|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ]
22.3.2016 8:14:29   
vocicana
pIh sta je ovo...
Kisa nije stala cele noci, mm se isto zali na grlo, ja sam dobro za sada, ah bas mi je zao sto te je tako cesto hvatalo.
EMice o kicmi da ne pricamo, ni taj te pojas nista nece spasiti, nego Ivana SK ti lepo kaze, ovde samo kes vide i samo to pije vodu. uzmi pecept za pojas, iskoristi sve prednosti Swiss osiguranja , ali dok se ne porodis nece ti biti lepo, kao ni meni sto je, jer nemam reci da objasnim kako i koliko me je kicma bolela sinoc. Ne postoje reci ni recnik, ovo je takvo raspadanje, bol trulezni bol, koji traje vec 8 meseci u kontinuitetu, da cu poludeti. Zato smisli nesto da ti odvuce paznju a ovo sa bolovima, nece nikada proci. Ja sam se psih izdeformisala od bolova vise.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 676
22.3.2016 8:42:10   
jocajaca
Dobro jutro!
I ja se pridružujem klubu "Bol u leđima" I još da dodam-pritisak u donjem stomaku, nepovezane misli, nemoć itd......
Tačno sve vise mislim da djecu treba rađati do 30-e. Bože kako sam lako iznijela prvu trudnoću, a udebljala se 30 kg!!!!! Ma ništa osjetila nisam.
Ovdje kod mene vrijeme je tako depresivno, takvo sivilo.... bljak
Ne znam da li se vama događa da ne možete da povežete misli mene to najviše nervira, prije mi se nije događalo. Na poslu treba nešto da napišem I to treba da bude smisleno I da ima vezu sa vezom a ja BEEEEEEE niti mogu da se sjetim termina koje sam redovno upotrebljavala u komunikaciji niti mogu da sastavim suvislu rečenicu. Čitav dan mi treba da napišem nešto suvislo user posted image user posted image .
A što se tiče ovih priča žena koje su rađale I meni se tačno čini da uživaju da prepadaju prvorotke, meni su na ulici žene govorile Joj kako ćeš se ti rastati od tolike bebe, jadna, biće ti grozno bla, bla ,. bla ma nisam ih ni tad doživljavala a sad kad mi nešto neko počne pričati ja samo kažem: Ma ja sam godpođa neću da se patim ja tražim carski user posted image . Začepim ih a u stvari sam silno željela I prošli put da rodim prirodno ali doctor nije dao a kad se sjetim oporavka od carskog muka mi je ali nedam da vide!!!!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 677
22.3.2016 8:58:22   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: jocajaca

I ja se pridružujem klubu "Bol u leđima" I još da dodam-pritisak u donjem stomaku, nepovezane misli, nemoć itd......
Tačno sve vise mislim da djecu treba rađati do 30-e. Bože kako sam lako iznijela prvu trudnoću, a udebljala se 30 kg!!!!! Ma ništa osjetila nisam.

Ovo sigurno! Ja sam pre prve dve trudnoce (sa 28 i 29) letela, secam se drugi put isli na letovanje a ja u 7 mesecu sa malim detetom, trcala za njom..ma kao da nisam bila trudna, a sad....
raspadam se, bole ledja , kukovi, prepone, stomak.... nigde aliiii Niiigde ne mogu user posted image

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 678
22.3.2016 10:05:17   
marijana22
Dobro jutro

ja sam se juče preforsirala. Čim sam osetila da mi je malo bolje odma sam se bacila na sređivanje. A stvarno mi je stan bio u haosu. Šta da vam kažem kad sam morala dečiji plakar da presložim jer su ovi moji za dve nedelje sve pomešali, ispremeštali........ Posle sam spremala američke palačinke, baš su me bolela leđa.

Danas idem na komisiju, a razmišljam da sad skoknem do banke i da kupim nešto da jedem. A ne znam šta bih jela dajte neku ideju...

Direktna veza do poruke: 679
22.3.2016 10:30:39   
Anck Su Nmaun
Jutros svratila do pekare po vruc hleb, bas mi se jeo, a inace kupujem crni user posted image sa pasteticom i jogur user posted image bas mi leglo.

Nego sta je to po postama , imam neke pare da podignem i kad god prodjem ..jos od petka guzva ne vidjena, samo prodjem ni ludas ne bih u tu guzvu.

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 680
22.3.2016 10:50:16   
IvanaSK RR
Pipi, a i Voci, prva su vam deca, UZIVAJTE u svim stvarima kad dodje beba! Verujte mi, jako brzo prodje, a ja imam osecaj da nisam dovoljno uzivala.
Sa jednim detetom, mozete sve da radite. Znaci, ako ono spava, slobodno i ti sa njim. Ako place, uzivaj i u tom placu. Nosi ga u naručju vise, ja svog sina uopšte nisam nosala da ga ne bih navikla i tako mi sad krivo, sto nisam malo vise.
Gledajte ih, mazite, smesite im se, nemojte da cekate da jedva porastu. Vreme tako brzo prolazi.
Eh, raspilavih se ja od jutra user posted image

Direktna veza do poruke: 681
22.3.2016 10:51:35   
emicaa
Što se tiče tog pojasa mogu ja njega platit i iz svog dzepa ali neću,nek i osiguranje nešto plaća,dosta što i ja njima plaćem svaki mjesec bila bolesna ili ne.Zato sad u trudnoći ima da ih iskoristim koliko mogu.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

Direktna veza do poruke: 682
22.3.2016 10:57:11   
IvanaSK RR
Ma,naravno, nemoj da placas nista sto ne moras!!

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 683
22.3.2016 10:59:58   
jocajaca
Ivana u potpunosti se slažem. Ja sam jednom pustila svoju najstariju kćerkicu da place tako mi savjetovali kao da se nauči I to ni dan danas sebi poslije 11 godina nisam oprostila ni zaboravila, a nisam je ni dugo pustila možda 2 minute I od tada sam je uvijek nosala I mazila I uspavljivala I izrastla je u predivnu djevojčicu, punu razumijevanja I suosjećanja za druge. Ovu drugu nikada nisam pustila da place I nosam je I sad kad sam trudna I mazimo se I zagrljene spavamo I mislim da se u tom nikada ne može pretjerati mislim u tom davanju ljubavi. Vama koje sad prvi put rađate znam da će vam sve biti novo, stresno, komplikovano ali pokušajte što vise da uživate u svemu tome I da se što manje brinete. Ima grčiće- pa dobro proći će boliće vas kao I njih ali zato skinite bebu I sebi gorji dio I kožu na kožu to bebama najviše prija-prisusvo, ljubav I smirenost majke. Samo uživajte I mazite se štoi vise.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 684
22.3.2016 11:24:55   
marijana22
Ivana, Jocajaca potpuno se slažem sa svim što ste napisale. Ja ne umem to tako lepo da sročim.

(odgovor članu jocajaca)
Direktna veza do poruke: 685
22.3.2016 11:27:07   
marijana22
Evo jedne slike na datu temu
user posted image

Direktna veza do poruke: 686
22.3.2016 11:43:03   
IvanaSK RR
Slika je vrh, upravo je to to!
Ja toliko zalim sto sam bila nestrpljiva ili nervozna u nekim stvarima. I sto nisam vise gledala u njega i uzivala u tome, nego sve jurim, zurim da uradim nešto drugo....
Nadam se da cu uspeti sa drugim sve to, ali ostaje to zaljenje sto sam sa prvim mnogo propustila.
Istina, skroz drugačije je imati jedno dete u kuci-bebu, a skroz drugačije imati vece dete i bebu.

Direktna veza do poruke: 687
22.3.2016 13:54:55   
pipi_coco
Aloha cure.....ja se nešta vrtila po kuci ko fol nešto pospremala, a niđe veze kad ne mogu dobro da se protegnem i saginjem,al eto :) onda sjela da omorim i odjednom mi naleti ...mmm..... jedu mi se cevapi....mm donio i to sam slistila sada odmaranje :)

Ivana i Jocajaca nadam se da cu se sjetiti vaših rijeci kada me uhvati stres i umor....jer i ja se slažem s vama da sa djecom treba uživati i to vrijeme kad su mali brzo proleti user posted image

Marijana slika je super, smijala sam se ko luda hahahahauser posted image

Emice sve si ti to platila, iskoristi sve što možeš

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

Direktna veza do poruke: 688
22.3.2016 14:00:13   
IvanaSK RR
Pipi, niko od nas nije idealan. Normalno da ces biti i pod stresom i umorna, ali gledaj i tada da to ne shvatas tragično. I odmaraj što vise, kad beba spava, spavaj i ti! Veruj mi, znaci to, naročito dok se organizam privikne na novonastalu situaciju.
Ja pravila knedlice za supu :)

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 689
22.3.2016 14:39:04   
pipi_coco
Bubice izvini zaboravila sam spomenuti tvoj divni post od sinoc, bas me oduševio.......i u pravu si i ja mislim da pozitivan stav privlaci pozitivne stvari user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

Direktna veza do poruke: 690
22.3.2016 14:52:35   
marijana22
Pošizela samuser posted image

Prošlo put kad sam bila na komisiji zakazali mi datum i vreme kada da dođem ponovo ()danas u 1). Ja odem, kad tamo samo čuvar. Komisija utorkom i četvrtkom radi u Zemunuuser posted image
Šta bre???
Pa što mi onda zakazaše u utorak
Tako da sutra moram ponovo na komisiju, nije mi padalo na pamet da idem u Zemun.
Posle sam kupila giros jer sam bila gladna, gori u životu nisam jela. Još uvek mi je muka

Imam i jedno pitanje: Da li neko zna gde da pogledam garderobu za devojčicu 9 god. Nekako mi taj školski uzrast zeznutuser posted image

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 691
22.3.2016 14:56:38   
emicaa
Evo mene sa posla,vrijeme je predivno a ne znam da li mogu izdržati i šetnju.Ali sa druge strane bilo bi mi žao da dan provedemo u kući.
Ne mogu da vjerujem da sledeći vikend idemo kod mojih user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Direktna veza do poruke: 692
22.3.2016 15:34:17   
IvanaSK RR
Marijana, ja uzimam u Kontrastu, imaju po celom gradu prodavnice, koliko znam.
Emice, vreme leti :)

< Poruku je uredio IvanaSK -- 22.3.2016 15:35:06 >

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 693
22.3.2016 15:42:55   
Sandricak
Sandrichak, ja sam radila skoro do ulaska u sedmi mesec tako da te potpuno razumem. Totalno sam bila razsrafljena, a ni sada nista bolja nisam.

necu ni ja pre, do 24.06.mi je ugovor... pre toga ne mogu na bolovanje...
Marijana , slika je suuupeeerrr... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 694
22.3.2016 16:04:48   
vocicana
Emice ta spar kasa koju placate za osiguranje je haos, znam sestra mi zivi gore gde i ti, nisu normalni, zato tio kazem i ti si potvrdila, samo grabi i sve sto daju na recept, uzimaj, ne misli. Jbt koliko se para odvaja za sve to.
Anck, mi se za to nosanje mislimo, ali ja stavrno kao ni mm nismo bas najsposobniji, naravno ono, necu ga pustiti da vristi od bolova , grceva, temperature i ostalo,, ali gledacu da ga ne nosim previse. Spavacu, koliko budem mogla, mada sam ja isto kao i ivana, i sigurno kao i ostale, aktivna, mozak na sto strana, hajde ovo, jos ono, da probam ovo da uradim ono i onda ladno nema sastavljanja u budnom stanju do 22 h.Kada bi ostala budna tako kasno, pitala bi se veovatnoda li sam normalna.user posted image
Divne ste devojkeuser posted image
Pipika sobica vam je divna. MM nije tu do cetvrtka, sama sam opet, ali nema veze, danas nista zavrsila nisam sto sam imala u planu, zato ce sutra biti zur od ranog jutra. mozda uzmemi auto od svekijevaca, pa da proletim za cas sa tim obavezama.
Marijana duso, drago mi je da si bolje user posted image , izaci ce sna komisiju, znam da ti nije bas do set_nje, ali kada sam procitala sta si napisala, nisam mogla da poverujem. debili

< Poruku je uredio vocicana -- 22.3.2016 16:06:00 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 695
22.3.2016 20:09:00   
emicaa
ma Voci najgluplje je sto recimo mi za nas troje placamo mjesecno 600 fr osiguranje a nas dvoje jednom u tri godine odemo doktoru ali svaki mjesec placamo normalnu cijenu i onda kad odes doktoru nije ti besplatno lijecenje nego do nekih 300 fr godisnje placas ti a tek posle preuzme osiguranje ali opet ti placas 10%.kazem ja oni bas znaju da ogule narod user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 696
23.3.2016 7:14:15   
vocicana
Nisam znala da tako funkcionise, znam samo da je sestra sa roditeljima bogatstvo dala na spar kasu zdravstvenog osiguranja, bas je puno. Jos se secam price da je samo tm radio kada ste se vencali i da je bilo tesko u pocetku, sto je svakako razumljivo.
Dobro jutro, devojke, uspela sam tvrdoglavoscu svojom da odspavam veci dao noci na ledjima. Jao koliko mi je prijalo. Sada razumem sve devojke, koje su pisale o tezini u trudnoci, o najduzem devetom mesecu. Evo ga bol, kao da cu dobiti ciklus, jedva cekam da odem na ctg i pregled, opet danas iz pocetka. Javicu se svakako.
Anck...Pipika? Kako si ti? Ima li pomaka, nekih novosti? Ti pa ja i da druzimo sa bebama....user posted image
Danas punih 38 nedelja...

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 697
23.3.2016 7:38:18   
Anck Su Nmaun
Dobro jutroooo

Kako kome hocu reci, meni je juce bio uzasana dan. Zbog prehlade sam prelezala citav dan, glava mi puca, sinusi ....a sve se trudim kao nije mi nista. Uvece sam sela sa cerkicom na pod i nisam mogla da ustanem... malo je reci da sam pocela da placem od muke , ledja mi pucaju.
A nocas ... oka nisam sklopila, okreci se okreci, ap ustanem pa se setam po kuci.... pa me uhvatila neka nervoza pa nemogu da se smirim.

Sloogirana sam!

Sad se setih imam u zamrzivacu neki pasulj zamrznut, taman necu ni rukak kuvati, nemam snage ni zivota.
Kao trebala bi do Dr. da mi da sve silne upute, doznake i ostalo...al ako budem sposobna otici cu....

Eto...iskukala sam se , sad mogu da pocnem dan user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 698
23.3.2016 7:44:01   
vocicana
Neka si, dobro jutro duso, zelim ti od srca puno bolji dan nego juce sto si ga imala. Ja se spremam za akciju, imam milion obaveza, javljam sekasnije, a motivacja...pa i nemam je bas.
Jedva cekam porodjaj, samo cu ti to reci u svrhu solidarnosti.user posted image

Direktna veza do poruke: 699
23.3.2016 7:44:56   
IvanaSK RR
Hahaha, Anck, to je jutarnji ritual. :)
Ja sam, naravno lose spavala. Pocela je i mene da zeza kicma. I juce nas i sin iznervirao, zeza sa školom.
Anck, ti si dve nedelje ispred mene? Ostajemo ti i ja kad uskoro odu Pipi i voci.

Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Otac i dete

Vas muz ucestvuje u brizi i negi o detetu

zadovoljna sam (72%)

nisam zadovoljna (27%)

Ukupan broj glasova: 118

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here