Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 18:48:06
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Serpice draga, grlim te puuuunooo . Sada napokon uzivaj. Srculence , znas da nisam ni ja stalno osecala pokrete. Zavisi kako je beba u toku dana okrenuta. Mozda je aktivna nocu pa je kasnije ne osetis. Ja sam pre par dana pisala o ovoj mojoj na desnoj strani i da je ne osetim vec nekoliko dana. Ustvari sve je ok samo ima takav polozaj. I sada je osetim retko. Cak sam odlucila da ne idem kod dr jer se bezvese stresiram. Ti uradi kako tebi prija. Ako ce ti biti lakse otidji da je vidis i pre NG pa da si mirna.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 19:05:51
|
|
|
|
amelia
|
Drage trudnice dobro vece kako ste mi ? Ja evo sedim pijem caj od koprive rekli mi daje dobar za gvozdze da li moze da smeta jedna do dve solje dnevnou trudnoci? Serpi mozes da odahnes sada... jana zao mije draga ...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 19:06:44
|
|
|
|
anita
|
Serpi bas mi je drago da hematoma nema. Celo popodne sam mislila na tebe. Ovaj drugi doktor te je samo uspanicio, nemoj vise da ides kod njega . Mislim da sada stvarno mozes da odahnes i da uzivas u trudnoci. Saljem ti veeeeeliki
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 19:15:11
|
|
|
|
choopa choops
|
Serpice bravo!!! Baš mi je drago, uživaj sad!!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 19:57:53
|
|
|
|
bubulence
|
Serpi divno sto ga nema ali covece, pa zar onaj juce nije rekao da je velik??? gde gleda taj covek? srculence, idi na ctg, bices mirnija. ali evo, jutros od 11 ni ja nisam osetila bebu. uspavaju se, nekih dana su vise lenje bas kao sto i mi imamo dane kada nam se ne pomera, samo sto mi moramo a oni mogu kako hoce . Trco nadam se da ce se momak ipak namestiti lepo... cupo da si mi blize tacno bih te izlupala po guzici! ja sam sada zavrsila sa corbom, tortom, i jos nekim sitnicama. bas sam umorna...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 20:00:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Amelia ja mislim da caj od koprive nije dobar u jer izaziva kontrakcije, e sad neka me neko ispravi ako gresim. Serpi draga bas mi je drago da nema hematoma, ne da ti se da uzivas u ovoj ali valjda ce sada biti sve ok!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 20:07:57
|
|
|
|
Trcosava
|
Šerpice super!!!! Sad nadam se možeš da odahneš! Amelija, UM - evo ja sad guglala i svuda piše da se čak preporučuje. Što u trudnoći, što tokom dojenja. Ja sam opet guglala ovo okretanje i ne znam zašto mi se ne đa. Mislim ja bi da izbegnem i okretanje i CR. Sad ću opet da se guzim malo, a probaću i da dizanjem guzice dok ležim na leđima. I da se nadam da će da upali.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 20:21:52
|
|
|
|
vision
|
evo mene. jutros stigla iz bolnice. prekjuce mi je stavljen serklaz. trebao je u subotu, ali kad sam otisla i na prijemu prilikom pregleda na UZ mi je doktorka videla kontrakcije. Pa sam primala IV tokolizu. Sad sam OK. Idem sledece nedelje na kontrolu. eto ako nekoga interesuje i serklaz imam i tu iskustva. Pozdravvv..
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 20:32:34
|
|
|
|
choopa choops
|
Bubu nemoooooj Sjedi odmori, nemoj previše da se forsiraš... Ja sam pila caj od koprive u prosloj trudnoci. Ne znam, provjeri... Meni je paohemoglobin, a gvožđe na gornjoj granici dr mi dala da pijem heferol Trco, držim fige da se malac okrene, ali ne sekiraj se, kako bude biće, bitno da ste oboje dobro vision bravo, završila si to sad si mirna :-)))))
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 20:34:13
|
|
|
|
amelia
|
UM ne znam i ja sam citala isto sto i trca da se preporucuje pa sad racunam po jednu casu dnevno barem cu da kresnem da ne preterujem... Trco nadam se da ce se momak namestiti kako valja ima jos vremena . Meni se bas spava danas a mm zapeo da mu sada skuvam spagete kada sam ustala sram me da vam kazem toliko spavam da nikad nisam napisala dobro jutro...
< Poruku je uredio amelia -- 18.12.2014 20:35:46 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 20:39:17
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: amelia UM ne znam i ja sam citala isto sto i trca da se preporucuje pa sad racunam po jednu casu dnevno barem cu da kresnem da ne preterujem... amelia, kad si vec editovala post (videla sam sta si obrisala) mogla si i da ga otkresnes vec krenula da buja ta trudnicka pamet izgleda
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 21:42:59
|
|
|
|
branki*
|
serpi,super sto nema hematoma bubi,a vi sutra slavite,zato spremas? mi dosli,sad razmestili krevet,pa izlezavanje.boza bio odlican na casu odusevljena sam. drugo nista novo... vision,dobro da je i to proslo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 21:50:56
|
|
|
|
serpica
|
Zene hvala vam na podrsci,stvarno ne znam kako je dr u domu zdravlja video hematom a danas ga nema,stvarno ne znam sta je video,pocinjem da budem neuroticna i resila sam da vise u dz ne idem sem po doznake kad budu trebale,za jedan dan sam poludela i opteretila i vas i sebe. Ljubim vas i obecavam da kad sledeci put dobijem napad panike izlogovacu se.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 21:55:14
|
|
|
|
choopa choops
|
Bravo za Bozu Ja moje spremila u krevet, spavaju kao klade. Gledam nešto po netu i iskaču mi slike torti Inače i nemam neku želju z slatkišima, ali mi se danas baš jede...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:00:13
|
|
|
|
bubulence
|
serpi pa i treba da dodjes ovde i da se izjadas a ne da se izlogujes... zato smo tu! branki slavimo, zapravo sutra nam dolaze samo kumovi, ove god je tako jer svi koji su nam dolazili su dobili decu u poslednjih mesec dana ili otputovali... a i meni je ovako lakse... bravo za Bozu! u kojoj ste sada fazi? kako je napredovao? vision odlicno za serklaz, sada ces biti opustenija, nadam se.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:05:07
|
|
|
|
branki*
|
nama je slava 9.januara,ja pojma nemam sta cui kako cu i koliko cu.ove godine smo prvi put samostalni. sto se tice boze,trenutno je u krajnjoj fazi,jer u subotu moramo da se vratimo.ali,svi su zadovoljni i svima je krivo sto moramo da idemo,mislim da ne govore to samo zbog para ,nego bas se otvorio,bas je primetan napredak.moracemo ubrzo posle mog porodjaja opet na makar dve nedelje,pa posle na duze..pisacu i u temi.. ja od kako sam trudna,samo mi se jedu torte..
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:05:53
|
|
|
|
serpica
|
Bubi nisam jos ni na pola trudnoce a vec sam opteretila pola rr...vidis i da je nasa strpljiva draga Maslacak nema a obicno uvek uskoci kad ima neki problem..i njoj sam dosadila sigurno a kako li je tek vama?? Od sutra cutim....bar do Bozica a onda cu mozda malo... Branki evo jedan za Bozu
< Poruku je uredio serpica -- 18.12.2014 22:06:53 >
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:18:20
|
|
|
|
choopa choops
|
serpice ma šta ti je?! Pa bolje da se izjadaš kad misliš da nešto nije uredu, nego da trpiš. Ja nisam nikad ni za koga pomislila da je davež zbog toga, niti bih voljela da za mene to neko pomisli. Tu smo da pomognemo jedni drugima, a ne da gledamo šta će ko reć branki moja djevojačka slava je Sv.Stefan bubu doći ću ja da se najedem, ako ti fali gostiju?!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:19:11
|
|
|
|
Maslacak15
|
SERPIIIIIIIIII zeno kome si dosadila ?? Ma jok, evo sad bas zvirnuh da vidim sta je bilo sa tobom... Pretpostavljala sam da je neki slican scenario. Pametna odluka da ne ides vise tamo na ultrazvuk :) Ja sam u straobalnoj guzvi a se zato mozda cini da nestajem sa radara ali ja uvek mislim na tebe Pozdrav svim trudnicama!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:22:06
|
|
|
|
Štetica
|
Vece . Samo da se javim,jos sam 2u1,sutra se vracam u bolnicu do porodjaja,pritisak me opasno zeza.Pijem Metildopu al slaba vajda od nega. Danas mi dr rece da ce mi raditi CR pre nove godine,samo da mi stabilizuju pritisak. Serpi nesto ti neverujem da ces izdrzati do bozica da se nepozalis na nesto .
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:27:43
|
|
|
|
serpica
|
Maslacko obicno vazim za razumnu zenu ne znam sta mi je sada?? Ili sam takva bila oduvek?? Chupa vi pisete o ozbiljnim problemima,hospitalizaciji i svasta nesto,sta sam ja u odnosu na vas,staro nestrpljivo klepetalo... Stetice nemam onog smajlija sto bije po guzi...pazi kad ti kazem necu da zucnem do Bozica pa makar mi se ruka zalepila na tastaturi,jarac sam ti ja..izdrzacu.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:30:35
|
|
|
|
amelia
|
IZVORNA PORUKA: madre IZVORNA PORUKA: amelia UM ne znam i ja sam citala isto sto i trca da se preporucuje pa sad racunam po jednu casu dnevno barem cu da kresnem da ne preterujem... amelia, kad si vec editovala post (videla sam sta si obrisala) mogla si i da ga otkresnes vec krenula da buja ta trudnicka pamet izgleda Hahah madre skroz sam sasava ne znam sta pisem htela sam reci juce i danas mi se nenormalno spava a ja odvalih sutra Stetice nadam se da ce biti sve ok da prodze sve brzo i lako... uskoro ces drzati bebanu u svoje narucje
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:34:20
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: serpica Chupa vi pisete o ozbiljnim problemima,hospitalizaciji i svasta nesto,sta sam ja u odnosu na vas,staro nestrpljivo klepetalo... Da baš su naši problemi ozbiljniji od tvojih...Ne zezaj bre, moramo da se jadamo jedna drugoj, bar će ovi u "stvarnom životu" da odmore od nas štetice tu si? Ako, ako, valjda se i taj pritisak stabilizuje...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:40:58
|
|
|
|
bubulence
|
ni ja nikada nisam pomidlila da je i jedna ‘davez‘ samo mi ponekad bude zao sto se opteretimo i previse a bez potrebe... Cupo nije da mi fali gostiju, jok jok, ali evo slobodno prosetaj na rucak, svasta sam lepo spremila . a torta je kombinacija plazme, cokolade i visanja, pa ko voli nek izvoli ... branki sta da spremas u januaru!? kakva slava, tada ces vec spremiti krevetic a ne slavu. obelezite samo u kuci i gotovo... stetice kakav je pritisak? koliki? bas sam se pitala sta je sa tobom.... malo pre sam napisala da mi de beba nije javila od jutros, evo sve je nadoknadila, nikada nije bila ovoliko nemirna ... verovatno je srecna sto cemo sutra ceo dan da ruckamo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 18.12.2014 22:47:14
|
|
|
|
choopa choops
|
Ja koliko se sjećam, što su mi trudnoće više odmicale i bebe su se slabije mrdale. Ova se sad koprca u sve šesnes' zato jer ima mjesta, ali samo uveče! Preko dana tu i tamo, a uveče prvi žurku. Već vidim da će da mi pravi probleme noću
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cvećka: Moja porođajna pričaPrva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Da li vi mozete da glasate u anketama? Ja ne mogu, glasam i ne vidim rezultat!pisuljicaNapisite u komentar, jer samo to mogu da vidim! Bzv!da (
84%)
ne (
16%)
Ukupan broj glasova: 63Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!