Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 0:45:16
|
|
|
|
choopa choops
|
makic meni je dr savjetovala B vitamin. A i čitala sam sam da se daje trudnicama koje imaju mučnine. možda da potražiš malo po netu. Iskreno se nadam da ćeš nać neki način da sebi olakšaš, jer znam kako je tor. I pođi na infuziju, da se malo povratiš.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 1:06:22
|
|
|
|
makic90
|
"Bedoksin tablete mogu da koristite trudnice i dojilje jer lek ne pokazuje neželjena dejstva na trudnoću ili na zdravlje fetusa ili novorođenog deteta. Nije retkost da ovaj lek ginekolozi preporučuju protiv mučnine u trudnoći jer vitamin B može da utiče na neka stanja u trudnoći kao što su mučnina i osećaj gadjenja." Nasla sam ovaj text, tako da sam uzela sad jedan bedoksin Hvala jos jednom i laku noc
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 7:46:58
|
|
|
|
serpica
|
Dobro jutro debelice...ovog jutra ja kuvam kafu Makic ja jos uvek pijem bedoksin 3 puta po jednu,moras da ga pijes u kontinuitetu da bi imalo dejstva bice bolje posle par dana. ja sam mnogo povracala u prosloj trudnoci do samog kraja a i sad u pocetku znaju devojke koliko sam se patila,ali sve prodje,jedi laganu hranu,pij dosta vode i uzimaj bedoksin obavezno,ako se bas osecas lose imas drhtavicu i vrtoglavice idi da primis infuziju...meni jeste bilo lose,ali mi dr nikad nije pomenuo infuziju,uvek ponavljam njegove reci, "dobro je sto povracas,to je znak vitalne trudnoce" I tako sam se ja uvek tesila.... probaj i caj od nane sa limunom i malo meda... Ima li vesti od kate? I ajde budite se,dok jos imam vremena da malo pricamo....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 8:36:53
|
|
|
|
makic90
|
Dobro jutro Hvala serpice, uzimacu bedoksin redovno pa se nadam da ce mi pomoci, a i pokusacu da jedem sto laganije, pa ce mi se valjda malo smiriti... Uh daj Boze da je znak zdrave i vitalne trudnoce, u ponedeljak idem na kontrolu, posle mesec dana i jedva cekam da cujem da je sve u redu i koliko je bebica porasla Prijatan dan vam zelim zenske
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 8:49:28
|
|
|
|
Trcosava
|
Eh bre Šerpice će me iznervira taj tvoj dr totalno šta sad mi koje nemamo mučnine nemamo vitalnu trudnoću? jao jaoj Elem, DOBRODOŠLA AMELIA!!!! I drugi elem - žene sex je divan ništa me danas ne boli!!!! Woohooo danas će da padne ribanje kupatila i wc-a dok sam pokretna hahahaahhaa Šjutra idem na kontrolu i taman da se dgovorim sas moju dr šta i kako
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 8:52:36
|
|
|
|
branki*
|
dobro,jutro,serpi,hvala za kafu makic,ako ti dr predlaze infuziju,tako i odradi.bolje. amelia,super sto si s nama ovde sad,i da,batali svekrvu pod obavezno a,sto se tice prvog ultrazvuka,ima tema na forumu,a ja sam cini mi se otisla tek kad mi je kasnilo nekih 2 nedelje otprilike,tad sam i test radila. bubi,ustaj! sta je sa katom,da li je pocelo? trco,znaci rasrafio te muz
< Poruku je uredio branki RR -- 17.12.2014 8:53:50 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 8:59:49
|
|
|
|
vonavoj
|
trco,ti se dala u promet,i zelis sto pre da se porodis! Cim si usla u 9.ti,budi dobra! Branki,ti ces na CR? Juce sam pricala sa devojkom koja je imala prvi Cr,i posle nepune 2 godine se prirodno porodila za 15min
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 9:03:31
|
|
|
|
Trcosava
|
Vonn pu pu pu bogme ovu trudnoću sam konstantno u prometu. Samo da se ne preforsiram preko dana, jer onda uveče jedva gledam, a i problem da se namestim zbog stomaka. Sad smo napravili novi razmeštaj, pa mi lakše Branki, da l' me rašfrafio ili zašrafio nemam pojma. Zvuči blesavo ali mene ništa ne boli Amelia, savetujem prvi UZ sa 8-9 nedelja. Osam do devet nedelja od početka zadnje menstruacije. Ja da popijem kafu do kraja pa krećem u akciju. A ovo moje čudo ima žurku svaki dan od 8-10 ujutru
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 9:07:00
|
|
|
|
branki*
|
von,na carski,ipak.jeste da nema indikacija nikakvih,ali ja jednostavno ne smem prirodno.imam ogroman strah.doduse imam strah i od carskog,ali od prirodnog mislim da bih se izbezumila,ne znam zasto tako.. trco,samo ti vezbaj!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 9:11:53
|
|
|
|
anita
|
Dobro jutro serpi hvala za kaficu Amelia cestitam ti na trudnoci i dobro nam dosla. Ja sam na svoj prvi uz isla sa 6+neki dan.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 9:37:16
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Dobro jutro trudnice U poslednje vreme ustajem ranije pa mi dan bas dugo traje. Stignem da odmaram i jos puno toga da uradim. Za sada sam super. Odo po lebac pa da doruckujem
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 9:44:46
|
|
|
|
makic90
|
Hvala vam zenske I svaka trudnoca, kakva god bila, je normalna, samo svaka zena podnosi drugacije, a to sto je dr rekao serpici, rekao je da bi nju i sve nas koje povracamo utesio, tako da ne zamerite Pozdrav drage
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:23:12
|
|
|
|
bubulence
|
juuhuu, branki odavno sam ustala nego kao i sanjalica, odlicno se osecam pa gledam da svasta uradim. mama je morala da ode kod brata i snaje jer snajki nesto nije dobro a sama je sa bebom. kod Kate nema nista novo, danas ce joj raditi neki stres test pa ce odluciti kada ce joj indukovati porodjaj. ona je malo tuzna, dosadno joj je i ocekivala je da ce do sada biti na indukciji...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:26:12
|
|
|
|
branki*
|
sad ce mama samo da ti cirkulise,sto kod tebe,sto kod snaje kakav li je to stres test,pojma nemam.pa,jeste,ona se pripremila za porodjaj i sad bzv sto se oteze...valjda ce biti uskoro. mene pa nesto mrzi da bilo sta radim...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:30:18
|
|
|
|
bubulence
|
ni ja ne znam kakav je to test, valjda nesto kako bi beba reagovala na indukciju ako sam dobro shvatila. ona ima kontrakcije od juce ali su slabe... sada ce tebe uhvatiti sredjivanje kada odes kuci, pa pocnes da se pripremas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:35:41
|
|
|
|
branki*
|
da znas da hoce!rekla sam muzu da opere sve prozore ,ja cu posle ono drugo.kad su mi prozori cisti,lakse mi je.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:36:59
|
|
|
|
anita
|
IZVORNA PORUKA: anita Dobro jutro serpi hvala za kaficu Amelia cestitam ti na trudnoci i dobro nam dosla. Ja sam na svoj prvi uz isla sa 6+neki dan. Sta bih mogla da popijem od lekova mnogo me boli glava.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:41:12
|
|
|
|
Modessty
|
anita smeš paracetamol. ja sam pila brufen, pošto sam alergična na paracetamole.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:51:05
|
|
|
|
Frcokla
|
Dobro jutro zene, pridruzujem se i ja s kaficom. Pratim vase postove, mada jos uvek sama nemam sta da pisem. Tek treba da idem na nas prvi UZ, a to cu koliko ovih dana. Po kalendaru koji pratim kao aplikacija na mob, usla sam u 8 nedelju... Ok sve je to relativno kad se racuna od poslednje mece. Ne drzim se slepo. Videcemo. Jedva cekam! Ne znam kakva je situacija kod Amelie i Tanjice, ali ja jos uvek nemam mucnine. Da li je to u redu...? Sve je i dalje kao kad sam tek otkrila natecene grudi, umaram se lako, pospana po celi dan... Lep dan svima!!!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:51:45
|
|
|
|
serpica
|
E Trco zavidim ti na sexu da znas...a normalno je da i trudnice koje nemaju mucninu imaju vitalnu trudnocu nego me ovaj moj valjda tesio tako jer nije mogao da mi pomogne Ja zaboravih... Amelia dobrodosla Anita i ja sam pitala za lekove i sama znas..verovatno moze paracetamol,da...ja sam ga na kraju pila. Mod...cas u crticama,cas kod trudnica..hmmmmm
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 10:57:57
|
|
|
|
branki*
|
frcokla,meni su mucnine kasnije pocele,normalno je skroz,ne brini zbog toga.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 11:10:52
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: serpica Mod...cas u crticama,cas kod trudnica..hmmmmm Lepo mi i tamo i ovamo Sme brufen da se pije nakon 16 nedelje. Tako kažu dr ali ne javno. U javnosti brufen je no no. Ja ne bi preživela bez njega. I to sam pila onaj najslabiji od 200
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 11:11:21
|
|
|
|
hanka
|
D dan IZVORNA PORUKA: makic90 Hvala vam zenske I svaka trudnoca, kakva god bila, je normalna, samo svaka zena podnosi drugacije, a to sto je dr rekao serpici, rekao je da bi nju i sve nas koje povracamo utesio, tako da ne zamerite Pozdrav drage Odavno, vise se i ne secam naisla sam na neki sajt gde se opisuju istrazivanja u Britaniji, mucnina i povracanja su jedan od znakova koji ukazuju da je sa trudnocom sve u redu ako traju do 3 meseca ili na dalje u odnosu na one trudnoce gde nije bilo takvih pojava. Naravno da ne mora nista da znaci, jer je svaka trudnoca razlicita
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 11:18:47
|
|
|
|
Frcokla
|
Hvala Branki. I ovako imam 50- 51 kg sada, mogu zamisliti kakva bih bila tek da povracam, kao iz logora! Elem pre neki dan, muz mi rece kako sam mu se jako prolepsala.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 17.12.2014 11:46:30
|
|
|
|
srculence25
|
Zdravo drage ameija dobro nam dosla sanjalice draga sad ja duze spavam mi smo malo u guzvi sad u petak nam slava pa sam pocela da spremam a ujedno i trazimo kirije sve vas
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Cvećka: Moja porođajna pričaPrva VTO i to uspešna, doktor na UZ vidi dve mrvice, našoj sreći nema kraja! Naravno, kao kod svake trudnoće, velike bri...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
ime za deckaSasa.PAndrej (
34%)
Filip (
11%)
David (
16%)
Djordje (
17%)
Lazar (
23%)
Ukupan broj glasova: 101Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!