|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kamperski vodič za porodilište
19.7.2011 13:43:30   
bubulence
IZVORNA PORUKA: isidora88

ja sam nosila mrezaste gace ali nije bilo sanse da ih obucem,sve me je bolelo,jedva sam se kretala tako da podizanje nogu je za mene bila nemoguca misija,em boli,em rana zateza. kad sam isla kuci jedva samv se obukla,to su bile uzasne muke,a tek oblacenje carapauser posted image

nama nisu ni dali da ih nosimo, cimerka iz sobe ih je obukla ali je dr rekla da to vise nece da vidi ako mislimo da rana zaraste u narednih mesec dana... posebno sto po vrucini mnogo vise krvarimo i rane teze zarastaju...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1076
29.7.2011 17:04:00   
klara01
Iscitala sam sve prethodne stranice,ali normalno,meni uvek jos nesto mora dodatno da se razjasniuser posted image
da li u porodiliste nosimo vitamine (mamavit,folnak...) posto je meni dr rekla da to pijem dok god beba doji;
da li ranu ispiramo samo vodom (sto isto neki savetuju) ili bebi sapunom (vidim da se ovde on pominje) i da li je on neophodan,tacnije da li neko to kontrolise,ja za intimnu higijenu i pre trudnoce i sada koristim lactacyd femina tecni sapun (moja dr mi ga je preporucila kad sam imala gljivice i odlican je jer sadrzi mlecnu kiselinu),pa bih ponela njega i kupku
ovaj pojas za skupljanje materice,kako izgleda,ja koristim onaj pojas za podizanje materice jer "nosim nisko bebu",jel to taj isti ili ima neki drugi,i jeste li to nosile u porodilistu,nesto mi bzv zvuci da se odmah stezem posle porodjajace i odlican je jer sadrzi mlecnu kiselinu),pa bih ponela njega i kupku
ovaj pojas za skupljanje materice,kako izgleda,ja koristim onaj pojas za podizanje materice jer "nosim nisko bebu",jel to taj isti ili ima neki drugi,i jeste li to nosile u porodilistu,nesto mi bzv zvuci da se odmah stezem posle porodjaja

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1077
29.7.2011 18:10:39   
nela79
Mozes ponijeti vitamine, ko bi ti zabranio. Nas su sestre jos pitale jel imamo Brufen za neku pacijentkinju jer je njima nestasicauser posted image .Al nije ga lose  imati u neseseru.
Za odrzavanje higijene najbolje je nista ne koristiti sem vode, posebno ako te recnu na porodjaju. Za ostalo pitas sestre kad se sve zavrsiuser posted image .
Pojas pocni da koristis kad dodjes kuci, ja sam bar tako. Ali ne taj koji si koristila u trudnoci. Imaju posebno ti koji se koriste poslije porodjaja.

(odgovor članu klara01)
Direktna veza do poruke: 1078
29.7.2011 18:13:09   
Anoniman
Mider gaće i steznik

(odgovor članu nela79)
  Direktna veza do poruke: 1079
29.7.2011 19:54:47   
Anoniman
ja isto razmisljam da li da ponesem vitamine koje pijem: ferum, oligogal fe i c vitamin. user posted image da li smem to tamo da pijem na svoju ruku, da oni ne znaju?
sto se sapuna tice, ja sam cula da ovde kod nas traze da se rana pere iskljucivo safeguard sapunom zbog bakterija, kazu da je bebi sapun previse blag.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1080
29.7.2011 22:19:30   
Lilly*
Mislim da je van svake pameti prati ranu sapunom, a pogotovo tako jakim! Izgrišće i ranu user posted image I pobiti i dobre bakterije user posted image Na kraju krajeva, zašto postoje gelovi baš za intimno područje sa podešenim ph?

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1081
29.7.2011 22:23:40   
bubulence
nama su u betaniji rekli samo i iskljucivo samo voda dok ne zaraste rana, tako mi je rekla i patronazna a i moj ginekolog...

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 1082
29.7.2011 22:27:42   
Sanjica26 RR
macaki, ja sam npr. ponela febricet u slucaju da imam nepodnosljive bolove od rane. I pitala sam sestru rekla je slobodno. Davali su nam neki prasak koji mi nista nije pomagao.
A, sto se tice pranja rane..samo sam je vodom obicnom prala. A, posle sam stavljala oktanisept. I to je sve.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 29.7.2011 22:28:17 >

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 1083
29.7.2011 22:30:07   
bubulence
e da, za bolove su nama davali brufen i bas brzo deluje... ali smo smele samo 2 da popijemo. jedan pa posle 8 sati drugi i bilo je dovoljno

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1084
29.7.2011 22:34:48   
Didy
Isto samo vodom, posle oktanisept.
Nisam ništa ni nosila ni pila za bolove. Ja sam po tom pitanju malo frik - što manje lekova i ne pijem ništa što ne moram. Čak me nervira što nas nakrkaju svim i svačim u pretporođajnoj sali. Dođe mi da čekam kod kuće do samog kraja.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

Direktna veza do poruke: 1085
29.7.2011 23:01:53   
Mizzy
Nama je sestra na pripremama za porodjaj rekla obavezno sapu, da uz redovno pranje sapunom i vodom rana najbrže prođe. user posted image

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1086
31.7.2011 14:32:01   
bubulence
jance evo sta je potrebno:
obavezno 3 spavacice jer je tamo uzasno toplo
4 pakovanja mrezastih ulozaka
5 podmetaca za krevet jer ces prvi dan promeniti bar 3
papuce
toalet papir
3 peskira
plazma
obicna voda i sok od jabuke

za bebu 10 pampers pelena
pavloviceva krema
vlazne maramice
benkice i pelene ne nositi jer sada bebama ne oblace nista sto je doneto od kuce...

(odgovor članu Mizzy)
Direktna veza do poruke: 1087
4.8.2011 14:05:20   
vonavoj
devojke,vidim da spominjete podmetace za krevet? sta je to,i gde ima da se kupi? i za wc?
da li to samo ima u DMu koliko sam shvatila..ja nisam iz BGa?

< Poruku je uredio vonavoj -- 4.8.2011 14:08:34 >

Direktna veza do poruke: 1088
4.8.2011 14:14:27   
Capa
Ja te podmetače za krevet nisam nosila, a (koliko znam) ni druge žene koje su se porodile u Beogradu u Frontu. To imaju u bolnici.

Ja sam nosila svoju spavaćicu (mada sam nosila i njihove-nisu baš mnogo lepe, ali su meni bile udobne, a možeš da tražiš novu kada ti se stara isprlja), papuče, pribor za ličnu higijenu, mrežaste uloške, mrežaste gaćice, ja lično nisam nosila toalet papir, već maramice i imala sam tri svoja peškira.
Nisam nosila tufere za grudi i brushalt_er, mada bih savetovala da se i to ponese, jer kada mi je krenulo mleko bila mi je skroz mokra spavaćica, pa sam morala da improvizujem sa pelenama i slično.

Ponesite plazmicu, vodu za piće ili uopšte šta volite za jelo i piće. Meni lično nije hrana bila grozna, ali sam prvi dan stigla u sobu oko 1 (taman je prošao ručak), pa mi je muž donosio plazmu i vodu da ne crknem od gladi do večere.

I obavezno za bebicu ponesite pampers pelenice, pavlovićevu mast i vlažne maramice. Benkice i ove druge pelene (pamučne) smo imali u porodilištu.

Ako još šta zanima nekoga, pitajte slobodno ... Možda sam nešto zaboravila.

< Poruku je uredio Capa -- 4.8.2011 14:15:51 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1089
4.8.2011 14:15:15   
cani
Podmetace za krevet imas po apotekama,raznih dimenzija,ja sam uzela 3 velika i 3 manja i bas su mi dobro dosli jer u Gradskoj u Beogradu lose stoje sa posteljinom.I ti podmetaci ne kostaju vise od 80-tak dinara po komadu.

I toplo preporucujem vlazni toalet papir,toga ima i u DM-u.

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1090
4.8.2011 14:23:45   
vonavoj
hvala drage..pocela sam da citkam ovu temu,jos mi je rano..ali posto nisam iz Bga,a DM ima samo u BGu,moracu da se aktiviram i da pokupujem sve tamo,sto nema po apotekama!user posted image user posted image

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1091
4.8.2011 14:28:31   
cani
Videla sam da sad ponovo u DM -u ima i ona Babylove mama kremica sa lanolinom protiv ragada i kosta 200 dinara.Jedno vreme je nigde nije bilo pa sam ja uzela Bioclinic Multimam,spasila nas je sve u sobi,samo što je ona oko 1,300 dinara.I to obavezno ponesite,tih prvih dana u bolnici baš treba.

Once upon a time I could control myself...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1092
4.8.2011 14:36:39   
Capa
E, vidiš, meni nije bila potrebna ta kremica protiv ragada... Sve zavisi od žene do žene.

A, inače, mislim da je najpametnije raspitati se kod nekoga ko se porađao u istom porodilištu kao i ti, jer se razlikuje od porodilišta do porodilišta.

Pozzuser posted image  

(odgovor članu cani)
Direktna veza do poruke: 1093
4.8.2011 14:38:11   
vonavoj
znam,pokusacu,,imamo spisak sta sve treba,prepisacu ga..ali nema nikog iz PA!user posted image

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 1094
4.8.2011 17:06:27   
mejvis
Ja sam iz Pančeva ali sam se porodila u BG- u. Svakako mislim da ti podmetači za krevet ne trebaju.
Za Pančevo za porodilište ti trebaju i mini- klizme i spazmex ampuleuser posted image a to za BG ne treba.
Lanolin Baby love DM- ov je odličan a 5 puta jeftiniji od Multimam- ovog.
Prošetaj do DM- a, imaš u centru grada na uglu Kneza Miloša i Srpskih Vladara, kada ideš za BG, nije Pančevo tako daleko. user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1095
4.8.2011 17:25:25   
vonavoj
da,da..znam gde je..meni je problem sto moram da mirujem,ali cu ugrabiti sansu i otici,i sve lepo tamo kupiti! hvala!user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1096
4.8.2011 17:41:24   
mejvis
user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1097
7.8.2011 0:08:04   
klara01
Te podmetace za krevete najbolje da potrazite po apotekama,verujem da ih ima i po radnjama sa bebi opremom ali su cene malo vise,jedino iz tog razloga. Npr.ja sam u apoteci nasla te podmetace za 32 din po komadu,dimenzije 60*60,a imali su i 60*90 ali trenutno nestalo. Kako mi je ona teta objasnila njih kupuju za "lezece bolesnike" a mogu naravno da posluze i u ove svrhe,napravljeni su kao pampers pelene(ili uloske),sa jedne strane tanka musemica a sa druge ono upijajuce jastuce. Takodje ima i obicnih musema koje se samo prebrisu,dimenzije su 60*90 i kostaju 320 din. Meni su ove prve bolje jer upijaju sadrzaj i njih cu uzeti. I cim udjem u deveti stavicu ispod sebe na francuski,ako mi u kom slucaju pukne vodenjak u toku noci (cula sam da se to mnogima desava),ko ce i to posle da susi.
Nadam se da ne mislite da sam lujka sto ovoliko detaljisem upijaju sadrzaj i njih cu uzeti. I cim udjem u deveti stavicu ispod sebe na francuski,ako mi u kom slucaju pukne vodenjak u toku noci (cula sam da se to mnogima desava),ko ce i to posle da susi.
Nadam se da ne mislite da sam lujka sto ovoliko detaljisem user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1098
8.8.2011 12:40:45   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: bubulence

jance evo sta je potrebno:
obavezno 3 spavacice jer je tamo uzasno toplo
4 pakovanja mrezastih ulozaka
5 podmetaca za krevet jer ces prvi dan promeniti bar 3
papuce
toalet papir
3 peskira
plazma
obicna voda i sok od jabuke

za bebu 10 pampers pelena
pavloviceva krema
vlazne maramice
benkice i pelene ne nositi jer sada bebama ne oblace nista sto je doneto od kuce...

Bubulence jel to spisak za Betaniju?

Znam sta sam nosila prosli put u porodiliste ali se nisam poradjala tu, a sad planiram a nemam onaj spisak sto dele.

I znam da na Betaniji sve ti moras poneti za bebu, benkice i cuda, a sad ti kazes ne?

Ajde ajde, evo ja udjoh u 9 mesec pa moram da znam , da se spakujem na vreme ( mada  moje devojcice vole malo i vise da stanuju kod mame , al za svaki slucaj user posted image user posted image user posted image )user posted image

Direktna veza do poruke: 1099
8.8.2011 12:41:53   
Nensi*
Anck,vec 9 mesec? user posted image Ala vreme letiiiiiiiiiiii

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here