|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
21.9.2011 14:36:05   
vonavoj
user posted image user posted image PE,odlican raspored...tako cu i ja moju,ne moras sve odjednom da nosisuser posted image pametno!
ja cu moju tek za mesec dana,ali sva sreca da si sve zapisalauser posted image ko ce sve to da zapamti!

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 1201
21.9.2011 16:23:35   
alex011
Ej draga opet ja!Evo sad citam tvoj spisak pa reko da ti kazem, mozda ce ti znacitiuser posted image ! Posto sam ja par dana lezala pre porodjaja pa sam jos pet dana posle, meni su stopala stradala skroz. Ja sam se tusirala pet puta dnevno ja mislim, a tamo nemas bas uslova da ti nekopomogne ( da ti obrise stopala), a kreveti su visoki, tako da ja nisam mogla od stomaka da ih dohvatim, pa kako mi se voda svaki put susila na stopalima...vratila sam se kuci a ona su skroz upropascena...suva i ispucala...mozda ne bi bilo lose da poneses neku bolju kremu za negu stopala, pa bar da im koliko toliko pruzis neku negu! Ja nisam razmisljala o tome i sad mucim muku da povratim raniji izgled, da budu nezna i meka! user posted image pozz

Direktna veza do poruke: 1202
21.9.2011 16:27:07   
PoisonEve
Joj hvala ti alex, svaki tvoj savet je na mestu!user posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu alex011)
Direktna veza do poruke: 1203
21.9.2011 16:28:36   
alex011
I da user posted image cetka za kosu, soknice i vise mrezastih ulozaka!!!user posted image

Direktna veza do poruke: 1204
21.9.2011 16:31:41   
alex011
Hehe, drago mi je ako mogu nekome da pomognem, znam kako je meni bilo pred porodjaj, pa sam tu za svaku pomoc! Samo da se vi meni sve lepo isporadjate, pa da caskamo na nekoj drugoj temi! Dojenje, dohrana i ostale stvarcice!
user posted image Ako te jos nesto interesuje, slobodno me pitaj!user posted image

Direktna veza do poruke: 1205
21.9.2011 17:47:02   
vonavoj
user posted image user posted image alex za savete,svaki je dobro dosao!user posted image

(odgovor članu alex011)
Direktna veza do poruke: 1206
21.9.2011 17:53:08   
alex011
user posted image Naravno, tu sam za svaku pomoć! user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1207
24.9.2011 23:36:10   
alex011
Draga kako si mi...jel guras? Koliko ti je jos ostalo?
user posted image

(odgovor članu alex011)
Direktna veza do poruke: 1208
24.9.2011 23:38:35   
alex011
Draga kako si mi...jel guras? Koliko ti je jos ostalo? user posted image

Direktna veza do poruke: 1209
25.9.2011 13:12:28   
Anoniman
Pozdrav zenee, evo i mene sa friskim iskustvom iz GB Zvezdara.
Kao sto sam vam vec naglasila, bas sam zadovoljna kako prodjoh, prvenstveno sa doktorima, sestrama, babicama itd. (doduse cast izuzecima kojih je bilo extremno malo), zbog cega sam i izabrala ovo porodiliste. Pa da krenem izpocetka:
Primili su me 06.09, dan posle termina, i bila sam otvorena ne 4 prsta, vec 4 cm (sto mi je dr Vesna Stojanovic objasnila prilikom prijema u porodiliste, jer nisam znala da to nije isto, stupid ;) ) sta da kazem znala sam kad da odem, a i taman posle onog paklenog 05og septembra. Uglavnom, dosla sam tamo oko devet, pregled, slanje gore na pripremu, famozna klizma i brijanje, i tu sam shvatila da sam jedna od retkih koja je dosla neobrijana, jbg, bilo mi je nezgodno a i nemam problem da me obrijaju na licu mesta.(skoro mi bi neprijatno sto se nisam "sredila") Sve to je odradila vrlo sposobna babica Violeta, cula sam i lose komentare o njoj, ali prema meni je bila stvarno ok (Violeta iz Padinjaka:)). U porodilistu me docekala ali bukvalno docekala dr Vesna(inace nacelnik), gde smo se i rukovale, mislim ipak nas ocekuje veliki i vazan posao :)tako da je sve poprimilo znacaj na drzavnickom nivou ;)salu na stranu, ljudski gest, svaka cast(mislim gde to ima, u Visegradskoj znam da nema) U 11:15 sam bila na stolu, boks broj 5, preko puta, cuvene pink kade za poradjanje u vodu(i to su mi objasnili kako to ustvari ide, jer sam tada shvatila da sam bila u zabludi). Sto je inace donacija od naroda Japana, ma cak je i sat na zidu iz Japana axaxaxx Dali su mi jastuk, sto je za mene bilo otkorvenje ( u je, pa ovo i nije tako lose ;) ) merenje pritiska, davanje infuzije i antibiotika preventivno, , naravno i CTG je bio prikljucen. Meni je jedini problem bio lezanje na ledjima, jer me je kicma bolela, to je onaj krsta deo, no, mora tako i Boze moj, nije toliko strasno(cekaj sestro porodjaj xex). Ni jednog trenutka me nisu zaboravljali, obilazili su me, proveravali ovo, ono, ma ekipa je bila suuuper, cak je imam i jednu anegdotu, ali o tome some other time. Oko 12:15 su me malo indukovali, te dodjoh do 5 ovaj put prstiju, i tu je malo zastalo, primila sam i buskopan. U medjuvremenu se zavrsila smena i imala sam zaista srecu da me preuzme "cuveni" dr Mitrovic, koji me je diletirao jer sam oko dvojke jos stajala na 5 prstiju (naravno kontrakcije i bolovi su bili u toku, ali sam tu "tvrda srca bila, i od srca suzu ne pustila" ma heroj) te dodjoh na 7 prstiju. Sve se bogami munjevito odvijalo, beba se spustila u kanal, bila sam toliko prisebna da samo vidim da je oko pola tri, pozvala sam babice, dosao je i doktor, i onda .... (bruka i sramota, od heroja ne bese ni h.) ali sam uspela da razaberem da se uhvatima za noge ispod savijenih kolena, tj za donji deo butina i da izguram to divno bice  u tacno 14:40. Imala sam malo usivanje, jer me je dete cepnulo rukicom kad je izlazilo, ali to je stvarno n i s t a. Bebicu je preuzela babica Violeta, a dr je tako munjevito otisao u sledeci boks, a bebu su mi malo spustili na grudi valjda do sledeceg Agpara u 5-om minutu(dobila je 9 inace) i to mi je bas super, jer to sa prvim u Visegradskoj nisam dozivela. Sve ostalo je bilo ok, dali su mi inekciju za skupljanje materice, jer je krvarenje bilo nesto jace, sa obzirom da je babica malo u panici pozvala dr, no on je bilo mrtav ladan (takav je lik jednostavno). Na odeljenju sam bila oko pola pet, sa tri stvarno super zene, i dobig cistu spavacicu, i to celu, jer je prethodan u kojoj sam se poradjala bila totoalno iscepana ispod ruke. Legoh na cistu posteljinu, koju mi ne promenise sva 4 dana :( jednostavno nemaj,u sto je za mene nevidjena sramota, sramota bre za ovaj grad. Posle me otpratise na kupanje, wc je bio bas prljav,(pozelela sam da dovedem ministra zdravlja da se okupa jednom, da vidi gde se kupaju zene posle porodjaja, sa usivanjima, i gde mogu lako da pokupe neko s...e, ali bitno je da nosite treger kese u koje cete odlagati peskir, binde(mrez. uloske) sapun itd, u japankama sam se kupala, a za sobu sam imala druge(vecina zena je imala po jedne, a vi kako hocete) U sustini meni su najvise trebale spavacice, jer sam samo prvi dan bila u njihovoj, koja nije losa, platnena, ali da umres od vrucine(doduse tuh dana je i bilo toplo) I posle ono klasika, ujutru u pola sest merenje temperature( ponesite svoj toplomer, sestre ce biti presrecne, ali majke mi) od 8 do 9 vizite, podoj u 10, pediajtar dolazi oko 11(pedijatar woow, prica vam o vasoj bebi, sto je normalno u svakom humanom porodilistu,u Visegradskoj mu oci ne videh), podoj u 14h, u 17h, u 20h, u 23h.I naravno pedijatrijske sestre dolaze nekoliko puta za vreme podoja, jedna je bila sjajna na zalost ne upamtih joj ime, krupnija zena sa plavom kosom do ramen i siskama, mislim fenomenalna, odusevila me je. Sestre su sve ok, cistoca tu i tamo, mada moram priznati da je kupatilo zadnja dva dana i bilo pomozi Boze, cisto. Obroci su u kantini :) sto je nezgodno zenama koje su imale epiziotomiju, pa ne mogu da sede, ali to su izgledauveli relativno skoro, mozda zbog renoviranja ali pre da je zbog "hogijene" I jos vise me iznenadilo kad me je dr Vesna tokom vizite pitala kako je i kako prodojoh onog dana,verujte zena je lafica.  A najvise smeha nam je pruzila sestra makledonka ma genijalac, kao satro stroga faca, ali mnogo dobra zenica :) Verujte meni je upravo taj ljudski efekat bio najvazniji u ziboru, nisam pogresila, ostala sam 4 dana(trebalo je tri ali sam morala da primam inekcije za skupljanje materice) te ostah dan duze, umesto 3. Eto ovo je bilo moje iskustvo, mislim da sam nesto i preskocila, propustila a vezano je za samo odeljenje, no, ako mogu ikako da vam pomognem nekom informacijom, pitajte, zao mi je sto se ne oglasih ranije :) Ovo cu da postujem i na temu porodiliste GB Zvezdara. Koliko sitno brojite zene, Poison, vonavoj i ostale?

Pozzzzzz

(odgovor članu alex011)
  Direktna veza do poruke: 1210
25.9.2011 13:15:03   
Anoniman
E da, trebace vam za 4 dana bar 7 kesa ulozaka, meni carapice nisu trebale, bilo je toplo, i dezifekciono sredstvo mi je dobro doslo, kao i vlazne maramice, brufen, paracetamol(zlu ne trebalo) Obavezno poneti neki keks, plazma je najbolja, i vodu O B A V E Z N O, hteala sam da mrem od gladi, dok mi ne donesose(24 h sam bila skoro bez hrane, budala) A za ostalo pitajte, mislim slobodno :)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1211
28.9.2011 13:18:08   
PoisonEve
Konacni spisak za torbu:

veliki neseser:
- papirne maramice
- sapun sa kutijom za ruke
- sapun sa kutijom za telo
- cetkica za zube
- pasta za zube
- vlazne maramice
- krema za lice
- krema za stopala
- labelo
- paracetamol
- vitamin c
- tecnost za suvo pranje ruku
- tolet papir
- 5 pakovanja mrezastih ulozaka
- mrezaste gacarone
- papuce za sobu
- papuce za kupatilo (japanke)
- prazne kese za odlaganje stvari
- toplomer
- podmetaci za posteljinu (5 kom.)
- 2 male rose
- plazma keks
- plasticne case
- 2 spavacice
- aspesol na prskanje
- 2 peskira
- AD kapi
- mp3 plejer
- foto- aparat
- brijac
- kafa da tutnem nekome (ne znam kome treba, mamina preporuka)
- mali pampers
- pumpica za grudi
- pavloviceva mast
- vlazne maramice za mini bubu
- rivanol
- steznik za stomacinu
- 3 para soknica

Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1212
28.9.2011 13:22:50   
vonavoj
user posted image user posted image user posted image hvala PE sto nam pomazes!
a kafa ti je vrh!!! odlican predlog!!user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1213
28.9.2011 15:41:00   
Anoniman
Uh, evo sta sam ja stavila na spisak. Ovo je radna verzija

Za mamu za porodiliste: spakovati u dve kese, jedna za prijem a drugu Marko da donese posle porodjaja
- overenu zdravstvenu knjižicu,
- uput ginekologa,
- rezultate briseva, Krvna grupa, HBS antigen, Koprokultura, Ultrazvuk poslednji, Urinokultura – STA VEC TRAZI DR
- mobilni telefon i punjač,
- plasticna kesa za odlazak u kupatilo
- četkicu i pastu za zube,
- gel za tuširanje i šampon – kupiti male bocice ako ima,
- češalj,
- balzam za usne,
- kremu za telo,
- kremu za lice,
- grudnjak za dojenje - MOZDA
- jastučiće (za grudnjak) za dojenje,
- krema za bradavice - IMAM
- papuče s debljim đonom – Crocks ili neke japanke
- mrezasti ulošci – 4 pakovanja niva + 2 pakovanja kod kuce,
- mrezaste gace 5 kom,
- keks I voda,
- malo pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu 3-6 kg
- podmetaci za jednokratnu upotrebu 15 kom
- analgin ili brufen
- diklofenak cepici
- rivanol
- asepsol
- vlazne maramice za mamu
- vlazne maramice za bebu
- 2 spavacice
- plasticne case
- wc podmetace
- tolet papir
- toplomer
- bade mantil
- pumpica za grudi - uzeti od cece marko ce doneti ako zatreba
- Peskir za telo
- Peskir za lice
- 2 tetra pelene za mleko iz grudi
- oktanisept sprej
- sportske carape x 2
- brijac za jednokratnu upotrebu
- dezodorans u stiku

Za mamu za izlazak: spremiti Marku u posebnu kesu ili torbu pre odlaska

- donji veš
- carape
- trenerka
- majica
- duks
- jakna
- patike

Za bebu izlazak: pripremiti I sve staviti u korpu da Marko donese

- pelene (3x tetra + 2x Pampers),
- 1 x pelena za široko povijanje,
- 2 x tetra majica,
- beli kompletic sa kapicom koji je dobila iz LUX
- zimsko ćebence
- korpa od kolica
- gicino krzno u korpu od kolica

I znam da mu ode nije mesto, ali pogledajte i ovaj spisak, ne znam da li imam sve za prvih desetak dana kod kuce. Gardarobu svu dobijam od sestre, to nista ne kupujem

Za bebu za kucu:

- kadica sa postoljem - veca
- plasticni bokal zapremine 2l za polivanje
- kanta za donosenje I odnosenje vode iz kadice.
- Mustela kupka I sampon sa pumpicom
- Mustela mleko za telo sa pumpicom
- Cetka I cesalj – IMAM
- 5 ampula Bebisol-a ( nesto kao fizioloski rastvor za ciscenje ociju, usta i nosica)
- fizioloski rastvor I spricevi
- pumpica za izvlacenje slina
- baby vlazne maramice
- veliki tuferi cetvrtasti za pranje bebe
- povidon jod za spoljasnju upotrebu – flasica sa pipom za lakse sipanje
- 3% hidrogen najmanja flasica
- gaze (komprese) velicina 5x5cm NIVA treba 30 kom
- stapici sa usi sa granicnikom
- duda varalica (cucla) preporucene marke NUCK ili Dr. Browns, da bude silikonska bela a nikako zuta. najmanja 0+ ili kod nekih je to velicina 1.
- kutijica za cuclu ako nema zastitu
- 1 flasice male od 120ml sa cuclom 0+
- pavloviceva krema
- dzambo pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu 3-6kg
- 1 pakovanje vate
- makazice za nokte (ili grickalica, ono sa cime znas da rukujes i sa cime i sama seces nokte) - IMAM
- Vigantol ili D kapi
- 30 tetra pelena – kupi samo 10
- 6 svedskih pelena
- dzak za spavanje zimski pamucni
- 3 peskira sa kapuljacom
- 3 carsafa za krevetac
- zastitni carsaf za dusek
- peskirici ili krpice za bljuckanje – 10 kom
- sterilizator ? – uzeti od dragane
- stolica ljuljaska – uzeti od dragane
- jorgancic
- 2 cebenceta prekrivaca pamucna
- pantenol krema
- kanta za smece
- papirni hanzaplast (za pupak) ili ona mrezica sto se navlaci
- kupko za kadicu
- dusek za krevetac
- caj od kamilice

Za mamu kod kuce:

- tuferi za grudi
- pojas za stomak – uzeti od cece

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1214
28.9.2011 16:10:56   
vonavoj
malimisu,ti ces odmah kupiti 2ku pelene? ne znam da li smem i ja ...kod mene pise samo pelene,onda im je valjda svejedno...i ja nesto kontam da kupim dvojku..videcu kolika je sada na uz,otprilike..user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1215
28.9.2011 16:17:38   
jance
von i nama u skolici rekose da kupimo 2ku, ja cu samo u porodiliste nositi velicinu 1, a neces pogresiti ni ako i tamo poneses 2ku jer se one mogu zavrnuti....
ja sam gledala da u porodiliste nosim Pampers a za dalje da kupujem one Huggies, jer puuuno mama se zali da je Pampers los u zadnje vreme... tako da cu ih jedino bas za porodiliste...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1216
28.9.2011 16:18:29   
Anoniman
Ma sestra mi je rekla da slobodno uzmem te od 3-6 kg. Ako bas bude frka uvek mogu kupiti i jedno pakovanje malih kad se gica ispili pa vidimo kolika je, a ove vece se sigurno nece baciti.

Sestrina mala se rodila sa 3050 a iz bolnice je izasla sa oko 2800 i normalno je koristila te pelene.

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1217
28.9.2011 16:21:10   
vonavoj
tnx..kako seka kazeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1218
28.9.2011 16:26:31   
Anoniman
Nego niko mi ne odgovori, jel mi fali jos nesto, posebno na ovom spisku za kod kuce? Ja sam psiho, volim da je sve spremno i pod konac, ne mogu ja posle sa mm da se petljam sta da dokupljuje, a ne volim bas to ni sa drugima, osim sa sestrom. A tad ce ipak biti i decembar i mozda preslatkoca pokupi virus u vrticu i ko zna sta pa ne mogu bas na nju da se oslonim 100%. A ostale hocu da drzim na margini, da mi ne pokljucaju ovo malo pameti sto mi je ostalo. Nek malo podrze bebu da podrigne, moze po neko presvlacenje i dosta im je za pocetak. ne smem da ih pustim da mi se previse opuste, oglodace me posle i mama i sveki user posted image

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1219
28.9.2011 17:34:17   
Anoniman
misu, bas ti je detaljan spisak! svaka cast!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1220
28.9.2011 17:38:09   
PoisonEve
Misonjo, cini mi se da je to-to!user posted image

Ajrton Sena

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1221
28.9.2011 17:43:17   
Anoniman
jeeeeeeee, mojim mukama je kraj! I sve kupim za jedan dan i bas me briga posle, mogu da cesem sledeca dva meseca

Direktna veza do poruke: 1222
28.9.2011 17:46:50   
bubulence
mali misu 50% od toga sto si napisala neces nikada koristiti. ali nema veze. sve smo mi toliko pripremale i posle samo sklanjale...
pampers i za porodiliste uzmite dvojku slobodno.

Direktna veza do poruke: 1223
28.9.2011 17:50:05   
Anoniman
Pa ja sam sve po onome sto sestra koristi. Jedino ne znam za te silne oktanisepte, asepsole i cuda. Ali ne skodi to imati u kuci.

Meni je vazno da ne fali, a visak ce vec naci neku namenu ili cu nekom pokloniti

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 1224
28.9.2011 18:44:19   
ica82
Misu ovo ti je previse stvari, meni vecina toga nije trebala user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here