|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
16.9.2011 15:06:26   
PoisonEve
jeco, pa vidim da su mnogi koristili 1, al sto ti kazes pise na pakovanju od 3 do 6 kguser posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1176
16.9.2011 15:13:10   
Jeca*
opusteno, ja sam nosila dvojku user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 1177
16.9.2011 15:21:43   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Didy
Inače, Sofiji skoro uvek kad se ukaki (osim noću) operem guzu na lavabou sa dečjim sapunom i toplom vodom. Nekako mi prirodnije nego drljati tim vlažnim maramicama.user posted image

Ovako i ja radim, ali kad sam sama kući onda mi je jako nezgodno da ga držim i perem jer se mnogo koprca pa ga prvo prebrišem maramicama a posle mokrom pelenom.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1178
16.9.2011 15:23:05   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Ja sam se izgleda zeznula. Kupili smo ono malo pakovanje pampersa u aksi ali br. 2 a i nisam uzela te sensitive pampers maramice nego obicne pampers vlazne maramice.

To je sasvim ok user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 1179
16.9.2011 15:34:14   
vonavoj
jel istina da ne smemo da koristimo stik dok dojimo...u bolnici.i tako to! ja ne umem da zivim bez njega!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1180
16.9.2011 15:36:21   
PoisonEve
Von, nama su u skolici bas savetovali da pod obavezno ponesemo kakav stik ili labelo u porodiliste. Ako na to mislis?

Ajrton Sena

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1181
16.9.2011 15:36:43   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: vonavoj

jel istina da ne smemo da koristimo stik dok dojimo...u bolnici.i tako to! ja ne umem da zivim bez njega!

Misliš protiv znojenja? Naravno! Kamo sreće da ga sve žene koriste user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1182
16.9.2011 15:37:10   
vonavoj
da,da...taj!user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1183
16.9.2011 15:38:26   
Jeca*
Ja samo predlazem da ne menjate mirise. Znaci one mirise koje sa bebom koristite u pocetku (stik, dez, prasak, omeksivac..) ne menjajte jer ce to biti miris koji ce beba u pocetku povezivati sa vama. Meni su rekli da je to jako vazno zbog dojenja...beba pamti miris mame

Robin Sharma

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1184
16.9.2011 15:39:56   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jeca*

Ja samo predlazem da ne menjate mirise. Znaci one mirise koje sa bebom koristite u pocetku (stik, dez, prasak, omeksivac..) ne menjajte jer ce to biti miris koji ce beba u pocetku povezivati sa vama. Meni su rekli da je to jako vazno zbog dojenja...beba pamti miris mame

Sa ovim se potpuno slažem. I izbegavati da se grudi peru nekim parfimisanim sredstvima.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1185
16.9.2011 15:40:44   
PoisonEve
Idi bre von...user posted image
I nama to savtuju Jeco u porodilistu. takodje nam je babica rekla da nikakve dezodoranse ne koristimo, samo da se redovno perkamo ispod miske obicnim meriminim sapunom. I Pita jedna zenica- Znaci li to da ce nas nase bebe pamtiti po smradu?
- Pa, da, tako ispada
user posted image

Ajrton Sena

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 1186
16.9.2011 15:41:53   
Jeca*
ja sam koristila dezodorans, ali bih se pre dojenja uvek "prala" (grudi, pazuh)...nije bas zenstveno, ali sve za bebu user posted image

Robin Sharma

Direktna veza do poruke: 1187
16.9.2011 15:44:33   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: PoisonEve
takodje nam je babica rekla da nikakve dezodoranse ne koristimo, samo da se redovno perkamo ispod miske obicnim meriminim sapunom.

I da idemo da se porodimo na njivi. Merimin sapun sve više NE preporučuju jer isušuje, zastarela tehnologija. Andreju on uopšte nije prijao, kao da sam ga prala šmirglom (ali on ima osetljivu kožu i imao je ekcem kad je bio beba)

Direktna veza do poruke: 1188
16.9.2011 15:51:17   
Ana RR
Ja nisam imala kad ni da stavim dezodorans jer sam zbog jbn ešerihije išla u wc na 5 minuta i svaki put se tuširala. Ogadila mi se kupka koju sam nosila u porodilište user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 1189
16.9.2011 18:03:01   
alex011
Jance evo ja da se nadovezem..‚verovatno si u mom postu procitala za ne otpakovane pelene.user posted image Ja sam se porodila u Gradskoj bolnici CR-om. Od kuce sam ponela 10 ak pelena, kontam da mi celo pakovanje ne bi zauzimalo mesto,pa cu muzu traziti ako mi jos bude trebalo. Medjutim, vec sledeci dan posle carskog reza dok sam jos uve bila u sok sobi, jedna od sestara sa sprata je dosla i rekla da pripremim pakovanje Pampersa i Pavlovicevu mast ako imam. Ja kazem, imam pelene, par komada, ona kao na zalost ne mozemo to prihvatiti, jer kao sto se za vasu bebu koriste ne otpakovane pelene, isto tako je i red da vi donesete novo pakovanje! Tako da su istog dana i dobili novo !Medjutim u medjuvremenu sam se odlucila za babyfrendly gde niko nije proveravao koje imamo pelene, tako da sam iskoristila te koje sam ponela od kuce, svoje vlazne maramice i kremicu!To je moje iskustvo, za druge bolnice stvarno ne znam! Pozz!!user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1190
16.9.2011 18:05:26   
PoisonEve
Alex, super dobro si prosla! Ajde molim te napisi samo tvoje iskustvo sa babyfriendly programom u Gradskoj, jer bi i ja tamo.

Ajrton Sena

(odgovor članu alex011)
Direktna veza do poruke: 1191
16.9.2011 18:32:21   
alex011
Znas kako draga..ja nikada nisam bila za friendly, jer si stvarno umoran i iscrpljen, narocito posle carskog.Medjutim, posto porodiljama koju se porode na taj nacim mleko kasnije krece(meni je tek treci dan), ja sam bez bebe htela da umrem od tugeuser posted image , posto su mi ga donosili a jedan min dnevno... Stalno sam se pitala sta li sada radi, da li place, sta ako je gladan ...user posted image uzasno mi je nedostajao i iz tog razloga sam se i odlucila da budem sa bebom, iako sam imala stvarno jako velike bolove. Inace sam bila jedina u tom momentu koja se odlucila na taj korak...svi su mi rekli da sam luda jer zbog rane je kretanje stvarno, barem meni bilo bolno, ali sreca koju sam osecala onog momenta kad su mi ga doneli je bila neopisiva i cini mi se da sam svakog trenutka bila sve bolje i bolje! Doduse, imam srece sto ima zlatnu bebu, koja je tamo samo jela i spavala tako da ga prakticno nisam ni osetila.. kasnije su na odeljenje dosle bebe koje su plakale danonocno pa verujem da tim majkam stvarno nije bilo lako. user posted image Sto se tice osoblja...nisam bas prezadovoljna, na zalost cetvrti dan sam imala problem sa dojenjem, jer mi je mleko tek kretalo,ja neiskusna, on veliki- gladan, a u smeni nadrndana babica koja me je zbog neprijatnosti i grubosti dovela do suza...samo je gurala bebinu glavu, dok je on urlao i vikala ajmo majko, ne tako majko, zasto to tako majko...pa je ujutru bio problem jer sam sest puta uspavljivala bebu a ona je sest puta ulazila, da mu gleda kukove, da mu proverava sluh, da mu gleda kozu, da mu meri duzinu, da mu meri kilazu...svaki put bi uletela, raspovila ga i onako golog i uspavanog ga stavila na hladnu metalnu vagu...onda bi on poceo da vristi i tako u krug...na svu srecu sledeca smena je vec bila druga prica...divna zena kakva se samo pozeleti moze!Eto..nadam se da sam ti bar malo priblizila...bez obzira na taj los deo, kada se jedno dana budem opet nasla tamo, nadam se, opet cu se odluciti za isto, tj. da budem pored mog andjela! U svakom slucaju nakon porodjaja te pitaju gde zelis da budes, tako da ako budes smatrala da si sposobna, ti budi sa bebom! Ne znam gde ces se poradjati, ali drugarica koja se porodila u N, frontu je bila prepustena sama sebi.. tutnuli su joj bebu i vise nikoga maltene nije videla.. U Gradskoj te stalno neko obilazi i ako nemas dovoljno mleka nose na dohranu i vracaju ti bebu! Ti se posaveuj sa jos nekim pa odluci! user posted image

Direktna veza do poruke: 1192
16.9.2011 18:51:48   
PoisonEve
Hvala Alex, svako iskustvo mi znaci da procitam ili cujem. Ja cu takodje biti u Gradskoj.

Ajrton Sena

(odgovor članu alex011)
Direktna veza do poruke: 1193
16.9.2011 21:05:23   
jance

IZVORNA PORUKA: alex011

Jance evo ja da se nadovezem..‚verovatno si u mom postu procitala za ne otpakovane pelene.user posted image Ja sam se porodila u Gradskoj bolnici CR-om. Od kuce sam ponela 10 ak pelena, kontam da mi celo pakovanje ne bi zauzimalo mesto,pa cu muzu traziti ako mi jos bude trebalo. Medjutim, vec sledeci dan posle carskog reza dok sam jos uve bila u sok sobi, jedna od sestara sa sprata je dosla i rekla da pripremim pakovanje Pampersa i Pavlovicevu mast ako imam. Ja kazem, imam pelene, par komada, ona kao na zalost ne mozemo to prihvatiti, jer kao sto se za vasu bebu koriste ne otpakovane pelene, isto tako je i red da vi donesete novo pakovanje! Tako da su istog dana i dobili novo !Medjutim u medjuvremenu sam se odlucila za babyfrendly gde niko nije proveravao koje imamo pelene, tako da sam iskoristila te koje sam ponela od kuce, svoje vlazne maramice i kremicu!To je moje iskustvo, za druge bolnice stvarno ne znam! Pozz!!user posted image

aaa sad mi je jasno.. i ima logike... hvala na objasnjenju user posted image

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu alex011)
Direktna veza do poruke: 1194
16.9.2011 22:31:57   
Didy
PE, iskoristićeš i dvojku i te vlažne maramice. Ja sam samo napisala kako sma ja uradila, nije to božje slovo.user posted image
Moje oboje dece su rođena sa preko 3 i po kile i jedinica ima je bila velika.user posted image One tračice se skroz preklope... Ne znam, to je moje iskustvo. Evo sa dve nedelje još uvek ne planiram da pređemo na dvojku.
Ja koristim niveinu kupku za tuširanje kao i do sad, čak i preko bradavica pređem, ali posle dobro isperem vodom.
Stik nekad stavim, nekad ne (zaboravim), a inače imam osećaj da smrdim ko tvor.user posted image Samo se njuškam i tuširam sto puta na dan, mm već ludi od mene i od pitanja da li mu smrdim, pošto sebi neverovatno smrdim.user posted image

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1195
16.9.2011 22:45:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Von, imaš iste takve i maramice, kao što je pampers pa eto možeš to.
KLIK

Joj što su meni grozne te bele maramice. Nekako su mi suve. user posted image
Ja sad kupujem Huggies, onaj bež, ili sebamed.

IZVORNA PORUKA: Jeca*

opusteno, ja sam nosila dvojku

I ja sam nosila dvojku, za oboje. Prvi sin je bio 2830gr i 48cm, a drugi 3080gr i 48cm.

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Priča je "Ako ne mirišeš >>prirodno<< beba neće hteti da sisa. Moj stav je, neka beba misli od prvog dana da ja prirodno mirišem na stik". user posted image Oboje su sisali. I menjala sam dezodoranse.

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

I da idemo da se porodimo na njivi. Merimin sapun sve više NE preporučuju jer isušuje, zastarela tehnologija. Andreju on uopšte nije prijao, kao da sam ga prala šmirglom (ali on ima osetljivu kožu i imao je ekcem kad je bio beba)

Znate priču o Marku, da ne davim. Jedina stvar oko koje su svi lekari složili je merimin sapun, koji mrzim. user posted image

Jao Didy! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1196
16.9.2011 23:21:55   
vonavoj
user posted image user posted image user posted image Tash..znaci moze i 2kauser posted image
bravo za stik..user posted image neka beba nauci odmah!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1197
16.9.2011 23:25:51   
Anoniman
Može i 2ka. Realno im je velika, ali ja svejedno nisam kupovala 1-cu.
Lažem, kada se ojeo, Bože, ne znam ni koliko je imao tada, oko mesec i po, mama mi je kupila Huggies 1-cu, jer su one kao pamučne, i ladno je nosio, i to 2 pakovanja, znači, nekih 2-3 nedelje sigurno (menjala sam često pelene jer je bio gadan osip).

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 1198
16.9.2011 23:39:52   
MarijaBg
Moja beba je rodjena sa 4 kg, koristila sam 1 prvih 15 dana i nisu joj bile male. Plice su, pa samim tim lakse za stavljanje jer pampers ne sme preko pupka

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1199
21.9.2011 14:02:33   
PoisonEve
Evo ja smo skoro spakovala dve kese. Jedna je za odma, a drugu ce mi mm doneti naknadno.
I kesa:

- 2 spavacice
- sapun za kupanje
- sapun za ruke
- cetkica za zube
- pasta za zube
- labelo (topla preporuka babice)
- podmetaci za krevet (6 kom.)
- vlazne maramice
- tolet papir
- papirne maramice
- 2 flasirane vode
- mala plazma keks
- mrezasti ulosci (2 kom.)
- sobne papuce
- japanke za tusiranje
- mp3 plejer
- foto aparat
- 2 peskira
- plasitcne case za jednokratnu upotrebu
- paracetamol
- vitamin c
- punjac za telefon
- aspesol na prskanje
- AD kapi

Jos da kupim mrezaste gacarone i toplomer

II kesa:

- pampers (24 kom.)
- pavloviceva mast
- melem za bradavice
- pumpica za grudi
- 2 peskira
- tetra pelene
- bade mantil ( ne moze da stane u onu prvu kesu)
- mrezasti ulosci (2 kom. )
- rivanol

I toliko o tome da cu poneti malu kesuuser posted image

I jos treba da spremim stvari koje ce mi mm doneti za izlazak iz porodilista

Ajrton Sena

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here