Anoniman
|
Pozdrav zenee, evo i mene sa friskim iskustvom iz GB Zvezdara. Kao sto sam vam vec naglasila, bas sam zadovoljna kako prodjoh, prvenstveno sa doktorima, sestrama, babicama itd. (doduse cast izuzecima kojih je bilo extremno malo), zbog cega sam i izabrala ovo porodiliste. Pa da krenem izpocetka: Primili su me 06.09, dan posle termina, i bila sam otvorena ne 4 prsta, vec 4 cm (sto mi je dr Vesna Stojanovic objasnila prilikom prijema u porodiliste, jer nisam znala da to nije isto, stupid ;) ) sta da kazem znala sam kad da odem, a i taman posle onog paklenog 05og septembra. Uglavnom, dosla sam tamo oko devet, pregled, slanje gore na pripremu, famozna klizma i brijanje, i tu sam shvatila da sam jedna od retkih koja je dosla neobrijana, jbg, bilo mi je nezgodno a i nemam problem da me obrijaju na licu mesta.(skoro mi bi neprijatno sto se nisam "sredila") Sve to je odradila vrlo sposobna babica Violeta, cula sam i lose komentare o njoj, ali prema meni je bila stvarno ok (Violeta iz Padinjaka:)). U porodilistu me docekala ali bukvalno docekala dr Vesna(inace nacelnik), gde smo se i rukovale, mislim ipak nas ocekuje veliki i vazan posao :)tako da je sve poprimilo znacaj na drzavnickom nivou ;)salu na stranu, ljudski gest, svaka cast(mislim gde to ima, u Visegradskoj znam da nema) U 11:15 sam bila na stolu, boks broj 5, preko puta, cuvene pink kade za poradjanje u vodu(i to su mi objasnili kako to ustvari ide, jer sam tada shvatila da sam bila u zabludi). Sto je inace donacija od naroda Japana, ma cak je i sat na zidu iz Japana axaxaxx Dali su mi jastuk, sto je za mene bilo otkorvenje ( u je, pa ovo i nije tako lose ;) ) merenje pritiska, davanje infuzije i antibiotika preventivno, , naravno i CTG je bio prikljucen. Meni je jedini problem bio lezanje na ledjima, jer me je kicma bolela, to je onaj krsta deo, no, mora tako i Boze moj, nije toliko strasno(cekaj sestro porodjaj xex). Ni jednog trenutka me nisu zaboravljali, obilazili su me, proveravali ovo, ono, ma ekipa je bila suuuper, cak je imam i jednu anegdotu, ali o tome some other time. Oko 12:15 su me malo indukovali, te dodjoh do 5 ovaj put prstiju, i tu je malo zastalo, primila sam i buskopan. U medjuvremenu se zavrsila smena i imala sam zaista srecu da me preuzme "cuveni" dr Mitrovic, koji me je diletirao jer sam oko dvojke jos stajala na 5 prstiju (naravno kontrakcije i bolovi su bili u toku, ali sam tu "tvrda srca bila, i od srca suzu ne pustila" ma heroj) te dodjoh na 7 prstiju. Sve se bogami munjevito odvijalo, beba se spustila u kanal, bila sam toliko prisebna da samo vidim da je oko pola tri, pozvala sam babice, dosao je i doktor, i onda .... (bruka i sramota, od heroja ne bese ni h.) ali sam uspela da razaberem da se uhvatima za noge ispod savijenih kolena, tj za donji deo butina i da izguram to divno bice u tacno 14:40. Imala sam malo usivanje, jer me je dete cepnulo rukicom kad je izlazilo, ali to je stvarno n i s t a. Bebicu je preuzela babica Violeta, a dr je tako munjevito otisao u sledeci boks, a bebu su mi malo spustili na grudi valjda do sledeceg Agpara u 5-om minutu(dobila je 9 inace) i to mi je bas super, jer to sa prvim u Visegradskoj nisam dozivela. Sve ostalo je bilo ok, dali su mi inekciju za skupljanje materice, jer je krvarenje bilo nesto jace, sa obzirom da je babica malo u panici pozvala dr, no on je bilo mrtav ladan (takav je lik jednostavno). Na odeljenju sam bila oko pola pet, sa tri stvarno super zene, i dobig cistu spavacicu, i to celu, jer je prethodan u kojoj sam se poradjala bila totoalno iscepana ispod ruke. Legoh na cistu posteljinu, koju mi ne promenise sva 4 dana :( jednostavno nemaj,u sto je za mene nevidjena sramota, sramota bre za ovaj grad. Posle me otpratise na kupanje, wc je bio bas prljav,(pozelela sam da dovedem ministra zdravlja da se okupa jednom, da vidi gde se kupaju zene posle porodjaja, sa usivanjima, i gde mogu lako da pokupe neko s...e, ali bitno je da nosite treger kese u koje cete odlagati peskir, binde(mrez. uloske) sapun itd, u japankama sam se kupala, a za sobu sam imala druge(vecina zena je imala po jedne, a vi kako hocete) U sustini meni su najvise trebale spavacice, jer sam samo prvi dan bila u njihovoj, koja nije losa, platnena, ali da umres od vrucine(doduse tuh dana je i bilo toplo) I posle ono klasika, ujutru u pola sest merenje temperature( ponesite svoj toplomer, sestre ce biti presrecne, ali majke mi) od 8 do 9 vizite, podoj u 10, pediajtar dolazi oko 11(pedijatar woow, prica vam o vasoj bebi, sto je normalno u svakom humanom porodilistu,u Visegradskoj mu oci ne videh), podoj u 14h, u 17h, u 20h, u 23h.I naravno pedijatrijske sestre dolaze nekoliko puta za vreme podoja, jedna je bila sjajna na zalost ne upamtih joj ime, krupnija zena sa plavom kosom do ramen i siskama, mislim fenomenalna, odusevila me je. Sestre su sve ok, cistoca tu i tamo, mada moram priznati da je kupatilo zadnja dva dana i bilo pomozi Boze, cisto. Obroci su u kantini :) sto je nezgodno zenama koje su imale epiziotomiju, pa ne mogu da sede, ali to su izgledauveli relativno skoro, mozda zbog renoviranja ali pre da je zbog "hogijene" I jos vise me iznenadilo kad me je dr Vesna tokom vizite pitala kako je i kako prodojoh onog dana,verujte zena je lafica. A najvise smeha nam je pruzila sestra makledonka ma genijalac, kao satro stroga faca, ali mnogo dobra zenica :) Verujte meni je upravo taj ljudski efekat bio najvazniji u ziboru, nisam pogresila, ostala sam 4 dana(trebalo je tri ali sam morala da primam inekcije za skupljanje materice) te ostah dan duze, umesto 3. Eto ovo je bilo moje iskustvo, mislim da sam nesto i preskocila, propustila a vezano je za samo odeljenje, no, ako mogu ikako da vam pomognem nekom informacijom, pitajte, zao mi je sto se ne oglasih ranije :) Ovo cu da postujem i na temu porodiliste GB Zvezdara. Koliko sitno brojite zene, Poison, vonavoj i ostale? Pozzzzzz
|