|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
28.9.2011 21:15:50   
PoisonEve
Misu, pa nemoj da se plasis gice...to je tvoja mala gica breeuser posted image
Anuk, a sto bi u privatnu kliniku? Pa ako mozes da priustis, onda uzmes apartman u Frontu, moze i tm da bude sa tobom tamo sve vreme, mozes da izberes i lekara i anesteziologa i sve. Naravno to se dodatno placa.

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1251
28.9.2011 21:18:39   
Nataša1
IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

.ne postoji ni jedna privatna klinika u Srbiji za porodjaj....

Postoji KLIK

Stičem utisak da ti u Jevremovoj forsiraju carski rez. Ne znam u čemu je štos user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1252
28.9.2011 21:29:33   
Anoniman
Uzecu te Vir uloske. A ja ni nemam toliko peskira u kuci user posted image

Meni su ti u jevremovoj nesto sumnjivi. Ja sam se i za VTO odlucila za inostranstvo pa ne bih nesto tamo da se poradjam. Ne znam ni koliko moze da kosta, ali ako platim apartman, epidural, izabranog lekara i sve ovo sta treba da kupim za porodiliste doci ce me isto user posted image

Ne znam da li je neophodno bas dezinfikovati grudi pre dojenja, valjda je dovoljno da ih operes?

(odgovor članu Nataša1)
  Direktna veza do poruke: 1253
28.9.2011 21:34:28   
zivka
Pa ja nesto kao mislim da je rekla sestra zbog gljivica

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1254
28.9.2011 21:36:36   
Anoniman
Ako ne zaboravim, pitacu sutra na vezbama

(odgovor članu zivka)
  Direktna veza do poruke: 1255
28.9.2011 21:40:56   
zivka
Aj bas pitaj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1256
28.9.2011 21:43:18   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Anuk, a sto bi u privatnu kliniku? Pa ako mozes da priustis, onda uzmes apartman u Frontu, moze i tm da bude sa tobom tamo sve vreme, mozes da izberes i lekara i anesteziologa i sve. Naravno to se dodatno placa.

Tačno tako. Uz to, ja ne bih smela da se poradjam u privatnoj klinici. Nešto podje naopako i šta onda? Noću dežuraju samo medicinske sestre pa dok se pojavi neko, ma dok se ustanovi problem samo. Neka hvala.
Poradjala sam se oba puta u Frontu, oba puta prisustvovao suprug, oba puta u epiduralu, oba puta bila u apartmanu. Ne znam kako bih mogla bolje da prodjem bilo gde drugde. Da ne govorimo o tome sta je bezbednije za bebče.

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 1257
28.9.2011 21:50:52   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: zivka

Pa ja nesto kao mislim da je rekla sestra zbog gljivica

Ovo prvi put čujem. Pa to beba posle sisa! Ko zna kako to utiče i na bradavicu. Nikada nisam ničim tretirala bradavice osim mlakom vodom. Druga stvar je ako postoje ragade, beba ima soor i sl. Za to ne znam, nije nam se dešavalo.
Što više ih sušiti na vazduhu, namazati kapljicom-dve mleka posle podoja, i to je sve. Prosto, ne treba preterivati.
Mi smo sve vreme napolju, od 11h pa do 16h-17h, dok je još toplo, tako da ih ja ni ne perem posle podoja.

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 1258
28.9.2011 21:59:25   
zivka
Izvinjavam se - Sad sam opgledala: posle podoja se obrisu sa aci di borici a pre podoja samo vodom ,posuse i nakapa se malo mlekom zbog mirisa-da ih privuce

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 1259
28.9.2011 23:29:10   
Anoniman
Ovo sto Leki77kaze je sasvim ok, tako sam sa prvim detetetom a tako radim i sa drugim,ni u cemu ne treba preterivati tj. ici u krajnost, jedino ako su ragade u pitanju, to je drugo, a u gradskoj imaju ekstra melem, a i lampu i super pedijatrijsku sestru. Mislim, svako radi kako smatra da trebai to je ok, ali ovo je moje iskustvo pa i savet.

Pozzz

(odgovor članu zivka)
  Direktna veza do poruke: 1260
29.9.2011 10:58:34   
Anoniman
ovo stiglo sveze od porodilje u betaniji

STVARI ZA TEBE:
  1. NA TORBI IME,,PREZIME,ADRESA
  2. 2 SPAVACICE SA DUBOKIM DEKOLTEOM
  3. PAR PAPUCA
  4. TANJI OGRTAC
  5. PRIBOR ZA LICNU HIGIJENU(CASA ZA VODU,UBRUS ILI WC PAPIR,2 PAKOVANJA MREZASTIH ULOZAKA ,2 SREDNJA PESKIRA,4 PODMETACA ZA KREVET 60 X 90)
  6. PUNJAC ZA MOB.
  7. 2 PRAZNE KESE SA RUCKAMA ZA STVARI
  8. HRANA PLAZMA ILI SUVI KEKS
  9. PICE VODA ILI BISTRI SOK
  10. I STA TI JE JOS POTREBNO CETKICA ZA ZUBE,PASTA ,KUPKA ILI SAPUN,PARFEM,KREMA ZA HEMOROIDE....

STVARI ZA BEBU:
  1. PAMPERS 2-5KG 10 KOM
  2. 3-5 OBICNIH ILI TETRA PELENA
  3. 1 BENKICA
  4. 1 BODI
  5. 1 DZAK ZA BEBU
  6. 1 MANJE PAKOVANJE VLAZNIH MARAMICA
  7. 1 PAVLOVICEVA KREMA
ZA OTPUST IZ PORODILISTA: ZA TEBE KOMOTNA ODECA,OBUCA I DONJI VES     ZA BEBU:1 PAMUCNA KAPICA,1 BODI ILI BENKICA,1 SVEDSKE GACE KRUCE,1 PAMPERS PELENA,1 OBICNA TETRA PELENA,1 ODELCE ZA BEBU,1 NOSILJKA,1PREKRIVAC

izvinjavam se zbog velikih slova, bilo je copy/paste a mrzi me da kucam ...
istina da u betaniji ne dozvoljavaju mrezaste gace?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1261
29.9.2011 11:16:34   
Anoniman
Eto, nama je sestra na vezbama rekla da ponesemo analgetik jer oni imaju samo u inekcijama i dosta zena nece da ih bodu, nego se odluce da piju brufen ili analgin.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1262
29.9.2011 11:22:39   
bubulence
IZVORNA PORUKA: BlackBetty

ovo stiglo sveze od porodilje u betaniji

STVARI ZA TEBE:
  1. NA TORBI IME,,PREZIME,ADRESA
  2. 2 SPAVACICE SA DUBOKIM DEKOLTEOM
  3. PAR PAPUCA
  4. TANJI OGRTAC
  5. PRIBOR ZA LICNU HIGIJENU(CASA ZA VODU,UBRUS ILI WC PAPIR,2 PAKOVANJA MREZASTIH ULOZAKA ,2 SREDNJA PESKIRA,4 PODMETACA ZA KREVET 60 X 90)
  6. PUNJAC ZA MOB.
  7. 2 PRAZNE KESE SA RUCKAMA ZA STVARI
  8. HRANA PLAZMA ILI SUVI KEKS
  9. PICE VODA ILI BISTRI SOK
  10. I STA TI JE JOS POTREBNO CETKICA ZA ZUBE,PASTA ,KUPKA ILI SAPUN,PARFEM,KREMA ZA HEMOROIDE....

STVARI ZA BEBU:
  1. PAMPERS 2-5KG 10 KOM
  2. 3-5 OBICNIH ILI TETRA PELENA
  3. 1 BENKICA
  4. 1 BODI
  5. 1 DZAK ZA BEBU
  6. 1 MANJE PAKOVANJE VLAZNIH MARAMICA
  7. 1 PAVLOVICEVA KREMA
ZA OTPUST IZ PORODILISTA: ZA TEBE KOMOTNA ODECA,OBUCA I DONJI VES     ZA BEBU:1 PAMUCNA KAPICA,1 BODI ILI BENKICA,1 SVEDSKE GACE KRUCE,1 PAMPERS PELENA,1 OBICNA TETRA PELENA,1 ODELCE ZA BEBU,1 NOSILJKA,1PREKRIVAC

izvinjavam se zbog velikih slova, bilo je copy/paste a mrzi me da kucam ...
istina da u betaniji ne dozvoljavaju mrezaste gace?

ja na torbi nisam nista pisala i niko me nije ni pitao, podmetaca treba sto vise, moj savet je bar 6-7, najmanje 4 paketa mrezastih ulozaka  i 3 spavacice posto ej tamo +100 stepeni. ,rezaste gacice mozes da nosis samo ako ne budes secena, a i onda ces morati da ih skidas kada naidje vizita. oogrtac ne treba jer ne smes da izadjes iz sobe i nema setnje osim do kupatila.  tako je bilo pre 2 meseca. za bebu ne nosis nista od garderobe u bolnicu, to donosi tm kada dodje po tebe.

misu mi smpo dobili brufen prvo vece zbog rane, kasnije vise ne daju zbog dojenja. mozes poneti za svaki slucaj

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1263
2.10.2011 13:22:18   
Mariya
Što se tiče stvari koje treba poneti, vidim da je svako porodilište priča za sebe ali ne zaboravite, ako još niste odmah spakujte u torbu flašicu VODE i kutiju KEKSA!!Jr pre porođaja niti jedeš niti piješ, a posle porođaja si toliko malaksala da jedva čekaš da nešto pregrizeš. 

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1264
2.10.2011 13:52:38   
Dora
Ja sam nosila sve ono što je stajalo na spisku koji mi je doktorica dala, a ponela sam još i gaće, grudnjak i tufere za grudi. To mi je mnogo značilo kad mi je krenulo mleko, nisam bila stalno mokra i smrdljiva. Inače, na telefon nabacite puno muzike, ponesite slušalice, neku knjigu...

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1265
2.10.2011 15:44:41   
nela79
IZVORNA PORUKA: MaliMis

Uzecu te Vir uloske. A ja ni nemam toliko peskira u kuci user posted image

Meni su ti u jevremovoj nesto sumnjivi. Ja sam se i za VTO odlucila za inostranstvo pa ne bih nesto tamo da se poradjam. Ne znam ni koliko moze da kosta, ali ako platim apartman, epidural, izabranog lekara i sve ovo sta treba da kupim za porodiliste doci ce me isto user posted image

Ne znam da li je neophodno bas dezinfikovati grudi pre dojenja, valjda je dovoljno da ih operes?

Ma MM nije bas da radis u nuklearnoj elektrani user posted image . Nema potrebe za dezinfekcijom. Nama je bilo receno da ih ocistimo rastvorom sode bikarbone. To sam radila sa prvim djetetom a sad ni to, samo ih operem vodom i uzivamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1266
2.10.2011 20:02:38   
Anoniman
Znam, to sam prvi put cula da su neke babice savetovale na vezbama. Pitala sam nase ne treba. Nikad nisam ni sestru videla da to radi.

Tnx

(odgovor članu nela79)
  Direktna veza do poruke: 1267
3.10.2011 10:07:58   
jance
jeste nosile limun, ono sto kazu da smes na usta mislim u pretporodjajnoj?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1268
3.10.2011 10:09:48   
New Mom

IZVORNA PORUKA: jance

jeste nosile limun, ono sto kazu da smes na usta mislim u pretporodjajnoj?

Ne može. Davaće ti povremeno natopljenu gazu da malo osvežiš usne.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1269
3.10.2011 11:59:29   
jance

IZVORNA PORUKA: Ana RR

IZVORNA PORUKA: anuksunamun

.ne postoji ni jedna privatna klinika u Srbiji za porodjaj....

Postoji KLIK

user posted image odlicno! jel se zna kolko kosta porodjaj? da znam za sledeci put jer sam ovaj put zakasnila ocigledno...
al mi je izuzetno drago da se neko ipak usudio na taj korak ovde u Srbiji...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1270
14.10.2011 10:38:39   
Anoniman
u cemu ste pakovale stvari za porodiliste? stalno spominju kese, a to mi bas nije prakticno.. sta se nosi u salu? kako da odvojim stvari za salu i kasnije? da to za kasnije ne pakujem nego da puz donese?

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 1271
14.10.2011 10:43:40   
Ana RR
Ja sam nosila u velikoj kartonskoj kesi koja ostaje u sobi gde se radi klistir, u salu sam nosila samo uloške. Odmah posle porođaja mi je sestra iz kese donela mobilni, vodu i keks, a kad su me premeštali u sobu ona mi je ponela kesu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1272
14.10.2011 10:55:08   
Anoniman
a spavacica?

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1273
14.10.2011 10:59:24   
bubulence
IZVORNA PORUKA: BlackBetty

u cemu ste pakovale stvari za porodiliste? stalno spominju kese, a to mi bas nije prakticno.. sta se nosi u salu? kako da odvojim stvari za salu i kasnije? da to za kasnije ne pakujem nego da puz donese?

ja sam nosila u obicnoj putnoj torbi jer su mi rekli u skolici da kofercic ne dozvoljavaju sto je skroz netacno. a u salu ces poneti samo uloske, telefon i knjizicu, to izvadis iz torbe koja ti stoji u sali za klistir. kada se porodis oni ti donesu torbu i voze te dole u sobu. znaci sve zajedno spakujes, samo gledaj da su ti ulosci, telefon i knjizica budu na vrhu torbe. spavacicu u kojoj se poradjas ces presvuci posle 4-5 sati od porodjaja kada budes mogla da ides na tusiranje koje ces jedva cekat.

ovo ti iskustvo iz NS ako ces se tu poradjati

< Poruku je uredio bubulence -- 14.10.2011 11:00:01 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1274
14.10.2011 11:02:18   
Anoniman
JA nosim minimalno, samo za porodjaj, a jos jednu kesu sa spavacicom i sl ostavljam kod kuce da mm donese posle porodjaja.

Ja imam par platnenih kesa koje sam dobila u nekim buticima kad sam kupovala pa cu njih iskoristiti.

(odgovor članu bubulence)
  Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here