Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 11:58:23
|
|
|
|
Trcosava
|
Frcokla draga, sve se to nadoknadi posle. A i gledaj sa vedrije strane, bebi neće faliti ništa (jer ne povraćaš, već samo mučnine), a posle porođaja se nećeš mučiti sa viškom kilograma Savet - nemoj kod koncesionara da ideš (ako beše imaš sređeno zdravstveno), probaj da nađeš ok dr-a u bolnici (dispanzeru) ili DZ-u. Ja sam kao krenula da ribam wc i kupatilo, a završila sam tako što sam ribala i pločice od poda do plafona. Što sigurno ne bi bilo neki veći problem da su ta dva spojena, nego wc nema slivnik na podu pa moram sve ručno da brišem. Kupatilo ima slivnik ali ima i neke kablove i glupu grejalicu na zidu, a ni tuš mi ne dostiže do zidova pa i to moram ručno. Kad sam budala! Sad sam sela pola sata da odmorim (ističe kad ispušim ovu) i onda odoh da dovršim podove. Za danas od mene dosta!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 12:02:57
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR IZVORNA PORUKA: serpica Mod...cas u crticama,cas kod trudnica..hmmmmm Lepo mi i tamo i ovamo Sme brufen da se pije nakon 16 nedelje. Tako kažu dr ali ne javno. U javnosti brufen je no no. Ja ne bi preživela bez njega. I to sam pila onaj najslabiji od 200 ovo su i meni rekli u bolnici u SM, ako budem imala bolove da popijem brufen, ja ih iznenadjeno pitala da li smem a oni u cudu. kao zasto ne bih smela... samo ne u prvih 12 nedelja...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 12:10:03
|
|
|
|
choopa choops
|
Vidim ja neke od vas počele da "svijaju gnijezdo" Neka, neka, čekamo bebice! Trco, glede sexa, vadiš nam mast na kašičicu? Drago mi je zbog tebe, al'' mi žao sebe Frcokla ja u trudnoći sa ćerkom nisam imala mučnine a u drugoj i ovoj sad jesam. Pravila nema :-) Ja tek sad doručkovala , danas za ručak varica----> jedva čekam!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 12:10:58
|
|
|
|
branki*
|
ja nisam znala za brufen,mislila sam da ne sme.znam da sme paracetamol.ovde se nesto natmurilo kao da ce nebo da padne..a,mi jos malo,pa krecemo...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 12:14:41
|
|
|
|
makic90
|
Hvala draga hanka, meni to istrazivanje svakako ide u korist
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 12:22:56
|
|
|
|
Frcokla
|
Trcosava, da nemam sredjeno zdravstveno ovde, pa sada cu na prvi UZ ici kod moje dr u Srbiji. Inace cu srediti ovde u zdravstvenom domu pri bolnici, i muz mi je inace doktor. Pa imam dobru podrsku, ali s druge strane nekad ume i da smeta. Choopa, slazem se da nema pravila, ja ocekujem ustvari svaki dan da mi krene mucnina. Mozda je jos rano. Ne znam ni koja je nedelja. Moja mama mi je pricala kako je dusu ispustila povracajuci, dok je bila u trudnoci samnom. I skoro nista nije mogla da jede, samo plazmu, smucila joj se. A posle sest godina je rodila brata. S njim joj je bilo sjajno! Trudnoca za pozeleti. Najvise je jela pomorandze. Ja u poslednjih nekoliko nedelja ne mogu da smislim nesto slatko, ne mogu ocima da vidim cokoladu ili kolace recimo!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 12:46:29
|
|
|
|
Klarisa
|
Dobrodosla Amelia! Drago mi je kad vidim da se neka od crtica preselila u . Ja sam na prvi pregled otisla u 5. nedelji + 2 dana (11 dana nakon ocekivane menstruacije) i tada su mi na ultrazvuku videli plod i konstatovali da je u materici... Zakazana mi je kontrola u 8. nedelji i tada je konstatovana srcana radnja. U medjuvremenu sam uspela da zakazem sve sto je trebalo i da uradim krvnu sliku i urin, tako da su i ti rezultati uzeti u obzir na ovoj kontroli. Ja sam u 8. nedelji i ni jednom mi nije bilo muka, ne smetaju mi mirisi, ni ukusi, sve mi je lepo (i slatko i slani i kiselo)... Pozdrav svima!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 12:52:46
|
|
|
|
Trcosava
|
Čupo draga, ne vadim. Nije mi namera, nego sve sam happy jer prošlu trudnoću neje 'teo da me pipne posle od 7. meseca. Sad sam sva happy što i u 9. hoće IZVORNA PORUKA: Frcokla Trcosava, da nemam sredjeno zdravstveno ovde, pa sada cu na prvi UZ ici kod moje dr u Srbiji. Inace cu srediti ovde u zdravstvenom domu pri bolnici, i muz mi je inace doktor. Pa imam dobru podrsku, ali s druge strane nekad ume i da smeta. A pa boli tebe onda paja - što bre ne kažeš ne da ja ovde blatim dr-e po Slo ahahahahahahaha to na vreme mora da mi kažeš Završih šta sam imala. Usisala sve, prebrisala. Sudove ću kad dođem sa ćerkom iz vrtića.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 12:56:48
|
|
|
|
bubulence
|
meni su stigle jos neke stvarcice za bebu, mnogo su medene . i bas sam srecna... samo evo, Emi bas sve to treba za njenu lutku
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 13:32:11
|
|
|
|
ishler
|
Bubi spremi se,ja sam morala da dam i staru cuclu,i benkicu i carape i jos stosta za njenu bebu.Inace nesto ne voli preterano da se igra bebama.Ali eto.I cim beba spava ona bi bas tada da lupa,a ako se obratimo bebi mora odmah i ona,ja kazem mladje dete ce mi biti zapostavljenoo....
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 13:44:50
|
|
|
|
Maslacak15
|
Pozdrav trudnice Kad smo kod povracanja i trudnoce i komentara da je dobar znak: jeste dobar znak sam po sebi ali ako nema mucnine to onda nije automatski los znak. Istrazivanja na ogromnom uzorku su pokazala da je kod trudnica sa mucninom procentualno nesto bolji ishod. Procentualno. Ali to je minimalna razlika. Objasnjenje je sledece otprilike, premda niko ne zna naravno tacno. Mucnina je individualna stvar ali je verovatno vezana za nagli rast HCGa koji prosto neke zene slabije tolerisu. A dinamican rast HCG a jeste odraz zdrave trudnoce. Grupa zena kojima nije muka ce se sastojati od 95 % zena cije telo to dobro podnosi i nije im prosto muka i jako malog broja zena koje nemaju mucnine jer je nivo hormona nizi nego sto bi trebalo da bude. Zato neki doktori vole da kazu da je " mucnina znak vitalne trudnoce". Ne samo da bi tesili zene nego mucnina nije stetna, pa cak ni povracanje ne ugrozavaju bebu. Cak ni zene sa hipermezis gravidarijum koje zaglave u bolnici po pravilu nemaju daljih komplikacija. Ali da ponovim, to ne znaci da bilo koja treba da se zabrine ako joj nije muka. Jer stvarno ima more zena koje nemaju mucnine i sve je savrseno u redu.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 17.12.2014 13:45:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 13:55:21
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: ishler Bubi spremi se,ja sam morala da dam i staru cuclu,i benkicu i carape i jos stosta za njenu bebu.Inace nesto ne voli preterano da se igra bebama.Ali eto.I cim beba spava ona bi bas tada da lupa,a ako se obratimo bebi mora odmah i ona,ja kazem mladje dete ce mi biti zapostavljenoo.... uh znam, i pripremam se polako... evo tuzna je vec dva sata sto za nju danas nije stigla neka igracka. a juce smo joj svasta kupili u gradu i jos nesto stiglo i postom... dusu je htela vec da prisvoji, svoju posteljinu kaze da ne da... i necu ni forsirati, uzecu nove...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:00:07
|
|
|
|
lelaigor
|
Dan, trudnice. Bila sam juče na CTG-u, jedva preživeh. Dok sam se popela na krevet, dok su oni meni to namestili, pa u nekom Bože sačuvaj položaju gde me ta simfiza rasturala, pa čekala 100 godina, pa dr hoće da uradi i UZ. Pa moram opet u petak, ne znam zašto. Moja dr mi je rekla da odem jednom i u ponedeljak idem da se porađam i nema šta više da tražim po lekarima. Al' eto. Još sam bila sa Dariom, koja se smorila, i na kraju je sedela u toj ordinaciji za CTG sa sestrama koje su joj davale papire i markere da crta i kljukale je čokoladom, dok je ta dr mene pregledala uzduž i popreko kao da nijedan pregled u celoj trudnoći nisam imala. Ali, makar mi nije zapao taj drugi dr koji obavezno uz CTG radi i vaginalni pregled. Njega bih oterala u tri lepe. Ja sam se kao nešto malo prehladila, grebe me grlo, pa sisam pantenol, pijem čajeve, jedem narandže. Juče sam se uspaničila da neće hteti da mi rade CR ako sam prehlađena, pa mi je mm umirao od smeha. Kaže: "Ma, da, poslaće te kući i reći dođi kad ozdraviš!"
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:04:37
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: lelaigor "Ma, da, poslaće te kući i reći dođi kad ozdraviš!"
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:09:37
|
|
|
|
lelaigor
|
On je toliko flegma u ovoj trudnoći a ja sam toliki paničar da to nema nigde. Dobro, njemu je sad lakše, on se razume u te anestezije i gluposti i njemu CR deluje kao mačji kašalj naspram mog prethodnog porođaja...al' opet. Šta ja znam.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:14:43
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Bubi ja uopste nemam lose iskustvo sa T sto se tice dolaska bebe. Nemoj unapred da razmisljas. Mozda bih trebala da pisem u odgovarajucoj temi.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:23:01
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Bubi ja uopste nemam lose iskustvo sa T sto se tice dolaska bebe. Nemoj unapred da razmisljas. Mozda bih trebala da pisem u odgovarajucoj temi. E je presrecna sto ce dobiti seku, mazi stomak, ljubi. nema sanse da zaspi a da joj ne peva uspavanke... ali svoje stvari ne da i ako kupujemo nesto za bebu trazi da se i njoj kupi. moj brat je dobio sincica pre manje od mesec dana i E uopste nece da ide da ga vidi, bili smo jednom i ako spomenemo da odemo ponovo ona nikako ne zeli. a sa druge strane, imamo kumica od 7 meseci i ona ga obozava od prvog dana... tako da nemam pojma sta da ocekujem... ali nadam se da cemo proci kao
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:23:13
|
|
|
|
vonavoj
|
Bubulence,nemoj da popustas,jednostavno joj objasni da je to bilo njeno kad je bila mala.da je sad ona velika devojcica,da ce sad to seka nositi Kod mene je prica,prica upalila..i uopste nije ljubomorna..mora da nauci da deli!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:28:15
|
|
|
|
lelaigor
|
Ja ne znam šta da očekujem od D. Raduje se, jedva čeka, voli sve da deli, ali opet...ni to nije sigurnost da neće da drami kadse beba rodi. Videćemo. Nego ja nisam poželela dobrodošlicu novim trudnicama! Dobrodošle!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:34:43
|
|
|
|
Modessty
|
lela tebi zakazan carski u ponedeljak? Nek ti je srećno i da sve prođe brzo i lako! A za D će ti trebati mnooogo strpljenja. Uvek nastupi neki vid ljubomore. Danilo se nije ljutio na bebu već na nas. Pazi i mazi brata ali kad mu sve dosadi onda se na nas ljuti. I onda ga samo grlimo i ljubimo i pričamo mu kako je divan i da ga vollimo najviše na svetu!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:40:08
|
|
|
|
lelaigor
|
Hvala Mod, u ponedeljak me primaju a u utorak valjda rade CR Meni je ubedljivo najbolja reakcija bila moje sestrične. Radovala se ona i sve je bilo super. Ali, jedan dan joj dojadilo i kad je pitala moju sestru nešto da rade i ova rekla "Moram samo da nahranim batu" ona se okrete, ode do ulaznih vrata, otvori ih i kaže "Ja sad idem da nađem drugu mamu!" Nek su oni nama živi i zdravi, navići će se kako tako. Možda u početku bude frka, ali tešim se, velika mi je već, razumna, lepo razgovaramoo svemu, preživećemo.
< Poruku je uredio lelaigor -- 17.12.2014 14:41:08 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:46:09
|
|
|
|
bubulence
|
javila se KAta, odradili su joj taj test i rekli da ce sutra ili prekosutra na indukciju ako u medjuvremenu ne krene samo... jao mene je veci strah kako cu se sada snaci nego kada je dolazila prva beba. ne u smislu da li ce biti cisto, skuvano itd, nego kako cu se pokazati sada kao roditelj. lako je sa jednim detetom...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:53:06
|
|
|
|
lelaigor
|
E, to i mene muči.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 14:54:51
|
|
|
|
Peace*
|
Bićete divne!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 15:16:06
|
|
|
|
lelaigor
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cvećka: Moja porođajna pričaPrva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
Rodjenje detetaigomarU kom mesecu se rodilo vase dete?Januar-februar (
24%)
Mart-april (
15%)
Maj-jun (
19%)
Jul-avgust (
12%)
Septembar-oktobar (
9%)
Novembar-decembar (
21%)
Ukupan broj glasova: 97Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!