Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:54:29
|
|
|
|
bubulence
|
mene Marija toliko sada udara da sam skupila noge i stisla jer se plasiim da ce izleteti... haos...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:59:05
|
|
|
|
Tanjica81
|
Dobro veče... Serpi drago mi je da je sve ok. Sve vas čitam kako ste vredne...ja bi ceo dan spavala. Al ne mogu. Zlata vredite...tu stvarno mozes ko covek da se izjadas, pitas i niko te nece popreko gledati. A osecaj kad nekom pomognes(na bilo koji način )...neopisiv. i laku noc
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 23:05:45
|
|
|
|
choopa choops
|
Da, da kao da će da se katapultiraju Nekad me toliko stisne da moram da piškim istog momenta :_)))) Tanjice laku noć
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 23:45:29
|
|
|
|
Štetica
|
Bubi krece se 140-160 sa 90-110,ali to je sa tabletama 3 puta dnevno.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 6:48:00
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro drugarice.... Stetko,drzi se,jos malo je ostalo. Bubi ima li vesti od Kate? Ja sam nocas spavala,evo da budim dete za skolu,a danas popodne cemo svi porodicno u jednu setnju gradom i u kupovinu,bas odavno nismo isli svi zajedno...
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 8:32:40
|
|
|
|
Trcosava
|
Trudničičičice ja samo da vam mahnem, nešto nisam in d mud da pišem. Čitam, pratim. Štetice izdrži još malko, nadam se da će prEtisak što pre da spadne.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 8:39:03
|
|
|
|
choopa choops
|
Jutro saborkinje Kod nas danas sunčano, a meni zimaaaa. Zavidim ljudima kojima je uvijek toplo :-D Pišemo se kasnije
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 9:05:30
|
|
|
|
branki*
|
dobro jutro,zenskaci. malopre ustali,pijem kafu,pa na tusiranje.. bubi,u pravu si za slavu,ja isto tako smatram,a mm ako misli da sam neki kiborg ,pa da mogu sve u svakom trenu,nek oprosti malo. steti,ti si pod lekovima za pritisak?da se stabilizuje sto pre! choopo,bubi,trco,serpi,amelia,srculence,sanjalice i ver sam zaboravila nekog... i opet nema ipokrisie.. kati danas rade porodjaj?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 9:18:23
|
|
|
|
vonavoj
|
Stetice,izdrzi jos malo~ Bas ti je visok i sa lekovima! Kato,navijamo danas! Serpice,nemo da ides po lekarima vise Trco,joj,rucno okretanje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 9:31:38
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Dobro jutro drage moje, jucer sam bila u guzvi pa se nisam nesto javljala do uvecer. Malo sam i preterala jer sam izgleda imala kontrakcije celo vece i noc. I za to nisam sigurna jer ne mogu bas da ih prepoznam. Bebice su mi nogama i ledjima skroz gore pa mi taj deo zna biti tvrd. E sada da li se one pomere ili se stegne materica to ne znam. Danas lezim do pet pa cu kod mojih na slavu ali samo na kratko. Branki, mnogo mi je drago zbog Boze Bubi, svidja mi se sta si spremala. Da si blize pa da trknem Kato navijam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 9:39:38
|
|
|
|
bubulence
|
sanjalice draga samo ti kreni polako, necemo sve pojesti... cao devojke, vec sam u poslu ali sva sreca danas je ostalo samo ono sto se strpa u rernu pa se i necu nesto umarati... Kati sam poslala poruku ali ne odgovara pa mislim daje vec pocelo... ne znam da li da otvaramo temicu ? Stetice cuvaj se, mislim da ti sama na pritisak ne mozes mnogo da utices ali nije ostalo jos mnogo... sve vas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 10:37:08
|
|
|
|
eca89
|
Cao drage moje , kako ste mi jutros? Ja sam isla u kupovinu, pa vas sad citam. Bubi, srecna slava. Serpi, super da nema nista, kako mi je drago. Branki, bravo za Bozu .
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 10:48:24
|
|
|
|
branki*
|
hvala,eco mi zavrsili sa jutarnjim aktivnostima,ovde neko sunce izaslo,cini mi se i da je otoplilo..bas nam je isao na ruku ovaj decembar. bubi,kad dolaze kumovi?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 10:53:25
|
|
|
|
anita
|
Dan Ja sam se probudila oko 8:30 sva uplakana. Sanjala sam nesto da placem. Toliko sam plakala da me je plac probudio. Ustala sam sva uplakana. Ako mi verujete jedva sam se primirila. Ponovo sam prilegla i uspavala sam se. Tek sad da nesto doruckujem pa uzivanje uz kaficu. Bubi srecna slava. Branki za Bozin napredak. Stetice drzim fige da se pritisak stabilizuje.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:07:13
|
|
|
|
lelaigor
|
Dan, žene. Srećna slava svima koji slave. Serpice, super za UZ, baš mi je drago što nema hematoma, šta je onaj dr video, Bože sačuvaj? Trco, a kako se tačno radi to okretanje? Ja sa tim ni ovaj ni prošpli put nisam imala problema. Moje bebe se u tipa 6. mesecu okrenu i ne vraćaju, al' mi zato čeprkaju prstima po grliću. Branki, bravo za Božu!!! Štetice, drži se, brzo će to! Što se tiče tog osećaja da će beba da izađe, joj, što to ne volim, ja redovno skupljam nogge ihodam savijena dok pridržavam stomak. A što me boli ta koska tada, ja definitivno ne bih preživela prirodan porođaj, rastura me malo kad me gurne dole, a kamoli da krene da izlazi, pa raščerečila bih se. Ja sam jutros bila na CTGu. Ništa mi nije ni neki dan bilo jasno a ni sad. Sad vidim da su bebini otkucaji išli danas i do 60 dole i 190 gore. Prvo su se nešto šećkali dr i sestre i spominjali me "onaj CTG" a onda dr nije ništa rekao osim da po dogovoru idem u ponedeljak u porodilište. Dal' je to dobro ili nije sam Bog zna. Izdržaću valjda do utorka i tog carskog ako i nije nešto u redu. Danas mi napisa da imam slabe kontrakcije, a neki dan ta druga dr da ih nemam. A neki dan su mi bile duplo jače nego danas. Ništa mi nije jasno. Dosta mi je više tih lekara.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:16:29
|
|
|
|
Peace*
|
sitno lela, sitno! Jedva čekam da se porodiš i da vidiš da taj CR nije ništa strašno!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:39:28
|
|
|
|
lelaigor
|
Jaoj, što je meni smešno što se ti raduješ za mene. ..a ja kao pogubljena. Ali, ne mogu da grešim dušu, da nisam čitala tvoje postove nikad ali NIKAD se ne bih odlučila za spinalnu. I bila bih daleko više uspaničena.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:45:15
|
|
|
|
Peace*
|
Ja na CR gledam ovako: Kod prirodnog bole kontrakcije satima, pa bole naponi, pa boli posle epiziotomija (malo njih je nema). Kod CR ne boli ništa, samo rana posle. Nekako, ja sam tako to složila u glavi, i odlučila da je to baš super! A spinal... ja sam bila neodlučna još pred salom. Definitivno sam prelomila tek kada je anesteziolog rekao da iz spinala može da me uvede u total za 10 sec ako zbog nečega budem to želela. Uplašena? To je bila blaga reč. Ali zaista nema razloga. Nakon tog spinala, operisala sam dojku, jedva sam se ubedila sa lekarima da nema šanse da me rade u totalu jer ja to neću. Danima sam se ubeđivala sa njima da me rade u lokalu. Mislim da bih samo za operaciju mozga pristala na total (sada kada razmišljam, kad bi se dešavalo nešto, ko zna šta bih odlučila, ali eto, trenutno tako razmišljam).
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:47:08
|
|
|
|
glukica
|
Cao trudnice,samo da vam mahnem.. kasno sam ustala,i evo sad tako me glava bolela ovih dana,sve sam tripovala da imam pritisak visok..ali kad izmerim pritisak super,a meni glava samo sto ne pukne.. danas idem u porodiliste da se prijavim,bas sam uzbudjena
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:49:12
|
|
|
|
lelaigor
|
Pa jeste tako, kad čovek malo bolje razmisli. Ma, ne znam ni sama čega se bojim. Mislim da mi je najveća fka od toga kako ću beza Darie tih dana
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:50:05
|
|
|
|
daca77
|
Tash, slazem se sa tobom...ni jednog jedinog trenutka se nisam pokajala sto sam trazila CR...mene rana i nije nesto bolela, vise kukovi od novalgetola. 3.dana od CR odbila sam da primam protiv bolova, jer ranu nisam ni osecala...naravno, zateze pri ustajanju, ali to nije nista cak i za mene koja ne podnosi bol.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:52:28
|
|
|
|
Trcosava
|
Ja samo da vas čekiram, da vidim ima li vesti od Kate? Btw pošto kod mene postoji isto šansa da bude CR ja bi defintivno spinal. Mada bi najradije izbegla bilo koje seckanje. Jedino ako mogu da zatražim tamo kad me seckaju da povuku malo više kože sa stomaka da mi se ne oklembesi od strija I dalje se nadam da moja dr neće ništa preduzimati pre 8.1. i da će se do tada voo moje čedo okrenuti
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 11:56:17
|
|
|
|
Peace*
|
Ja sam protiv bolova dobila samo prvu turu posle sekcije, dalje nisam tražila. Nije mi trebalo. Nisam ja sad neki heroj, svi smo mi različitog praga bola, ja sam eto prosto takva. A što se tiče razdvojenosti od starijeg deteta, ja se sa Lukom nisam uopšte čula dok sam bila u porodilištu. Dogovorila sam se sa mm i sa mamom da se oni smenjuju, da mu prave zabavu ceo dan da ne stigne da misli, mama je ležala sa njim uveče, mazila ga da zaspe, i dogovor je bio da ću sa njim pričati samo ako on bude insistirao da me čuje. Nije me tražio - nisu me zvali. Mislim da je tako bezbolnije.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 12:01:20
|
|
|
|
lelaigor
|
Trco, a ne odgovori mi na pitanje odgore... Meni je bezveze jer će Daria dok mm ne dođe sa posla biti sa sveki, a ona jako voli da je nervira, da je dovodi do plača, inati se sa njom... Al' ajde, tešim se da će preživeti tih par dana...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 19.12.2014 12:03:40
|
|
|
|
bubulence
|
kata mi ne odgovara na poruku, definitivno je porodjaj u toku ... sto se tice cr i prirodnog, sve ima svoje prednosti i mane. opet, ne bih izabrala cr ukoliko ne postoji dobar razlog za njega, to je ipak jedan vid operacije. a kada se setim budjenja iz anestezije posle operacije zuci, poradjala bih se svaki dan prirodno samo da ne moram jos jedan jedini put da se onako budim.. ali opet, tako sam ja prosla a mozda 1000 zena posle mene nije imalo problem sa anestezijom... branki kumovi stizu oko 17h, taman imam vremena da sve sredim i zavrsim. ali je E danas nemoguca, tacno mi dodje da sednem i placem...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Lorena? Kakvo vam je?pisuljicameni je bas zenstveno i nezno :)svidja mi se (
42%)
ne svidja mi se (
58%)
Ukupan broj glasova: 136Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!