Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 12:41:59
|
|
|
|
lanajelena
|
Anck u Betaniju sve nosis,nista ne daju
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 12:54:14
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Anck,vec 9 mesec? Ala vreme letiiiiiiiiiiii Vec....i meni je proletelo...... i jedva cekam da se porodim!!!! A ima neko da prepise taj spisak, ja ga nemam!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 12:56:50
|
|
|
|
Nensi*
|
Nisam u toku i malo cu off,sta nosis?
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:03:54
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Nensi RR Nisam u toku i malo cu off,sta nosis? Mislis na pol? Curicu
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:10:06
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja sam nosila: mrežasti ulošci 3 pak (mm mi je dokupio još 3 ili 4 pak) mrežaste gaćice (spas) toalet papir oktanisept za ranu sapun i kupka brijač, dezodorans vlažne maramice peškiri 3 kom (mm je svaki dan donosio po 3 čista, a kući nosio prljave) so (za bljutavu hranu) plazma, grisine, voda, sok Mislim da je to sve što sam koristila, višak sam poslala kući. Porodila sam se u KBC Dr. Dragiša Mišović. Spavaćice i papuče oni daju, posteljina se menja i više puta dnevno ako treba, kao i spavaćice. Za bebu ne treba ništa sem pampersa.
< Poruku je uredio Ana RR -- 8.8.2011 13:35:45 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:12:52
|
|
|
|
vonavoj
|
Anci,koje mrezaste uloske si koristila? sve pisete za njih,ali nijedna marku
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:16:36
|
|
|
|
lanajelena
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun IZVORNA PORUKA: Nensi RR Anck,vec 9 mesec? Ala vreme letiiiiiiiiiiii Vec....i meni je proletelo...... i jedva cekam da se porodim!!!! A ima neko da prepise taj spisak, ja ga nemam! Probacu da ga nadjem ako ne seticu se sta sve treba pa cu ti ispisati
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:17:32
|
|
|
|
Ana RR
|
Meni su najbolji neki Vir80 (ima ih u Aksi). Svi ostali su nekako suviše mekani i raspadaju se.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:18:30
|
|
|
|
lanajelena
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Anci,koje mrezaste uloske si koristila? sve pisete za njih,ali nijedna marku Standardne Nivine
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:19:14
|
|
|
|
vonavoj
|
hvala anci,i meni je sestra rekla za te..mislila sam da ih nema ovde,jer je ona u HR! znaci moram da ih nadjem! hvala!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:25:28
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun A ima neko da prepise taj spisak, ja ga nemam! Probacu da ga nadjem ako ne seticu se sta sve treba pa cu ti ispisati Pa da ovde citam da trebaju i podmetaci za krevet cak... pa sve za bebu ( ne mislim na izlazak nego u bolnici benkice bodici i sl.)..koje gluposti, poradjala sam se u manjem gradu pa su sve imali a u NS da nemaju, vazno je da su TV nabacili strasno!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 8.8.2011 13:33:10
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: bubulence jance evo sta je potrebno: obavezno 3 spavacice jer je tamo uzasno toplo 4 pakovanja mrezastih ulozaka 5 podmetaca za krevet jer ces prvi dan promeniti bar 3 papuce toalet papir 3 peskira plazma obicna voda i sok od jabuke za bebu 10 pampers pelena pavloviceva krema vlazne maramice benkice i pelene ne nositi jer sada bebama ne oblace nista sto je doneto od kuce... tek sada sam videla, hvala zeno
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 13.8.2011 15:13:16
|
|
|
|
zelenooka
|
ako moze neko da mi kaze sta konkretno sve treba da ponesem u porodiliste,poradjam se u narodnom frontu...jel trebaju ti podmetaci za krevet?sta za bebu treba poneti...svaki savet mi je dragocen.unapred hvala
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 13.8.2011 22:39:03
|
|
|
|
Capa
|
Podmetače za krevet ne treba da nosiš... To ti kažem, jer znam, zato što sam se ja porodila u GAK Narodni Front u Bg-u pre skoro 4 meseca. Vrati se na moj post (sa prethodne stranice) gde sam napisala, ja mislim, sve što treba... Ali, naravno, ako te još nešto zanima ... slobodno pitaj, odgovoriću ti.. Pozz
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 13.8.2011 22:46:59
|
|
|
|
Anoniman
|
ASN, evo copy-paste spisak iz školice od pre 5 god. Ja sam se porodila CR, tako da bi bilo dobro da ovaj spisak komentariše neko ko se porodio prirodno. Nalazi za mamu: - zdravstvena knjižica - lična karta - krvna grupa, Rh factor - rezultat testa na žuticu - zadnja 2-3 nalaza ultrazvuka - zadnja analiza krvi i urina - zadnja analiza vaginalnog sekreta Dodatno za carski: - vreme krvarenja i koagulacije - ŠUK - PTT - kreatinin - urea Stvari za mamu: - 3 spavaćice - papuče (da nisu platnene) - bademantil - pribor za ličnu higijenu + časa + 2 analgina krišom - nešto slatko za nakon porodjaja (plazma, čokoladica i sl.) - sokić - 3 – 4 srednja peškira - 3 – 4 podmetača - 30 – 40 mrežastih uložaka - rivanol (oblog za ranu) - uljane AD kapi - mrežaste gaće - vlažne maramice Za bebu: - 10 pampersa - 5 – 7 platnenih pelena - 2 benkice (dugi rukavi) - 1 peškir - mala kutija Pavlovićeve - vlažne maramice (Nivea, Pampers) Za otpust: - 1 benkica - 1 švedske - 1 platnena pelena - 1 pampers - odelce - kapica - ono u čemu se iznosi beba - ono što će mama da obuče
< Poruku je uredio Tash -- 13.8.2011 22:49:24 >
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 13.8.2011 22:51:34
|
|
|
|
Anoniman
|
lanajelena, vidim te! Komentariši spisak da žena zna šta da nosi!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 14.8.2011 12:01:25
|
|
|
|
zelenooka
|
hvala ti na odgovoru CAPA,zaista mi znaci svaka informacija,posto su svi imali razlicita iskustva u n.frontu.ja sam juce spakovala torbu,jos samo peskire da popakujem i to je to ,sad sam sva ko na iglama i uzbudjena i malo uplasena posto sam prvorotka,ali dace Bog da sve bude ok i sa bebicom i samnom.pozz za sve trudnice,mamice i njihove bebice
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 15.8.2011 11:40:55
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Hvala Tash ako moze neko da refreshuje super al mislim da je slicno!
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 15.8.2011 11:49:17
|
|
|
|
Didy
|
Anck, ja imam svež spisak iz školice od glavne babice. Komentarisaću ti Tashin spisak. Vaginalni sekret i urin ne trebaju, ostalo treba + poslednji izveštaji ginekologa+ctg i sl. Bebe sad, navodno, oblače u njihove stvari sa Betanije (benkice, pamučne pelene), ali kažu da ipak poneseš i svoje stvari za slučaj da je gužva i da nemaju dovoljno. Švedska i platnena za iznošenje ne treba jer će bebi obući samo pampers, neće da se gnjave sa širokim povojem tad. Ostalo je isto kao kod mene.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 15.8.2011 12:28:18
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Od nalaza znam to je svuda isto, interesovalo me to da li treba nositi bebinu garderobu i podmetace za krevet i ostalo....a mozda i krevet dsa ponesem
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 15.8.2011 12:30:39
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 15.8.2011 13:44:56
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Od nalaza znam to je svuda isto, interesovalo me to da li treba nositi bebinu garderobu i podmetace za krevet i ostalo....a mozda i krevet dsa ponesem Pa s obzirom na to da je s mojom kumom u sobi bila žena koja se porodila i osula se po leđima i guzi od njihovih starih dušeka (doktori sami tako rekli), možda nije na odmet.
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 3.9.2011 13:33:23
|
|
|
|
vonavoj
|
Spisak iz skolice koji mi je jance poslala: Za mamu: 2 spavacice na duboko raskopcavanje Panadol, Paracetamol ili Febricet (to sme da se pijem protiv bolova i za temperaturu za vreme dojenja) 10 podmetaca za krevet velicine 60x90 (a moze jos 10 za svaki slucaj) 2x mrezaste gacice velicine L ili XL (nikako ne kupovati univerzalnu velicinu) 20-30 kesa mrezastih ulozaka Za bebu: za kupanje: kadica sa ravnim dnom, kutijica za sapun, 1 plasticni bokal zapremine 2l za polivanje, 1 kanta za odnosenje vode iz kadice. obican baby sapun (preporucene marke: SebaMed, Chico, Nivea, Kosili, Pega, samo ne Merima jer se od njega bebama koza peruta) cetka i cesalj od finijih vestackih dlaka, nikako prirodne 5 ampula Bebisol-a ( nesto kao fizioloski rastvor za ciscenje ociju, usta i nosica) povidon jod za spoljasnju upotrebu 3% hidrogen najmanja flasica gaze (komprese) velicina 5x5cm treba 10-15kom stapici sa usi bez granicnika duda varalica (cucla) preporucene marke NUCK ili Dr. Browns, da bude silikonska bela a nikako zuta. najmanja 0+ ili kod nekih je to velicina 1. kutijica za cuclu 2 flasice male od 120ml sa cuclom 0+ pavloviceva krema ili Bebi skin krema puder-moze i ne mora dzambo pakovanje pelena za jednokratnu upotrebu 3-6kg jedno pakovanje vate makazice za nokte (ili grickalica, ono sa cime znas da rukujes i sa cime i sama seces nokte) D-kapi marke Pliva Od Garderobice: 2 kapice jdna manja a jedna veca 2-3 para carapica 2 para rukavica 30 obicnih pelena (tetra) 6 svedskih gaca platnenih i da imaju za vezivanje na sva 4 kraja 2 pamucna dzacica (velicine 1 i 2) 1-2 odelca 8kom benkica ili bodija 2 peskira sa kapuljacom 2 donja carsava platnena i jedan zastitni carsav za dusek pri kupovanju benkice velicina se procenjuje naspram duzine dlana pa jos malo
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 3.9.2011 18:21:31
|
|
|
|
bubulence
|
ovo je uopsteni spisak za mamu i bebu, nije za porodiliste...
|
|
|
|
RE: Kamperski vodič za porodilište 3.9.2011 18:45:01
|
|
|
|
PoisonEve
|
Pa vidim ja da se nesto ne uklapa
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.