ica82
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Uh, evo sta sam ja stavila na spisak. Ovo je radna verzija Za mamu za porodiliste: spakovati u dve kese, jedna za prijem a drugu Marko da donese posle porodjaja - overenu zdravstvenu knjižicu, - uput ginekologa, - rezultate briseva, Krvna grupa, HBS antigen, Koprokultura, Ultrazvuk poslednji, Urinokultura – STA VEC TRAZI DR - mobilni telefon i punjač, - plasticna kesa za odlazak u kupatilo - četkicu i pastu za zube, - gel za tuširanje i šampon – kupiti male bocice ako ima, ja sam nosila onaj chico mali sto se dobije kad kupis omeksivac i njega sam za sve koristila, a ranu sam samo vodom prala - češalj, - balzam za usne, - kremu za telo, - kremu za lice, - grudnjak za dojenje - MOZDA, ni ovo mi u bolnici nije trebalo, niko u sobi nije nosio - jastučiće (za grudnjak) za dojenje, nece ti toliko ici mleko odmah, ovo ti treba kod kuce ne u bolnici - krema za bradavice - IMAM, isto kao prethodno - papuče s debljim đonom – Crocks ili neke japanke - mrezasti ulošci – 4 pakovanja niva + 2 pakovanja kod kuce, meni su najbolji vir 80 - mrezaste gace 5 kom, - keks I voda, ja sam ponela 2 keksa i 2 vode i super mi je doslo - malo pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu 3-6 kg - podmetaci za jednokratnu upotrebu 15 kom , ja sam imala 5 kom nisam sve iskoristila - analgin ili brufen, preporucujem brufen, savet je od mog dr. - diklofenak cepici, ako imas brufen ovo ti ne treba - rivanol, mislim da je bolji oktanisept, ja rivanol nisam koristila ali iz iskustva moje sestre - asepsol , imaju u bolnici - vlazne maramice za mamu, ovo sam nosila ali mi nije trebalo posto peres ruke svaki sec - vlazne maramice za bebu - 2 spavacice - plasticne case - wc podmetace , imaju u bolnici - tolet papir - toplomer,imaju u bolnici - bade mantil, nosila ali nisam izvadila iz kese dosta je toplo - pumpica za grudi - uzeti od cece marko ce doneti ako zatreba, ni ovo ti ne treba u bolnici - Peskir za telo, ja sam ponela 3 i svakog dana su mi po 3 cista donosili - Peskir za lice - 2 tetra pelene za mleko iz grudi , imaju u bolnici, cimerki su njene pokupili i odneli jer stalno nose na pranje - oktanisept sprej, dovoljan je samo on, ne treba rivanol - sportske carape x 2 - brijac za jednokratnu upotrebu - dezodorans u stiku, nama babica na vezbama savetovala da se prvih dana tusiramo sto vise, a da ne koristimo dezodorans, videces i sama istusiras se kad god piskis Za mamu za izlazak: spremiti Marku u posebnu kesu ili torbu pre odlaska - donji veš - carape - trenerka - majica - duks - jakna - patike Za bebu izlazak: pripremiti I sve staviti u korpu da Marko donese - pelene (3x tetra + 2x Pampers), - 1 x pelena za široko povijanje, - 2 x tetra majica, - beli kompletic sa kapicom koji je dobila iz LUX - zimsko ćebence - korpa od kolica - gicino krzno u korpu od kolica I znam da mu ode nije mesto, ali pogledajte i ovaj spisak, ne znam da li imam sve za prvih desetak dana kod kuce. Gardarobu svu dobijam od sestre, to nista ne kupujem Za bebu za kucu: - kadica sa postoljem - veca - plasticni bokal zapremine 2l za polivanje - kanta za donosenje I odnosenje vode iz kadice. - Mustela kupka I sampon sa pumpicom - Mustela mleko za telo sa pumpicom - Cetka I cesalj – IMAM - 5 ampula Bebisol-a ( nesto kao fizioloski rastvor za ciscenje ociju, usta i nosica), bolje kupi odmah veliki fizioloski i spric, trebace ti dosta, da ne kupujes svaki cas bebisol, a i vise se isplati - fizioloski rastvor I spricevi - pumpica za izvlacenje slina - baby vlazne maramice - veliki tuferi cetvrtasti za pranje bebe, za ovo prvi put cujem - povidon jod za spoljasnju upotrebu – flasica sa pipom za lakse sipanje, dobices u paketu koji grad daje - 3% hidrogen najmanja flasica - gaze (komprese) velicina 5x5cm NIVA treba 30 kom - stapici sa usi sa granicnikom - duda varalica (cucla) preporucene marke NUCK ili Dr. Browns, da bude silikonska bela a nikako zuta. najmanja 0+ ili kod nekih je to velicina 1. - kutijica za cuclu ako nema zastitu - 1 flasice male od 120ml sa cuclom 0+ - pavloviceva krema - dzambo pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu 3-6kg - 1 pakovanje vate - makazice za nokte (ili grickalica, ono sa cime znas da rukujes i sa cime i sama seces nokte) - IMAM - Vigantol ili D kapi - 30 tetra pelena – kupi samo 10 - 6 svedskih pelena, treba mi mnogo vise - dzak za spavanje zimski pamucni - 3 peskira sa kapuljacom - 3 carsafa za krevetac - zastitni carsaf za dusek - peskirici ili krpice za bljuckanje – 10 kom - sterilizator ? – uzeti od dragane - stolica ljuljaska – uzeti od dragane - jorgancic - 2 cebenceta prekrivaca pamucna - pantenol krema - kanta za smece - papirni hanzaplast (za pupak) ili ona mrezica sto se navlaci - kupko za kadicu - dusek za krevetac - caj od kamilice Za mamu kod kuce: - tuferi za grudi - pojas za stomak – uzeti od cece
|