
MicinaMama
|
Anaana hahahaha .Nista bez lonca za veš. Ni nama ne traje hrana dva dana,mozda nesto nekada ostane za mene da pojedem ujutru i to je sve.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 17:58:50
|
|
|
|
krin 40
|
Hahaha..e to je isto kod mene samo puta 3.Kad su moji bili mali,sećam se neke mame "jure dete sa šerpicom" da pojede,a moji uredno ručaju kući i čim odemo u goste sedaju za sto opet,ne moraš dva puta da ih pitaš .Ja došla sa posla i stavila paprikaš to mi je brzo.I uzmem sad da probam čorbicu jel slano i da li su kuvani krompiri,kad ono ljuto "ko djavo".Ja opalila sudžuk papriku umesto običnu alevu.Ovo eventualno mm ako pojede i to para na uši da mu izadje.Vreme je za odmor.Sutra sam zakazala kod dr opšte prakse da otvorim bolovanje na 4-5 dana.Otišla sam u ludake:))))
< Poruku je uredio krin 40 -- 8.12.2016 18:04:46 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 18:06:58
|
|
|
|
MicinaMama
|
Krin pa zar je toliko ljuto ispalo.Super za tebe sto ides malo na bolovanje da se opustis. Ja sam se danas super naspavala sa svojim curicama a sada veceru spremam.Lepinjice (mekike),peceni krompir i pilece nugete(pohovani pileci parcici) Jos uvek nista nisam pripremila za rodjendan,zamislila sam sve i svasta ali sva je prilika da necu nista od toga da odradim.Nemam vremena.A zamislila sam nekakve specijalne dekoracije.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 18:09:39
|
|
|
|
krin 40
|
MM ljuto je kao djavo.To je ona ljuta sudžuk koju stavljam u urnebes salatu.A sipam dosta paprike jer ja kuvam paprikaš vojvodjanski.U njemu se kuva aleva,ne sluzi samo za zaprsku
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 18:29:55
|
|
|
|
MicinaMama
|
I ja kuvam alevu u svakom jelu...ja i ne zaprzavam samo stavim malo brasna da se zgusne i to je sve.Tesko podnosim zaprsku a paprika u kuvanju mi ne smeta.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 18:44:24
|
|
|
|
krin 40
|
Ja i tako i tako.Stavljam zapršku u pasulj,laganu sa slaninicom u sarmu,u punjenu papriku kad hoće sa čorbicom a ne zapečenu..i sl
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 8.12.2016 23:46:30
|
|
|
|
Mariya
|
Veče Opet vi o hrani Danas mi je opet bila ludnica,L povraća,H slini,trči od jedne do druge! Onda se L popodne smirila, pa sam završila prsluke i još sašila suknju za L! Sutra će mi dan biti turbo,mm radi ceo dan,biću sama sa njima,samo da L ovo prođe i da ne povraća. Treba da pravim i ručak sutra,obećala sam L da ćemo da pravimo ukrase,pa popodne kod popa na dogovor oko krštenja, uh! Laku noć!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 1:07:02
|
|
|
|
degu
|
Joj Marija dokle vise? Ja sam uzela T sad imunosirup, cisto da pokusam malo da je zastitim, svaki dan pije sa mnom sok od cvekle, sad bi mi valjalo da bude zdrava. Ana ti si pitala za viruse, vidis da ja bezim kao djavo od krsta Marija u pravu si, T je dobra, sigurna sam da ce mi ona biti ok. Sad kàd sve saberem i ne treba mi niko, garderobica ce mi biti spremna, prvih dana sa vesom necu imati posla, rucak mozemo i narucivàti nedelju dana, a ide i Bozic i Ng, bice sarme za zamrzivac, bice prasetine da se jede danima, necemo ostati gladni. Inace inkod nas tesko rucak izdrzi 2 dana, svi jedemo dobro, T pojede kao ja tanjir i po pasulja, za nas troje kuvam pasulj u najvecoj cepterovoj serpi i imamo u knap za 2 dana. Punjene paprike isto tako po 16 napunim da bi izdrzale 2 dana, bas smo izjelice
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 8:34:25
|
|
|
|
Mariya
|
Jutro drugarice! Ja ustala malo ranije da postignem sve što treba danas, kad evo H me već doziva a kad sam u sobi spava do 9, pola 10! Degu,to te je uhvatila panika pre neki dan, biće to sve ok! A zamislite vi,kad već pričate o hrani Ja kuvam za 2 dana, da ne kuvam svaki dan. Skoro uvek imam neku supu ili čorbu, u nju stavim komad-dva mesa i povrća naravno, od nje uvek ostane malo, a zamislite tek da pola pileta nas 4 jedemo 2 dana i često ostane mesa Špagete napravim od 400g mesa,1/2 L paradajza, 300g špageta i to jedemo 2 dana! A najedemo se,izgleda da su nam mali želuci
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 8:36:10
|
|
|
|
Mariya
|
Jao,htedoh da dodam,kakvo grozno,sumorno,sivo,maglovito decembarsko jutro... Nema s od sunca,grozno mi je pogledati kroz prozor!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 9:45:24
|
|
|
|
AnaAna1
|
Marija ili vi imate mnogo male zeludce ili mi mnogo velike a mislim da je ovo drugo, plus smo alavi kao prasici...kad sednemo u kafanu na rucak (a obozavamo nase niške kafane)'', i kad narucimo brdo hrane, konobar nas pita jel cekamo jos nekog da dodje :D ili pita "a jel nije ovo mnogo za vas dvoje" , a mi se vadimo kao "ma spakovacete nam sta ostane pa cemo da ponesemo"... i nikad nista ne ostane Joj evo ga sunce, mozda malo i otopli, danas je onaj dan kad legne plata pa krenem redom u nabavku za kucu, pa placanje racuna, pa sipanje goriva, pa sve sto see nakupilo zadnjih dana... osecam da cu dooobro da se smrznem dok sve to ne zavrsim... Mozda sebe cas_tim i nekim novim ukrasom za jelku, planiram da je kitim za vikend ;)
< Poruku je uredio AnaAna1 -- 9.12.2016 9:48:15 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 10:47:30
|
|
|
|
zumbulcic
|
Jutrooo, kako ste mi? Da podnesem izvjestaj s jucerasnjeg pregleda situacija je sljedeća Imamo 12cm i 150g, pravo smo aktivni Ono sto ne valja je da sam dobila 2,7kg za 3 sedmice i moram na dijetu. U biti nije strasno, sveukupno jedna kila je suvisna ali sama sam kriva... danima marisem po 3-4 kroasana + lisnato sa sirom a nisam se kretala pa nije ni cudo sto sam dobila na kilazi Takoder vezano za nalaze uvela mi je Feroglobin 2x1 za zeljezo. I daaa, ona kitica nije se pretvorila u klitoris, definitivno je decko. Cak mi je i slikala kiticu U biti dr je zadovoljna a ja sam preeesretna. Naredna kontrola nam je 9.1. u 21+0 Pitala sam je za posteljicu pa kaze da je smjestena tamo prema ledima, i da ovo sto osjetim u stomaku da je to a ne probava. Kod nas je suncano pa mi valja nesto izletit pozavrsavat i usput svratit do azela vidjet sta ima...roba im dolazi petkom
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 12:00:35
|
|
|
|
degu
|
Zumbulicu to je to posteljica je na zadnjem zidu pa se bolje osete pokreti. Ne sekiraj se za kile, nekad ces dobijati po kilo nedeljno, nekad za 3 nedelje neces dobiti nista, tako i ja nekad odskocim po par kila pa stagniram.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 16:19:37
|
|
|
|
Mariya
|
Dan drugarice! Evo ja završila sve što sam planirala danas dogovoreno sve za krštenje sutra.. Sad ručam,pa ćemo sa L da pravimo ukrase od testa, samo da svekrva uspava H. L mi je bolje danas, prestala da povraća i počela da jede Zumbule za malog dRRuga,super izveštaj Ana, samo vi klopajte kad možete Degu ja sam mojim devojčicama počela u avgustu da dajem sirup za imunitet, hranim ih kako treba, čuvam ih i džabe. Evo ja sam u poslednjih 6 nedelja treći put bolesna! Danima mi je zapušen nos a danas je počeo da curi i opet me boli grlo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 19:55:19
|
|
|
|
krin 40
|
Bravo zumbuliću za bebana:)Ja sam Vam danas traumu preživela,tačnije sinoć je počela.Kašljem suvo već mesec dana.I sinoć primetim nalo krvi kad sam iskašljala .Oduzela sam se.Jutros pravo kod pulmologa.Na rendgen ne smem dok se ne porodim.Umiruje me i kaže da dobro zvučim i da je on ubedjen da je pukao kapilar od naprezanja prilikom kašlja i povraćanja.Ja ipak živa neću biti dok se ne porodim i pravo na rendgen ne odem
< Poruku je uredio krin 40 -- 9.12.2016 19:56:09 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 20:08:30
|
|
|
|
AnaAna1
|
Ne brini Krin, sigurno je od naprezanja od kasljanja. Ja sam pljuckala krv kad sam povracala jer mi se sve iziritirao jednjak, a znam da hoce i od kasljanja. Meni je od povracanja puko i kapilar u oku, da vam ne objasnjavam kako je to odvratno ali preko beonjace mi je bila izlivena krv 2 nedelje pa se povuklo samo od sebe, izgledala sam mnogo strasno Zumbulicu bravo za bebicuuu Ja necu da se merim do 22.nedelje, nekako mi lakse svake druge nedelje da se izmerim, pa tako da pratim... ali sto kaze degu nekad dodas malo vise nekad malo manje, nije to nesto strasno kod tebe, tek je pocetak :)
< Poruku je uredio AnaAna1 -- 9.12.2016 20:17:09 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 20:16:00
|
|
|
|
MicinaMama
|
Dobro vece zene! Krin ovde rade sva snimanja sa keceljom ja tako snimam i zub,a moja kuma je snimala pluca. Zumbulcic bravo za bebicu! Ne stizem sve da iscitam,ceo dan sam u strci pripremam starijoj rodjendan.A danas joj je rodjus pa svi zovu da cestitaju ne silazim sa telefona. Bas me mnogo bole noge od duzeg hodanja u zadnje vreme a stomak mi je bas iskocio,jos malo UZ pa crkoh od straha.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 23:04:32
|
|
|
|
Mariya
|
Veče Danas ste baš malo pisale... Napravile smo ukrase za jelku,malo smo ih i prosušili pa ćemo da ih ofarbamo za dan-dva kad se osuše potpuno. Ja sad čekam punih 30 ned.pa ću onda da se merim. Nema potrebe svake nedelje,mada sam u prvoj tako i vodila dnevnik i sve Jao Ana,znam kako taj puknuti kapilar grozno izgleda,kao neki vampir si Krin,meni se to desilo aprila 2007, nakon neke prehlade imala sam krv u sekretu koji sam iskašljavala. I ja pravac kod dr,rentgen, pulmolog, spirometrija i ko zna šta još,odrade mi sve analize i sve ok. Kaže mi dr da je verovatno krv iz krajnika to je bilo proleće,ja bila pripravnik, puno smo bili napolju, tad su se prskale i voćke i usevi i sve to plus pušenje mi je verovatno rezultiralo time. I momentalno sam prestala da pušim! Micinam, ja mislim da kod nas ni ne znaju šta je ta kecelja,a i da znaju ne praktikuju Nama je u školici dr rekao da ako ikada idemo na rentgen ili vodimo svoje devojčice,obavezno da tražimo kecelju da nam/im stave, da se ne bi oštetile dnk u jajnim ćelijama. Ubijte me ako to neko radi kod nas!
< Poruku je uredio Mariya -- 9.12.2016 23:07:36 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 9.12.2016 23:15:31
|
|
|
|
MicinaMama
|
Mariya,kada je moja M snimala pluca nosila sam kecelju.Ja sam isla dva puta na CT snimanje glave i jednom na magnetnu rezonancu MRI( ovde IRM) i rekli su mi da ne smem ostati oko godinu dana trudna. To sam radila posto sam posle porodjaja sa D dobila jake migrene ali hvala Bogu sve je bilo perfektno.Jos su mi vadili i nervnu tecnost iz spinalnog nervnog sistema (u kicmi).Pretrpela sam strasne bolove i imala sam tezak oporavak ali ipak je bilo sve dobro. Sto je rekao moj svekar tada : ti toliko poplacala sve te nalaze i nije ti nista I nije se salio,ozbiljno je to rekao hahahha...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 1:03:27
|
|
|
|
degu
|
Koja steta, nije ti nista Krin pucaju nam kapilari samo tako u trudnoci, sve je prokrvljeno mnogo vise nego inace, nemoj da se mucis sad negativnim mislima. Ja sam se merila svake nedelje dok sam stagnirala na 11kg, kad sam opet odskocila odjednom, pocela sam da zaobilazim vagu, tacno me je strah. Al sta cu, jedem isto sve vreme, nit imam neki apetit nàrocit, neke zelje posebne, ali mi nista ne smeta ni da jedem. Skinucu valjda, skinula sam i prvi put.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zna li beba u stomaku šta mama jede?Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?