Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 8:05:13
|
|
|
|
krin 40
|
Hvala devojke,malo ste me smirile.Juče sam bila baš smorena.Srećom kašalj se lagano smiruje.Pijem i cefalaxin.Smiruje se jer me strah da se nakašljem .E šta se meni sve dešava.Bar me od ovog stresa napustila briga oko bebe.Juče sam se tek uveče set_ila da sam trudna.I to posle golicanja po stomaku .Ne mogu sto posto da tvrdim,bilo je baš lagano,ali mislim da se moj mališa oglasio.Ukapiralo dete da mi treba dobra vest da ne poludim:)E ja vam jutros kuckam iz kreveta.Ja planirala bolovanjce od par dana i eto ovo me snašlo,tako da sam sad stvarno na bolovanju do četvrtka.Posle moram da radim jer je haos zbog nove godine.Ipak biće mi lakše kad u glavi znam da je ostalo još 15 dana do odmora.U ponedeljak idem na kontrolu.Još i to da preživim.Danas spreman podvarak i proju.Ješću pa nek povratim
< Poruku je uredio krin 40 -- 10.12.2016 8:06:37 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 9:11:57
|
|
|
|
AnaAna1
|
Dobro jutrooo :) ja danas ne kuvam, veceras idemo na slavu, a za popodne imam moje bolonjeze od juce, a muz neka se snadje sa necim posnim... neka otvori konzervu tune i onako ce on veceras na slavi da rucka, a ja cu samo da mrljavim po tanjiru jer ne volim ribu... :) Inace juce mi je ceo dan curelo mleko, kolostrum ili sta god da je, providna tecnost, nisam nosila brus po kuci i kad osettim nesto mokro, pogledam majicu a ono fleka precnika 5cm... bas neprijatno, uglavnom zenama krene dosta kasnije, a eto meni vec u 5.mesecu... pidzama mi je sve na tufnice, verovatno kako pritisnem grudi dok spavam...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 9:51:43
|
|
|
|
krin 40
|
Anči taman je to.I meni je u prvoj rano krenuo,ako se dobro sećam.I imala sam tonu mleka u obe trudnoće.Sin mi je samo sisao do godinu dana.Nismo smeli ni voćku da mu uvedemo jer je imao preko 4 kg kad se rodio,a duplirao kilažu samo od dojenja sa 3 meseca.U 4 ipo vise ga nije merila vagica za bebe jer ona je imala limit do 10 ipo kg,a on to već pregurao.Nadju sam isto tako dojila ali je normalno napredovala pa je dobila po neku voćkicu .On 17 ipo kg za prvi rodjendan ona 14kg.Ja se plašila da će ostati debeli.Medjutim doktor mi je rekao da nije isto nagurati tu kilažu od majčinog mleka i od ostalog.I tako je bilo.Oboje su se razvili u prave atlete.Nadjica je gradjena kao odbojkasice,žao mi što trenira košarku.Sve mi liči da ćeš i ti imati tako mleka
< Poruku je uredio krin 40 -- 10.12.2016 9:53:30 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 10:27:52
|
|
|
|
zumbulcic
|
Jutro i od mene krin drago mi je da te pozdravila , bas ko da je znala da je cekas Napravi sebi caj od dumbira i meda ako te jos uvijek muci kasalj, meni je odmah pomogao. Maria lijep provod na krstenlju MicinaMama sretan rodendan maloj u zakasanjenje, da vam bude zdrava i ziva duuugo godina a i vi zajedno s njom Ana lijepo se provedi na slavi. Kad spomenu grudi, kod mene se ko nesto gule bradavice i pojavile su mi se nekidan vene Kod mene danas za rucak u planu sirnica, sveki mi donijela i mladog i suhog sira a nena mi poslala domacih jaja tak da moram to iskombinovat i napravit sutra je grah u planu
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 10:48:13
|
|
|
|
MicinaMama
|
Jutro zenice! Hvala zumbulcic!! I mene su prosle dve nedelje jako zarile grudi,najvise kod oreola i vene su mi se bas dosta nazirale sada je prestalo,ponekada me zabole ali nista strasno. Mislila sam da ce mi grudi porasti ali nista,kakve su takve su.MM je nesrecan Meni sada jedino sto je ostalo je cesce mokrenje.Prekljuce sam brijala noge a dlacice se vec dobro vide.Istupih sve zilete koliko se brijem.A jos brze mi rastu ispod pazuha.Ja sam eto 13-a nedelja,za dan mi je veca trudnoca nego na tickeru...a eto ponekada me uhvati da bih povratila,obicno ako mi je prazan zeludac ili ako mi nesto bas zasmrdi npr. dim cigareta. A bila sam pusac kada sam ostala trudna a sada bezim od dima.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 10:54:44
|
|
|
|
zumbulcic
|
MM kad spomenu brijanje ja ne znam kako cu gospodicu sredivat kad jos malo stomak poraste...i sad nesto jedva E da jucer sam kupila maslac i ulje protiv strija od alverde Mamagluck, pupo mi bas brzo raste pa eto malo da se meljam
Juni 2009 pocetak borbe 22.9. i 2.12.2013 IUI-beta 2,1 24.12.2015. ICSI 1 blast/4.1. 10dpt bt14,77/12dpt bt 47,5/ 14dpt bt 145/spontani 5s4d 13.1. 1.FET 2.5.2016. 2 blast/ 13dpt beta<1 2.FET 2.9.2016 1 blast/13dpt beta 540/15dpt beta 1321
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 15:16:01
|
|
|
|
krin 40
|
I od mene čestitke za rodjendan i ostalima ako sam nešto propustila.Sve sam ja to za kašalj isprobala i ništa.Evo od antibiotika bolje Izgleda da je neka infekcija ipak bila.Podvarak krčka,miriše cela kuća Ješću ga pa posle šta bude.Ja prekosutra 16-ta nedelja.MM srećno na pregledu.Idemo u isti dan.Ja u pola pet:) Za sada se mažem niveom za suvu kožu,ali uskoro planiram da uvedem još nešto samo ne znam šta
< Poruku je uredio krin 40 -- 10.12.2016 15:17:03 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 15:37:40
|
|
|
|
MicinaMama
|
Hvala Krin ,ja imam zakazano u 13:30 u ponedeljak.Bila sam zaboravila ali sada kako me ti napomenu presece me po stomaku hehehe.Bas me trema puca. Da li ste vi zaboravne i seprtljave u trudnoci??Ja sam jako zaboravna i smotana.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 16:06:48
|
|
|
|
krin 40
|
I ja sam zaboravna ali pišem.Posebno na poslu da ne bih zabrljala pišem svaki dan TO DO listu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 10.12.2016 23:31:26
|
|
|
|
mimica83
|
O drage moje, ja sam vam malo odsutna bila bila sam opet bolesna napao i mene kasalj, sinusi... sad sam bolje ovaj put sam se brze oporavila, ali zato muku mucim sa svrabom dole izgleda je opet proradila kandida pocela sam stavljati utrogestan jedan vaginalno izgleda mi to nije prijalo danas sam kupila canesten krem pa cu veceras staviti, uhhh samo neko zezanje, bebac bas sad gruva u stomaku Krin nebrini sto rekose ostale sad je prokrvljenost veca sigurno je to neki kapilar pukao, a ti si draga verovatno pokupila virus na poslu, tako sam i ja dok nisam presekla da neradim, sto pre na bolovanje idi, i ja sam imala odgovoran posao ali kad sam se razbolela shvatila sam sta radim... Zumbulcic neznam ni ja kako cu se srediti kad bude veliki stomak MM i ja sam primetila da sam traljavo zaboravna u ovoj trudnoci neznam sta mi je cak zaboravim dal sam popila tabletu ili nisam moracu ko babe kupiti onaj organizer i poceti pisati bas je haoticno .... Ana neznam nije mi u prvoj trudnoci curilo mleko pre porodjaja za sada cemo videti grudi su mi velike porasle odma cim sam ostala trudna... Marya kako su devojcice jel bolje? Bas se namuciste... Degu tebi super termin za praznike nebrini bice hrane
< Poruku je uredio mimica83 -- 10.12.2016 23:37:58 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 10:26:52
|
|
|
|
AnaAna1
|
Dobro jutro devojkeee, bas je lep i suncan dan danas, volim kad je nedelja :) ja zadnja 3 dana kao da sam pocela maaalo konkretnije da osecam pokrete, nadam se da su to pokreti, da nisu moja crevca :) kad legnem na stomak i ispruzim noge uvece kao da osetim nesto... a ovako preko dana kada sam aktivna ne osecam nista... ttebalo bi vec to malo da mi se pojaca, da budem sigurna da je to to, jer ja sutra ulazim u 22.nedelju sledeci UZ imam pred novu godinu, u sustini zakazacu ga tamo kad prodje slava, to je za 10ak dana... i tada rece da ce da mi radi briseve, a bas me strah od tog cackanja dole, od pocetka trudnoce nisam imala pregled "na stolici" pa mi bas dodje grtko... Sinoc sam prvi put posle mesec dana obukla nesto sto nisu trenerice, posli smo na slavu i ja kazem muzu da se prekrsti da mogu da udjem u njih inace nemam u cemu da idem, i kad sam ih navukla u nogaama stoje super, rajfeslus mogu da zakopcam ali dugme nikako, fali jedno 5cm i onda sam obukla duzi dzemper da se ne vidi i isla sa otkopcanim dugmetom, a kad smo se najeli vala morala sam malo i rajfeslus da popustim tako da je poceo stomacic da rasteee :) Zelim vam prijatan daaan :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 10:52:09
|
|
|
|
krin 40
|
Jutro drugarice Mimice skroz si u pravu.Ja cim dobacim do 9.1 odoh na bolovanje. Radila sam I zbog para. Kao I vecini u Srbiji osnovica mi je 30000 din a plata mi je oko 1000e, stim sto mi razliku uplacuju kao stimulaciju. I muz pristojno zaradjuje ali zahvaljujuci I mojoj plati nemamo ni kredite, ni kartice, ni cekove. Cisti smo skroz. Sad cu sinu da kupim nov namestaj za sobu. Ne bih to mogla za kes bez moje plate. On je student na budzetu, cera cetvrti razred. Brdo para treba. Lepo se kaze "malo dete mala briga, veliko dete, velika briga". Ali sta je tu je. Moram na bolovanje. I mm ce da me veze za krevet. Nacula sam da ide neka promena Zakona pocetkom sledece godine gde ce u obracun za porodiljsku platu ici ceo iznos na koji se placaju porezi i dop. To bi mi leglo kao kec na deset__. Ana to je to, I ja tako osecam kao I ti. To je bebana
< Poruku je uredio krin 40 -- 11.12.2016 10:55:26 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 13:53:00
|
|
|
|
degu
|
To je to Ana, u pocetku ces samo uvece tj kad lezis osecati, a inda ce svake nedelje biti sve jace. Krin bas ti se drasticno smanjuju prihodi, bas bzv. Ja sam prijavljena na celu platu, umanjuje se valjda za tipli obrok i putne troskove samo. Radila sam do 6.meseca, cisto da sve svoje poslove pozavrsavam, ali otkad bih trebala preko socijalnog da primam, nisam ni jednu platu primila i na zalost ne ceka me posao nakon porodiljskog. Mene su sunoc bas urnisale lazne kontrakcije, al se srecom smirilo. Jako sam lose spavala. Danas bas divan dan, kad nam tata dodje s posla moramo iskoristiti. Ana kaci nam stomacic Trudnice jeste li videle nagradnu igru sva magija majcinstva, tako nesto, prijavite se
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 16:26:55
|
|
|
|
Mariya
|
Dan Evo i mene! Krštenje je prošlo ok,pop ama baš ništa nije tražio od nas osim para , devojke (kumice) su bile ok, posle otišli na večeru i ostali predugo,na kraju sam u ponoć ostavila muža i odnela kući devojčice,sredila ih ja sama za spavanjac (znači još uvek mogu sve sama) a one su se komirale čim su dotakle krevet! Danas smi opet išli na ručak, pa sam u 3 otpremila devojčice kod sestre, nek' se igraju malo. A ja skuvala čaj pa i ja da odmorim. Ana za bebicu,stavljaj stomačić da ga vidimo!! Mimice, bolje su. H još slini a L se i dalje žali na stomak ali dobro je kakva je bila. A ti si kao i ja. Ja opet prehlađena! Meni dlake jedva rastu kosa baš dosta,vidim po šiškama,skraćujem ih svake 3-4 nedelje, a noge mogu komotno da ne brijem po 10 dana,ne vide se. A za gospođicu,već sad je teško dohvatim i to traje po 15 minuta šta će tek biti... Kad već pričate o bolovanju,ja sam bogami svaki put otišla na bolovanje svaki put čim je test bio pozitivan i ovaj put samo u petak uradila test, na poslu saopštila da odlazim na trudničko, odradila što sam bila u rasporedu do ponedeljka i u utorak bolovanje!! Plata mi je skoro ista,radila - ne radila,pa radije ću biti kući sa decom nego na poslu sa budalama.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 17:09:27
|
|
|
|
krin 40
|
Smanjiće mi se za 2/3,ali sramota je da se žalim.Danas ljudi rade za tu moju trećinu ceo mesec.Samo kažem da bi bilo lepo da se Zakon uskadi tako da ne potkradaju porodilje.Mi imamo sreće,pristojno možemo da uštedimo,stric iz inostranstva ima samo nas,šalje nam u ovakvim situacijama "i šakom i kapom",ali šta je sa hiljadama onih koji će živeti na tom minimalcu i nemaju bogatog rodjaka?Smatram da je to velika nepravda i da ova država ne stimuliše radjanje.Naprotiv.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 18:16:36
|
|
|
|
AnaAna1
|
Krin a jel su ti placani porezi i dopronosi na 30.000 samo ili i na stimulaciju? Pitam jer je meni u ugovoru 30.000 a uvek sam primala oko 35.000 i placani su porezi i dopronosi za 35.000 (jer mi je to uvecanje procenat od prodaje bio svakog meseca) pa se pitam koliko cu da primam... da li 30 ili 35...
< Poruku je uredio AnaAna1 -- 11.12.2016 18:17:39 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 18:46:49
|
|
|
|
krin 40
|
Ana to su ti bonusi kao i meni.Samo sto meni tako "peru"dve trećine plate.Na sve to idu porezi ali po važećem zakonu u obračun ulazi samo osnovica bez bonusa,stimulacoja,toplog obroka,regresa i sl.I pročitaj u Ugovoru da li ti je tih 30 hiljada bruto ili neto.Uglavnom je bruto,što znači minimalac na porodiljskom.Kolika ti je sad na trudničkom plata?
< Poruku je uredio krin 40 -- 11.12.2016 18:48:07 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 19:09:33
|
|
|
|
AnaAna1
|
Ne znam nisam jos primila ni jedan deo, sutra cu da uzmem listu za prvi mesec bolovanja pa cu da vidim kako su obracunali. Ne,ne, meni je 30.000 neto, tako da cu bar toliko da dobijam, a kad zaradim procenat preko toga npr oko 10.000 oni mi odbiju poreze i doprinose, i uplate mi oko 35.000 neto... hm, videcemo, ispadaju najpametniji oni koji sebi uplate 3 meseca po 100.000 platu i doprinose na nju, odu na bolovanje, primaju 100%, posle odu na trudnicko, i milina... nego, nisam se snasla u trenutku kada sam zatrudnela da se malo bolje organizujem, samo sam razmisljala da sve bude u redu ta prva 3 meseca... sad kad razmislim trebala sam malo bolje da se raspitam oko toga...ali sad je kasno, kako je tako je :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 19:31:49
|
|
|
|
krin 40
|
Džaba je sada i to jer po novom nacrtu zakona za prosek se uzima zadnjih 18 meseci.Nista ne znaci to uplatiti 3-4 meseca.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 19:52:36
|
|
|
|
AnaAna1
|
To ce biti po novom zakonu, po sadasnjem se za trudnicko gledaju zadnja 3 meseca i primas 100%, a za porodiljsko zadnjih 12, tako da bi me uhvatio ovaj sadasnji zakon predpostavljam...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 21:49:38
|
|
|
|
mimica83
|
Kad je rec o trudnickom bolovanju gleda se prosek zadnja 3 meseca, za porodiljsko ide prosek prethodnih 12 meseci, odnosno uzima se osnovna plata iz ugovora + minuli rad, stimulacije i ostalo neide u prosek za porodiljsko. Radim to pa znam :) Mi smo danas bili u gostima i bilo nam je lepo, sinoc sam uzela kanesten krem i preporodila se bas je neprijatna kandida, bljak, negde sam procitala da hoce od utrogestana da se javi sad bi moja med. sestra , samo kad citate i sve znate Degu a sto se nevracas na posao nemas ugovor za stalno?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 21:57:40
|
|
|
|
degu
|
E bas sam trazila jel se uzima prosek od 12 ili 18 meseci, bas ste me obradovale da nas jos kaci stari zakon :) Krin mi smo proslu moju trudnocu ziveli od 25000 bukvalno, bez icije pomoci, bas sam bila depresivna i prestravljena sta cemo i kako cemo, ali nekako smo sve pregrmeli. Sad sam bar po tom pitanju bezbrizna, makar dok traje porodiljsko. Ja sam bas nesto uzbudjena, razmisljam jos samo 3 nedelje, a sve kao imam vremena. Jos nisam opeglala pelene, nit zavrsila torbu za porodiliste, iako sam pocela pre 3 nedelje da se spremam Sa T sam se porodila sa punih 38 nedelja. Nemam ugovor za stalno, samo do isteka porodiljskog. Radila sam kao zamena za jednu porodilju pa ostala trudna, inace je posao fenomenalan i plata i uslovi.
< Poruku je uredio degu -- 11.12.2016 22:01:56 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 22:15:53
|
|
|
|
krin 40
|
E ali kako sam ja čula u vestima,novi Zakon usvajaju početkom 2017,a ja ću na porodiljsko krajem aprila.Degu .Još malo i stigla si do cilja.Znam Mimice,to baš Ani objasnjavam.Pa da ulazi bonus i stimulacija ja bih imala platu 90-100 hiljada..malo sutra.Ko ih šiša,što kaže Degu,sve se pregura
< Poruku je uredio krin 40 -- 11.12.2016 22:18:48 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 22:17:28
|
|
|
|
MicinaMama
|
Vece zenice,ne mogu da sve iscitam od silnog umora. Sinoc sam fo dva ujutru kuhala sarmu i pripremala jedan deo gozbe a pre toga tortu i kucu generalno sredila.Danas ceo dan na nogama dovrsila glazuru na tori te namestili stolove....vecera..gosti su bili od pola tri do malopre. Sada sam tek jela a jutros sam samo doruckovala.Pojela sam 4 sarme i legla hehehe... Umorna i preumorna,sve me boli a evo i grc u listu me hvata. Sutra UZ u pola dva.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat] 11.12.2016 22:20:07
|
|
|
|
krin 40
|
MM šaljem pozitivne vibracije u pola dva a ti šalji u pola pet
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Zna li beba u stomaku šta mama jede?Tečnost u kojoj bebe plutaju pravi je koktel različitih ukusa i dok čekaju vreme kad će izaći u svet, one možda tako uče...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?