alex011
|
Cao svima! Evo i ja ću podelitisvoje iskustvo sa vama! Porodlia sam se u Gradskoj bolnici 05.05. ove god, carskim rezom. Tada tamo nisu dozvoljavali da se nose mrezaste gacice, to vazi za vreme trajanja vizite! Inace, mnogo je lakse i udobnije! Torbu sam spakovala cim sam usla u deveti, ne sluteci da cu se poroditi 12. ti dan nakon termina. Evo stvari koje su meni bile od koristi, pa moyda ce nekoj od vas znaciti! - 2 spavacice sa dugmicima na grudima, zbog dojenja (mada sam od porodjaja do prelaska u bebi frendlynosila njihove spavacice, jer sam krvarila, a ceo jedan dan i celu noc nisu imali da mi promene posteljinu tako da sam lezala u lokvi krvi..strasno...) tako da mislim ad je bolje da bar malo sacuvate svoju spavacicu -2 pakovanja mrezastih ulozaka, a kasnije mi je muz donosio, da ne bih trpala stvari po sobi -7-8 mrezastih gacica -pribor za licnu higijenu ( pasta, cetkica, krema, cetka za kosu, dezedorans, kupka... ono sto inace koristite...) - vlažne maramice - toalet papir - 3-4 para soknica -obavezno kesa za tusiranje, koju cete okaciti na civiluk i u njoj smestiti stvari tokom tusiranja ( posto u gGradskoj nemate gde stvari smestiti u kabini) -papučesobne -papuče japanke za tuširanje -peškiri za lice, telo, ruke -čaša -i ono sto je meni znacilo, a koliko sam videla niko nije naveo...ponela sam 3-4 tetra pelene na koje sam izmlazala mleko, a znace i kada beba treba da podrigne, mozete je nasloniti na nju - ko ima od koga da pozajmi neka uzme pumpicu za grudi, tamo će vam biti od koristi (ja sam uzela Aventovu rucnu i moram reci da me je spasila muka a i usteda na vremenu je neprocenljiva) -punjač za mobilni -mobilni - voda - plazma Dokumentacija -zdravstvena OVERENA - par poslednjeh nalaza sa CTG-a - poslednji ultrazvuk -krvna grupa koja glasi na prezime iz lične karte -nalazi iz 29. og Novembra koji se rade pred kraj trudnoce mislim da je to sve ja sam ponela celu fasciklu pa šta im zatreba za bebu -ne otvoreno pakovanje pampersa ( ja otvorila kao da vidim kakve su pelene, pa sam morala da kupim nove) - ako ste u frendliyu onda pavlovićeva i vlažne maramice) Nadam se da nisam nesto zaboravila! U svakom slucaju imacete posete, tako da vam uvek neko moze doneti ono sto vam nedostaje! Ja sam igrom slucaja lezala osam dana pre carskog u bolnici tako da sam stigla i do fena , sampona, pakovanja za kosu, jamba, knjiga, novina, pincete... ! Pozdrav svima! - sto se tice garderobice, oni su sve imali tamo, mada sam ja stavljala svoje tetra i švedske pelene
|