|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 03/14 [chat ]
21.3.2016 15:57:03   
vocicana
Evo je Voci konacnoooooooo je i peglanje zavrseno, da predahnem, stavljam sliku u temu a Boga mi i stomak pa da zavrsim sa slikanjem.
Jao majko mila,,iako sam sedela i nisko spustila dasku za peglanje, noge i ledja nisu moji.
Marijance, Sandrichak user posted image
Sandrichak, ja sam radila skoro do ulaska u sedmi mesec tako da te potpuno razumem. Totalno sam bila razsrafljena, a ni sada nista bolja nisam. Danas je vec 21-vi, bas ide veme, kasnije cu spakovati torbu za porodiliste, a sutra vodim sveki da joj izvadim krv, pa do opstine da dam izjavui da zivim na adresi na kojoj zivim da bi dobili materinski dodatak, pa da se vratim kuci, u sredu opet ctg i kontrola pregled, uz...
Bubi, nema te, nema, nedostajes mnogo.... Nadam se da te taj narod nece daviti vise do sitnih sati.
Anck ja se tebi divim, gledam sestru, slusam kako sa dve male, a ti i trece radjas, svaka ti cast. Jedva cekam da vidite slicice..

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Sandricak)
Direktna veza do poruke: 651
21.3.2016 17:18:01   
IvanaSK RR
Emice, bas te zalim, ides na masazu user posted image
Ja sam se najela pa mi muka user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 652
21.3.2016 18:02:16   
emicaa
Joj Ivana ni masaža nije pomogla,mogla bih plakati koliko boli.Sad je rekla da nisim onaj pojas i naravno u apoteci im treba od moje doktorice recept za to a doktorica do utorka na godišnjem.Raniću se user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 653
21.3.2016 18:04:42   
IvanaSK RR
Treba recept za pojas?!
Verujem ti, evo ja sam lezala petnaest minuta i kad sam ustala, zamalo da padnem, zeza me donji deo kicme.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 654
21.3.2016 18:19:09   
pipi_coco
Dooobro vece .....kod nas struje nestajalo 5 puta od podneva user posted image

Ja se taman danas pohvalila kako me leđa ne bole vec danima, kad me maloprije sastavi pocela sam jaukat ( sad me boli među pleckama, da su krsta, pomislila bih da je simptom), eto necu više ništa da govorim,bolje da sam šutila ko user posted image

Cuj treba recept za pojas, e svašta.......

Sandricak i mene je ubijalo sjedenje na poslu, pa sam i ja pobjegla na bolovanje cim sam ušla u 7 mjesec user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

Direktna veza do poruke: 655
21.3.2016 18:27:47   
IvanaSK RR
Pipi, izgleda bolje da cutimo.
Voci, spremi li torbu? :)

< Poruku je uredio IvanaSK -- 21.3.2016 18:28:18 >

(odgovor članu pipi_coco)
Direktna veza do poruke: 656
21.3.2016 18:37:00   
pngpme
Da se i ja malo požalim ovdje... Imala sam stalno u zadnje vrijeme bolove u donjem lijevom dijelu stomaka i svakako to kažem na redovnom pregledu kod ginekologa, ona kaže... pa to su vam bubrezi i mokraćni kanali najvjerovatnije... A ja znam da su onda sigurno, a ne najvjerovatnije jer sam imala pijesak ranije i imam osjetljive mokraćne kanale. Ona onda pogleda u onaj nalaz urina od prije mjesec dana i kaže pa urin vam nije bio dobar, imate i bakterije... tad je rekla da je sve super. Sad ću time da se bavim sa zakašnjenjem. Ja sam se ovdje žalila da ona ne gleda te nalaze uopšte, ali ima li više svrhe žaliti se na doktore?
Osim toga, počela sam polako da se raspadam, tj. da ne funkcionišem kao što sam navikla (leđa, umor, noge...), pitam se kako vi koje ste u trećem trimestru uopšte izdržavate i šta me sve čeka do kraja... user posted image

Direktna veza do poruke: 657
21.3.2016 18:41:42   
IvanaSK RR
Jel si radila opet urin? Jaoj, sa tim dr vise!

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 658
21.3.2016 18:44:31   
Anck Su Nmaun
Pa gde sii pngmpme.....il kako vec user posted image U ne pitaj ..ko sta radi ja se samo zalim user posted image al kad se realno tako osecam user posted image

Draga meni je jedna med. sestra rekla da pijem neki urinarni caj 85 ....ona zelena kutija, kae super je za to posto sam i ja imala skoro tih problema.
Mada ga jos nisam kupila .. nisma nasla.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 21.3.2016 18:45:45 >

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 659
21.3.2016 19:00:35   
pngpme
Dobila sam uput, to je bilo u petak pa nisam stigla danas, tek ću u srijedu. Ja sam čula da J.Pančić Čaj za trudnice i djecu za mokraćne kanale dobar, moraću da ga kupim, sad navaljujem na vodu svim silama...

Direktna veza do poruke: 660
21.3.2016 19:05:23   
pipi_coco
Joj pngme baš se sjecam da si se žalila na tu dr, stvarno da se covjek zapita šta je s tim doktorima više user posted image

Ja tek u cetvrtak na pregled,ako ne krene šta o tada.....ali nemam osjecaj da ce skoro da krene, a do cetvrtka mi još punoooo......baš sam postala nestrpljiva.....ali nisam bitna ja bitno je samo da sve dobro prodje user posted image

Joj nisam vam rekla danas sretnem poznanicu koja kao nije ni znala da sam trudna, pa kad rekoh d ami je termin uskoro ona odmah poce: jao ja sam se poradjala tri i po dana bla..bla..., ma idi ba ženo u user posted image , aj rekoh preživjela si, moram ici žurim, aaaaa što me ženetina izbaci iz cipela user posted image

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 661
21.3.2016 19:27:02   
IvanaSK RR
Pipi, i ja sam se poradjala danima i sta sad? Treba da te bedačim pet dana pred porođaj?!? Stvarno su lude ove zene osecaja uopšte nemaju.
Pngpme, ovde ti je trenutno garnitura trudnica kojima trudnoća bas i ne prija preterano, pa se samo zalimo user posted image

Direktna veza do poruke: 662
21.3.2016 19:35:58   
pngpme
Kako uopšte dišeš i hodaš u 39.nedelji trudnoće? Kako? Kad ja budem tamo stigla ako Bog da biće nenormalne vrućine. Prije mjesec dana sam bila kao leptirica, a sad se raspadam! A za mjesec dana...?
Ova doktorica i nije loša kakva je ona prije bila... Neću nikad prežaliti mog doktora kog sam izgubila promjenom grada...
IvanaSK, ja stvarno ne mogu da prepoznam svoje tijelo. Znam da sam trudna ali ipak... Uz stepenice umirem, ako jedan dan više radim, trčim, ne spavam, sutra sam zaista neupotrebljiva itd. A emocije... ihaaa

Direktna veza do poruke: 663
21.3.2016 19:41:33   
vocicana
PNGPME, ne opterecuj se i suvise takvim nonsalantnim stavom. Ja ne mogu da poverujem kako se to tako olako shvata, ali pij tecnosti, lezi i gledaj da to izbacis sto pre, a uradi i urinokulturu...
Pipi samo da se nadovezem, mrzim[ takve komentare, i onako ti presedne milion stvari, dok ovo dok ono, a svi bi ti pricali svoju pricu, pa sve su zene porodjene, niko te nece ostaviti da se mucis i patis. Zene su nekada tako bezosecajne.
Ja sam postavila tri slike u temi dekoracije sobe a za torbu za porodiliste cekam sutra, moram od sveki da uzmem kofer. Raspada mi se kicma i stvarnomi je vise muka od svega i jedva cekam da se bebac rodi.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...

Direktna veza do poruke: 664
21.3.2016 19:44:05   
IvanaSK RR
Hahaha, slatko sam se nasmejala vocinoj poslednjoj rečenici. Mislim, nije za smejanje, ali ni jedna od nas nije u fulu raspolozena :)
Pngpme, mozda tebi bude lakse nego nama user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 665
21.3.2016 19:45:21   
emicaa
Da da recept,prvo su me izvozali,otišla odma do dr i ona na prijemu kaže da odem u apoteku i izmem pojas pa oni da faxom pošalju račun dr da ona to sredi sa osiguranjem da ne plaćam ja,odem tamo a u apoteci kaže treba recept inače osiguranje neće platit a i imaju različite onda odem ponovo do dr i ova mi kaže da je ona na odmoru do utorka pa da tad dodjem po recept.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

(odgovor članu pngpme)
Direktna veza do poruke: 666
21.3.2016 20:22:18   
Nimfa
Dobro vece i od mene
Emice ne verujem sta ce jos da izmisle , samo da nas isetaju tamo amo , bas se brinu da budemo u kondiciji za porodjaj, uzas

Ja se isto raspadam, ne mogu da verujem koliko mi je tesko, na svakih deset minuta idem do wc-a , tako nisam ni na pocetku trudnoce, a inace imam i kontrakcije i to bolne koje traju po pola sat , sat. Doktorka mi je rekla da stavljam macmiror vaginalete, ali kao da me jos vise boli stomak kad ih koristim, mada moguce da mi se samo cini, vise ni sama ne znam kako i sta. A za kicmu mi isto uzas jer od malena imam problena sa njom, bebac je bas kod kicme , stomak ga nigde nema, niko mi ne veruje ni da sam trudna , a kad spomenem da sam sedmi mesec , krste se.

Ali od lepih stvari pocela sam da sredjujem sobicu, pa kad bude gotovo postavljam slike user posted image
Marijana drago mi je da ti je bolje, nadam se da ces uskoro skroz da prebrines tu upalu i da uzivkas u trudnoci user posted image

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 667
21.3.2016 20:23:30   
pipi_coco
Ma nije samo to šta je rekla nego nacin na koji je rekla......ono eh sad ces i ti da najuser posted image ....eto tako je meni to zvucalo, zato sam se iznervirala.....ok ne mora niko ništa uljepšavati....boli i nije to lako znam.....ali brate ne treba da se raduješ rastucem strahu u mojim ocima user posted image

Ja danas ubacila par cokoladica u trorbu za porodilište, sjetih se kako je kod nas u bolnici hrana ocajna, pa nek se nadjeuser posted image

Odoh da ti virim slike Voci ;)

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 668
21.3.2016 20:28:59   
IvanaSK RR
Emice, ovde mozes uzeti bez recepta, ali ti niko nece dati novac za to
Nimfa, drzi se, odmaraj sto vise mozes!
Pipi, pa kad smo sve naj.... sto bi ti bolje prosla user posted image
Svuda je hrana losa, ja sam napravila zalihe Plazme za porodiliste prosli put.

< Poruku je uredio IvanaSK -- 21.3.2016 20:30:01 >

Direktna veza do poruke: 669
21.3.2016 20:31:53   
pipi_coco

IZVORNA PORUKA: IvanaSK

Pipi, pa kad smo sve naj.... sto bi ti bolje prosla user posted image

user posted image

hahahahhahahuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 670
21.3.2016 22:21:07   
vocicana
Uspela sam bar da stvari povadim za porodiliste, dace sestra jedno koferce da se spakujem i da i to otkacim sutra. Ljubim vas sve, ja idem pod tusi pravo u krevet, mrtva prebijena macka.user posted image

Direktna veza do poruke: 671
21.3.2016 22:49:06   
BubaBubica
Ma ne brini Pipi. Meni kad krenu tako da kukaju kako su jedva preživele porođaj ja krenem kontru, kako sam imala porođaj za poželeti, kao na izlet da sam otišla i još dobila bebu i minus kilogrami i stomak user posted image kad ideš pozitivnim stavom, pozitivne stvari se i dešavaju. I znaš šta, strašno sve to izgleda samo u trenutku porođaja, ni pre ni posle porođaja više ne deluje tako strašno jer kad sve sabereš, da se preživeti. Dokaz toga je što nijedna ne bi bila luda da prolazi kroz to i drugi put i svaki naredni put da je porođaj horor. Eto i IvanaSK je prošla teži put do bebe i opet je trudna user posted image
Meni je koleginica sa prakse rekla da svi pričaju samo o porođaju a niko ne priča šta te čeka posle - pa posle je mnooogo teže nego sam porođaj koji traje kratko naspram onoga što sledi! Ragade, krvarenje, nespavanje, umor, dojenje, vakcine, grčevi itd itd... Ali mene ni to nije uplašilo jer smirena majka znači i smireno dete. Kad plače, plače jer ne zna da govori a ne znači odmah da nešto nije u redu. I meni nije teško pao umor i sve to, prihvatiš da sve to tako mora da bude i fokusiraš se samo na bebu i sve je lakše. Beba ionako samo spava, jede i kaki u prva dva meseca user posted image pa mi je često bilo dosadno.
Majčinstvo jeste teško, ali je xy puta lepše i ta ljubav jednostavno ne može da se opiše jer takvo nešto se ne doživljava pre rođenja svog deteta. O ''mučenju'' što pričaju neke žene zavisi od nas samih kako doživljavamo sam život, ima onih koji će se stalno žaliti iako im ništa ne fali u životu a ima onih koji su srećni iako nemaju ni pola nego ove prve i imaju više problema. Videćeš, majčinstvo je najlepši posao na svetu user posted image

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 672
22.3.2016 7:54:21   
emicaa
Dobro jutro,nadala sam se da će me popustiti kičma do jutros ali ipak ne.Nervira me već.
T je užasno spavala,slomljena sam.
Sreća pa sunce sija,i raspoloženje mi se popravilo user posted image

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 673
22.3.2016 7:55:16   
vocicana
Bubi ti si jedno srculence, evo majke mi, sve je tacno.
Dobro jutro trudnicice. KIsa u Krusevcu prestala nije da pada cele noci. Ja sam lepo spavala do nekog doba, ali stucao je momak dva puta za kratko vreme, tako da sam se probudila i ustala malo pre.

Direktna veza do poruke: 674
22.3.2016 8:00:30   
Anck Su Nmaun
Jutroo

Evo prvo citala sta se sinoc piskarale, mene jako nervira to "ratno iskustvo" sa porodjaja. Ni moj prvi nije bio za pozeleti ali nikom ne pricam ako ga stvarno ne interesuje. Malo mi je to zve bzvz.

A sad kukanje user posted image
Opet me uhvatila prehlada, od jutros grlo ne mogu da pricam. Bas sma dugo bila zdrava ...nedelju dana user posted image

Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here